X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Wiecie co ze uśmiałam się bo wczoraj byłam u koleżanki co ma roczna córeczkę i pokazałam jej mój piekny kombinezonik-śpiworek który kupiłam dla małej na wyjście że szpitala a ona na to-no śliczny tylko jak zapniesz pasy bezpieczeństwa w foteliku????kurcze wiecie że nikt z nas o tym zupełnie nie pomyślał:)))) podjadę więc dziś do galerii i spróbuję go zwrócić,kupowalam w poniedziałek więc może nie będzie problemów nie??
    A nie ma takich otworów na środku z tyłu?

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon uważam, że wózek uniwersalny jak najbardziej :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Co wydaje sie lepsze? Anex, adamex czy x lander?
    Wizualnie dla mnie adamex
    Ale ten x lander chyba ma lepsze opinie jednak...
    Aaaaaaaaaaaa

Nigdy nie zdecyduje
    Ja mialam dylemat pomiędzy xlanderem a maxi cosi i wygrał ten drugi. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 13:00

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No myślę że też się spotkamy z konsultantka,kurcze fajnie z tym rabatem bo to całość 2000 kosztuje plus przrchowywanie roczne 370.właśnie chciałam pogadać z kimś kto się zna bo z tych prospektow to spoko ale zawsze inaczej z przedstawicielem.pewnie też będziemy się decydować,dobra inwestycja.

Wózek przepiękny!!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku i karolyn, moja nazwa to black.stripes.white ale ja nie jestem zbyt aktywna na moim ig, ale oglądam i komentuje:)

Jestem wściekła, bo słodki sen (dolce sonno) od 12.01 organizuje paczkę...dzwoniłam ale nie da sie dodzwonić. Napisałam dwa maile i zero odpowiedzi. Pierwsza przesyłka przyszła bez problemu.. nie wiem co sie dzieje, ale niektóre z Was tez mialy problem z nimi.

Dobrze, ze nie pracuje;), bo ja teraz cały dzień odpoczywam i laduje baterie, wczoraj na przyjecie, a dzisiaj na impreze. Przynajmniej nie ma problemu kto bedzie kierowca:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon, też nad tym wózkiem się zastanawiałam zarówno dla dziewczynki jak i dla chłopca super kolory!

Zresztą moim zdaniem jeśli chodzi o wózki to tylko różowy mi nie pasuje do chłopca, wszystko inne jest dla mnie uniwersalne :) To jest wózek a nie śpioszki w różowe serduszka lub w samochodziki... :D Wiadomo ma nam się podobać ale ja się nie sugeruję patrząc na wózek cyz ktoś ma w środku chłopczyka czy dziewczynkę :)

Ja mam ten co Justyna, 2 strony szybciej, czarny + pepitka + musztarda, to to chłopięcy czy dziewczęcy? hehe :D Justyna ma dla chłopca, ja dla dziewczynki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 13:21

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uważam, że większość rzeczy jest uniwersalna np wózki, kocyki, no chyba, że kupuje się konkretnie różowy albo kocyk w auta.

edit: choć Anielka ma kilka bodziaków po bracie ciotecznym ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 13:24

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam wózek Rico Nano Alu Tech 3w1. Gondola jest naprawdę spora, koła duże, pompowane, amortyzatory super. :) Na dzień dzisiejszy szczerze polecam.

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wygląda :)
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/c7a7c9ca846b4920

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pierwszym razem była u optometrysty mając już skierowanie na okulary od okulisty. Akurat wizyta była za 1 zł gdy się brało okulary to poszłam i badanie wzroku miałam komputerowe i takie zwykłe z dobieraniem szkieł. Ciśnienie też mi mierzono. Na szczęście wyszła taka sama wada jak u okulisty. Za drugim razem już nie byłam u okulisty ale badanie przebiegało podobnie jak za pierwszym razem. Wiadomo, że teraz wybiorę się do okulisty.

Ja kupowałam wózek i fotelik w Bobo Wózki we Wrocławiu. Płaciłam dopiero przy odbiorze. Wcześniej nawet zaliczki nie pobierali. Czas oczekiwania na anexa był do 6 tyg., a był już po 3 tyg.

Omon lubi tę wiadomość

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omon ja zamawiałam w stacjonarnym sklepie bobo wózki. dawaliśmy zaliczkę, a przy odbiorze dopłacaliśmy resztę. zamówienie opiewało na kwotę 2300zl z fotelikiem i adapterami wiec zaliczki kazał pan zostawić 500 zl. Pytaj o rabaty, bo my w sumie 150 zl taniej mięliśmy:)

Ja kupując wózek zamowilam kolor ktory pasuje zarowno dla chlopca jak i dziewczynki, bo za dwa lata planuje nastepne dziecko i chcialabym zeby sie wozilo w wozku ktory juz mam:) ciesze sie ze aniolkowa mama kupila taki sam wozek jak ja mam dla dziewczynki co utwierdzilo mmnie w przekonaniu ze pasuje do kazdej plci:)

aniołkowa mama, Omon lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    A nie ma takich otworów na środku z tyłu?
    No właśnie nie ma:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    No właśnie nie ma:)
    A no to zonk. Dobrze, że mogłaś oddać ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. ja jestem wózkowym laikiem.. poza Quinny Mood, Stokke, Maxi cosi i X-landerem wszystkie wózki wyglądają dla mnie tak samo (może zmieni się jak zobaczę ja na żywo), więc chyba faktycznie wejdę tylko do jednego sklepu i wezmę co doradzą ;]

Niebieskaa mój IG tez leży i kwiczy ;) ale i tak częściej coś tam wrzucę niż na FB, jakoś bardziej kameralnie ;) wysłałam zaproszenie :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Kordonku i karolyn, moja nazwa to black.stripes.white ale ja nie jestem zbyt aktywna na moim ig, ale oglądam i komentuje:)

Jestem wściekła, bo słodki sen (dolce sonno) od 12.01 organizuje paczkę...dzwoniłam ale nie da sie dodzwonić. Napisałam dwa maile i zero odpowiedzi. Pierwsza przesyłka przyszła bez problemu.. nie wiem co sie dzieje, ale niektóre z Was tez mialy problem z nimi.

Niebieska,a ja właśnie chciałam od nich zamówić szlaflok. Hmmm powiedz mi jaki rozmiar brałas dla siebie? Bo myślałam o m ale nie wiem,czy nie lepiej l.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Wiecie co.. ja jestem wózkowym laikiem.. poza Quinny Mood, Stokke, Maxi cosi i X-landerem wszystkie wózki wyglądają dla mnie tak samo (może zmieni się jak zobaczę ja na żywo), więc chyba faktycznie wejdę tylko do jednego sklepu i wezmę co doradzą ;]

Niebieskaa mój IG tez leży i kwiczy ;) ale i tak częściej coś tam wrzucę niż na FB, jakoś bardziej kameralnie ;) wysłałam zaproszenie :)

Super, witam zatem na ig, niestety trace rachube kto jest kim i nie umiem polaczyc nicka tutaj z nickiem na ig:)

Antonelka lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku niestety nie jest to takie proste moim zdaniem z tym jednym sklepem bo nawet w większych miestach trafiają się sklepy, które umowę mają tylko powiedzmy z 2-3 markami i obejrzysz sobie wtedy np. 10 różnych Adamexów, 10 różnych Bebetto i tyle... a czasem różnią się tylko kolorem albo detalami :D W wielu sklepach w ogóle nie ma STokke, a w innych w ogóle nie ma tańszych wózków. Nawet w hurtowniach zdarza się, że na stronie mają pełno pozycji a w sklepie 3 wózeczki do pomacania...

Justyna, a mnie przekonało to, że Ty brałaś dla chłopca :D Bo mam nadzieję, że potem będzie chłopczyk :)

Yammi, to lepiej trafiłaś z tym optometrystą :D Ja teraz mam stałą okulistkę i w wakacje pewnie u niej zawitam.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    To pieczenie w gardle to zgaga, potwierdzam.
    Ale jako stary wrzodowiec nawet przy najgorszym ataku wrzodow aż takiej nie miałam jak w ciąży.
    Potwierdzam ze trzy magdaly dają ulgę. Nie wiem czemu ale działa.

Kurczę adamex to tez moja miłość od 1 wejrzenia.
    Weź sie człowieku zdecyduj!
    Moze młody podpowie?? :)
    Ja wychodzę z założenia że pierwsza miłość to jest to. Tylko u mnie tak ze wszystkim jest jak cos zobacze zakocham sie i wtedy nie ma sily już nic innego mi się nie spodoba. Tak było z suknia ślubna. To była 3suknia ktora przymierzalam zakochałam sie od razu, lzy w oczach miałam jak się w niej zobaczyłam, mąż też bo był ze mną ;) już nie poszłam szukać dalej choć sklepow było jeszcze dużo.
    Aniolkowa mamo, tak dużo ma podwójne amortyzatory, z adamexa nie wszystkie modele. Z firm które braliśmy pod uwagę ten wózek najłatwiej sie prowadził z tych co miały podwójne dlatego go wybraliśmy.

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko a wózka Jedo Fyn Specjal edytion ktoś używał ? bądź coś o nim słyszał?

MEMO_FYN_3w1.jpg

znajoma ma na sprzedaż w okazyjnej cenie i się waham bo te przednie kółka mnie nie przekonują:(

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia wrote:
    Niebieska,a ja właśnie chciałam od nich zamówić szlaflok. Hmmm powiedz mi jaki rozmiar brałas dla siebie? Bo myślałam o m ale nie wiem,czy nie lepiej l.

Korciu, ja zamowilam w swoim standardowym rozmiarze czyli S i jak brzuszek jeszcze podrosnie to szlafrok bedzie sie ukladal tak jak na zdjeciu:
    http://slodkisen.com.pl/pl/p/Damski-bawelniany-szlafrok-podomka-Granat/156
    Ale przypominam, ze moj brzuch dalej nie jest duzy i dalej wszyscy sie dziwia, ze przekroczylam juz 30. tydzien. Poza tym mam tylko 160 cm wzrostu.
    Wlasnie ten kupilam i nie mam zastrzezen jak na te cene, spokojnie moglby kosztowac troszke wiecej. Jesli lubisz sie "opatulic" szlafrokiem to zapewne o 1 czy 2 rozmiary wiekszy bedzie w porzadku. Ja kupilam glownie z mysla o tym, zeby cokolwiek na siebie narzucic w szpitalu, a nie brac mojego domowego, puchatego szlafroka.

Ale jak teraz sa takie problemy z dotarciem paczki i brak kontaktu ze sklepem to juz nie wiem czy moge ich polecic.

Milka1991, Korcia lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ