Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna!
To jesteśmy podobnie. Ważyłam 60kg przed ciąża, do 7 tyg to było 64 a teraz pod 80 już waga zahacza.
Po prostu miesiąc w miesiąc jestem cięższa.
Dobrze jem, a wychodzi jak wychodzi.Justyna Sz lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
sallvie ale slicznie rosniecie,
ojejku zgadzam sie z Toba jesli takie sa realia w Polsce, ale w Szwajcarii tak nie mamy, niestety kobiety tutaj rzadko dostaja jakiekolwiek zwolnienie nawet w przypadku ciezkich dolegliwosci i czesto pracuja do samego konca, ja pracuje 50% nadal i to rowniez dlatego ze nie oplaca mi sie pojsc na zwolenienie to po pierwsze bo bede miala duzo mniej przychodu po drugie nikt takich zaswiadczen bezpodstawnych tutaj nie wypisuje ;)a jak bylam w szpitalu w ciezkiej chorobie to dostawalam jeszcze mniej za kazdy pobyt i operacje...
co do stresu sie nie zgodze ale to tez patrze z perspektywy innego kraju i prawa, bo tutaj nie ma czegos takiego jak "pracodawdca dostosuje stanowisko pracy" baa to on ma prawo powiedziec czy jak pracuje 50% pracuje codziennie kilka godzin czy np 3 dni w tyg czy 2.5 itd .
Niebieskaa ja mieszkam w niemieckiej czesci Aniolkowaa we francuskiej troche nam nie po drodzeale kto wie
ja mimo przeziebienia tez dzisiaj wyjatkowo aktywna ale to chyba to slonce za oknem, podlogi umyte, pranie zrobione itd. zobaczymy pozniej pewnie padne na sofie :d
Antonelka jednak zapomnialam ze kupilam przescieradlo do next to me wlasnie je znalazlam w kartonach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 14:15
sallvie lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Niebieskaa wrote:Marsylia...to znaczy, ze Wikusia zostaje z Wami ? Wybacz..byc moze o tym pisalas juz, ale utkwilo mi w pamieci, ze decyzja nie byla jeszcze stuprocentowa. Trzymam za Was ciagle mocno kciuki!
Oficjalnej decyzji nie ma, ale często ostatnio rozmawiamy, co nam w domu potrzebne na wyjście Wiktorii ze szpitala. Mąż zaczął nawet fizjoterapeuty pod kątem ZD dla Wiki szukać.
Niebieskaa, Vero, karolyn, Milka1991, ilae, sallvie, Jagah, Korcia, Donia12, misKolorowy, agadana lubią tę wiadomość
-
Ja przez całą ciąze przytylam 5kg ale uwaga w ciagu ostatnich 4tygodniu 3kg mi przybylo. Nawet nie zauwazylam ze az tyle
a jem caly czas tak samo. Takze jest tak jak myslalam ze pod koniec ciąży nadrobie te kg
Mi jeszcze 9tygodni rowno do tp zostalo takze sadze ze z 5-6 kg na pewno przytyje jeszcze. Czyli drugie tyle niz juz przytylam. Z corka 11 lat temu mialam podobnie ze przez 3 ostatnie miesiace ciąży przytlam 8kg i w dniu porodu 10.5kg na plusie mialam. -
U mnie w szpitalu patrzac na brzuszek niedowierzaja ze to juz 32 tydzień zaczelam. Przynajmniej położne mowia ze wielkosc brzuszka nie jest miarą wielkosci dziecka. Tylko poprostu mniej tluszczu mam na brzuchu i tyle.
-
sallvie przykro mi, że byłam złym prorokiem no ale po prostu sama to przerabiałam
Justyna Sz nie widać po Tobie tych kilogramów. Ja wierzę, że Ci ciężko, sama się męczę.. plecy nawet nie bolą ale już dłuższe wyjście szybko mnie męczy, ostatnio stopy puchną, chcąc obciąć paznokcie u stóp podkuliłam nogę tak, że prawie Tymek mi wyszedł gardłem, raaanyyy.. chodząc kołyszę się jak pingwin, choć na spojenie nie narzekam wcale.. po prostu buja mnąJustyna Sz, ilae, sallvie lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Kordonek mój mąż też mówi, że buja mną na boki, ostatnio dla żartu naśladował mnie w tesco ;p
Marsylia chyba wszystkie się spodziewałyśmy tego, że córeńka z Wami zostanie
Salvie, Justyna gdzie wy te kg ukrywacie! ja mam ok 12 na plusie a uda już dużo większe niż przed ciążą...Justyna Sz, sallvie lubią tę wiadomość
-
Matko jak Wy pędzicie!!
Vero chyba znowu coś źle się zrozumiałyśmyJa mogę wysłać tylko pocztą ode mnie. Oni nie mają zakazów dotyczących płynów... przynajmniej nie zauważyłam. Tu jest czego nie można wysyłać:
http://cennik.poczta-polska.pl/plik,1/celne.pdf
Ja rozumiem, ze nie wysyłałaś bzpośrednio do siebie ale co Twoja mama pisze na tej paczce, że co jest w środku? Bo to trzeba opisywać przecież, chyba, ze dla kuriera nie trzeba, nie wiem
Daj znać jak dojdzie co mama tam napisałaI jaką kwotę. W ogóle to odrywasz metki itp. żeby jak coś nie było, że to wcale nie było 100 Fr. ??
Jagah, nie zauważyłam prośby o link. Ja wzięłam 0-3 msc i jest faktycznie maluśka
https://pl.aliexpress.com/item/Hot-New-Infant-Baby-Girl-Tutu-Dress-vestidos-Kids-Cute-Lace-Flower-Summer-Party-Princess-Dresses/32549045481.html?spm=2114.13010608.0.0.26cN68
Tylko kokardka jest na agrafce, przyszyję sobie.
Niebieska, jak już Vero napisała mieszkamy daleko od siebie... Ale Szwajcaria generalnie nie jest duża więc może...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 15:05
Jagah lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Marsylia wrote:pati wiesz już czy jutro cię wypiszą ze szpitala?
Justyna nie widać tych kgŚlicznie wyglądasz. Sallvie twój brzuszek też piękny
Po poludniu na obchodzie spytam sie o wyniki krwi i mam nadzieję ze anemia mi sie nie pogorszyla bo wtedy nie wiem czy bym jutro wyszla. -
wg belly 35tc:P a wg aplikacji na telefonie 41 dni do porodu:)
po dwóch miesiącach czekania zadzwoniła do mnie Pani z genetyki by podać mi ryzyko związane z moją translokacją i tak poronienie 30%, a urodzenie dziecka z wadą genetyczną 1% - aż mi ulżyło:)
a na plusie mam ok 15kg - już się zastanawiam jak to zgubićkasieniaczek, Marsylia, sallvie, Milka1991, pati87, Korcia lubią tę wiadomość
Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
u mnie blisko 31 tydzine .. startowalam z waga 57 teraz 65 a ledwo sie ruszam, wiec wspolczuje Wam kilogramow, ale szybko uda sie zrzucic... przy dziecku juz nie ma sie czasu na jedzenei , duzo ruchu i samo zejdzie;) a jak nie to chodakowska i hopsa hopsa
Justyna Sz, sallvie lubią tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Kordonku nic nie szkodzi nie przeszkadzają mi te kilogramy szczególnie jakoś
tylko plecy bolą od dużego brzuszka
Iga kochana ja zaczynałam z niedowagą50kg przy 165/166 cm więc tak na prawdę przytyłam tyle ale nabrałam odpowiedniej masy do wzrostu
Dziękuję za miłe słowa co do brzuszka
Katka dołączam sie do pytaniaszukam i szukam jakiegoś taniego a fajnego łóżeczka ale tyle tego że nie wiem co wybrać
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
http://www.ceneo.pl/33460092 ja kupilam jeszcze dla starszak takie z kolyska uzwane za 150zl a bylo jak nowe;) fajne polaczenie, w nocy jak sie budzil troche kolyslalam i byl luzik..
teraz spi w tursstycznym a to oddaje bratu
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
IGA.G wrote:Salvie zazdroszczę wcześniejszej niedowagi
ja startowałam z wagą 61,5. także niby w normie, ale jak dla mnie zawsze czułam się dobrze z wagą 58
po porodzie chciałabym wrócić do wagi 58 - 60 kg
Ja się cieszę że przytyłam bo wyglądałam strasznie wcześniej a nie szło w ogóle przytyć. Teraz nic dziwnego że piersi urosły dwa rozmiary
po ciąży nie mam zamiaru wracać do dawnej wagi
chcę schudnąć tak do 60-65kg
IGA.G lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:Ja się cieszę że przytyłam bo wyglądałam strasznie wcześniej a nie szło w ogóle przytyć
. Teraz nic dziwnego że piersi urosły dwa rozmiary
po ciąży nie mam zamiaru wracać do dawnej wagi
chcę schudnąć tak do 60-65kg
sallvie lubi tę wiadomość