X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    dziewcyzny a co u annak? ktos wie?

Monika,
    Dziękuję za pamięć i troskę!
    Nie odzywałam się ostatnio (choć podczytuję Was w miarę na bieżąco), bo nie wiem wciąż, czy... zostanę tu z Wami na stałe. A w ubiegłym tygodniu to właściwie byłam już pewna, że nie. Sytuacja u mnie wyglądała naprawdę dramatycznie. Silne krwawienia, jak na @. A ja w dalekiej Prowansji, bez możliwości pójścia do lekarza, czy na badanie.

Po kilku dniach sytuacja się poprawiła. Krwawienia zaczęły maleć, pozostały głównie brudzenia i bardziej (przepraszam za opis) brązowe. A więc wraca do mnie nadzieja, chociaż po tym, co przeszłam i widziałam... nie wiem, czy mam prawo na cokolwiek liczyć.

W międzyczasie - tak jak pisała Niebieskaa - pojawiły się u mnie mdłości. Nie wiem, czy to od leków, czy... od cudu! Dowiem się po powrocie do Polski, na wizycie 30.08. Do tego czasu staram się zachować spokój.

A jak u Ciebie, Monika? Widziałam, że dopytywałaś o objawy? Masz jakieś obawy w związku z ich brakiem? Jak się czujesz?

Anulka,
    Bardzo mi przykro, że i Ciebie spotkała strata. Wiem doskonale co czujesz i zdaję sobie sprawę, że żadne słowa nie mogą zmniejszyć tej pustki, którą teraz czujesz. Ogromnie Ci współczuję.

Rita,
    Widziałam na tym forum nieskończone cuda, więc czekam z Tobą na wynik bety. Wiem dokładnie, co teraz czujesz. Znam tę niepewność i strach. Bardzo mi przykro, że przez to przechodzisz... bez względu na to, jaki będzie wynik. To czekanie jest wykańczające. Pisz, proszę, jak tylko będziesz wiedzieć coś więcej.

* * *
    Bardzo mocno trzymam kciuki za Was wszystkie, Dziewczyny. Mam nadzieję, że pod koniec sierpnia okaże się, że będę mogła stać się w pełni częścią tego kwietniówkowego grona.

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita - trzymam mocno kciuki za Twoją betę. Tak jak dziewczyny piszą, jakby się jednak okazało, że to puste jajo, to szybko uda Ci się znowu zajść i donosić. Mam w rodzinie 3 takie przypadki. Pierwsza ciąża - puste jajo, kolejna bardzo szybko i szczęśliwie donoszona.

Annak - mam nadzieje, że te krwawienie było niegroźne i już do Ciebie nie wróci. Trzymam kciuki !

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Weekend mija zdecydowanie za szybko, choć teraz jest chociaż jakieś pocieszenie - bliżej do wizyty ;) Życzę Wam spokojnego i szybkiego tygodnia!

Niebieskaa, Teklaa lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 22:28

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczyny,
    Czy ktoras z Was juz zaliczyla wizyte u stomatologa w I trymestrze.
    Zrobilam sobie maly przeglad i widze dziurke.
    Jutro pojde do stomatologa i zapytam co i jak. Wiem, ze lepiej przelczyc niz zwlekac i wiem, ze sa znieczulenia dla kobiet w ciazy ale pytanien czy juz praktykowalyscie?

W poprzedniej ciąży w pierwszym trymestrze miałam usuwany kamień i jakieś tam znieczulenie miałam, ale takie zwykłe, bo o ciąży dowiedziałam się dzień później. W drugim trymestrze, tak pod koniec, robiłam kamień i dwie dziurki borowalam, znieczulenie było dla ciężarnych. Bardzo polecam ogarnąć zeby w pierwszym trymestrze, bo dentysta to jednak zawsze są jakieś tam emocje i pamiętam, że jak siedziałam w tym fotelu to mi brzuch na wszystkie strony skakał tak się moja Helenka bala ;) potem przy cholestazie i kroplowkach, gdy już się stały bolesne, bo nie było żył, to co siadalam do wkłucia to brzuch ozywal gwałtownie.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Syrop prenalen mozesz pic, do nosa psikac wode morska (np marimer), ewentualnie na bol apap, jesli to nie zatoki i nie czujesz sie bardzo zle to mozesz stosowa to co napisałam wyżej. Wrazie watpliwosci dzwon do gina. Zdrowka!

Właśnie kurcze obawiam sie, że to są zatoki, nie raz miałam już zatoki i niestety teraz zaczyna wyglądac to tak samo :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 22:28

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczyny,
    Czy ktoras z Was juz zaliczyla wizyte u stomatologa w I trymestrze.
    Zrobilam sobie maly przeglad i widze dziurke.
    Jutro pojde do stomatologa i zapytam co i jak. Wiem, ze lepiej przelczyc niz zwlekac i wiem, ze sa znieczulenia dla kobiet w ciazy ale pytanien czy juz praktykowalyscie?
    Tak ja juz pisałam jakis czas temu. Bylam juz w tej ciazy u dentysty i w poprzedniej. Miałam skaling, blombowanie i nawet kanalowke. I powtarzam na NFZ u dentysty dla ciezarnej opieka jest darmowa.
    Lepiej szybciej zrobic, niz ma sie to odbic na dziecku.

Antonelka lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Dziewczyny przy okropnie zatkanym nosie i podejrzewam, że przy okazji kataru zatkanych uszach, konieczna jest wizyta u lekarza, czy jakieś domowe sposoby bedą w stanie pomóc? :(
    Cebuli to nawet nie powącham, a z jakichś ogólnodostepnych środków na przeziebienie nie chciałabym na własną reke korzystac.
    Są jakieś krople do nosa dla ciężarnych w poprzedniej ciąży stosowałam ale jak to zatoki też bym poszła do lekarza.

annak bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie.

Ja dziś robiłam test żeby sprawdzić czy jest mocna kreska czy słaba i jest średnia co mnie nie pociesza :( z pierwszym synem 2 tygodnie po terminie była mocna i mocniejsza niż kontrolna.
    Zaraz lecę do laboratorium na TSH. Ale jakoś straciłam już nadzieję :(

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Dziewczyny przy okropnie zatkanym nosie i podejrzewam, że przy okazji kataru zatkanych uszach, konieczna jest wizyta u lekarza, czy jakieś domowe sposoby bedą w stanie pomóc? :(
    Cebuli to nawet nie powącham, a z jakichś ogólnodostepnych środków na przeziebienie nie chciałabym na własną reke korzystac.

są homeopatyczne krople do nosa, które można stosować w ciąży - Heel-Euphorbium S. Jeżeli to zapalenie zatok to chyba jednak pomoże Ci tylko lekarz - powiedz, że jesteś w ciąży, teraz jest mnóstwo leków, które można stosować w 1. trymestrze.

oli lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za porady odnosnie stomatologa. Dzisiaj pojde do mojej dentystki z nowinami - dziura + ciaza i zapisze sie na wizyte.

nutella_ lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u dentysty trzeba pokazać kartę ciąży żeby mieć tą darmową opiekę?

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka to zależy od przychodni, w każdej jest inaczej. U mnie nie trzeba było ze względu na to, że miałam lekkie borowanie (dentysta nfz), ale musiałam zgłosić ciąże ze względu na znieczulenie ;)

• Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    886_20160822_090001_tn.jpg

Chyba jak na 8 tydzień dość słaba druga kreska prawda?
    Zrobiłam dziś betę. Jutro wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 09:10

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika druga kreska jest OK.

Mika3006 lubi tę wiadomość

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do dentysty który ma podpisany kontrakt z NFZ chyba będę musiała przedzwonić i popytać

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika...tylko beta prawde Ci powie, ja zanim poszlam na 1 usg to probowalam tez cos wywrozyc z testow, ktorych mialam zapas... i tylko sobie chaosu narobilam w glowie, bo testy raz wychodzily ciemniejsze niz na poczatku a raz slabsze. Test ciazowy nie jest wskaznikiem rozwoju ciazy.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ❤
    Dlatego czekam do jutra i zobaczymy co wyjdzie. W środę wizyta.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ma racje. Nie zaprzataj sobie tym głowy. Tak wiem, łatwo nam powiedzieć. Ale co to da ? Mika tak długo czeka się u ciebie na wyniki? Kiedy idziesz do ginekologa?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wyprzedziła ś mnie z odpowiedzią :)

Niebieskaa, Mika3006 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ