X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Sunshine a laktator jakby co maja? Bo nie wiem czy kupić, nie kupić hmmm oby do marca :) w sumie ciekawe dlaczego musza czekać pewnie papierkowa robota, a tam na nowej jest jakaś sala z wanna? Bo kiedyś chyba czytałam ze jedna sala ma wannę ale porodu do wody nie przeprowadzają

A wiesz nie spytałam o laktator. A ona nic nie mowila. Wiem tylko ze pielegniarka laktacyjna jest od 7 do 14. Ja chyba laktator wezmę swój. Zamawiam taki zwykly ręczny za 34 zl. Potem jak się okaże ze potrzebuje to dokupię elektryczny. Co do wanny to podobno jest jedna sala z wanna ale rodzic tam nie można.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Gdyni jesli, któraś z was później zaczyna SR i zwiedzicie nowe sale porodowe to poproszę o podzielenie sie wrażeniami :)

atdc2n0at8s9ecys.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _tika wrote:
    Ja i tak Cię podziwiam, że pracujesz. Ja też mam takie wrażenie, że zaraz pękne, z każdym ruchem brzuch mi się spina. Nie jestem w stanie kąpać synka, a ubieranie to dopiero wyzwanie... Mam skórę naciagnieta i twarda, zaczyna mi pekac trochę. Moja lekarka twierdzi, że w tym brzuchu już nie ma miejsca. W pojedynczej ciąży było mi dużo lżej w 7 miesiącu.

a ja podziwiam Was wszystkie, ktore poza ciaza maja swoje szkraby i ogarniaja jednoczesnie dom, dziecko... Kobiety to niesamowite istoty!
    Wlasnie tak sobie mysle Tika, jak to jest w tym 7 miesiacu w ciazy pojedynczej.. bo teraz szczerze powiedziawszy moje samopoczucie podpowiada mi, ze nigdy wiecej ciazy ;) bo jest mi tak ciezko, a lepiej juz nie bedzie.. do mety coraz blizej, ajj chwila narzekania a to wszystko przeciez dla naszych cudakow :)

misKolorowy lubi tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    A wiesz nie spytałam o laktator. A ona nic nie mowila. Wiem tylko ze pielegniarka laktacyjna jest od 7 do 14. Ja chyba laktator wezmę swój. Zamawiam taki zwykly ręczny za 34 zl. Potem jak się okaże ze potrzebuje to dokupię elektryczny. Co do wanny to podobno jest jedna sala z wanna ale rodzic tam nie można.

Ja rodziłam 2 lata temu to.mieli w szpitalu laktatory i to całkiem fajne ( używała dziewczyna z sali).
    Miałam to szczęście,że dwa razy rodziłam na tej sali z wanną, choć za 1razem z niej nie korzystałam bo była awaria wody. Za drugim razem korzystałam i była to super opcja.
    A czemu nie można rodzic w ten sali???

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis ide po troszke wyprawki :)macie ciuszki z pepca ? Ktoras z was pisala ze chyba ma nie? Dobrze kojarze?
    Pojutrze wizyta prenatalne 3trymestru juz sie stresuje i jeszcze odczyn coombsa musze odebrac a raz mi wyszedl pozytywny niestety. Ale potem zginely te przrciwciala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 08:16

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vero Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z rana,

Atat a nie myslisz zeby juz pojsc na zwolenienie, ja wiem ze praca pomaga sama poki co jestem na 50%, jutro musze jechac na spotkanie 1.5h w jedna strone.. i wiem jak ciezko. Dlatego moze warto byloby pomyslec o zwolenieniu w Twoim przypadku zeby troche wiecej odpoczywac.

Ja mam caly tydzien sprzatania i zalatwiania... ale jeszcze tylko 2 tygi moge sie skupic calkowicie na przygotowywaniu pokoiku :)

Ilae ja dostalam szary ten co kupilam na allegro, ale bede miala go dopiero ok 14.04 moja mama stwierdzila ze nie jest tak miekki jak inne, ale przyjemny.

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,witam się z rana! Wczoraj już nie pisałam bo wyszłam od lekarki koło 23...wszystko jest dobrze,szyjka trzyma.z badań zadowolona.
    Czekam właśnie na gości co będą skręciac szafę,która wczoraj przywiezli i komoda już jest w całości:)także może dziś zacznę sobie coś układać;)

Antonelka, Niebieskaa, Teklaa lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Ja dzis ide po troszke wyprawki :)macie ciuszki z pepca ? Ktoras z was pisala ze chyba ma nie? Dobrze kojarze?
    Pojutrze wizyta prenatalne 3trymestru juz sie stresuje i jeszcze odczyn coombsa musze odebrac a raz mi wyszedl pozytywny niestety. Ale potem zginely te przrciwciala.
    Tak ja mam kilka rzeczy z popco i wydają się bardzo fajne,namawiamy mnie 2 osoby ze ponoć jakośc jak na taki sklep naprawdę dobra:))zobaczymy co po praniu będzie;)ale fajne mają rzeczy.może nie jakoś mega duzo ale bardzo ładne.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Vero Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania swietne wiesci, ahh zazdroszcze ze juz masz meble jakos musze te 2 tyg wytrzymac:)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cześć Dziewczyny,witam się z rana! Wczoraj już nie pisałam bo wyszłam od lekarki koło 23...wszystko jest dobrze,szyjka trzyma.z badań zadowolona.
    Czekam właśnie na gości co będą skręciac szafę,która wczoraj przywiezli i komoda już jest w całości:)także może dziś zacznę sobie coś układać;)

Moje badanie byłoby już na spiocha o takiej godzinie :D super ze wszystko dobrze!!

Ja dojrzalam do zwolnienia i teraz czuje się świetnie w domu. Pewnie to też kwestia, że zlapalam zjazd formy fizycznej ale cieszę się że nie staje o 6 rano :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice mi rownież bardziej psuje przyszły tydzień bo w tym nie wiem w co mam ręce włożyć. A reszta dziewczyn?

atdc2n0anx2cx72s.png
  • stowtotka Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Stotowka a jak odstawiasz encorton ? Po porodzie zmiejszasz dawke ?
    Na pewno do porodu mam brać tak jak teraz. Jak będzie potem, nie pytałam.

85993e3k9358oh0b.png
    Czekamy na Mateusza
    Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
    10.1998 syn
    7.2014 (*) 10 tydz.
    4.2015 (*) 9 tydz.
    2.2016 (*) 8 tydz. Amelia

homozygota CC A1298C MTHFR

• Gakin Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie i ja pierwsza wizytą w szkole rodzenia - gdyby tak podsumować co położna mówiła:
    - rodzić naturalnie i w bólach powinna każda kobieta, co sie tyczy znieczulenia to przedstawi wszystkie negatywne aspekty tego cuda co to teraz większość chce ;)
    - za dużo jest cc, to czysty biznes i patologia
    - nie podobało mi sie jak powiedziała że może sie trafić że kobieta która ma umowiona cc jest przekladana bo trzeba nagle zrobić innej i ta co przełożona zaczyna mieć bolesne skurcze i się skarży że boli i tu cytat 'ona tego nie chciała myśli sobie po co jej ten ból a to piękna fizjologia" ale ton jakim to mówiła nie podobał mi się bardzo
    - zdrowe odzywianie to podstawa i tu hit - kobieta nie powinna tyc więcej niz 1kg miesięcznie :)
    Ja rozumiem że wszystko ma plusy i minusy i na takich zajęciach należy je przedstawić ale widać ewidentnie że wychodzi z założenia że jej poglądy są najlepsze. Takie moje pierwsze wrażenia, chodzić oczywiście będę bo chodzi mi o pielęgnację o karmienie piersia itp a ćwiczenia też się przydać mogą ale jak to mąż stwierdził pani chyba mocno popiera PiS ;)

stowtotka, Omon lubią tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf pisałaś, ze Tobie szew zdejmują 16.03 ale nie zostajesz w szpitalu. Ja tez miałam taka nadzieje, czytałam na internecie ze lekarze mogą sciągnąć szew na wizycie-trwa to 30sekund. Byłam pewna, ze mi tez sie to uda bo nie uśmiecha mi sie iść do szpitala (a jak wiadomo szpital dostanie za mnie kasę jak bede 3dni). Dzwoniłam do lekarza, który zakładał mi szew, ze umówiłam sie do niego na wizyte czy moze wtedy sciągnąć-niestety powiedział, ze musi to byc w warunkach ambulatoryjnych. Trochę sie podlamalam, nie dość ze zaraz znowu bede w szpitalu bo poród a tu dodatkowe 3dni na leżenie i tylko stres. Oni sie martwią, ze po zdjeciu szwu zacznie sie akcja porodowa bo szyjka moze nie trzymać. Czasami sie to zdarza ale pewnie nie mi :P
    Teraz więcej chodzę-dużo więcej. Szyjka trzyma ale niech sie przygotowuje. Musi współpracowac i kiedy trzeba skrócić sie no i rozwarcie ;) z jednej strony lepiej, ze u Was bardziej luźno do wszystkiego podchodzą, a z drugiej czasami człowiek czułby sie bezpieczniej jakby na niego jak to sie mowi chuchali i dmuchali ;) no to będziemy miały zdejmowany szew w podobnym terminie. Nic nie chce mowić ale to za nieco ponad półtora miesiąca :D

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam sie z rana. Wlasnie odprowadziłam córkę do przedszkola i czas na śniadanie.
    Mrik powiem Ci ze łatwo nie jest byc w ciazy i mieć jeszcze jedno dziecko do tego. Inaczej tez jak sie mieszka w Polsce i ma sie kogoś do pomocy. My mieszkamy za granica i jestesmy zdani tylko na siebie. Do tego wczoraj sie dowiedziałam, ze jak mała bedzie miała jakies 1,5 miesiąca to mój maz jedzie na delegacje na 1,5 miesiąca. Moja mama spróbuje do mnie przyjechać ale nie wiemy czy sie uda. Trzeba dać rade nie ma innego wyjścia. Ja Ciebie tez bede podziwiać jak sobie będziesz radzić z bliźniakami bo to nie lada wyzwanie! Moim zdaniem większe niż ciąża i opieka nad dzieckiem.

Dziewczyny chyba stwierdziłam ze bede miała cesarkę. Mam troche traumę po porodzie naturalnym i chociaz bede do siebie dłużej dochodziła po cesarce to wole to niż 21 godzin skurczy. Dodatkowym plusem jest to, ze cesarkę wykonują w 38 tyg a ja pewnie znowu przenosilabym ciąże i urodziła w 41tc a to aż 3 tygodnie różnicy. No i jak urodzę w 41tc to jak maz pojedzie na delegacje to mała bedzie miała tylko 3 tygodnie... :/ nocne karmienie na głowie a rano trzeba córkę do przedszkola ogarnąć.. chyba bede wyglądała jak zombie

Gakin no wiesz co, wierzyć mi sie nie chce ze tak położna mówiła. Ja do niej bym juz wiecej na zajęcia nie przyszła. - jakby mi w czasie skurczy cos mówiła ze musi bolec to bym ja chyba w du** kopnęła. Wrr nienawidzę takich. Musi bolec, musisz cierpieć, musisz popekac... zapomniał wół jak cielęciem był, no chyba ze dzieci nie ma... co to my jakies cierpiętnice i nie możemy po ludzku rodzic? Mnie tak bolało ze juz mi było wszystko jedno jakie negatywne skutki ma zzo, chciałam żeby podali i żeby sie ten horror skończył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 09:32

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia super wiadomości! Może ordynator chciał z Wami porozmawiać własnie o postępach córeczki, jak dobrze sobie radzi :)

eforts chyba raczej ostatni dzwonek bo takie USG robi się miedzy 28 a 32tc ;) Ja miałam dokładnie 30t4d :)

Dla kupujących u DOLCE SONNO dostałam takiego sms: "Witam serdecznie, pisze bo okazuje się, że jest problem ze śledzeniem nadanej paczki i identyfikacji zlecenia, dlatego paczka z produktami zostaje nadana ponownie kurierem DPD, aby była pewność, że na pewno dojdzie w 24h. Pozdrawiam"

Jak dla mnie pic na wodę, ale zobaczymy.. jakiś odzew jest ;)

Niebieskaa Głupia ja! Odpisuję nadrabiając Was i myślałam o jednej a pisałam o drugiej ;D Przepraszam. Oczywiście pytanie o pokoik dedykowane było do Antonelki! Odnośnie sesji brzuszkowej, zawsze o takiej marzyłam i planowałam, ale u "profesjonalnego" fotografa to bardzo duży wydatek a i ja nie lubię pozować czuję się niezręcznie i sztucznie. Siostra była chętna zrobić nam kilka amatorskich fotek ale z racji remontu umówiłam się z nią na koniec lutego/początek marca licząc, że pokój będzie już pomalowany a meble skręcone, zawsze to więcej dziecięcych akcesoriów jak łóżeczko, wózek, literki itp :) czy się uda? Zobaczymy :)

misKolorowy a może przyrost nie jest mały tylko poprzedni pomiar był niedokładny a w rzeczywistości synek był mniejszy?

atat jesli bedziesz miała elektryczny to daruj sobie ręczny. Nawał pokarmu ma miejsce jakieś 2/3 dni po porodzie, więc możesz być już w domu, ewentualnie na jedną noc pożyczysz laktator ze szpitala albo weźmiesz elektryczny :)

Antonelka dziękuje za info odnośnie organizera, zaraz sobie obczaję :) I przepraszam za pomyłkę ;)

sallvie zgrabna ta koszulka :)

Zgadzam się z misKolorowy nigdy nie kupiłabym koszuli nocnej w lumpeksie.. ostatnio mama do mnie dzwoniła, że nakupowała ciuchów Małemu, myślę "ok" a za chwilę dodała, ze i kołderkę i prześcieradło. Powiedziałam jej wprost, że nie położę dziecka w używanej kołdrze bo to jak bielizna i niech nie kupuje takich rzeczy.. Może ją trochę uraziłam, bo pewnie cieszą ją takie zakupy dla małego jak upoluje coś w przystępnej cenie, ale kurcze.. ubranka ok ale nie bielizna. Nie mam ochoty udawać, że się cieszę a tak naprawdę wszystko trzymać na strychu, nienawidzę takiej zbieraniny rzeczy, z których wiem, że nie skorzystam a ona nie daj boże by się rozkręciła i kupiła coś jeszcze. Mówiłam, że poza ubrankami nic w lumpeksach ma mi nie kupować, więc jak usłyszałam o pościeli do łóżeczka to po prostu para z uszu! Sama bym się w życiu w tym nie położyła nawet jakbym to wygotowała..

Gakin może nie zmalał Ci biust ale biustonosz się rozciągnął i nie trzyma jak trzeba?

Dziewczyny ja wzięłam dwa otulacze bambusowe 120x120 :) Pamiętajcie, że nakryjecie tym nie tylko noworodka ale i starsze dziecko na następną wiosnę, więc lepiej, że są duże :) zawsze można ten otulacz złożyć na pół, ewentualnie na jednej połowie położyć dziecko np. w wózeczku a drugą połowa nakryć :) Oprócz tego tak jak ktoś wspomniał, poręczniej jest zawinąć dziecko w kokon :)

A do szpitala dla dziecka bierzecie tylko 56? Bo ja myślałam przyszykować wyprawkę na rozmiar 56 i rozmiar 62, czyli 3 bodziaki 56 i 3 bodziaki 62, 3 pajace 56 i 3 pajace 62 itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 09:34

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy kordonek ja do szpitala biorę tylko 56. Moja pierwsza córka miała 53cm wiec myśle, ze ta nie bedzie wirksza. Na ostatnich USG moze nam troche przybliża czy bedzie małe czy duże dziecko. Zawsze możesz wziąć 56 a jak sie okaże ze dziecko sie nie mieści to maz dowiezie Ci jakies ciuszki na 62. No chyba ze szpital w ogóle nie zapewnia ciuszków dla dziecka to lepiej bedzie wziąć tez 62

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin ja też miałam mieszane uczucia po pierwszych zajęciach w sr bo te położne to są nastawione na naturę, wszystko powinno przebiegać tak jak natura to zaplanowała, więc znieczulenia i cesarka to tylko przy wyższej konieczności, ja chcę rodzić naturalnie, ale nie można potępiać kogoś za to, że nie chcę, a jak zaczęły mówić o odżywianiu w ciąży, to wyszło na to, że powinniśmy być na gorszej diecie niż podczas odchudzania... Ale teraz zajęcia na temat porodu, opieki nad noworodkiem są ok, z resztą różne położne prowadzą te zajęcia i każda ma inne podejście ;)

Dziewczyny dzięki wielkie za opinie na temat szpitali, dużo mi rozjaśniłyście w tej kwestii, na Kamieńskiego położna mówiła, że ich porodówka jest wstanie przyjąć każdą rodzącą, która przyjeżdża, ale później nie mają miejsca na oddziale, żeby położyć mamę z dzieckiem, więc czasem kobiety do samego wyjścia zostają na oddziale porodowym i że jeśli przyjedzie się z mocno postępującą akcją porodowom to nie odeślą, no ale jakąś alternatywę trzeba mieć ;)

Co do spotkania też jestem za, ale w przyszłym tygodniu :) :)

edit.
    Wskoczyła nam 3 z przodu na suwaczku i zaczynamy dziś 31 tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 09:46

kasieniaczek, Milka1991 lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad ta położna wychodzi z założenia że minutę bólu przy skurczu jest w stanie wytrzymać każda kobieta. Sr ok ale chyba nie chcę żeby przychodziła po porodzie do domu :)
    Wiesz co kordonku, to był stanik założony kilka razy nie zdążył się rozciągnąć, zresztą to nawet widać że mam mniejszy znowu mi się mieści w jednej ręce :) moja waga nie rośnie już mi głupio u lekarza że pomyśli że chcę się w karcie ciąży odchudzić może zamiast tyć to mi mały pokłady tłuszczu z piersi wysysa hihi. Byleby zostawił sobie coś na czas po porodzie :)
    A no i wg tej położnej kobiety z byle pierdołą jadą do szpitala i zamiast się obserwować w domu i czekać na akcję porodową to siedzą trzy dni w szpitalu. No aż mi chwilami ciśnienie podnosiła. Moim zdaniem mamy prawo z byle pierdołą jechać od tego są szpitale żebym potem całe życie nie żałowała tego że nie pojechałam.
    Kurcze coraz częściej boli mnie rano podbrzusze delikatnie jak na okres. Mam się tym martwić czy w razie czego wziąć no spe i wyluzować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 09:47

Filipek - 09.03.17 :)
  • Vero Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin - ja mam wrazenie ze te wszystkie polozne zachowuja sie jakby pozjadaly wszystkie rozumy, tak samo tutaj w Szwajcarii... ja wiem i rozumiem wszystkie za i przeciw cc czy naturalnego porodu, ale to wybor nasz kobiet.

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ