X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Wiecie co ze uśmiałam się bo wczoraj byłam u koleżanki co ma roczna córeczkę i pokazałam jej mój piekny kombinezonik-śpiworek który kupiłam dla małej na wyjście że szpitala a ona na to-no śliczny tylko jak zapniesz pasy bezpieczeństwa w foteliku????kurcze wiecie że nikt z nas o tym zupełnie nie pomyślał:)))) podjadę więc dziś do galerii i spróbuję go zwrócić,kupowalam w poniedziałek więc może nie będzie problemów nie??
    A nie ma takich otworów na środku z tyłu?

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon uważam, że wózek uniwersalny jak najbardziej :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Co wydaje sie lepsze? Anex, adamex czy x lander?
    Wizualnie dla mnie adamex
    Ale ten x lander chyba ma lepsze opinie jednak...
    Aaaaaaaaaaaa

Nigdy nie zdecyduje
    Ja mialam dylemat pomiędzy xlanderem a maxi cosi i wygrał ten drugi. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 13:00

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No myślę że też się spotkamy z konsultantka,kurcze fajnie z tym rabatem bo to całość 2000 kosztuje plus przrchowywanie roczne 370.właśnie chciałam pogadać z kimś kto się zna bo z tych prospektow to spoko ale zawsze inaczej z przedstawicielem.pewnie też będziemy się decydować,dobra inwestycja.

Wózek przepiękny!!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku i karolyn, moja nazwa to black.stripes.white ale ja nie jestem zbyt aktywna na moim ig, ale oglądam i komentuje:)

Jestem wściekła, bo słodki sen (dolce sonno) od 12.01 organizuje paczkę...dzwoniłam ale nie da sie dodzwonić. Napisałam dwa maile i zero odpowiedzi. Pierwsza przesyłka przyszła bez problemu.. nie wiem co sie dzieje, ale niektóre z Was tez mialy problem z nimi.

Dobrze, ze nie pracuje;), bo ja teraz cały dzień odpoczywam i laduje baterie, wczoraj na przyjecie, a dzisiaj na impreze. Przynajmniej nie ma problemu kto bedzie kierowca:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon, też nad tym wózkiem się zastanawiałam zarówno dla dziewczynki jak i dla chłopca super kolory!

Zresztą moim zdaniem jeśli chodzi o wózki to tylko różowy mi nie pasuje do chłopca, wszystko inne jest dla mnie uniwersalne :) To jest wózek a nie śpioszki w różowe serduszka lub w samochodziki... :D Wiadomo ma nam się podobać ale ja się nie sugeruję patrząc na wózek cyz ktoś ma w środku chłopczyka czy dziewczynkę :)

Ja mam ten co Justyna, 2 strony szybciej, czarny + pepitka + musztarda, to to chłopięcy czy dziewczęcy? hehe :D Justyna ma dla chłopca, ja dla dziewczynki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 13:21

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uważam, że większość rzeczy jest uniwersalna np wózki, kocyki, no chyba, że kupuje się konkretnie różowy albo kocyk w auta.

edit: choć Anielka ma kilka bodziaków po bracie ciotecznym ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 13:24

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam wózek Rico Nano Alu Tech 3w1. Gondola jest naprawdę spora, koła duże, pompowane, amortyzatory super. :) Na dzień dzisiejszy szczerze polecam.

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wygląda :)
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/c7a7c9ca846b4920

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pierwszym razem była u optometrysty mając już skierowanie na okulary od okulisty. Akurat wizyta była za 1 zł gdy się brało okulary to poszłam i badanie wzroku miałam komputerowe i takie zwykłe z dobieraniem szkieł. Ciśnienie też mi mierzono. Na szczęście wyszła taka sama wada jak u okulisty. Za drugim razem już nie byłam u okulisty ale badanie przebiegało podobnie jak za pierwszym razem. Wiadomo, że teraz wybiorę się do okulisty.

Ja kupowałam wózek i fotelik w Bobo Wózki we Wrocławiu. Płaciłam dopiero przy odbiorze. Wcześniej nawet zaliczki nie pobierali. Czas oczekiwania na anexa był do 6 tyg., a był już po 3 tyg.

Omon lubi tę wiadomość

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omon ja zamawiałam w stacjonarnym sklepie bobo wózki. dawaliśmy zaliczkę, a przy odbiorze dopłacaliśmy resztę. zamówienie opiewało na kwotę 2300zl z fotelikiem i adapterami wiec zaliczki kazał pan zostawić 500 zl. Pytaj o rabaty, bo my w sumie 150 zl taniej mięliśmy:)

Ja kupując wózek zamowilam kolor ktory pasuje zarowno dla chlopca jak i dziewczynki, bo za dwa lata planuje nastepne dziecko i chcialabym zeby sie wozilo w wozku ktory juz mam:) ciesze sie ze aniolkowa mama kupila taki sam wozek jak ja mam dla dziewczynki co utwierdzilo mmnie w przekonaniu ze pasuje do kazdej plci:)

aniołkowa mama, Omon lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    A nie ma takich otworów na środku z tyłu?
    No właśnie nie ma:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    No właśnie nie ma:)
    A no to zonk. Dobrze, że mogłaś oddać ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. ja jestem wózkowym laikiem.. poza Quinny Mood, Stokke, Maxi cosi i X-landerem wszystkie wózki wyglądają dla mnie tak samo (może zmieni się jak zobaczę ja na żywo), więc chyba faktycznie wejdę tylko do jednego sklepu i wezmę co doradzą ;]

Niebieskaa mój IG tez leży i kwiczy ;) ale i tak częściej coś tam wrzucę niż na FB, jakoś bardziej kameralnie ;) wysłałam zaproszenie :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Kordonku i karolyn, moja nazwa to black.stripes.white ale ja nie jestem zbyt aktywna na moim ig, ale oglądam i komentuje:)

Jestem wściekła, bo słodki sen (dolce sonno) od 12.01 organizuje paczkę...dzwoniłam ale nie da sie dodzwonić. Napisałam dwa maile i zero odpowiedzi. Pierwsza przesyłka przyszła bez problemu.. nie wiem co sie dzieje, ale niektóre z Was tez mialy problem z nimi.

Niebieska,a ja właśnie chciałam od nich zamówić szlaflok. Hmmm powiedz mi jaki rozmiar brałas dla siebie? Bo myślałam o m ale nie wiem,czy nie lepiej l.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Wiecie co.. ja jestem wózkowym laikiem.. poza Quinny Mood, Stokke, Maxi cosi i X-landerem wszystkie wózki wyglądają dla mnie tak samo (może zmieni się jak zobaczę ja na żywo), więc chyba faktycznie wejdę tylko do jednego sklepu i wezmę co doradzą ;]

Niebieskaa mój IG tez leży i kwiczy ;) ale i tak częściej coś tam wrzucę niż na FB, jakoś bardziej kameralnie ;) wysłałam zaproszenie :)

Super, witam zatem na ig, niestety trace rachube kto jest kim i nie umiem polaczyc nicka tutaj z nickiem na ig:)

Antonelka lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku niestety nie jest to takie proste moim zdaniem z tym jednym sklepem bo nawet w większych miestach trafiają się sklepy, które umowę mają tylko powiedzmy z 2-3 markami i obejrzysz sobie wtedy np. 10 różnych Adamexów, 10 różnych Bebetto i tyle... a czasem różnią się tylko kolorem albo detalami :D W wielu sklepach w ogóle nie ma STokke, a w innych w ogóle nie ma tańszych wózków. Nawet w hurtowniach zdarza się, że na stronie mają pełno pozycji a w sklepie 3 wózeczki do pomacania...

Justyna, a mnie przekonało to, że Ty brałaś dla chłopca :D Bo mam nadzieję, że potem będzie chłopczyk :)

Yammi, to lepiej trafiłaś z tym optometrystą :D Ja teraz mam stałą okulistkę i w wakacje pewnie u niej zawitam.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    To pieczenie w gardle to zgaga, potwierdzam.
    Ale jako stary wrzodowiec nawet przy najgorszym ataku wrzodow aż takiej nie miałam jak w ciąży.
    Potwierdzam ze trzy magdaly dają ulgę. Nie wiem czemu ale działa.

Kurczę adamex to tez moja miłość od 1 wejrzenia.
    Weź sie człowieku zdecyduj!
    Moze młody podpowie?? :)
    Ja wychodzę z założenia że pierwsza miłość to jest to. Tylko u mnie tak ze wszystkim jest jak cos zobacze zakocham sie i wtedy nie ma sily już nic innego mi się nie spodoba. Tak było z suknia ślubna. To była 3suknia ktora przymierzalam zakochałam sie od razu, lzy w oczach miałam jak się w niej zobaczyłam, mąż też bo był ze mną ;) już nie poszłam szukać dalej choć sklepow było jeszcze dużo.
    Aniolkowa mamo, tak dużo ma podwójne amortyzatory, z adamexa nie wszystkie modele. Z firm które braliśmy pod uwagę ten wózek najłatwiej sie prowadził z tych co miały podwójne dlatego go wybraliśmy.

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko a wózka Jedo Fyn Specjal edytion ktoś używał ? bądź coś o nim słyszał?

MEMO_FYN_3w1.jpg

znajoma ma na sprzedaż w okazyjnej cenie i się waham bo te przednie kółka mnie nie przekonują:(

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia wrote:
    Niebieska,a ja właśnie chciałam od nich zamówić szlaflok. Hmmm powiedz mi jaki rozmiar brałas dla siebie? Bo myślałam o m ale nie wiem,czy nie lepiej l.

Korciu, ja zamowilam w swoim standardowym rozmiarze czyli S i jak brzuszek jeszcze podrosnie to szlafrok bedzie sie ukladal tak jak na zdjeciu:
    http://slodkisen.com.pl/pl/p/Damski-bawelniany-szlafrok-podomka-Granat/156
    Ale przypominam, ze moj brzuch dalej nie jest duzy i dalej wszyscy sie dziwia, ze przekroczylam juz 30. tydzien. Poza tym mam tylko 160 cm wzrostu.
    Wlasnie ten kupilam i nie mam zastrzezen jak na te cene, spokojnie moglby kosztowac troszke wiecej. Jesli lubisz sie "opatulic" szlafrokiem to zapewne o 1 czy 2 rozmiary wiekszy bedzie w porzadku. Ja kupilam glownie z mysla o tym, zeby cokolwiek na siebie narzucic w szpitalu, a nie brac mojego domowego, puchatego szlafroka.

Ale jak teraz sa takie problemy z dotarciem paczki i brak kontaktu ze sklepem to juz nie wiem czy moge ich polecic.

Milka1991, Korcia lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ