X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniołków3 wrote:
    Mam pytanko a wózka Jedo Fyn Specjal edytion ktoś używał ? bądź coś o nim słyszał?

MEMO_FYN_3w1.jpg

znajoma ma na sprzedaż w okazyjnej cenie i się waham bo te przednie kółka mnie nie przekonują:(
    Ja się nad Jedo Fyn zastanawiałam, ale małżon wolał maxi cosi

mamaaniołków3 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Gakin Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniołków3 wrote:
    Mam pytanko a wózka Jedo Fyn Specjal edytion ktoś używał ? bądź coś o nim słyszał?

MEMO_FYN_3w1.jpg

znajoma ma na sprzedaż w okazyjnej cenie i się waham bo te przednie kółka mnie nie przekonują:(
    Mój brat używał jedo fyn. Kupił go 5lat temu więc troszkę inny design, był bardziej kwadratowy ale mogę powiedzieć że ja w tym wózku jego byłam zakochana. Wózek był kupowany na grudzień zaletą jedo są duże gondole, oni mieszkają na obrzeżach miasta więc drogi takie se, dużo jezdzili po lesie. Teraz w wózku jezdzi ich drugie dziecko, wymienili tylko koła i wózek nadal świetny.
    Ja chciałam bardzo jedo dopoki nie znalazlam adamexa. Gdyby nie to, na pewno stałby u mnie biało granatowy jedo :)

mamaaniołków3 lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :)
    mój brzuszek coraz wiekszy ! dzisiaj w łazience po kolanach podłoge juz wycierałam.
    Zrobiła dzis ciasto fasolowe, rosół i placki ziemniaczane i jestem padnieta ! czekam za mezem zeby poszedł ze synkiem na dwór bo ja juz nie dam rady -aha i w końcu zabrałam sie za sortowanie ciuszków po starszaku :)

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Omon Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yammi, Justyna dziękuję za odpowiedzi o Bobo wózki - wychodzi na to, że to zależy od punktu, skoro u jednej wzięli zaliczkę, u drugiej nie :) W Białymstoku dostaliśmy wizytówkę, pan mówił, żeby w razie pytań dzwonić lub napisać maila, przy czym zasugerował, że lepiej maila (co mnie cieszy bo nie cierpię rozmawiać przez telefon, jakąś fobię mam :P ). Więc chyba zaraz do nich napiszę :)
    Bo w sklepie nam facet powiedział tylko, że możemy zamówić, on zadzwoni jak będzie do odbioru i jakby co to ten wózek czy fotelik może u niego poleżeć, więc pośpiechu nie ma. Ale właśnie nie przyszło nam do głowy zapytać czy płatność z góry, przy odbiorze czy z zaliczką.

Kordonku dla mnie w internecie wszystkie wózki tak samo wyglądają a w sklepie kompletnie inne :D Chociaż może akurat takie modele nam pan zestawił, że się bardzo różniły ;) Ale np. przy bebetto to na żywo przynajmniej ja mam wrażenie, że koła w ogóle inaczej wyglądają - na zdjęciach takie trochę niepozorne a na żywo takie duże i masywne - właśnie takie jakich szukaliśmy.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Ja wychodzę z założenia że pierwsza miłość to jest to. Tylko u mnie tak ze wszystkim jest jak cos zobacze zakocham sie i wtedy nie ma sily już nic innego mi się nie spodoba. Tak było z suknia ślubna. To była 3suknia ktora przymierzalam zakochałam sie od razu, lzy w oczach miałam jak się w niej zobaczyłam, mąż też bo był ze mną ;) już nie poszłam szukać dalej choć sklepow było jeszcze dużo.
    Aniolkowa mamo, tak dużo ma podwójne amortyzatory, z adamexa nie wszystkie modele. Z firm które braliśmy pod uwagę ten wózek najłatwiej sie prowadził z tych co miały podwójne dlatego go wybraliśmy.
    O to dogadalybysmy sie:)też tak mam że jak już coś mnie rzuci na kolana to już nie szukam nawet,tak było z wózkiem,pierwszy sklep,mój mi się spodobał i juz wiedziałam że go kupimy mimo im był dopiero wrzesień;)a suknia ślubna z kolei wypatrzylas była w magazynie "panna mloda" i to była jedna wizyta w salonie,pierwsza ja przymierzyłam,dałam szansę też innym które miałam w spisie bo też fajnie poprzymierzac tyle sukien,zawsze kobieta o tym marzy,ale wybrałam ta jedyna i juz jigfzie nie szukałam i ślub miałam we wrześniu a suknia już zamówiona bUla w styczniu ;)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to u mnie ze slubem bylo tak ze mual byc we wrzesniu. W sierpniu rok wcześniej wyciagnelam męża zeby przejsc po salonach poprzymierzac suknie bo zawsze o tym marzylam. Jak znalazlam suknie to termin ślubu zmieniliśmy z września na luty bo uznalam że po co suknia ma wisiec kupiona przez rok jak i tak na wesele bralismy kredyt. I tym sposobem mialam wesele oryginalnie 7lutego zimą. Wszyscy mysleli ze jestem w ciąży skoro ślub zimą a nie latem żeby była piękna pogoda. A ja pracowałam kilka lat w restauracji na weselach i widzialam wiele i dla mnie ślub latem miał same minusy. Ale poza mną nikt nie sądził że luty to genialny termin hihi

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa ja też jeszcze nie wszystkich rozszyfrowałam ;) mój nick to dufin_

aniolkowa mama wiem właśnie. Ale na Quinny i Stoke mnie nie stać. Więc wybierając z tych "standardowych" - wszystkie dla mnie są takie same ;) Może jak pojeżdżę i posłucham rad ekspedientów to zacznę dostrzegać różnicę..

Ja wzięłam ten sam szlafrok co Niebieskaa tylko szary i tez w rozmiarze S no ale.. nie wypowiem się co do rozmiarówki bo sama miałam dylemat a towaru ciągle namacalnie nie mam :/ też zależało mi tylko na tym by coś na siebie narzucić i bardziej z myślą o połogu niż o porodzie. Brzuszek powinien być już nieco mniejszy niż w 9 m-cu, więc powinno być ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 15:14

Korcia, Niebieskaa lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska,Kordonku dziękuję za podpowiedzi ;) myslalam właśnie o szarym o o rozmiarze M bo nie chce wielkiego worka a ma rację służyć jako narzutka. Poprzednio miałam mój domowy puchaty, ale było mi w nim za ciepło i trochę go szkoda. Chyba zaryzykuje, bo cena kusi.

Ja się relaksuje po shoppingu ( nic tak naprawdę nie kupiłam) a mąż robi obiad :)

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam ten szlafrok bo też mam taki gruby zimowy na pół torby ;) jestem wysoka, mam 172cm więc wezmę M i zobaczymy. Niebieska a bralas koszule ? Bo też się zastanawiam nad rozmiarem :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś dopadła migrena. Nie biorę póki co tabletki bo szkoda mi teraz, wole mieć możliwość ratunku wieczorem. Dzisiaj rano jak wstałam tak mnie bolał jajnik że ledwo chodzilam zgieta w pół. Za chwilę rozchodzilam i przeszło ale pobolewal mnie też brzuch jak przed okresem tak cmił. To chyba normalne bóle na tym etapie co? Śpię na lewym boku, filip mnie tam kopie, nogi podkurczone to tak ba logike może boleć z lewej strony. Wierci sie dzisiaj tak że aż boli to chyba nie ma czym sie martwic co nie?
    W ogóle mam wrażenie że przestał mi rosnąć brzuch. A jak sie poloze na plecach płasko to on w ogóle mi znika. Dziwne to bardzo, waga +1kg wiec może dlatego taki mały a też pisalyscie ze wasze wagi sie zatrzymały to może to taki etap teraz?

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia no ja ogólnie wolę bardziej dopasowane rzeczy niż workowate, dlatego zaryzykowałam z mniejszym rozmiarem. Natomiast koszulę do porodu wzięłam M bo musi się brzuszek zmieścić :) Szlafrok przydaje się po prostu jako podomka, kiedy w sali u innych pacjentek są goście a Tobie nie daj boże przesiąknie podpaska to nie idziesz do łazienki z plamą na tyłku tylko okrywasz się szlafroczkiem. Tak to widzę.. to nie zima żebym siedziała w nim w szpitalu non stop omotana trzy razy :D no ale wypowiem się więcej jak przyjdzie :)

Gakin mój brzusio tez stoi :) od miesiąca mam cały czas tyle samo w obwodzie ;) teraz dzieci już tak intensywnie nie rosną, bardziej skupiają się na nabieraniu tłuszczyku ;)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku dokładnie. U nas w szpitalu nie ma odwiedzin na salach. Wychodzi się ( mama) na taką sale odwiedzin a dziecko zostaje za szyba. Tata może dać szybkiego buziaka dziecku i nic więcej. I mj właśnie po to jest potrzebny.

8p3o3e3k2s82vwqj.png

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Ania to u mnie ze slubem bylo tak ze mual byc we wrzesniu. W sierpniu rok wcześniej wyciagnelam męża zeby przejsc po salonach poprzymierzac suknie bo zawsze o tym marzylam. Jak znalazlam suknie to termin ślubu zmieniliśmy z września na luty bo uznalam że po co suknia ma wisiec kupiona przez rok jak i tak na wesele bralismy kredyt. I tym sposobem mialam wesele oryginalnie 7lutego zimą. Wszyscy mysleli ze jestem w ciąży skoro ślub zimą a nie latem żeby była piękna pogoda. A ja pracowałam kilka lat w restauracji na weselach i widzialam wiele i dla mnie ślub latem miał same minusy. Ale poza mną nikt nie sądził że luty to genialny termin hihi
    Powiem Ci ze ja byłam rok temu dokładnie na bardzo też oryginalnym zimowym ślubie i weselu pod koniec stycznia,tez sobie tak wybrali bo tak chcieli:)jeszcze akurat był okres kiedy było dużo śniegu i akurat mroźny słoneczny dzień więc i zdjęcia piękne im wyszły,oprócz pieronskiego przrmarzniecia w kościele (bo oczywiście poszłam w szpileczkach a buty na przebranie zimowe wzięłam dopiero na powrót z wesela) to nie mam nic przeciwko weselem zimowym:))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8131243d5d3f.png

Ja kupiłam jakiś czas temu taki szlafrok do szpitala,nie lubię takich grubych frotte a w szpitalu ponoć tez jest ciepło na poloznictwie:)no i potem przyda się po domku;)koszule też kupiłam w tym samym sklepie

Korcia, Milka1991, Antonelka, Omon, misKolorowy lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

A.to.moje dzisiejsze zakupki;))
    Wciąż można fajne rzeczy kupić w smaku w okazyjnych cenach:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/618dddb475cb.jpg

Sorki miało byc to;)

pati87, Milka1991, Antonelka, Omon lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wręcz odwrotnie teraz brzuch rośnie intensywnie i tak do 36 tyg.. w końcu dziecko wagę potroi i choć może rośnie wolniej to staje się znacznie większe.. niestety rehabilitacjia nic nie daje.. dodatkowo mały ułożył się tak ze uciska i żyle i nerw.. w efekcie mam wielkie żylaki które bolą i okropnie bolacy staw biodrowy.. ogólnie całą ciążę nic mi nie było ale teraz sieklo

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

Ja kupiłam jakiś czas temu taki szlafrok do szpitala,nie lubię takich grubych frotte a w szpitalu ponoć tez jest ciepło na poloznictwie:)no i potem przyda się po domku;)koszule też kupiłam w tym samym sklepie
    A gdzie go kupowalas? W sumie mialam na oku frotte ale macie rację że to bez sensu :)

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Ja też chciałam ten szlafrok bo też mam taki gruby zimowy na pół torby ;) jestem wysoka, mam 172cm więc wezmę M i zobaczymy. Niebieska a bralas koszule ? Bo też się zastanawiam nad rozmiarem :)

Mam 2 koszule od nich i tez wzięłam S. Dobrze leza, nie wzięłam większych bo maja służyć głównie do karmienia, a póki co tez pasują, jak chcesz do porodu to wzięłabym numer większa niż nosisz. Przyjaciółka mówiła mi (to ona powiedziała mi o tej firmie), ze ma kilka koszul, bo często zmienia przy kilkumiesiecznym synku. Ja wole piżamy i dokupilam wczoraj nowa, bo sie pocę w ciąży i zdarza sie coraz częściej, ze zmieniam codziennie. Jednak do karmienia wole mieć troche gorszych koszul/pizam, bo nie wiem w jakim stanie bedą po kilku miesiącach użytkowania.

Dalej firma nie odpowiada na moje maile... obawiam sie, ze przesyłka dojdzie z jeszcze większym opóźnieniem, o ile w ogole dotrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 16:38

Milka1991 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    A gdzie go kupowalas? W sumie mialam na oku frotte ale macie rację że to bez sensu :)
    Na szykownamama koszule też mają fajne i pizamy

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
‹‹ 1440 1441 1442 1443 1444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ