Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas znów sprawdziła się tylko bio gaia, więc chyba jednak wszystko zalezy od małego brzuszka.
Ja jeżdżę codziennie, wprawdzie nie jakieś setki km a do sklepu itp. nie mam adapterów. Zapinam pas normalnie. Nie przeszkadza mi ale tylko dzięki kurtce, a tak to chyba juz by mnie denerwowały....
-
U mnie odpukać żadnych skurczy ani stawiania się brzucha. Jedynie jakaś infekcja grzybowa znowu się wdala. Jutro wizyta wiec jakoś dotrwam.
U mnie od początku ciąży 5kg na plusie, ale ja startowalam ze słuszną wagą.
Do do zakupów dla maluszka i dla nas. Każda z nas ma inne doświadczenia. U jednej coś się sprawdziło, u drugiej nie.
Ja np bardzo sobie chwalę przewijak na łóżeczko. Dla mam co mają problemy z kręgosłupem to bardzo dobre rozwiązanie.
Z lekami dla dziecka jeśli nie ma takiej potrzeby tez bym się wstrzymała, w pierwszej ciąży nakupywałam i wywaliłam.
Kosmetyki tez mi zostały bo oprócz emolientu, bepanthenu i kremu do buzi na słońce nic więcej nie używałam. Zawsze można dokupić.
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
karolyn wrote:U nas znów sprawdziła się tylko bio gaia, więc chyba jednak wszystko zalezy od małego brzuszka.
Ja jeżdżę codziennie, wprawdzie nie jakieś setki km a do sklepu itp. nie mam adapterów. Zapinam pas normalnie. Nie przeszkadza mi ale tylko dzięki kurtce, a tak to chyba juz by mnie denerwowały....
hehe, u mnie pasy nie denerwują, ale ta kurtka to już tak. Zaczyna mi się w niej robić ciasno jak siadam. Na stojąco elegancko się zapinam, ale jak usiądę to sapię jak w 42 tygodniu ciąży, bo tak mi ciasno -
własnie odebrałam wyniki z dzisiaj.. hemoglobina 14,9
wyższa niż wyjściowa sprzed ciąży ->14,6 xD TSH też ładnie zeszło z 1,7 do 1,15 i FT3 1,30
Mocz czysty..
a taaak mi się nie chciało jechać do tego labuzabieram się z mężem po drodze do pracy czyli o 6 rano ;/ Tyle, że krew sobie pobieram sama w domu z pomocą przerażonego męża, więc w labie tylko podrzucam probówki i uciekam ;] Mam nadzieję, że na jakiś czas będzie spokój..
sunshine, Antonelka, Omon lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Ja sobie chyba ściągnęłam dziś ZUS myslami, rano u nich byłam, a przed chwilą miałam kontrolę
mam nadzieję, że to taka jednorazowa i już więcej nie przyjda, bo wychodzę normalnie;) wczoraj np. nie zastałyby mnie to tej porze.
Zaprosiłam do środka ale miłe Panie powiedziały, że nie będa mnie denerwować i przyszły tylko po podpis:)
Także ten...Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Vero, jak wysyłali mi moje ciuchy to wpisywali "rzeczy osobiste". Wartość właśnie 100 CHF. Kurier to tak samo jak pocztą ale hmm.. nie widziałąm tego o płynach. W rzeczach zakazanych pocztą Polską są tylko żywe zwierzęta, granaty, narkotyki, aerozole i takie tam http://cennik.poczta-polska.pl/plik,1/celne.pdf
:D więc może kurierzy mają inne wytyczne
No najwyżej mi to lekarstwo wyjmą. Płakać po tym nie będę
Może im powiem żeby niw wysyłali tego co jest w butelkach ale te w kapsułkach tak. Bez przesady
A Twoja mama nie musi wypisywać konkretnie co tam jest przy tym kurierze? Mi to po prostu wrzucą do paczki, do ciuchów itp. itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:36
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
dzieki Niania tak mysle ze narazie kupie tylko bobotic... a co bedzie zobaczymy.
Ja startowalam z niedowaga wiec te 8- 8.5 kg nawet nie widac, ale mam nadzieje ze zatrzymym sie na 12kg!!
A aniolkowa jesli to kurier to chyba spokojnie mozna nie mozna normlana poczta tylko przynajmniej u mnie tak byloale juz tak dawno nie wysylalam nic bezposrednio do mnie ze ciezko powiedziec moja praktycznie cala zawartosc bedzie jutro
juz sie doczekac nie moge.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:34
17.03.2017Sofia
-
Kumpela mi właśnie mówiła, że ZUS nasilił kontrole zwolnień kobiet w ciąży. A ja też w domu cały dzień nie siedzę...
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Iga też się zdziwiłam, bo raczej w moim miescie ZUS nie kontroluje cieżarnych. Kolezanki nie miały w ogóle kontroli. Może coś się zmieniło albo po prostu jestem już długo na zwolnieniu (od 10 tygodnia ciazy) i chcieli sprawdzić
Ja w razie W mam cukrzycę ciażową i ponoć nawet mogę mieć zaświadczenie od lekarza dla zusu, że przy tym dziadostwie spacery i ruch są wskazaneale jak jest to się nie dowiadywałam. Jakos z góry załozyłam, ze kontroli nie będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:37
-
Avatar to zdjęcie z pierwszego dotyku Wiktorii przez tatę
Doradźcie coś w sprawie fotelika samochodowego - planujemy zakup wózka 3w1. Fotelik będzie nam potrzebny tylko na dzień wyjścia ze szpitala (samochodu nie posiadamy, podwoziłby nas teść), ale zależy nam na bezpieczeństwie Wiki. I nie wiemy czy kupować ten wózek 3w1 czy może lepiej 2w1+fotelik z atestami osobno.
Jagah, Justyna Sz, ilae, She Wolf lubią tę wiadomość
-
Pytalam sie poloznej co do pępuszka wiec jesli goi się ładnie wystarczy przemyc ale nie moczyc przegotowana wodą i wysuszyc gazikiem jałowym.
Wiec zgodnie z jej zaleceniem nie kupujezadnego octeniseptu ani wacikow ze spirytusem. -
Marsylia jeśli nie macie auta to myślę, że ten fotelik 3w1 na jeden raz wystarczy. Niektórzy w takich fotelikach wożą dzieci non stop, np. moja szwagierka.. nie wiem czy w ogóle słyszała o certyfikatach bezpieczeństwa ;P Także.. takie moje zdanie
Fotelik to duży wydatek, chyba, że kupicie jakiś najtańszy maxi cosi city ale ten chyba tez ok 400 zł.. a jaka różnica w cenie wózka 2w1 a 3w1? Bo jeśli też w granicach 400 zł to wiadomo, że lepiej kupić odpowiedni fotelik, ale jeśli to różnica 100zł to chyba nie ma sensu..
Chyba, że planujecie zakup auta?Milka1991, Marsylia, niania.ogg lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Marsylia wrote:Avatar to zdjęcie z pierwszego dotyku Wiktorii przez tatę
Doradźcie coś w sprawie fotelika samochodowego - planujemy zakup wózka 3w1. Fotelik będzie nam potrzebny tylko na dzień wyjścia ze szpitala (samochodu nie posiadamy, podwoziłby nas teść), ale zależy nam na bezpieczeństwie Wiki. I nie wiemy czy kupować ten wózek 3w1 czy może lepiej 2w1+fotelik z atestami osobno.
Najbardziej popularne są chyba maxi cosi i cybex aton.
Moze tez jakas znajoma ma do sprzedania uzywany. Jesli rzadko bedziecie jezdzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:47
-
Marsylia wrote:Kod wpisywał (ostatnie L4 pamiętam) i zwolnienie na drugi dzień było u pracodawcy.
To dziwna sprawadaj znac co wyszło, dobrze ze zajrzałas na ten profil, ogólnie moim zdaniem powinni listy wysyłać, jak któraś nie ma profilu to sie zastanawia o co chodzi
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171