Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
wrzucam wszystko co mam może komuś się jeszcze przytda
http://i1061.photobucket.com/albums/t473/ainadebica1/20160818_100257_zpsyctpcywu.jpg
http://i1061.photobucket.com/albums/t473/ainadebica1/20160818_100301_zpsyic2bkpk.jpg
http://i1061.photobucket.com/albums/t473/ainadebica1/20160818_100306_zpsxubobvvj.jpg
http://i1061.photobucket.com/albums/t473/ainadebica1/20160818_100312_zps30xlhzne.jpgSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
23.03.2010 Synuś Mój Skarb
31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
-
też wiecznie myślałam ile będę musiała zapłacić
jak zostałam raz sama w poczekalni to zrobiłam zdjęcia
przynajmniej mniej więcej możecie mieć pojęcie jaki koszt badań
ale musicie wziąć pod uwagę to że zazwyczaj w szpitalnym labolatorium jest ciut taniej niż tutajSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ainade wrote:Jeśli chodzi o ból gardła to mi pardzo pomaga płukanie gardła taką mieszanką : pół szklanki zwykłej wody i do tego łyżeczka wody utlenionej może ciut więcej niż łyżeczka
Myślę że w ciąży to też jest bezpieczne
poprawcie mnie jeśli się mylę
Spróbuje bo u mnie masakra zaczyna być z tym gardłemzawsze rano mega boli
Chyba będę dziś ambitna i zrobię naleśniki na śniadanko
Dziewczyny, a nie myślałyscie przejść się do lekarz pierwszego kontaktu i zapytać się czy któreś z tych badań co dał gin nie moze zlecić na NFZ? Czy to głupio?ja czasami tak robie tylko teraz zastanawiam się czy mojej lekarz nie wykorzystuje? :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 08:28
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
nick nieaktualnyAngelika Niestety nie dostałam zdjęcia , a szkoda może tak lipny sprzęt , że nawet zdjęć się nie da zeskanować.
Ainade Dziękuję kochana :*. W Poniedziałek zajdę jednak do lab , bo tak na mazał że jedynie co rozczytałam , to glukoza na czczo .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 08:29
-
Teklaa ja się nad tym też zastanawiałąm
no kurde płaci się ubezpieczenie to niby dlaczego nie można poprosić ??.
Może któraś już tak zrobiła i powie czy wypiszą czy nieTeklaa lubi tę wiadomość
-
Ja myślałam że glukozę się robi dużo później. A swoją droga pamiętam jak poszłam w ciąży z Zuzia na badania i przed wyjściem napilam się wody smakowej a polozna a zrobimy jeszcze pomiar cukru i był wysoki a się nie przyznałam ze pilam heh no i pach skierowanie na dodatkowe badania ktote później idealnie wyszly
[img][/img]
-
Ja robiłam badania w diagnostyce we Wrocławiu i wg lekarza miałam przede wszystkim zrobić morfologię, mocz, tsh, glukozę, igM toxoplazma i cytomegalowirus (igG robiłam po poronieniach), różyczkę i grupę krwi. Za wszystko zapłaciłam 190.
nutella_ lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Anulk88k wrote:Dziewczyny ja sie z wami zegnam...
jestem mama dwoch aniołkow ;(
Kochana bardzo mi przykroprzytulam :*
ilae wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki.
Pracuje najczesciej po 12h co drugi dzien, tez w weekendy, czasem zdarza sie ze dwa dni do pracy po 12h i jeden dzien wolnego. Oczywiscie kwartalnie godziny pracy sie zgadzaja i nie pracuje wiecej niz powinnam. Jest to co prawda praca biurowa, ale w sprzedazy, wiec stres i parcie na plany tez jest i to dzien w dzien.
Powiedzcie mi jesli wiecie, jak to jest jak pracodawca wie o ciazy? Wiem, ze nie powinnam pracowac wiecej niz 4h dziennie przy komputerze, co mijaloby sie z celem, gdyz pracujac po 4h dziennie i tak planu nie wyrobie a ktos musialby za mnie przychodzic i tak na pozostale 8h (zawsze pracujemy w 2 osoby).
Czy szef ma prawo mnie wyslac na L4 od razu jak tylko dowie sie o mojej ciazy, skoro nie moze mi zapewnic innych warunkow pracy?
I jeszcze jedno... Od dwóch dni strasznie boli mnie gardło. Czy są jakieś tabletki do ssania bezpieczne w ciąży? Cholinex nie działa, Orofar MAX, który zawsze na mnie działał, niestety bez konsultacji z lekarzem nie jest zalecany... Wszedzie w sumie piszą na ulotkach, że nie zaleca sie brania bez konsultacji z lekarzem, ale boje sie cokolwiek wziąc, gardło coraz bardziej zaczyna dokuczac a potrzebuje je w pracy
Gratuluje serduszek i czekam na swoje w środe
Teoretycznie pracodawca nie może zmusić cię do l4, bo ma obowiązek zapewnić stanowisko pracy dla kobiety w ciąży, ale w praktyce to mój pracodawca dokładnie tak robi, karzą przynieść l4, bo u nas sporo się dźwiga, ale jeśli nie uda się dziewczynie załatwić zwolnienia (koleżanka była u 5 lekarzy, dopiero piąty jej wypisał) to firma wystawia zaświadczenie że nie ma odpowiedniego stanowiska dla kobiety w ciąży i płaci 100%... -
nick nieaktualnySy_la i Omon gratulacje cudownego Serduszka !!!!
Jak ja Wam zazdroszczę, że już je widziałyście!Wizyta dopiero w środę lub czwartek. Ktoś wizytuje w przyszłym tygodniu?
Ilae a tabletki ziołowe na ból gardła? Są bezpieczniejsze
Anulk88k tak bardzo mi przykro
Dzisiaj moja mama ma urodziny, ciężko będzie siedzieć cicho i nic nie powiedzieć ;/ Czekamy na serce i wtedy chcemy mówić. Wasi najbliżsi już wiedzą? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalunia Mój to w Soboty pracuje jak chce nie to że musi , w następną Sobotę i tak by nie poszedł , bo na ślub i wesele idziemy a to dopiero o 17.00 , dwa wielkie wydarzenia w jednym dniu
. Teraz i tak nie będzie miał , po co jeździć z czego bardzo się cieszę
.