X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Omon Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam dobre opinie o książce "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i planuję na dniach ją sobie zamówić ;) Gdyby któraś chciała to mam link do niedrogiej księgarni. Ostatnio tą książkę widziałam w empiku za 60zł a ja mam księgarnię, w której kosztuje 40 parę ;)

Antonelka lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, juz prawie 15 a ja nadal w łożku leżę!
    Usprawiedliwiam się tym krwiakiem na macicy - ze lepiej się wchłonie jak będę leżeć ale czy to aby nie przesada?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Opaski na mnie nie działały.

A co do książki "W oczekiwaniu na dziecko" to mogę odsprzedać swoją. Jestem w miarę świeżo po jej lekturze i nie sądzę, żebym miała czas jeszcze raz czytać. Książka jak nowa. Różowy kordonek była zainteresowana, więc jakby co to daję pierwszeństwo. Ogólnie polecam. Mnóstwo ciekawych informacji

Polecam Wam ksiazeke Mamo, Tato co Ty na to - cz 1 i 2.
    Autorej jest Pawel Zawitkowski i zaproszeni przez niego eksperci - pediatra, nerurolog dzieciecy, dietetyk, behawiorysta zwierzat.
    Kasiazka nie jest typowo o ciazy a o pielegnacji dziecka ale kilka rodzialow jest poswieconych ciazy.

Ja mam w domu w Oczekiwaniu na dziecko ale jakos mnie nie przekonaly pierwsze rozdzialy - zbyt ogolne informacje ale moze dalej bedzie ciekawie. Z drugiej strony to "kultowa" pozycja :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • kasieniaczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 08:59

Awf3p2.png
  • atat Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati czy ty masz clexane z refundacja? Nie pamietam czy Ciebie pytałam.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Z tym zaklejaniem pępka, to pierwsze słyszę, ale skoro działa, warto zapamiętać :) Nigdy nie wiadomo kiedy się w życiu przyda.

Właśnie wyciągnęłam obiad w pracy z pobliskiej stołówki. Zamówiłam pulpety, ale najbardziej ucieszyła mnie dodana do nich kapusta kiszona. Zjadłam całą, aż mi się uszy trzesly :) Ah te smaki ciążowe.

No i kwaśne pomaga na mdłości

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Pati czy ty masz clexane z refundacja? Nie pamietam czy Ciebie pytałam.
    Nie mam wogole clexane poniewaz nie mam problemow z krzepnieciem krwi. I genetyk mi powiedział ze nie jest mi potrzebna.
    A ty masz Clexane przypisane?

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• atat Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, od gin ale genetyk i hematolog tez zalecali.
    Nie mam i nigdy nie miałam problemów z krzepnieciem ale dwa poronienia za sobą i ta mutacja.
    Jedno opakowanie 114 zł, potrzeba 3 w miesiącu przez cała ciąże!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi monitorami to czytałam też o tym i niby nie są aż tak groźne ale chyba mój gin woli być ostrożny jak nam zagrożoną ciążę. W poprzedniej pracowałam cały etat po 8 godzin przed komputerem tym samym i nie było problemów.
    Mnie piersi i kręgosłup boli. Mdłości nie mam żadnych ale tak jak pisałam chyba zasługa leków.
    Zaraz też zmykam z młodym na spacer póki pogoda jest. Najchętniej to bym się zdrzemnęła.
    kasieniaczek współczuję takiego szefa kiedyś też takiego miałam ale na szczęście to przeszłość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 15:19

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Tak, od gin ale genetyk i hematolog tez zalecali.
    Nie mam i nigdy nie miałam problemów z krzepnieciem ale dwa poronienia za sobą i ta mutacja.
    Jedno opakowanie 114 zł, potrzeba 3 w miesiącu przez cała ciąże!

Ja mam fraxiparine (to cos takiegonjak clexane). Mam refundowane. Kiedys mialam zakrzepice i zaswiadczenie z instytutu hematologii tylko z zapiskiem, ze w ciazy profilaktyka przeciwzakrzepowa.
    Mam tez mutacje MTHFR ale podobno z tego powodu nie przysluguje refundacja.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Ja dziś cały dzień piorę, prasuję i pakuję bety. W nocy jedziemy nad morze!!!!!

Pozdrawiam was ciepło :)

Omon, niania.ogg, Teklaa, nutella_ lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Opaski na mnie nie działały.

A co do książki "W oczekiwaniu na dziecko" to mogę odsprzedać swoją. Jestem w miarę świeżo po jej lekturze i nie sądzę, żebym miała czas jeszcze raz czytać. Książka jak nowa. Różowy kordonek była zainteresowana, więc jakby co to daję pierwszeństwo. Ogólnie polecam. Mnóstwo ciekawych informacji

Jeżeli Kordonek sie nie zdecyduje, to ja chętnie przygarne :) dzięki za resztę pozycji dziewczyny, wszystkie sobie spisalam i poczytam więcej o nich.

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitae - zazdroszczę wakacji, ja na swoje muszę czekać jeszcze miesiąc. Udanego wypoczynku!

vitae13 lubi tę wiadomość

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • eniq Nowa

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja narazie niesmialo. Wiecej podam w poniedzialek po wizycie. Czytam Was od poczatku. Wpadlam na chwileczke moze poradzicie mi cos na pecherz. Boli przy oddawaniu moczu. Mam zuravit zurawine wit C i nospe. Od dwoch dni zazywam ale brak poprawy. Podpowiedzcie prosze co moge jeszcze wiac?

• Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny. ja dzis od rana mdłosci zjadłam tylko sniadanie i zrobiło mi sie niedobrze i tak do teraz .. jeszcze nawet obiadu nie zrobiłam bo boje sie ze jak zaczne gotowac to zwymiotuje ehhh.... :( jutro juz wizyta doczekac się nie mogę

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Pierwszy rok z życia dziecka, a to chyba kontynuacja w oczekiwaniu i nie polecam. Informacje bardzo ogolne, jak z netu.Polecam za to poradnik Tracy Hogg. Z kilku jej rad skorzystałam, ale przede wszystkim lepiej zrozumiałam moje dziecko i ta pozycję gorąco polecam. ( Ten tego, kto nie jest taki prawy, do ściągnięcia w necie za darmo, do czego oczywiście nie zachęcam, no.)

Antonelka, Milka1991, Ejda665 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania.ogg dzięki za info, a zastanawiałam sie na kontynuacja pierwszy rok z życia zobacze ten poradnik Tracy Hogg ale język niemowląt, zaklinaczka? Czy obydwie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 16:33

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34
    Mierzylas w ciąży homocysteine?
    Nie wiesz czy w ciąży powinno sie ja mierzyc?

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa ja czytałam tylko język, Helenka była wtedy dopiero co wykluta, nie wiem jak czytałoby mi się to w ciąży, ale w konfrontacji z leżącym obok noworodkiem to była dla mnie bomba. Nawet nie wiedziałam, że jest jeszcze zaklinaczka, to też przeczytam, ale może bliżej kwietnia. Warto przeczytać. Dopiero ta książka pomogła mi pogodzić się z faktem, że się pozmieniało w życiu i chwilowo będzie nieporządek i chroniczny brak obiadu, bo nie byłam na to przygotowana i mnie to frustrowalo. Jednak pomimo tej pouczajacej lektury mam cwaniaka, którego usypiam ciągle na rękach i który gdy chce coś wymusić potrafi nie tylko krzyknąć, ale i uderzyć, ugryźć, podrapać i pociągnąć za włosy i czekać na reakcję. Także ten...

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania heheh no to chyba takie są małe dziewczynki. Dla pocieszenia moja ma rok i miesiąc no i taka jest nieznośna bije starszego brata kopię szczypie wszystko co jej nie pasuje czy na drodze stoi... tupie nogami wtedy jak jest nie po jej

niania.ogg lubi tę wiadomość

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ