X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Spotkała się któraś z osutką ciążową ?
    a co to takiego ??

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swedzaca wysypka zazwyczaj pod koniec ciąży, gdy nasilają się hormony. Nasila się pod wplywem ciepła. W przeciwieństwie do cholestazy nie jest groźna dla dziecka. Ale nie o to mi chodzi..
    Jest mało informacji o tej przypadlosci. Niby dotyczy pierworodek, niby tylko w 3 trymestrze. Ale boje się tego. Miałam w pierwszej ciąży. Straszne. Płakałam dniami i nocami. W dzień ze zmeczenia, w nocy z bólu.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie słyszałam nigdy o tej wysypce.

A co do Angeliki. Nie chciałam się wypowiadać, bo ciężko jest doradzać z boku, znając tylko jedną wersję. Ale skoro już taka dyskusja się zaczęła. Nie powiem, że ma go zostawić, ale jeśli forma tego związku się nie zmieni to ja nie widzę przyszłości.
    Mi się w ogóle w głowie nie mieści, że dorośli ludzie mają ze sobą dziecko a każde mieszka ze swoimi rodzicami o.O Sory, ale to jest chore. Dla mnie to wygląda tak, jakby on miał to gdzieś i tylko mydlił oczy, żeby alimentów nie płacić. No ale tak jak mówię - nie znam jego wersji, więc też nie oceniam i nie doradzam.
    Po prostu nie rozumiem. I przepraszam, że to powiem, ale dziwię się, że dorosła kobieta mając dwoje dzieci w takiej sytuacji dopuściła do zrobienia trzeciego. Rozumiem, że wpadka, ale jesteście dorosłymi ludźmi, pora brać odpowiedzialność za swoje czyny.

Antonelka lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi co z toba?
    pati pytalas czy mozna homocyteine w ciazy robic pewnie, ze mozna wlasnie czekam na jej wyniki.
    dziecyzny ktore maja nudnosci doswiadczacie je codziennie?

pati87 lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiński kalendarz płci ;) sprawdzałyście ?? mi wychodzi teraz dziewczynka ;)
    synuś się sprawdził miał być chłopak i jest ;)

gann3e3k71jnzm0q.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny co do przytycia w ciazy to ja w pierwszej przytyłam 16kg i teraz będę sie pilnować. Radzę Wam za dużo nie podjadać, bo możecie sie rozczarować, bo to wszystko niestety zostaje jako zbędny tłuszczyk. Obliczyłam sobie ze po wyjściu ze szpitala schudnę conajmniej z 10kg a bo łożysko, a bo dziecko plus wody płodowe i nie wiadomo co jeszcze a tu zonk bo zgubiłam tylko 6kg po porodzie. Te 10 kg zeszło mi szybko, schudłam łącznie 20 i teraz jestem chudsza niż przed ciąża, ale niestety juz ciało nie jest jędrne. Dlatego teraz postanowiłam (zobaczymy czy sie uda) ćwiczyć, przytyć około 10 kg resztę pózniej zrzucić, ale ćwicząc, to bardzo ważne, bo ja niestety za szybko schudłam i nie ćwiczyłam. A co do rozstępów to ja smarowałam brzuch i niestety po 25 tygodniu (chyba) zaczęły mi sie pojawiać :( co noc wychodziły nowe. A po terminie porodu wyszło mi ich chyba najwiecej. Jak ktoś ma sklonnosc to chyba za wiele nie zdziała. Teraz mam zamiar smarować od czasu kiedy brzuszek sie bedzie pojawial z 3x dziennie plus masaże jakieś na nogi, bo taki cellulit ciążowy mi wyszedł w tamtej ciazy, ze masakra. A rodzimy na sama wiosnę, trzeba bedzie sie szybko ogarnąć zanim upały przyjdą hehe :)

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon, tak nie można. Ostro besztasz o papierosy, ostro o nieplanowane ciąże, moim zdaniem za ostro. Tam po drugiej stronie nie siedzą dzieci. Tam siedzą równie dorośli ludzie. W dodatku kobiety w ciąży, które szukają wsparcia i pocieszenia, a nie żeby jeszcze im dokładać. Angelika napisała, że ciąża była wpadka i tak się w życiu ludziom czasem zdarza. Ja znam i z belly i z życia związki, gdzie kobiety mówią o rozwodach, wyprowadzkach, nie zajmowaniu się dzieckiem przez faceta, a mimo to następne robią i to zaplanowane. No to to może być chore jak ktoś chce uciekać z domu, a robi sobie zaplanowanego dzieciaka. Angelika cieszy się z ciąży, ma wsparcie najbliższej rodziny, a jak się jeszcze w życiu poukłada to tego nawet odnośnie samych siebie pewności mieć nie możemy. Na tyle siebie znamy na ile nas sprawdzono.

Indiana_dzika, Kad, Camille87, nutella_ lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się że my nie jesteśmy tutaj od oceniania innych ale od tego by można było się wygadać wyżalić.
    więc nie róbcie nagonki bo to nam nie jest potrzebne

sandrita86 lubi tę wiadomość

gann3e3k71jnzm0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 22:27

Antonelka lubi tę wiadomość

• Omon Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo się historii naczytałam na ovufriend o wspaniałych parach, które latami starają się o dziecko i robią wszystko żeby stworzyć możliwie najlepsze warunki (nie mówię tu nawet o sytuacji finansowej, bo to nie jest najważniejsze) i nie potrafię nie podchodzić bez emocji do sytuacji, w której cierpi dziecko.
    Czasem głaskanie po głowie i mówienie "jakoś to będzie" to zła droga i ktoś zasługuje na porządnego kopa w tyłek. Nie chodzi tu o dokopanie komuś, ale zmuszenie do działania.
    Ja rozumiem, że wpadki się zdarzają, nie chcę nikogo krytykować, ale trzeba się uczyć na błędach. Ok, zaszłam w nieplanowaną ciążę, ale trzeba się pozbierać i pomyśleć co dalej. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że facet mieszka ze swoją mamusią, ja ze swoją, ale jesteśmy razem i wszyscy mnie żałują, bo mam bardzo ciężko. Jeśli facet do porodu by się nie ogarnął to podziękowałabym za taki związek. Ale życie dalej jak gdyby nigdy nic to coś czego nie pojmuję i nie rozumiem doprowadzenia do sytuacji, że w drodze jest kolejne dziecko jak ojciec nie poczuwa się nawet do tego pierwszego. Nie krytykuję tu tylko jednej strony, żeby było jasne. Nie chcę nikogo oceniać, po prostu nie rozumiem. Mam nadzieję, że póki dzieci podrosną to sytuacja się ustabilizuje.

Ale zdaję sobie sprawę, że może za ostro reaguję i obiecuję w tego typu tematach się nigdy więcej tu nie wypowiadać.

Antonelka, Teklaa lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon mimo wszystko brawo za szczerość, czasem potrzebujemy żeby ktoś nas sprowadził na ziemię...
    Myślę że Angelika się nie przejmie i nie obrazi bo ma swój rozum, tylko wyciągnie wnioski z tych wszystkich opinii. Myślę że dzieląc się z nami swoimi troskami oczekiwała też jakichś rad i spojrzenia na to z innej strony. Mam nadzieję że Ci w jakiś sposób pomoglysmy Angie, a co z tym zrobisz to zależy od Ciebie :)

Omon, Szczęśliwa Mamusia, Antonelka lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika ma chyba skomplikowana sytuacje - o ile dobrze pamietam także niepełnosprawna mamę.
    Tym bardziej potrzebuje mężczyzny - skaly który będzie opoka i wsparciem zawsze :) czego jej z całego serca zycze

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    chiński kalendarz płci ;) sprawdzałyście ?? mi wychodzi teraz dziewczynka ;)
    synuś się sprawdził miał być chłopak i jest ;)
    Z ciekawosci kiedys sprawdzalam. Za pierwsztm razem corka i jest, teraz niby synek. Nie jestem jednak co do tego przekonana. Zobaczymy. Bedzie co bedzie :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tkwilam jakis czas w toksycznym zwiazku.
    Ale na szczęście zmadrzalam:)
    Bylam pare miesiecy sama a potem poznalam sie z tatusiem ktory prowadzil corke do tej samej klasy co moja corka. Takze w sumie przez nasze corki sie poznalismy.

Omon, nutella_, Antonelka, Niebieskaa, Donia12, Milka1991 lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Omon Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kalendarz księżycowy wróży syna. Zobaczymy jak będzie ;)

Pati już kiedyś pisałam, że Twoja historia jest smutna, ale zarazem piękna <3 Teraz musi być wszystko dobrze ;)

pati87, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kalendarz w pierwszej ciazy wskazywał syna a mam córkę także to głupoty :) 50% szans

kahaśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Antonelka, Gosia1989, Milka1991 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad wrote:
    Mi kalendarz w pierwszej ciazy wskazywał syna a mam córkę także to głupoty :) 50% szans
    Ja miałam tak samo :)głupoty. Za to czekam na prenatalne, by po wyglądzie pęcherza moczowego dzidzi odgadnąć płeć. Z Helenka się udało.
    Omon, mam nadzieję, że Cię nie urazilam. Nie było to moja intencją . Ale z Twojej wypowiedzi wyzieralo zdanie: po co ci to dziecko? A chyba wszystkie nasze kwietniowe dzieci są tu chciane? Nie mówimy przecież o dziecku potencjalnym, a poczetym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 17:33

nutella_ lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bede musiala sie z wami pozegnac. Jednak przyjchalam do pl d gineologa a tam okazalo sie ze serca nie ma a zarodek taki jak za mgla 9mm. Wczoraj pyszlam do szpitala podczas usg nic nibylo widac ale poderzewam ze skabsza aparatura mimo wszystko na ta chwile wyglada to na puste jajo plodowe i obawiam sie ze tak zostanie i oni chyba trez szans nie daja zadnych leokow procz uspokojajacych nie podaja, czekam na bete z wczoraj . hestem strsznie zalamana i zadnej zwas nie życze takiego przezycia

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ