X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja ma różnie raz bardziej mi dokuczają dolegliwości raz w ogóle :)
    We wtorek mam wizytę na 19 mam nadzieje, że z moim maluszkiem wszystko dobrze strasznie się martwię

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 08:57

Awf3p2.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jakimś szkoleniu z bph koleś nam mówił, że tu nie chodzi o to promieniowanie, bo w tych czasam wszedzie dookoła otaczają nas najróżniejsze urządzenia, tylko o to, że kobieta w ciąży ma gorsze krążenie w nogach i mogą robić się żylaki, zakrzepy itd.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego, te z Was, które mają pracę siedzącą powinny sobie coś podkładać pod stopy, żeby uda nie dociskały do fotela :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 08:57

Awf3p2.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam w domu informatyka i uwierzce ze laptpy w sensie monitory ich nie promieniuja juz dawno:) tylko nie kladzcie go an brzuchu ani na nogach a tak to spoko

kahaśka lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • atat Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy badanie nifty nie jest refundowane w żadnym przypadku?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Czy badanie nifty nie jest refundowane w żadnym przypadku?

Nie kochana. Jesli cos zle wychodzi na usg+pappa to amniopunkcja jest refundowana

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Objawy mam w kratkę. Jeden dzień pogłębiam więź z toaletą, a drugiego jest dobrze. Piersi też czuję od czasu do czasu. Czasem mnie zaboli w okolicy jajnika, to zazwyczaj wieczorem. No i jeden objaw, który może ze mną zostać na zawsze - brak bólu głowy, który wcześniej mnie męczył bardzo często. Ostatnio nawet przeistaczając się w migreny.
    Jak sobie radzisz z wymiotami bo widze ze cie mecza. Ja juz nie daje rady mdli mnie non stop na jedzenie nie moge patrzeć jestem glodna a co zjem to wymiotuje. Nawet lodówki niee moge otworzyc bo od razu wymiotuje. Nie wiem juz co robic jak sie zmusic do jedzenia. W pon zaczynam 8 tydz. Doradzcie cos bo ja juz bezsilna jestem ;(

Filipek - 09.03.17 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin Może do gin przedzwoń i się poradź spróbuj coś lekko strawnego jeść , może coś pomoże . Ja to jem wszystko , jednego dnia więcej , drugiego dnia wcale nie mam apetytu .

Rozczytałam jakie badania mam zrobić :D :D, tak mam zrobić cukier na czczo , morfologię i analizę moczu trochę mnie ten cukier zastanawia , to chyba nie krzywa cukrowa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 12:20

• pati87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Moje dzisiejsze objawy to znużenie chce mi sie w łóżeczku leżeć ale czytałam że takie nic nie robienie bardziej meczy w ciazy i postaram sie zaraz gdzies na chwile, na spokojnie wyskoczyć i dotlenić, do tego cycki wrażliwsze ale bez mega szału i znowu powrócił bol od pępka w górę wczoraj tez podbrzusze cos lekko bolało.

Dziewczyny jak z tym farbowaniem włosów? :) od 4 lat zapuszczam i mam juz swój naturalny kolor, zachciało mi sie zmian i refleksów ;) szukałam starych wyników i znalazłam indeks z czasów studiów jeny jak mi fajnie z takimi refleksami na włosach było :D i zachciało mi się :)

w 1 trymestrze w szczegolnosci powinno sie farbowac farbami bez amoniaku

Teklaa lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• atat Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Gakin Może do gin przedzwoń i się poradź spróbuj coś lekko strawnego jeść , może coś pomoże . Ja to jem wszystko , jednego dnia więcej , drugiego dnia wcale nie mam apetytu .

Rozczytałam jakie badania mam zrobić :D :D, tak mam zrobić cukier na czczo , morfologię i analizę moczu trochę mnie ten cukier zastanawia , to chyba nie krzywa cukrowa .

Na początku ciąży sprawdza się sam cukier bez obciążenia glukoza.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Jak sobie radzisz z wymiotami bo widze ze cie mecza. Ja juz nie daje rady mdli mnie non stop na jedzenie nie moge patrzeć jestem glodna a co zjem to wymiotuje. Nawet lodówki niee moge otworzyc bo od razu wymiotuje. Nie wiem juz co robic jak sie zmusic do jedzenia. W pon zaczynam 8 tydz. Doradzcie cos bo ja juz bezsilna jestem ;(

mi na intensywne wymioty w 1 ciązy gin przepisał czopki chyba torecan, co ograniczyly moje wymioty

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• atat Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:

Pij wodę z cytryna, jedz cos kwaśnego. Pomaga

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 08:58

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Awf3p2.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie chcesz iść na zwolnienie? Ja jestem jak trup i nie wyobrazam sobie siedzieć 8h w pracy. Raczej w pon nie pójdę bo nie jestem w stanie. Zaczne moze jesc jakis kisiel zeby cokolwiek w zoladku bylo. Czytałam ze pomaga mamarin z imbirem i wit b6 ale boje sie na wlasna reke brac troche.

Filipek - 09.03.17 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek, atat Dziękuję moje drogie :* , przy mojej tej straconej ciąży , też miałam takie badania do zrobienia i wyszły wręcz wzorowe , a to odebrałam dopiero po poronieniu niestety.

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Awf3p2.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Jak pójdę teraz na zwolnienie, to nie będę mieć do czego wracać. Mam umowę na czas określony niestety i wiem, że nie będą zadowoleni z obecnego stanu rzeczy. Pierwszy przypadek ciąży ok 15 lat w firmie, więc i nowy kłopot.

Kochana to znajdziesz cos innego pomyślisz o tym za dwa lata.
    Na razie do porodu zwolnienie potem macierzyński, zaległy urlop.
    Po co tak się męczyć? Szkoda zdrowia. A może okażą się wyrozumiali?

A takie firmy omijaj szerokim łukiem. Co to ma być ze zwolnień nie uznają?
    Wiedza co to pip? W takim układzie tym bardziej spadalabym stamtąd bo prędzej czy pózniej i tak albo stracisz zdrowie albo prace albo jedno i drugie. Jesteś w ciąży sio na zwolnienie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 12:58

Omon lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ