Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Na jakimś szkoleniu z bph koleś nam mówił, że tu nie chodzi o to promieniowanie, bo w tych czasam wszedzie dookoła otaczają nas najróżniejsze urządzenia, tylko o to, że kobieta w ciąży ma gorsze krążenie w nogach i mogą robić się żylaki, zakrzepy itd.
-
kasieniaczek wrote:Objawy mam w kratkę. Jeden dzień pogłębiam więź z toaletą, a drugiego jest dobrze. Piersi też czuję od czasu do czasu. Czasem mnie zaboli w okolicy jajnika, to zazwyczaj wieczorem. No i jeden objaw, który może ze mną zostać na zawsze - brak bólu głowy, który wcześniej mnie męczył bardzo często. Ostatnio nawet przeistaczając się w migreny.Filipek - 09.03.17
-
nick nieaktualnyGakin Może do gin przedzwoń i się poradź spróbuj coś lekko strawnego jeść , może coś pomoże . Ja to jem wszystko , jednego dnia więcej , drugiego dnia wcale nie mam apetytu .
Rozczytałam jakie badania mam zrobić, tak mam zrobić cukier na czczo , morfologię i analizę moczu trochę mnie ten cukier zastanawia , to chyba nie krzywa cukrowa .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 12:20
-
Teklaa wrote:Moje dzisiejsze objawy to znużenie chce mi sie w łóżeczku leżeć ale czytałam że takie nic nie robienie bardziej meczy w ciazy i postaram sie zaraz gdzies na chwile, na spokojnie wyskoczyć i dotlenić, do tego cycki wrażliwsze ale bez mega szału i znowu powrócił bol od pępka w górę wczoraj tez podbrzusze cos lekko bolało.
Dziewczyny jak z tym farbowaniem włosów?od 4 lat zapuszczam i mam juz swój naturalny kolor, zachciało mi sie zmian i refleksów
szukałam starych wyników i znalazłam indeks z czasów studiów jeny jak mi fajnie z takimi refleksami na włosach było
i zachciało mi się
w 1 trymestrze w szczegolnosci powinno sie farbowac farbami bez amoniakuTeklaa lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Gakin Może do gin przedzwoń i się poradź spróbuj coś lekko strawnego jeść , może coś pomoże . Ja to jem wszystko , jednego dnia więcej , drugiego dnia wcale nie mam apetytu .
Rozczytałam jakie badania mam zrobić, tak mam zrobić cukier na czczo , morfologię i analizę moczu trochę mnie ten cukier zastanawia , to chyba nie krzywa cukrowa .
Na początku ciąży sprawdza się sam cukier bez obciążenia glukoza.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Gakin wrote:Jak sobie radzisz z wymiotami bo widze ze cie mecza. Ja juz nie daje rady mdli mnie non stop na jedzenie nie moge patrzeć jestem glodna a co zjem to wymiotuje. Nawet lodówki niee moge otworzyc bo od razu wymiotuje. Nie wiem juz co robic jak sie zmusic do jedzenia. W pon zaczynam 8 tydz. Doradzcie cos bo ja juz bezsilna jestem ;(
mi na intensywne wymioty w 1 ciązy gin przepisał czopki chyba torecan, co ograniczyly moje wymioty -
Gakin wrote:Jak sobie radzisz z wymiotami bo widze ze cie mecza. Ja juz nie daje rady mdli mnie non stop na jedzenie nie moge patrzeć jestem glodna a co zjem to wymiotuje. Nawet lodówki niee moge otworzyc bo od razu wymiotuje. Nie wiem juz co robic jak sie zmusic do jedzenia. W pon zaczynam 8 tydz. Doradzcie cos bo ja juz bezsilna jestem ;(
Pij wodę z cytryna, jedz cos kwaśnego. Pomagaponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
A nie chcesz iść na zwolnienie? Ja jestem jak trup i nie wyobrazam sobie siedzieć 8h w pracy. Raczej w pon nie pójdę bo nie jestem w stanie. Zaczne moze jesc jakis kisiel zeby cokolwiek w zoladku bylo. Czytałam ze pomaga mamarin z imbirem i wit b6 ale boje sie na wlasna reke brac troche.Filipek - 09.03.17
-
nick nieaktualny
-
kasieniaczek wrote:Jak pójdę teraz na zwolnienie, to nie będę mieć do czego wracać. Mam umowę na czas określony niestety i wiem, że nie będą zadowoleni z obecnego stanu rzeczy. Pierwszy przypadek ciąży ok 15 lat w firmie, więc i nowy kłopot.
Kochana to znajdziesz cos innego pomyślisz o tym za dwa lata.
Na razie do porodu zwolnienie potem macierzyński, zaległy urlop.
Po co tak się męczyć? Szkoda zdrowia. A może okażą się wyrozumiali?
A takie firmy omijaj szerokim łukiem. Co to ma być ze zwolnień nie uznają?
Wiedza co to pip? W takim układzie tym bardziej spadalabym stamtąd bo prędzej czy pózniej i tak albo stracisz zdrowie albo prace albo jedno i drugie. Jesteś w ciąży sio na zwolnienie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 12:58
Omon lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1