Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Vero wrote:hmm a aja nie mam tadnych rampersow moze trzeba sie zaopatrzyc ?
Tak właśnie mi sie Fufka kojarzyła że ilość wód była mała i kazali jej więcej pić. Na wszelki wypadek będę pić więcej na pewno to nie zaszkodziFilipek - 09.03.17 -
Mnie ostatnio przerażają opowieści wśród znajomych ze dzidziuś miał niewiele ponad 50 cm i tu zonk bo ginely w rozmiarze 56,jutro na usg mam nadzieję że się dowiem czy moja mała będzie średnia czy wielka czy mała i chyba dokupie mniejszy rozmiar kilka rzeczy żeby bylo;)
-
Vero- wstrzymaj sie z rampersami do lata, wtedy dopasujesz odpowiedni rozmiar dla dziecka
AniaStaraczka- z waga to mozna sie przeliczyc zarowno do przodu, jak i do tylu. Pamietam, ze w pierwszej ciazy od poczatku USG kazdy podkreslal, ze nosze male i drobne dziecko, i faktycznie tak pozostalo do rozwiazania. Teraz lekarze mowia mi, maly brzuch, kolejne male dziecko, a otoczenie wciaz upiera sie przy fakcie, ze kolejna ciaza to wiekszy bobasZa tydzien ide na USG, jestem niesamowicie ciekawa wagi i przyrostu dziecka, bo w ostatnim czasie czuje konkretne wybrzuszenie i wiekszy ciezar w obrebie brzucha, jak i wlasnych nog
Omon- tak mi sie jeszcze nasunal pomysl, ze mozesz laczyc body 56 krotki/dlugi rekaw z wiekszymi pajacykami 62. Chociaaaaz, osobiscie nie lubilam jak mi sie dziecko topilo w ubrankach, ale punkt zaczepienia bedzie zalezal od wagi wyjsciowej Wojtusia
Gakin- szczerze to na pierwsze chwile gojenia pepka nie radzilabym draznic ani uciskac tych miejsc, tez ze wzgledu na jelitka. Polspiochy sa zazwyczaj bezuciskowe, maja taka szeroka i rozciagliwa gume w pasie, ale chyba bezpieczniejsze beda pajacyki. Nie slyszalam nigdy o takim micieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 17:15
-
Jagah mnie się nie sprawdziło. Pierwsza większa i urodzona szybciej.
Gakin,mi lekarz jam miałam wody w normie ale w dolnych wielkich kazał więcej pić.
Ja mam parę rampersow na lato.
Ania staraczka, moje topily się w rozmiarze 50 a obie miały 50 cm
dla młodej siostra mi kupiła 46 i dopiero były om. -
Korcia wrote:Jagah mnie się nie sprawdziło. Pierwsza większa i urodzona szybciej.
Gakin,mi lekarz jam miałam wody w normie ale w dolnych wielkich kazał więcej pić.
Ja mam parę rampersow na lato.
Ania staraczka, moje topily się w rozmiarze 50 a obie miały 50 cm
dla młodej siostra mi kupiła 46 i dopiero były om.
a wszyscy mowili-mało 56,dużo 62:) chociaż zdaje sobie sprawę oczywiście że zdarza się też że rodza się dzieci co 56 jest za male -
Korcia- weeeez, nie gadaj nawet, bo psychicznie nastawiam sie na ekspres porodowy numer dwa
A przypomnisz, jaka macie roznice wieku miedzy dziewczynkami i obecnym potomkiem?
Mnie dzisiaj pogoda wali na mozg, skoro przez sekunde przeszla mi mysl o trzecim dziedzicu
Teklaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny te co już rodziły-bo zastanawiam się kiedy kupić staniki do karmienia.kupiłam jakiś czas temu zwykle większe bo urósł mi biust o rozmiar.myślicie że przez te 2 miesiące może się jeszcze coś zmienić?czy zaryzykować i kupić już?
-
Jagah podziwiam nawet myśli.. ja powiedziałam ze juz 3 na pewno nie.. jestem wymeczona mega.. odliczam te 10 tyg by móc juz urodzić o koniec. Dziś wybrałam położna do porodu. Musze się teraz z nią spotkać.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
AniaStaraczka85 wrote:Dziewczyny te co już rodziły-bo zastanawiam się kiedy kupić staniki do karmienia.kupiłam jakiś czas temu zwykle większe bo urósł mi biust o rozmiar.myślicie że przez te 2 miesiące może się jeszcze coś zmienić?czy zaryzykować i kupić już?
Ja polecam kupić po porodzie.
-
bobas- masz prawo byc zmeczona i padac na twarz, przy tak malej roznicy wieku to jest hardcore, nie ma co owijac w bawelne
Mnie czasem zal dupke sciska, ze syna nie bedzie, a jest to marzenie wspolne. Z drugiej strony, zastanawiam sie jaki mialabym wyraz twarzy, gdyby wyszla trzecia corka. Hahahaha. Nie no, zjem kawe, ciastko i zaraz mi sie uspokoja te optymistyczne wizje przyszlosci
AniaStaraczka- kupilam miesiac przed porodem, fajnie sie chodzilo i tyle, bo po porodzie obwod sie zmniejszyl, a miseczka urosla, w efekcie przywdzialam kolejny stanik na zmiane z topem sportowym -
Jagah, sallvie, Antonelka, Donia12, She Wolf, IGA.G, pati87, misKolorowy, Justyna Sz, Milka1991, Korcia, Kjopa3, sunshine, Omon, agadana lubią tę wiadomość
Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Moja to też już ostatnia ciąża!!
Chociaż pewnie za 5 lat będzie teskno
Omon ja myślę że masz wystarczająco. Jeśli Ci coś zabraknie kupisz sobie na spokojnie pp porodzie.
Ja dwa dni po powrocie poszłam na zakupy. Co prawda z założenia spożywcze ale od razu kupiłam coś co mi brakowało.
My się przeprowadzamy w połowie miesiąca i zostaje bez przedszkola, bo na naszym osiedlu i w państwowym i prywatnym nie ma miejsctakże starsza do września będzie z nami w domu, szkoda mi go bo pewnie będzie się nudził
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 18:03
-
macie racje dziewczyny poczekam do lata ,
AniaStaraczka ja kupilam pojedyncze sztuki na 46 i 50 mam nawet jedno na 44nawet jesli mala wlozy je raz bede sie cieszyla ze nie nosi za duzych np zaraz po urodzeniu
co do stanikow ja bym poczekala wczoraj przymierzylam stanik ktory kupilam dwa tyg temu ... i juz za maly pod biustem nie mowiac o tym ze miseczka pewnie bedzie jeszcze wieksza kupilam top sportowy i dokupie kolejny na teraz a ze stanikiem poczekam do konca17.03.2017Sofia
-
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi,poczekam więc jeszcze bo nawet nie wpadłam na to ze przecież obwód się zmniejszy z powodu tych flakow:)
-
sallvie wrote:Dlatego leżymy z małą praktycznie przez cały okres ciąży. W ogóle czy którejś już opadł brzuszek ? U mnie to ostatnio nawet ciocia narzeczonego zauważyła że jest bardzo nisko i tylko mnie w tym utwierdziła że sobie nie wmawiam haha
Reni Moja blizniaczko forumowa dobrze pamiętam, że to Ty mialaś widoczną linea nigra nad pępkiem ale jakoś z boku a nie na środku? Jak dobrze pamiętam że to bylas Ty to wiedz że i u mnie się krzywa linea nigra z boku na górze pojawiła hahaha
Sallavie - mam tak troche bardziej z lewej strony, nie centralnie na środku pępka,ale już jest niezle widoczna i nad i pod pępkiem.
Za to z piersi nic nie leci...
Na wagę już przestałam wchodzić, po tym jak na wadze u Pani ginkolog w ciągu miesiąca + 4 kg...ale powiedziała, że waga w normie! Czyli już ok +12 kg..
AAA i znalazłam nowy wózek, tylko cena mnie przeraża-nawet używanego QUINNY MOOD
Macie jakieś doświadczenia z nim ?
a to My zdjęcie zrobione w 27t1d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 19:42
misKolorowy, sallvie, pati87, Justyna Sz, Milka1991, Korcia, Kjopa3, Omon lubią tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami