Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze ja wczoraj napisałam post taaaki długi i mi się usunal:(i ze złości nic nie napisałam. Napiszę więc w skrócie.
Ja mam konbinezon polarowy i sie zastanawiam, czy malym nie będzie w nich za cieplo:D a wy jeszcze o spiworku:O teraz sama już nie wiem, myślałam o kocyku tylko. a cesarke u mnie planują po 17 marca,choć licze,że do poczatku kwietnia dotrwam.
A alkohol oczywiście-nie, ale znam mnóstwo ludzi, którzy mają poglady sprzed lat, gdy uważano że nie zaszkodzi lampka wina. I takie poglądy niektórzy mają do dziś, co nie zmienia faktu że mogą być dobrymi specjalistami. Ja mam swoje zdanie i nawet jakby mi lekarz kazał, to bym nie wypila. Ale piwo 0% czemu nie?
-
Taska bardzo dobrze bo doświadczona
zatem i ja nie kupuje śpiworka, jakby co na cebulkę
w ogóle na pierwszych zajęciach SR położona mówiła ze rodzimy w fajnym okresie, bedzie duzo spacerów, piękna pogoda nie trzeba bedzie tez dziecko ubierać i opatulac tylko bodziak i hej
Kupuje jednak poduszkę dla ciężarnej w literę U musze miec podparcie na brzusio i plecy plus na 180cm znalazłam fajna ortopedyczna z dodatkowymi wstawkami wiec nie takie typowe U i na moj wzrost bo zaczynam sie męczyć, a czuje ze bedzie gorzej bo brzusio rośniewcześniej myślałam o rogalu, ale jednak u mnie rogal to byłoby za mało czas pokazał co mi potrzeba dodatkowo przyda sie po ciazy zarówno dla mnie jak i synka.
Dziewczyny jak z tym prasowaniem ubranek? Normalnie czy na lewej stronie?
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Ja prasowałam normalnie, bo doszłam do wniosku, że temperatura zabije zarazki z obydwóch stron, zwłaszcza że mam pokrowiec na deske ten srebrny, odbijajacy cieplo.
Była u mnie polozna i powiedziała że nie można przesadzać ze sterylnoscia przy dziecku, bo to uodparnia. A nie da się uchronić przed wszystkim.Teklaa lubi tę wiadomość
-
Tika dziekuje, nie chciałabym wlasnie przesadzać
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Teklaa wrote:Wydaje sie duzy to fakt
piszesz ze poprzednia miała 75 do którego miesiąca jeździłaś? Kurczę szukam długiej gondoli tylko w sumie ile najlepiej powinna miec, im dłuższa tym lepiej nic mi nie mówi
Ja urodziłam młodego w grudniu i calutka zime obylismy się bez. Używałam kombinezonu, kocyka i przykrywki do gondoli. A spacerowalismy nawet do 3 h.
W kwietniu używalismy już cienki kombinezon i kocyk w zależności od pogody. Śpiworek na bank będzie Ci zbędny bo zagotujesz dziecko. -
ja prasowałam szczerze powiem różnie
jak miały ubranka nadruk to na lewej stronie, a jak nie to na prawej
ogólnie ja nienawidzę prasować i wiem, że ne wyprasowałam mega dokładnie. ale położna mówiła, żeby się tym nie przejmować. nie unikniemy bakterii, zwłaszcza mając psa jak my ;p
Teklaa lubi tę wiadomość
-
Teklaa- ubranka prasowalam normalnie, tylko te z naklejkami przeprasowalam na lewej stronie, zeby przypadkiem ich nie rozmazac albo nie przykleic do plyty zelazka
Taska- dobrze, ze czerpiesz wiedze od siostry-doradcy, ona przynajmniej nie naciagnie na dodatkowe koszty w porownaniu do sprzedawcow w sklepachDiabolina urodzila sie w polowie sierpnia, wiec tez zalezalo mi na dlugiej gondoli, zeby przejezdzic zime i troche wczesnej wiosny, i wyszlo okolo 7 miesiecy uzytkowania. Z rozmow z kolezankami, pol roku to taki maks i luksus, pozniej dziecko sie obraca, probuje podniesc, kombinuje i robi sie niebezpiecznie
Mnie w swojej gondoli przeraza brak wentylacji w budzie, jest cala zamknieta, nie pomyslalam o tym przy pierwszym zakupie, i teraz trzeba bedzie budke odslaniac i uzerac sie z wyginaniem parasolki, ommmmg!
Teklaa lubi tę wiadomość
-
dziewczyny wyobrazcie sobie ze lezycie w szpitalu (wiem zle brzmi) ale tak teraz w tym tyg ciazy i przyjmuja kobitke na sterydy na 3 dni i ona jest na antybityku 5 dzien. ma resztke kataru ale taki ze smarka ze dwa rayz wciagu dnia ale ma jeszcze ataki kaszlu bo to z tchawicy. co sadzicie boicie sie ze sie zarazicie? czy olewacie to bo wiecie ze 5 dzien antybiotyku to juz nikt ie zaraza?
chodzi o to ze mam dzis dac znac ginowi czy ide jutro do spzitala na steryd mne mega pasuje jutro ale jeszcze kaszle . Zastanwiam sie b zaraz nie zaraze ale cholera taki z tchawicy to i ze 3 tygodnie moze jeszcze trwac;/ naet po chorobie nie wiem co robic:(co sadzicie? dodam ze gin chce szybko podac steryd i miec z glowy
Monika34 -
eforts wrote:Ja urodziłam młodego w grudniu i calutka zime obylismy się bez. Używałam kombinezonu, kocyka i przykrywki do gondoli. A spacerowalismy nawet do 3 h.
W kwietniu używalismy już cienki kombinezon i kocyk w zależności od pogody. Śpiworek na bank będzie Ci zbędny bo zagotujesz dziecko.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Dzis początek 34 tygodnia, ale leci!
Nie daje rady spać na boku tak bola mnie biodra. Boli spojenie, drętwieją nogi.
Ale najgorzej bo doszedł ból szyi! To moja pokuta za prawie bezobjawowa ciąże. Na koniec czuje ze mnie sponiewiera.
IGA.G, Teklaa, Taśka22, Kjopa3 lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Kasieniaczek ja tez już prawie gotowa
na tygodniu ostatnie zakupy kosmetyczno apteczne, teraz zamawiam jeszcze nieobowiązkowe gadżety ;p i powoli pakuje torbę to szpitala i w razie czego rzeczy dla małej, żeby mąz miał naszykowane do doniesienia
a już tylko 28 dni do ciąży donoszonej ;p;p -
atat mnie bolaly biodra przez jakis czas i polozna dała mi kilka wskazówek i od tamtej pory jest lepie.
1. nie krzyżować nóg w ciągu dnia, ani siedząc ani leząć
2. odpoczywać codzienne z nogami uniesionymi (np na poduszcze )w lekkim rozkroku, tak na rozstaw bioder
3. spać w nocy z twardszą, większą poduszką między nogami
mnie bolą żebra w nocy, jak spie na prawym boku... jak próbuje zmienic pozycje, ból jest przeszywający. na szczęście w dzień nie boli, czasem zakłuje, ale jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 12:51
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/861c2a087b1f.jpg
Wczoraj któras z was się zastanawiała nad kroliczkiem a tu trafiłam na reklamę w najnowszej m jak mama,on chyba też szumi -
Witam laski po długiej niebytnosci na forum. Od piątku na zwolnieniu wiec będę miała więcej czasu na forum. Staram się Was podczytywac od czasu do czasu. W końcu też będę miała czas na kompletowanie wyprawki bo na razie to oprócz ciuszków nie mam nic. Najpierw zabiorę się za torbę do szpitala, żeby w razie z gołym tyłkiem nie jechać.
Acha, u mnie będzie chłopiec, Miłosz.Milka1991, Antonelka lubią tę wiadomość
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Monika34 wrote:dziewczyny wyobrazcie sobie ze lezycie w szpitalu (wiem zle brzmi) ale tak teraz w tym tyg ciazy i przyjmuja kobitke na sterydy na 3 dni i ona jest na antybityku 5 dzien. ma resztke kataru ale taki ze smarka ze dwa rayz wciagu dnia ale ma jeszcze ataki kaszlu bo to z tchawicy. co sadzicie boicie sie ze sie zarazicie? czy olewacie to bo wiecie ze 5 dzien antybiotyku to juz nikt ie zaraza?
chodzi o to ze mam dzis dac znac ginowi czy ide jutro do spzitala na steryd mne mega pasuje jutro ale jeszcze kaszle . Zastanwiam sie b zaraz nie zaraze ale cholera taki z tchawicy to i ze 3 tygodnie moze jeszcze trwac;/ naet po chorobie nie wiem co robic:(co sadzicie? dodam ze gin chce szybko podac steryd i miec z glowy -
Katka80 wrote:Witam laski po długiej niebytnosci na forum. Od piątku na zwolnieniu wiec będę miała więcej czasu na forum. Staram się Was podczytywac od czasu do czasu. W końcu też będę miała czas na kompletowanie wyprawki bo na razie to oprócz ciuszków nie mam nic. Najpierw zabiorę się za torbę do szpitala, żeby w razie z gołym tyłkiem nie jechać.
Acha, u mnie będzie chłopiec, Miłosz.)miło Cie znów widzieć!!!Ty to masz jeszcze Kochana czasu a czasu:)))))
Wiesz ze nasze stare forum o CLO całkowicie "umarlo"?? Nie ma już nikogo od "nas" dziewczyny się gdzieś rozproszyly i nawet Jagna przestała zaglądać((( raz jaka laska napisała do ciężarówek z pretensja że nie ma ochoty czytać o ciazy i nie wiem czy to nie wypłynelo na to ze wszystkie uciekły:(
Jak się czujesz?? -
ilae wrote:Czy tylko mi się tak śnią seksy? Już czwartą noc z rzędu miewam sny o tej tematyce i to tak realne, że sama się dziwię