X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takimi nie ma rozmowy.
    Taki się nie zmieni, no moze za 20 lat dojrzeje ale czy masz zdrowie czekać?
    Lepiej i łatwiej ci będzie samej. Załóż sprawę o alimenty, dasz sobie radę.
    Z szacunku do samej siebie, daj sobie z nim spokój.
    3 dni nie odbiera? To nie jest partner. Chce być sam i mieć spokój? Proszę bardzo i tak zero pożytku z niego

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy macie sporo wiedzy i doświadczenia w rożnych tematach, mam dwa pytanka:
    1. Kupilyscie detektor tętna? Od kiedy można dzięki niemu cos usłyszeć?
    2. W którym miesiącu zaokrągla sie brzuszek? Od kiedy trzeba brzuszek smarować, zeby był potem w dobrej kondycji?

Miłej niedzieli wszystkim!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam nutelka miało być.

Kocham go... chce i pragnę żeby wrócił ten Leszek którego poznalam. Pojedzie do domu spotka się z kumplami i wtedy od razu się zmienia. Ma kumpli którzy nie mają rodziny ani kobiety ani dzieci. Mamę swoją on oszukuje że jedzie do mnie a tak naprawdę to do kolegow. Jego siostra ile razy zadzwoniła i pytała czy jest z nami.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziewczyny, Wy macie sporo wiedzy i doświadczenia w rożnych tematach, mam dwa pytanka:
    1. Kupilyscie detektor tętna? Od kiedy można dzięki niemu cos usłyszeć?
    2. W którym miesiącu zaokrągla sie brzuszek? Od kiedy trzeba brzuszek smarować, zeby był potem w dobrej kondycji?

Miłej niedzieli wszystkim!
    Zaokraglanie brzuszka to indywidualna sprawa. U jednej widac juz cos w 3 miesiacu, a mam znajoma ktora byla w 6 miesiacu i NIC nie bylo widac. Zalezy tez ile kobieta je. Jak sie objada, to i pewnie szybciej cos widac :D

Niebieskaa lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już tak było i miałam sprawę o alimenty sąd przyznał 600 zł na córkę. Ale nie szłam z tym nigdzie bo się zmienil a teraz znowu to samo...

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze! Jakbym nic nie miała w 6 miesiącu to zaczęłabym sie bać gdzie ten maluch sie chowa

nutella_, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to zależy chyba głównie od mięśni brzuszka. Ja mam taki brzuch jakim była w 5 miesiącu. Potem mogę pokazac jak to wygląda. Choć nosze spodnie sprzed ciąży np dżinsy

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    przepraszam nutelka miało być.

Kocham go... chce i pragnę żeby wrócił ten Leszek którego poznalam. Pojedzie do domu spotka się z kumplami i wtedy od razu się zmienia. Ma kumpli którzy nie mają rodziny ani kobiety ani dzieci. Mamę swoją on oszukuje że jedzie do mnie a tak naprawdę to do kolegow. Jego siostra ile razy zadzwoniła i pytała czy jest z nami.
    To on nie mieszka z wami ?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    O kurcze! Jakbym nic nie miała w 6 miesiącu to zaczęłabym sie bać gdzie ten maluch sie chowa
    Haha, ale z drugiej strony fajna sprawa. Nie trzeba ciuchow dlugo wymieniac na ciazowe. I tez szybko dziewczyna doszla do siebie po ciazy :).

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika, skoro taka jest sytuacja z twoim facetem, to dlaczego zdecydowaliscie sie na trzecie dziecko...?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka to akurat była wpadka. Ja dosłownie zwariuje. Zadzwonie do jego mamy i wszystko opowiem. Albo wóz albo przewóz.

• Omon Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rośnięcie brzuszka to chyba kwestia tego jak się zagnieździ w macicy, jak schowa się z tyłu to długo nic nie widać ;) Ja mam koleżankę, która już w 4 miesiącu wyglądała jakby miała zaraz urodzić a z drugiej strony u mojej bratowej to dopiero w 9 miesiącu się zaczął brzuszek delikatny pokazywać :D A w jednym i w drugim przypadku dzieciaczki zdrowe i z prawidłową wagą ;)
    Kilka dziewczyn już tu pisało, że brzuszki mają widoczne, ale teraz to jeszcze nie zasługa dzidziusia a chyba wody w organizmie się zatrzymują i stąd takie wrażenie, ja też się trochę zaokrągliłam, ale wydaje mi się, że to jeszcze zejdzie zanim brzuszek ciążowy się pokaże :)

A co do smarowania to ja już smaruję mleczkiem z rossmana ;) Ale na razie tylko na noc, podobno trzeba kilka razy dziennie smarować, ale wydaje mi się, że na samym początku to i raz wystarczy, za jakiś czas zacznę smarować i rano a potem w ciągu dnia :)

Niebieskaa, Milka1991 lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Współczuję nudności pamiętam je w pierwszej ciąży i było strasznie.
    angelika1984 strasznie Ci współczuję takiego partnera. Mój mąż wie że dzieci są też jego i jak chciał rodzinę na się nią zajmować a jak chciał być kawalerem trzeba było nie zakładać rodziny. U mnie ma jeden wybór albo razem tworzymy naszą rodzinę albo się żegnamy. Ja bym nie dzwoniła do niego i go olała. Nie opamięta się to alimenty przynajmniej będzie z niego pożytek bo z tego co piszesz nie ma żadnego a taki facet to chyba żadnej kobiecie nie jest potrzebny.
    U nas dziś średnia pogoda ale i tak popołudniu jedziemy starszemu synowi pokupować rzeczy do szkoły.

Niebieska widoczny brzuszek to chyba każda kobieta ma indywidualne. A pierwszej ciąży był u mnie widoczny w 6 miesiącu w drugiej ciąży w 5 po ślubie. Wszyscy się śmiali że jak zszedł ze mnie stres to w jeden dzień mnie wybiło

Teklaa lubi tę wiadomość

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    Nutelka to akurat była wpadka. Ja dosłownie zwariuje. Zadzwonie do jego mamy i wszystko opowiem. Albo wóz albo przewóz.

Boje się, że to tylko takie "gadanie" a jak nagle on się poprawi, to znowu dasz mu szanse, założę się że masz wytłumaczenie na każde jego wybryki i bronisz go, a ob wcale nie jest dobrym facetem wykirzystuhe Ciebie i tak w kółko, powinnaś wybrać się do psychologa, aby pomógł Tobie. Naprawdę świat się nie kończy na jednym facecie, nawet jak masz z nim dzieci nie znam Cię, Waszej sytuacji ale sposob w jaki piszesz mówi jedno "pomocy", wiadomo nie bedzie łatwo z 3dzieci ale wolisz ranić siebie i dzieci? Tkwić w toksycznym związku aż w końcu zrobi coś mega okropnego i dopiero potem przejrzysz na oczy mówiąc jaka ja głupia byłam? Tego chcesz?

Omon, Camille87 lubią tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie mialam pisac o tym smarowaniu. Omon przypomnialas mi :P to tez jest kwestia indywidualna i zalezy od predyspozycji. Mi w 9 miesiacu kilka małych kresek się pokazało. Niektorzy smarują calą ciazę, a i tak wyjdą rozstępy. Inne wcale i nie mają. Loteria :D
    I brzuch też mam. Nie ciazowy - wzdęcia :( cokolwiek zjem, a tu zaraz piłka.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika3006 wrote:
    Hej.Współczuję nudności pamiętam je w pierwszej ciąży i było strasznie.
    angelika1984 strasznie Ci współczuję takiego partnera. Mój mąż wie że dzieci są też jego i jak chciał rodzinę na się nią zajmować a jak chciał być kawalerem trzeba było nie zakładać rodziny. U mnie ma jeden wybór albo razem tworzymy naszą rodzinę albo się żegnamy. Ja bym nie dzwoniła do niego i go olała. Nie opamięta się to alimenty przynajmniej będzie z niego pożytek bo z tego co piszesz nie ma żadnego a taki facet to chyba żadnej kobiecie nie jest potrzebny.
    U nas dziś średnia pogoda ale i tak popołudniu jedziemy starszemu synowi pokupować rzeczy do szkoły.

Niebieska widoczny brzuszek to chyba każda kobieta ma indywidualne. A pierwszej ciąży był u mnie widoczny w 6 miesiącu w drugiej ciąży w 5 po ślubie. Wszyscy się śmiali że jak zszedł ze mnie stres to w jeden dzień mnie wybiło

Dokładnie popisuje się po tym i to nie Ty powinnaś tańcować wokół niego, tylko on. Po co do niego dzwonisz? Po co do jego matki? Zadbaj o siebie i dzieci na co Ci taki fscet? Bo lepiej taki niż żaden? Bi ludzie bedą gadać? Bzdura! Olej to i chociaż raz pomysł o sobie

Omon, Monika1357, Mika3006 lubią tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa ma racje. To sie tez bedzie odbijało na dzieciach. Co im powiesz jak tatuś znowu zniknie na trzy dni?

My mozemy sobie pisać, zrób tak, albo tak... Ale to jest twoja sprawa co zrobisz. Pamietaj, że mozesz w kazdej chwili napisac co ci na sercu leży i sprobujemy ci pomoc. Ale przemysl sobie czy chcesz tkwic w takim toksycznym zwiazku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 10:46

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już brzuch mam wieczorem ale to wzdęcia i objadanie się. Wieczorem to dostaje wilczego apetytu. Mam nadzieję że tym razem nie przytyje dużo

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika3006 wrote:
    Ja też już brzuch mam wieczorem ale to wzdęcia i objadanie się. Wieczorem to dostaje wilczego apetytu. Mam nadzieję że tym razem nie przytyje dużo
    Ile przytyłaś?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1990 jak twoje plamienis? Ustały?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ