X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • _tika Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja wczoraj napisałam post taaaki długi i mi się usunal:(i ze złości nic nie napisałam. Napiszę więc w skrócie.

Ja mam konbinezon polarowy i sie zastanawiam, czy malym nie będzie w nich za cieplo:D a wy jeszcze o spiworku:O teraz sama już nie wiem, myślałam o kocyku tylko. a cesarke u mnie planują po 17 marca,choć licze,że do poczatku kwietnia dotrwam.

A alkohol oczywiście-nie, ale znam mnóstwo ludzi, którzy mają poglady sprzed lat, gdy uważano że nie zaszkodzi lampka wina. I takie poglądy niektórzy mają do dziś, co nie zmienia faktu że mogą być dobrymi specjalistami. Ja mam swoje zdanie i nawet jakby mi lekarz kazał, to bym nie wypila. Ale piwo 0% czemu nie?

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taska bardzo dobrze bo doświadczona :) zatem i ja nie kupuje śpiworka, jakby co na cebulkę :) w ogóle na pierwszych zajęciach SR położona mówiła ze rodzimy w fajnym okresie, bedzie duzo spacerów, piękna pogoda nie trzeba bedzie tez dziecko ubierać i opatulac tylko bodziak i hej :)

Kupuje jednak poduszkę dla ciężarnej w literę U musze miec podparcie na brzusio i plecy plus na 180cm znalazłam fajna ortopedyczna z dodatkowymi wstawkami wiec nie takie typowe U i na moj wzrost bo zaczynam sie męczyć, a czuje ze bedzie gorzej bo brzusio rośnie ;) wcześniej myślałam o rogalu, ale jednak u mnie rogal to byłoby za mało czas pokazał co mi potrzeba dodatkowo przyda sie po ciazy zarówno dla mnie jak i synka.

Dziewczyny jak z tym prasowaniem ubranek? Normalnie czy na lewej stronie?

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • _tika Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasowałam normalnie, bo doszłam do wniosku, że temperatura zabije zarazki z obydwóch stron, zwłaszcza że mam pokrowiec na deske ten srebrny, odbijajacy cieplo.

Była u mnie polozna i powiedziała że nie można przesadzać ze sterylnoscia przy dziecku, bo to uodparnia. A nie da się uchronić przed wszystkim.

Teklaa lubi tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika dziekuje, nie chciałabym wlasnie przesadzać

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Wydaje sie duzy to fakt :) piszesz ze poprzednia miała 75 do którego miesiąca jeździłaś? Kurczę szukam długiej gondoli tylko w sumie ile najlepiej powinna miec, im dłuższa tym lepiej nic mi nie mówi ;)

Ja urodziłam młodego w grudniu i calutka zime obylismy się bez. Używałam kombinezonu, kocyka i przykrywki do gondoli. A spacerowalismy nawet do 3 h.
    W kwietniu używalismy już cienki kombinezon i kocyk w zależności od pogody. Śpiworek na bank będzie Ci zbędny bo zagotujesz dziecko.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prasowałam szczerze powiem różnie :) jak miały ubranka nadruk to na lewej stronie, a jak nie to na prawej :) ogólnie ja nienawidzę prasować i wiem, że ne wyprasowałam mega dokładnie. ale położna mówiła, żeby się tym nie przejmować. nie unikniemy bakterii, zwłaszcza mając psa jak my ;p

Teklaa lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa- ubranka prasowalam normalnie, tylko te z naklejkami przeprasowalam na lewej stronie, zeby przypadkiem ich nie rozmazac albo nie przykleic do plyty zelazka ;)

Taska- dobrze, ze czerpiesz wiedze od siostry-doradcy, ona przynajmniej nie naciagnie na dodatkowe koszty w porownaniu do sprzedawcow w sklepach ;) Diabolina urodzila sie w polowie sierpnia, wiec tez zalezalo mi na dlugiej gondoli, zeby przejezdzic zime i troche wczesnej wiosny, i wyszlo okolo 7 miesiecy uzytkowania. Z rozmow z kolezankami, pol roku to taki maks i luksus, pozniej dziecko sie obraca, probuje podniesc, kombinuje i robi sie niebezpiecznie ;) Mnie w swojej gondoli przeraza brak wentylacji w budzie, jest cala zamknieta, nie pomyslalam o tym przy pierwszym zakupie, i teraz trzeba bedzie budke odslaniac i uzerac sie z wyginaniem parasolki, ommmmg!

Teklaa lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wyobrazcie sobie ze lezycie w szpitalu (wiem zle brzmi) ale tak teraz w tym tyg ciazy i przyjmuja kobitke na sterydy na 3 dni i ona jest na antybityku 5 dzien. ma resztke kataru ale taki ze smarka ze dwa rayz wciagu dnia ale ma jeszcze ataki kaszlu bo to z tchawicy. co sadzicie boicie sie ze sie zarazicie? czy olewacie to bo wiecie ze 5 dzien antybiotyku to juz nikt ie zaraza?

chodzi o to ze mam dzis dac znac ginowi czy ide jutro do spzitala na steryd mne mega pasuje jutro ale jeszcze kaszle . Zastanwiam sie b zaraz nie zaraze ale cholera taki z tchawicy to i ze 3 tygodnie moze jeszcze trwac;/ naet po chorobie nie wiem co robic:(co sadzicie? dodam ze gin chce szybko podac steryd i miec z glowy

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Ja urodziłam młodego w grudniu i calutka zime obylismy się bez. Używałam kombinezonu, kocyka i przykrywki do gondoli. A spacerowalismy nawet do 3 h.
    W kwietniu używalismy już cienki kombinezon i kocyk w zależności od pogody. Śpiworek na bank będzie Ci zbędny bo zagotujesz dziecko.
    Zgadzam się. Mój w listopadzie urodzony i niegdy nie poznał śpiwora w wózku czy na sankach. Trzeba ubrać warstwę ciepłej ale to wystarczy. Musi się hartowac. W domu w nocy mam 19 stopni. Śpi albo w cienkim śpiworku albo kocyk. Nigdy nie chorował. Z resztą te nasze zimy to teraz takie lekkie..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 14:58

IGA.G, Teklaa lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis początek 34 tygodnia, ale leci!
    Nie daje rady spać na boku tak bola mnie biodra. Boli spojenie, drętwieją nogi.
    Ale najgorzej bo doszedł ból szyi! To moja pokuta za prawie bezobjawowa ciąże. Na koniec czuje ze mnie sponiewiera.

IGA.G, Teklaa, Taśka22, Kjopa3 lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek ja tez już prawie gotowa :) na tygodniu ostatnie zakupy kosmetyczno apteczne, teraz zamawiam jeszcze nieobowiązkowe gadżety ;p i powoli pakuje torbę to szpitala i w razie czego rzeczy dla małej, żeby mąz miał naszykowane do doniesienia :)

a już tylko 28 dni do ciąży donoszonej ;p;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat mnie bolaly biodra przez jakis czas i polozna dała mi kilka wskazówek i od tamtej pory jest lepie.
    1. nie krzyżować nóg w ciągu dnia, ani siedząc ani leząć
    2. odpoczywać codzienne z nogami uniesionymi (np na poduszcze )w lekkim rozkroku, tak na rozstaw bioder
    3. spać w nocy z twardszą, większą poduszką między nogami

mnie bolą żebra w nocy, jak spie na prawym boku... jak próbuje zmienic pozycje, ból jest przeszywający. na szczęście w dzień nie boli, czasem zakłuje, ale jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 12:51

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/861c2a087b1f.jpg

Wczoraj któras z was się zastanawiała nad kroliczkiem a tu trafiłam na reklamę w najnowszej m jak mama,on chyba też szumi

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • ilae Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mi się tak śnią seksy? Już czwartą noc z rzędu miewam sny o tej tematyce i to tak realne, że sama się dziwię ;D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laski po długiej niebytnosci na forum. Od piątku na zwolnieniu wiec będę miała więcej czasu na forum. Staram się Was podczytywac od czasu do czasu. W końcu też będę miała czas na kompletowanie wyprawki bo na razie to oprócz ciuszków nie mam nic. Najpierw zabiorę się za torbę do szpitala, żeby w razie z gołym tyłkiem nie jechać.
    Acha, u mnie będzie chłopiec, Miłosz.

Milka1991, Antonelka lubią tę wiadomość

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    dziewczyny wyobrazcie sobie ze lezycie w szpitalu (wiem zle brzmi) ale tak teraz w tym tyg ciazy i przyjmuja kobitke na sterydy na 3 dni i ona jest na antybityku 5 dzien. ma resztke kataru ale taki ze smarka ze dwa rayz wciagu dnia ale ma jeszcze ataki kaszlu bo to z tchawicy. co sadzicie boicie sie ze sie zarazicie? czy olewacie to bo wiecie ze 5 dzien antybiotyku to juz nikt ie zaraza?

chodzi o to ze mam dzis dac znac ginowi czy ide jutro do spzitala na steryd mne mega pasuje jutro ale jeszcze kaszle . Zastanwiam sie b zaraz nie zaraze ale cholera taki z tchawicy to i ze 3 tygodnie moze jeszcze trwac;/ naet po chorobie nie wiem co robic:(co sadzicie? dodam ze gin chce szybko podac steryd i miec z glowy
    Kaszel po takich infekcjach może utrzymywać się jeszcze przez kilka tygodni,choć już się nie zaraza. Ważne żeby nie była to świeża infekcja i żebyś nie smarkala naokoło...a suchym kaszlem się nie przejmuj. A z drugiej strony jeśli sterydy trzrba przyjąć już w tym momencie no to jednak jest to najważniejsze...a pomysl że w sklepie ktoś też się może zarazić bo ktoś kaszlnal czy smarknal...

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Witam laski po długiej niebytnosci na forum. Od piątku na zwolnieniu wiec będę miała więcej czasu na forum. Staram się Was podczytywac od czasu do czasu. W końcu też będę miała czas na kompletowanie wyprawki bo na razie to oprócz ciuszków nie mam nic. Najpierw zabiorę się za torbę do szpitala, żeby w razie z gołym tyłkiem nie jechać.
    Acha, u mnie będzie chłopiec, Miłosz.
    O hej hej :))miło Cie znów widzieć!!!Ty to masz jeszcze Kochana czasu a czasu:)))))

Wiesz ze nasze stare forum o CLO całkowicie "umarlo"?? Nie ma już nikogo od "nas" dziewczyny się gdzieś rozproszyly i nawet Jagna przestała zaglądać:(((( raz jaka laska napisała do ciężarówek z pretensja że nie ma ochoty czytać o ciazy i nie wiem czy to nie wypłynelo na to ze wszystkie uciekły:(

Jak się czujesz??

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Czy tylko mi się tak śnią seksy? Już czwartą noc z rzędu miewam sny o tej tematyce i to tak realne, że sama się dziwię ;D
    Mi to się nawet myśleć o tym nie chce. I jestem szczęśliwa jak mój pada ze zmęczenia. Moje libido - 0.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilea mi aktualnie nie. Ale w ciąży dowiedziałam się że orgazm w śnie jest możliwy!! :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1545 1546 1547 1548 1549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ