Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lis ja kupiłam w końcu używany kombinezon. Przypuszczam że założę go na wyjście ze szpitala i może jeszcze z raz na spacer a potem zrobi się ciepło
Śpiworek planuje do spacerówki ale dopiero koło października.
Jedna z dziewczyn z mojej sali dzisiaj urodziła:) zeszło jej od 7 rano do 20... ja już o 12 patrzeć na nią nie mogłam bo tak ją bolało a lekarz mówił że jeszcze nic się nie dzieje i nawet na porodowkę nie brali... choroba... trochę zaczyna mi się przypominać jakie to było "milutkie" przeżycie ta porodówka...
Na obchodzi dowiedziałam się że ktg tylko raz dziennie bo na tak wczesnym etapie ciąży zapis jest ciężki do interpretacji i nie ma co go robić- dobre nie?
A jak powiedziałam że brzuch mi twardnieje (bo nie dają magnezu) to kazali obserwowaćMówię Wam... wszystko leczą "sokolim wzrokiem"
Mam nadzieję że chociaż ubezpieczyciel wypłaci mi "szkodliwe" za pobyt w szpitalu -
No ja kombinezon mam, jeden taki cieplejszy i dwa takie welurowej mniej ciepłe, plus kocyki to chyba faktycznie starczy-wiec tym tematem sie nie zajmuje
podtrzymuje moje założenie, ze wszystko juz posiadam
nie wchodzę na żadne strony z gadżetami, ciuchami i czymkolwiek dla dzieci
-
nick nieaktualnyAgga wrote:Antonelka- dziekuje
masz je moze? warte swojej ceny?
Ed, na wishbear do 14 lutego promocja -20% na misieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 21:45
Agga lubi tę wiadomość
-
Eforts dzięki za info z danonkami, a serkiem danio faktycznie pierwszego nie sprawdzałam
U mnie tez dzis mały bardziej ruchliwy co mnie cieszy, widocznie wczoraj miał leniowaty dzienWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 21:47
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
zastanawiam się dziś przez cały dzień jakie majtki zamówić poporodowe bo położna na SR wspominała o jednorazowych, tylko kurka tyle firm z tym jest że masakra ;/ i znalazłam
jak by ktoś był zainteresowany takim porównaniem:
http://swiat-rodzicow.pl/majtki-poporodowe-jak-wybrac-najlepsze/Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Niebieska piękne macie widoki z Marianka, aż wam zazdroszczę
Kordonku jeśli masz remont w domu, to po prostu wyciągnij te rzeczy z foli jak skończycie, ważne żeby przed przybyciem maleństwa do domu trochę się przewietrzyly
Marsylia dobrze, że szybko wdrożyli antybiotyk, niech teraz Wiki nabiera sił
Dyskusja o alkoholu mnie rozbroila, przecież nikt nie napisał, że pił ten alkohol, mowa była że dziewczyny piły piwo/wino 0%, po za tym każdy ma prawo do własnego zdania i nie ma się co obrażać. Ja za alkoholem nie przepadam, więc takiego problemu nie mam
Z tą czapeczka to też się zastanawiałam, czy potrzebna taka cieplejsza? I kombinezon macie takie zimowe? Bo ja mam jeden minki z bawełną od spodu (typowo wiosenny) rozm 50/56, więc boję się, że może być za mały, a drugi trochę wiekszy dresowy i nie wiem, czy coś cieplejszego jeszcze powinnam kupić?Marsylia, Niebieskaa lubią tę wiadomość
-
lis87 wrote:Moje drogie, czy kupowaliście śpiworek do wózka? Zastanawiam sie czy bedzie to potrzebne jakoś na poczatku kwietnia bo myśle, ze tak sie rozpakuje. Ale chyba bedzie za ciepło małemu, a moze sie mylę...gryzę sie z myślami czy potrzebny i kupic czy nie.
lis87 lubi tę wiadomość
-
misKolorowy wrote:
Z tą czapeczka to też się zastanawiałam, czy potrzebna taka cieplejsza? I kombinezon macie takie zimowe? Bo ja mam jeden minki z bawełną od spodu (typowo wiosenny) rozm 50/56, więc boję się, że może być za mały, a drugi trochę wiekszy dresowy i nie wiem, czy coś cieplejszego jeszcze powinnam kupić?
Ja kupiłam taki
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0396267001.html
Akurat znalazłam w sklepie na wyprzedaży za 40zl. Myśle ze na kwiecień wystarczy, a jak nie to trzeba bedzie cos na szybko dokupić. Ostatnio oglądałam zdjecia z kwietnia z tamtego roku i moja córka była w zimowej kurtce, czapce i rękawiczkach, a ja nie mam skłonności do przegrzewania także różnice moze być
A no i myśle ze jak bedzie naprawdę zimno to dobrze byłoby mieć chociaż jedna cieplejsza czapeczkę, a nie tylko bawełniana.
AniaStaraczka85 ja właśnie kupiłam 56 bo moja pierwsza córeczka miała 53cm i w 62cm pływała, ale w razie czego mam od bratowej taki sam na 62 gdyby okazała sie większaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:29
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/79517e8c9155.jpg
Ja mam taki,myślę że powinien być ok i do fotelika i do wozeczkaOmon lubi tę wiadomość
-
Kad wrote:Ja kupiłam taki
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0396267001.html
Akurat znalazłam w sklepie na wyprzedaży za 40zl. Myśle ze na kwiecień wystarczy, a jak nie to trzeba bedzie cos na szybko dokupić. Ostatnio oglądałam zdjecia z kwietnia z tamtego roku i moja córka była w zimowej kurtce, czapce i rękawiczkach, a ja nie mam skłonności do przegrzewania także różnice moze być
A no i myśle ze jak bedzie naprawdę zimno to dobrze byłoby mieć chociaż jedna cieplejsza czapeczkę, a nie tylko bawełniana.
AniaStaraczka85 ja właśnie kupiłam 56 bo moja pierwsza córeczka miała 53cm i w 62cm pływała, ale w razie czego mam od bratowej taki sam na 62 gdyby okazała sie większa -
Dziewczyny mam pytanko o badanie moczu - wyszedl mi cukier w moczu.
W necie oczywiscie sprzeczne info - ze niby w ciazy zdarza sie lub ewidentnie cukrzyca.
Wczoraj pozno zjadlam ale tez nic bardzo kalorycznego....Krzywa cukrowa w ubieglym tyg ok.
We wtorek mam wizyte wiec lekarka na pewno wyjasni co sie dzieje ale w pon pojde powtorzyc mocz oraz glukoze na czczo. Czy macie jeszcze jakies sugestie co powinnam dorobic z krwi w ww zakresie aby miec komplet na wtorek?
Cholercia zmartwilam sie....7.03.2017 - Nina jest z nami
-
lis87 wrote:Antonelka, z tego co pamietam to chyba Milce ostatnio w szpitalu wyszedł cukier w moczu. Moze ona bedzie wiedziała cos więcej na ten temat
najlepiej powtórzyć, moze to jednorazowe
Tak mi cos sie wydawalo, ze Milce wyszlo tylko nie bylam pewna czy to nie bialko.
Wczesniej badanie moczu bylo idealne a teraz takie cuda.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Te wasze to jednak wyglądają na cieplejsze, ja mam taki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/260fa2f7a206.jpg
A rzeczywiście w kwietniu jeszcze może być różnie z tą pogodą, a jak Michałek postanowi, że wychodzi wcześniej to już w ogóle, więc rozejrzę się jednak za czymś cieplejszym i za czapeczką teżdzięki za odpowiedź dziewczyny
Jagah, Milka1991 lubią tę wiadomość