X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Eforts pieknie to ujelas dokladnie tak dwoch dobrych ale musialam miec dwoch:/ pewnie ze sie nie skonczy po porodzie bo juz sie pojawil noey problem ten z lodzi kaze brac fraxi w pologu a ten tutaj nie :) masakra....
    Marsylia opiszesz mi jakie i jak mialas podane sterydy?

Podali mi dwie dawki celestone domięśniowo co 24h.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Marsylia- kazda Twoja kolejna wiadomosc to wielki przelom, zarowno w rozwoju Wiki, jak i sercu Taty ;) Mysle, ze zanim dojdzie do podjecia ostatecznej decyzji to musi uplynac jeszcze troche czasu, nie ma sensu pospieszac ani naciskac na Meza, pozwol mu swobodnie pokochac dziecko calym soba, wtedy ta decyzja nie bedzie wielkim trudem, bo bedzie plynac prosto z serca.. <3 Calusy dla Waszej trojki :)

kasieniaczek- kciuki za wizyte i udanych odwiedzin u Lilki! ;)

Vero- wszystkiego najlepszego na Wspolnej Drodze Zycia! <3 Niech ten dzien bedzie magiczny i piekny, i na zawsze zostanie w Waszych Serduchach! :D

Ahhh, pamietam na swoim slubie, podczas przysiegi malzenskiej Maz mocno scisnal mnie za dlon, a Zochanka w brzuszku przebierala nozkami. Kazdemu udzielal sie nastroj tego dnia <3

AniaStaraczka- kacik bardzo fajny, przytulny i cieply kolorystycznie :) Te drewniane domki stanowia piekny element dekoracji :)

Rajstopy?! Osobiscie nie znosze! Diabolina tez nie przepada, ale toleruje azurowe, zwlaszcza do sukienek :) Mnie zawsze smieszylo jak przychodzila Mama z dzieckiem do lekarza, rozbierala syna i siedzial z przeswitami w kroku i skulkowanymi rajstopami od dresow/dzinsow, ale rozumiem tez ze chodzi o zapewnienie ciepla i wygody. Mnie w dziecinstwie czesto swedziala skora po ubieraniu rajstop, stad pewnie takie mam uprzedzenia :)

Lozko dla Diaboliny zamowione, ol yeeeah! B-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 10:31

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski my mamy ładne rajstopki w rozmiarze synka :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak jak przyslam do mojego lekrza to juz nie mialam encortonu. Juz dlugo go nie biore azalecenia obecnie dawali takie same obydwa. Strace gina jak powiem jestem tego pewna

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah no wlasnie wy tu o dziewczynkach a gorzej wygladaja chlopcy w przedszkolu w rajtkach. Ja mojemu ubieram kalesony czasem pod spod rajtki ale zawsze zdejmuje i ubieram mu spodnie po przedszkolu. Nie moglabym go puscic w samych rajtkach...no way:)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts- napisze Ci tak, jak mama zadba - to i syn ma rajstopy z fajnym fasonem ;) Tym bardziej, ze teraz sa duzo wieksze mozliwosci wyboru jak kiedys. No, ale to tez pociaga za soba kwestie finansowe. Dla dziewczynki musisz kupic nowe badz calkowicie odswiezyc, bo przy sukience/spodenkach wystaja te nozki, a dla chlopca - zazwyczaj sa pod spodniami i to glownie w okresie wielkie zimy :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, wiecie za co kocham nasze forum?
    Że możemy tu sobie drugi dzień z rzędu dyskutować o wyższości/niższości rajstop nad kalesonkami/legginsami :-D
    Mówię absolutnie serio. Dobrze mieć takie miejsce na ziemi.

Poza tym, można po raz N-ty zadać sakramentalne pytanie: "Dziewczyny, a ile macie kocyków/pieluszek... [odpowiednie wstawić]?". I nikt nie powie, że przecież to pytanie padło już 100 razy. A wręcz ktoś doradzi.

NIebieskaa,
    Dziękuję za rekomendację La Millou. Są u mnie na short liście w TOP 3. A teraz to już może nawet w TOP 1, bo Color Stories było wysoko, ale widzę, że pojawiły się tu na forum mieszane uczucia wobec nich.

Antonelka, Niebieskaa, Milka1991 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja też nie mam trombofili itp. dostaje Clexane profilaktycznie i wczoraj immunolog powiedziała,że na razie nie chce mówić jak to będzie w połogu. Co 6 tyg. kontroluje mi d-dimery,białko S,anty-Xa po 4h od zastrzyku. Mówiła,że zazwyczaj białko jeszcze jest obniżone w połogu więc pewnie z 0,6 zmniejszy na 0,4 ale to będzie zależało od wyników. Teraz idę 16 marca z wynikami i potem pewnie po porodzie.

Ja mojemu synkowi jak był malutki ubierałam rajstopki ale nie takie jak dla dziewczynki. Potem dosyć szybko przeszliśmy na kalesony. Szybko mu dupka marznie i jak tylko zaczyna się jesień,zima to upomina się o kalesony.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    A propos tych rajtuzów (rajtuz?), to mnie się wydaje, że część z nas (szczególnie ta, która przedszkolankowała na początku lat 80.) może mieć wewnętrzny uraz do tej części garderoby noszonej samodzielnie, inaczej niż ze spódniczką ;-)
    Niestety faktem jest, że kiedyś te rajstopy stanowiły nasz codzienny ubiór. Na ogół mało wygodny. Ówczesne rajtki trochę słabo się rozciągały, zresztą ciężko było je dostać (jak wszystko), więc rodzice kupowali taki rozmiar, jaki akurat był w sklepie.

Pamiętam jak dzisiaj jak mamusia upolowała mi rajtki czarne :) przyszła do domu, przymierzyła i zostawiła mnie na chwilę. A że miała akurat nożyczki to sobie taką piękną dziurę na kolanie wyciełam. Miałam wtedy 4 lata i nie za dużo pamiętam z tego okresu, ale te czarne rajtki i dziurę doskonale :D :D
    annak wrote:
    Ja postanowiłam wreszcie zabrać się za tę wyprawkę, bo w końcu naprawdę poród mnie zastanie, a ja w lesie.
    No i stwierdziłam, że zacznę właśnie od tych kocyków, bo przecież to taka łatwa sprawa, proste, kwadratowe, wystarczy wybrać wzór.
    Efekt jest taki, że od dwóch dni na nic nie mogę się zdecydować, bo nie wiem, ile tego kupić, z czego, w jakim rozmiarze.

ufff a już myślałam że tylko ja jestem taka zdecydowana ;) Nawet wczoraj zrobiłam przegląd na smyk.com, bo promocje mają na kocyki i... i nic nie wybrałam bo nie wiem czego chce. Dla Mikołaja miałam jeden bardzo gruby kocyk (akrylowy?) i jeden cienszy i szmatkę podwójną bawełnianą. Jakoś nie przypominam sobie, żeby to był jakiś problem wybrać. Nie wiem o co teraz chodzi - o PESEL?? ;)

aniołkowa mama wrote:

Alicja czy Emilka? Emilka czy Alicja? :D

Hehe. Aniołkowa, szkoda że nie macie starszaka jakiegoś - on by wam wybrał imię :) Mój jak się dowiedział, że to siostrzyczka, to chciał żeby była Gwiazdka! Potem jak wytłumaczyłam, że takiego imienia nie ma, to zaczął podawać imiona z bajek: Sabrina, Bibi i inne takie. Na szczęście już się przyzwyczaił do Lidki :)

eforts wrote:
    Dziewczyny ja też zdecydowanie bardziej wolę dreski niż rajstopy :) nie jest to moja ulubiona garderoba ale jest bardzo praktyczna. Przy dziewczynach rzeczywiście sprawdziają się getry. A co chłopakowi pod zimowe spodnie? Uważam że dres to już za ciepło i nie wygodnie (mówię o minusowych temp). Tym bardziej jak młody chodzi do żłobka to też paniom jest wygodniej bo tylko nakładają, zdejmuja mu spodnie przed i po spacerze.

Eforts - ja mam parę takich cieńszych dresowych portek i takie mu zakładam na codzień do przedszkola, żeby łatwo na nie można było nałożyć spodnie ocieplane, które na stałe wiszą w przedszkolu.
    A jak sama z nim wychodzę gdzieś to zakładam getry ciepłochłonne z decathlona - nie mają kroku w kolanach przynajmniej i mniej przebierania jest po powrocie :)

Pojechałam do Lidla oddać porty - i wróciłam z nimi do domu. Nie chcieli przyjąć bo mąż płacił swoją kartą... wrrr
    Nie chciałam sobie już ciśnienia podnosić, ale już miałam poprosić, żeby mi pokazali taki przepis, gdzie to mają napisane. Co by było jakby mi ktoś ukradł kartę? Już nie ma wtedy zwrotów?

Antonelka, Omon lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz uwaga uwaga - 30 tydzień ciąży :)
    Waga +0,5 kg. Jeszcze trochę, ze 3-4 tygodnie i zacznie być widać na odległość że jestem w ciąży ;) Ale na przepuszczanie w kolejce i ustępowanie miejsca w mpk to raczej nie mam co liczyć nawet w 42 tygodniu ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6b09b104252.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8025f6428a03.jpg

I wyjątkowo dzisiaj się kocisko nie załapało na zdjęcia :) zaspał :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 10:58

Szczęśliwa Mamusia, Antonelka, Jagah, ilae, pati87, sallvie, karolyn, Kjopa3, vitae13, Omon, Niebieskaa, lis87, Justyna Sz, Milka1991 lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah super zakupy :) A bodziaki rozpinane z krótkim rękawem gdzie kupowałaś? U Dolce Sonno? Zastanawiałam się czy na 56 takich nie wziąć ale chyba szykuje mi się większy dzidziuś i może nie ma sensu? Mam z krótkim kilka ale wkładane przez główkę. Który to śpiworek do gondoli? Chyba go nie widzę :)

Kad Cały czas mam wrażenie, że w kwietniu to jeszcze będzie Syberia ;D Mam 2 pary rajstopek od szwagierki takie malutkie, więc faktycznie zakup sobie podaruję :)

Ei! Mam pytanie o te podkłady na materac do dziecięcego łóżeczka. Myślałam kupić takie duże na gumce za ok 25 zł ale jeśli dziecko to zasika to to się pierze? Tam jest chyba jakaś ceratka od spodu, nic się z tym nie stanie? W związku z tym powinnam mieć chyba dwie sztuki na zmianę? To może lepiej takie zwykłe podkłady 60x60, które później wyrzucę? Z drugiej strony, kiedy dziecko będzie większe i będzie siadać czy raczkować to taki podkład 60x60 może nie dac rady bo dziecko przemieszcza się po całym łóżeczku.. Rany, ja jak zwykle mam dylematy nad jakimiś pierdołami.. To może jednak prześcieradełko nieprzemakalne lepsze? Zawsze ma się 2/3 sztuki :) POMOCY!

Kad wygląda pięknie, ale dla bobasa chyba lepszy będzie kocyk niż taka pościel, zwłaszcza na wiosnę/lato.. no i poduszeczka wydaje się dość gruba. Albo bym wyciągnęła albo kupiła taką zupełnie płaską bez wypełnienia :)

Marsylia z jednej strony nikomu nie życzę porodu przed czasem ale z drugiej strony zazdroszczę Ci, że masz córeczkę już przy sobie i cieszysz oczy takimi widokami :) Ja pewnie będę piała z zachwytu gdy mój synek zacznie podnosić główkę czy choćby kwękać na mój widok ;D Ech.. zaczynam się niecierpliwić ;)

Mężczyźni tacy są.. ja o moim przy ludziach tez nie mogę nic powiedzieć, bo zaraz chodzi zafochany, że po co coś mówię, że już mi nic nie powie, robię z niego sierotę itd ;D To jest Kochana tzw. "męskie ego" ;D A Twój mąż myślę, że wstydzi się trochę okazywać uczucia względem małej, może to dla niego oznaka jakiejś "słabości" ;) Daj mu czas i nie naciskaj bo może się tylko bardziej zablokować.

She Wolf ja mam jedne spodnie ciążowe kupione na początku i mimo, że w nie wejdę to nie czuję się już komfortowo. Jak dużo siedzę to lekko mi się wpijają pod brzuchem a jak chodzę to ten pas ciążowy zjeżdża mi pod brzuch i co chwilę podciągam. Mam już poluzowany na maxa, może właśnie spróbuję troszkę ścisnąć.. ja pomyłkowo kupiłam S bo chciałam M i o takie prosiłam ale juz nie sprawdzałam metki czy dostałam "prawidłowe". W domu się okazało, że nie ale nie chciało mi się już wymieniać, uznałam, że w połowie ciąży kupię większe ale teraz szkoda mi na 2 miesiące kupować spodnie ciążowe.. Wolę jakąś sukienkę dzianinową, którą wykorzystam po ciąży :)

AniaStaraczka bardzo ładnie ale nie obawiasz się tych półek nad łóżeczkiem? Może przesadzam ale mi zawsze zwracano na to uwagę nawet nad naszym łóżkiem mąż nie wyobrażał sobie żadnej półki bo co jeśli spadnie albo coś "z niej" spadnie? Przeglądając jakieś inspiracje kącików dla niemowlaka właśnie często widziałam jakieś półeczki nad łóżeczkiem i zaraz włączała mi się czerwona lampka.. Co jeśli coś przypadkowo potrącę i spadnie na synka? Albo sama półka.. przesadzam czy ktos jeszcze ma takie obawy?

Odnośnie chłopca w samej pieluszce, hm... jeśli chodzi o pampersa to zdecydowanie NIE! Ale podobają mi się na lato takie materiałowe majteczki np. lniane nakładane na pampersa :) Tylko nigdzie nie mogę takich znaleźć w wersji mini..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 10:57

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia chodzi chyba o to, że jak płacisz kartą to na tą sama kartę muszą Ci zwrócić pieniądze :) Ja tak miałam często. A jeśli płacisz gotówką to bez problemu zwracają gotówkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 11:00

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Annak jak przyslam do mojego lekrza to juz nie mialam encortonu. Juz dlugo go nie biore azalecenia obecnie dawali takie same obydwa. Strace gina jak powiem jestem tego pewna

To zadzwon do tametego, zapytaj czy ma jakis wplyw encorton i tyle.
    Jesli nie ma to nie mow, a jesli ma to musisz powiedziec i tyle.
    Monia przemysl sprawe, moze dajesz mu jakies powody, ze zlosci sie na Ciebie...wiesz w koncu on tez bierze za Ciebie odpowiedzialnosc i moze takie newsy wkurzaja go ....lekarzem nie jestem wiec absolutnie nie mozesz opierac sie na tym co pisze ale wg mnie encorton (jesli o ten lek chodzi) nie ma na ten moment znaczenia.

Ja swojej lekarce - chodze prywatnie - powiedzialam wprost, ze chodze tylko do niej bo sama nawet proponowalam abym robila czesc badan na abo w lux medzie wiec lekarze sa swiadomi, ze nie zawsze sa jedyni.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Haha, wiecie za co kocham nasze forum?
    Że możemy tu sobie drugi dzień z rzędu dyskutować o wyższości/niższości rajstop nad kalesonkami/legginsami :-D
    Mówię absolutnie serio. Dobrze mieć takie miejsce na ziemi.

Poza tym, można po raz N-ty zadać sakramentalne pytanie: "Dziewczyny, a ile macie kocyków/pieluszek... [odpowiednie wstawić]?". I nikt nie powie, że przecież to pytanie padło już 100 razy. A wręcz ktoś doradzi.

NIebieskaa,
    Dziękuję za rekomendację La Millou. Są u mnie na short liście w TOP 3. A teraz to już może nawet w TOP 1, bo Color Stories było wysoko, ale widzę, że pojawiły się tu na forum mieszane uczucia wobec nich.

Annak na Wiertniczwj masz showroom mammisima sa tam wszystkie kocyki topowych marek - wsiadaj auto i ogladaj. Tylko napad na bank po drodze proponuje :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:

She Wolf ja mam jedne spodnie ciążowe kupione na początku i mimo, że w nie wejdę to nie czuję się już komfortowo. Jak dużo siedzę to lekko mi się wpijają pod brzuchem a jak chodzę to ten pas ciążowy zjeżdża mi pod brzuch i co chwilę podciągam. Mam już poluzowany na maxa, może właśnie spróbuję troszkę ścisnąć.. ja pomyłkowo kupiłam S bo chciałam M i o takie prosiłam ale juz nie sprawdzałam metki czy dostałam "prawidłowe". W domu się okazało, że nie ale nie chciało mi się już wymieniać, uznałam, że w połowie ciąży kupię większe ale teraz szkoda mi na 2 miesiące kupować spodnie ciążowe.. Wolę jakąś sukienkę dzianinową, którą wykorzystam po ciąży :)

To ja mam ze spodniami odwrotnie niż Wy:) dopiero zaczynam w nich chodzić i mnie wkurzają bo mi się nie ma ta guma na czym trzymać i zjeżdża bez przerwy. Mam całe 2 pary spodni wyjściowych 2 pary leginsów po domu. Jedne z nich już nie wyglądają za ciekawie i chciałam sobie dokupić jeszcze jedne, ale mam takie przemyślenia jak Ty - czy jest sens na 2 miesiące? Chociaż kasa za leginsy nie porównywalna do kasy za portki. Z drugiej strony to ten brzuch ciążowy nie znika z chwilą wyjęcia dziecka więc może się okazać, że po porodzie jeszcze z miesiąc się w tym pochodzi.

kahaśka lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu was nie nadrobię.

Trzymam kciuki za wizyty :*:*:*:*.

Witamy się kochane już w 32 tc !!! :*:*:*:* . Szybko aż za szybko ta moja 5 ciąża mija , w Sobotę już upragniona wizyta tak nie mogę sie doczekać tego USG :*:*:* kupiłam już dwie tabliczki czekolady , aby naszą tajemniczą gwiazdkę przekupić ;-) . Mąż ma dziś wolne musi pozałatwiać pewne sprawy , rano do przedszkola zawieźliśmy Marysię i Grzesia do szkoły Gabrysia ledwo się zmieściła do tego samochodu B-) , ciekawa jestem czy ktokolwiek kupi ten lejący się złom . Ania vel Kubuś kręci się dzień i noc , czasami się zastanawiam czy w ogóle śpi :-P. Dosyć często tak czuję że jak kładę rękę , koło pępka to czuję takie pulsowanie , czuła bicie serduszka malutkiej :*:*:*:* .Dziś na obiad chyba rosołek ugotuję , mąż stwierdzil że chodzę jak kaczka :-D :-P , wszystko pewnie tam mi się rozchodzi dobrze że jutro wizyta niech tam zaglądanie gdzie trzeba oczywiście mu powiem co mnie nurtuje mam już całą litanię do gina :-P.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54f17f1c748c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 11:08

Donia12, pati87, sallvie, karolyn, Kjopa3, Justyna Sz lubią tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia,
    Sorry, ale moim zdaniem, bez kota zdjęcie jest niezaliczone. Nie mamy pewności, czy to Ty :-P
    Zwłaszcza, że brzuch wygląda raczej jak 18 tc, a nie 30 tc ;-)

Donia12, Jagah, Taśka22, kahaśka, Justyna Sz, Milka1991 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Donia,
    Sorry, ale moim zdaniem, bez kota zdjęcie jest niezaliczone. Nie mamy pewności, czy to Ty :-P
    Zwłaszcza, że brzuch wygląda raczej jak 18 tc, a nie 30 tc ;-)

Może chory jakiś czy co? bo nie łazi dzisiaj za mną w ogóle. Nawet jak z mięsnego wróciłam to w siatce nie grzebał :) Obiecuję, że jak dumnie wkroczę w 31 tc to na zdjęciu będzie kot (jak nie zdechnie do tego czasu oczywiście ;) ;) )

Muszę się zbierać do stomatologa. Jeja jak mi się nie chce... a jak pomyślę, że tą kasę zamiast wkładać w buzie mogłabym wydać na jakieś kocyki albo pieluszki bambusowe co się na nie nie mogę zdecydować ... to już w ogóle mi się odechciewa... Przy dobrych wiatrach jeszcze tylko dwie plomby do wymiany i będę wolna do porodu - huraaa. Tylko poprzednie 2 okazały się do kanałowego, więc każdy ząb to 3 wizyty :/ Mam nadzieję, że na końcówce będzie więcej szczęścia i że dwa zęby to dwie wizyty :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wlasnie na razie napisalam mu maila jak nie odpisze w poniedzialek dzwonie

Antonelka lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kij w te rajstopki :) zima się kończy można powoli o nich zapominać :)

Kordonku ja jak zwykle trochę odwrotnie ale uważam że przy maluvhach podkłady są zbędne. Nam zdarzało się że synek się przesikal ale tyle co wyleciało wchlanialo ubranko, ewentualnie prześcieradło/pieluszka.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ