X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja ma różnie raz bardziej mi dokuczają dolegliwości raz w ogóle :)
    We wtorek mam wizytę na 19 mam nadzieje, że z moim maluszkiem wszystko dobrze strasznie się martwię

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 08:57

Awf3p2.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jakimś szkoleniu z bph koleś nam mówił, że tu nie chodzi o to promieniowanie, bo w tych czasam wszedzie dookoła otaczają nas najróżniejsze urządzenia, tylko o to, że kobieta w ciąży ma gorsze krążenie w nogach i mogą robić się żylaki, zakrzepy itd.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego, te z Was, które mają pracę siedzącą powinny sobie coś podkładać pod stopy, żeby uda nie dociskały do fotela :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 08:57

Awf3p2.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam w domu informatyka i uwierzce ze laptpy w sensie monitory ich nie promieniuja juz dawno:) tylko nie kladzcie go an brzuchu ani na nogach a tak to spoko

kahaśka lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • atat Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy badanie nifty nie jest refundowane w żadnym przypadku?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Czy badanie nifty nie jest refundowane w żadnym przypadku?

Nie kochana. Jesli cos zle wychodzi na usg+pappa to amniopunkcja jest refundowana

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Objawy mam w kratkę. Jeden dzień pogłębiam więź z toaletą, a drugiego jest dobrze. Piersi też czuję od czasu do czasu. Czasem mnie zaboli w okolicy jajnika, to zazwyczaj wieczorem. No i jeden objaw, który może ze mną zostać na zawsze - brak bólu głowy, który wcześniej mnie męczył bardzo często. Ostatnio nawet przeistaczając się w migreny.
    Jak sobie radzisz z wymiotami bo widze ze cie mecza. Ja juz nie daje rady mdli mnie non stop na jedzenie nie moge patrzeć jestem glodna a co zjem to wymiotuje. Nawet lodówki niee moge otworzyc bo od razu wymiotuje. Nie wiem juz co robic jak sie zmusic do jedzenia. W pon zaczynam 8 tydz. Doradzcie cos bo ja juz bezsilna jestem ;(

Filipek - 09.03.17 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin Może do gin przedzwoń i się poradź spróbuj coś lekko strawnego jeść , może coś pomoże . Ja to jem wszystko , jednego dnia więcej , drugiego dnia wcale nie mam apetytu .

Rozczytałam jakie badania mam zrobić :D :D, tak mam zrobić cukier na czczo , morfologię i analizę moczu trochę mnie ten cukier zastanawia , to chyba nie krzywa cukrowa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 12:20

• pati87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Moje dzisiejsze objawy to znużenie chce mi sie w łóżeczku leżeć ale czytałam że takie nic nie robienie bardziej meczy w ciazy i postaram sie zaraz gdzies na chwile, na spokojnie wyskoczyć i dotlenić, do tego cycki wrażliwsze ale bez mega szału i znowu powrócił bol od pępka w górę wczoraj tez podbrzusze cos lekko bolało.

Dziewczyny jak z tym farbowaniem włosów? :) od 4 lat zapuszczam i mam juz swój naturalny kolor, zachciało mi sie zmian i refleksów ;) szukałam starych wyników i znalazłam indeks z czasów studiów jeny jak mi fajnie z takimi refleksami na włosach było :D i zachciało mi się :)

w 1 trymestrze w szczegolnosci powinno sie farbowac farbami bez amoniaku

Teklaa lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• atat Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Gakin Może do gin przedzwoń i się poradź spróbuj coś lekko strawnego jeść , może coś pomoże . Ja to jem wszystko , jednego dnia więcej , drugiego dnia wcale nie mam apetytu .

Rozczytałam jakie badania mam zrobić :D :D, tak mam zrobić cukier na czczo , morfologię i analizę moczu trochę mnie ten cukier zastanawia , to chyba nie krzywa cukrowa .

Na początku ciąży sprawdza się sam cukier bez obciążenia glukoza.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Jak sobie radzisz z wymiotami bo widze ze cie mecza. Ja juz nie daje rady mdli mnie non stop na jedzenie nie moge patrzeć jestem glodna a co zjem to wymiotuje. Nawet lodówki niee moge otworzyc bo od razu wymiotuje. Nie wiem juz co robic jak sie zmusic do jedzenia. W pon zaczynam 8 tydz. Doradzcie cos bo ja juz bezsilna jestem ;(

mi na intensywne wymioty w 1 ciązy gin przepisał czopki chyba torecan, co ograniczyly moje wymioty

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• atat Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:

Pij wodę z cytryna, jedz cos kwaśnego. Pomaga

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 08:58

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Awf3p2.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie chcesz iść na zwolnienie? Ja jestem jak trup i nie wyobrazam sobie siedzieć 8h w pracy. Raczej w pon nie pójdę bo nie jestem w stanie. Zaczne moze jesc jakis kisiel zeby cokolwiek w zoladku bylo. Czytałam ze pomaga mamarin z imbirem i wit b6 ale boje sie na wlasna reke brac troche.

Filipek - 09.03.17 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek, atat Dziękuję moje drogie :* , przy mojej tej straconej ciąży , też miałam takie badania do zrobienia i wyszły wręcz wzorowe , a to odebrałam dopiero po poronieniu niestety.

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Awf3p2.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Jak pójdę teraz na zwolnienie, to nie będę mieć do czego wracać. Mam umowę na czas określony niestety i wiem, że nie będą zadowoleni z obecnego stanu rzeczy. Pierwszy przypadek ciąży ok 15 lat w firmie, więc i nowy kłopot.

Kochana to znajdziesz cos innego pomyślisz o tym za dwa lata.
    Na razie do porodu zwolnienie potem macierzyński, zaległy urlop.
    Po co tak się męczyć? Szkoda zdrowia. A może okażą się wyrozumiali?

A takie firmy omijaj szerokim łukiem. Co to ma być ze zwolnień nie uznają?
    Wiedza co to pip? W takim układzie tym bardziej spadalabym stamtąd bo prędzej czy pózniej i tak albo stracisz zdrowie albo prace albo jedno i drugie. Jesteś w ciąży sio na zwolnienie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 12:58

Omon lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ