X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa - bo to zależy co z tą informacją zrobimy :) Niektórzy rodzice nie chcą robić badań prenatalnych bo są zdecydowani urodzić dziecko bez względu na to czy będzie zdrowe czy chore a inni chcą wiedzieć i nad tym mamy się zastanowić. Co nam to badanie da i jaką ewentualnie podejmiemy decyzję "gdyby coś" :) a co do wizyty męża, mój był ze mną na pierwszym badaniu od początku do końca :)

Anulk88k - Boże, tak mi przykro :( Zaczęłaś plamić czy nic nie zapowiadało najgorszego? Dlaczego tak się dzieje? :(

Szczęśliwa Mamusia - u nas mocz 7 zł, morfologia 9 zł i cukier 6 zł więc nie pieniądze ;) myślę, że ceny w poszczególnych labach mogą się różnić ale chyba nie jakoś diametralnie.

kahaśka - spłukana jestem już w tym miesiącu, więc jeśli ktoś będzie chętny na książkę to nie wahaj się sprzedać :) dziękuję, że pamiętałaś :*

ja myślałam już nawet nad prenumeratą jakiegoś dziecięcego czasopisma typu "dziecko", nawet jako "młodzież" lubiłam je czytać xD Ale muszę najpierw kupić po jedym egzemplarzu, bo nie wiem, na które czasopismo się zdecydować :)

od dwóch dni boli mnie w krzyżu, nie wiem czy coś nadwyrężyłam czy to normalne na tym etapie ciąży? Któraś ma podobnie?

vitae, kahaśka - my we wtorek z rana wyruszamy do Łeby :) Zastanawiam się czy mogę wyjść poleżakować na plaży? Wiadomo, że nie będę się opalać plackiem ale trochę wit.d3 też by się przydało złapać :/

nutella - ser feta jest robiony z niepasteryzowanego mleka i dlatego jest niewskazanay :) Chodzi o toksoplazmozę a może i salmonelle?

ja apetyt cały czas mam ale pokarm chyba jakoś dłużej zalega mi w żołądku, ledwo zjem śniadanie a cały dzień czuję się taka ciężka..

U mnie też brzuszek okrągły ale to woda, hormony i jelita :) Myślę, że wielkość brzuszka zależy też od mięśni, kobieta wysportowana będzie mieć dłużej płaski brzuszek a u takiej jak ja mięśnie się zaraz rozejdą i jelita wywala do przodu ;D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Nie czytalam Was kilka dni i ciezko teraz nadrobic. Mdlosci mam straszne jak i w pierwszej ciazy. Na jedzenie nie mam ochoty tylko lekkostrawne.

Niebieska co do smarowania brzucha to najlepiej zaczac od drugiego trymestru. Ja w pierwszej ciazy to na ten pierwszy trymestr dolalam oliwki dla dzieci do zelu pod prysznic i mi nawilzala skore a to o nawilzenie chodzi. Co do rosniecia brzucha to tak jak dziewczyny napisaly to indywidualna sprawa. Chociaz w pierwszej ciazy to kuz mi bylo widac brzuch na tym etapie (ale przytylam 22 kg) a teraz jeszcze nie widac i nie tyje na razie. Powiem Wam ze jak sie tak duzo przytyje to juz ostatni miesiac jest okropny do zniesienia. Polecam Wam zwracac uwage na to co jecie. Chociaz wiem z doświadczenia ze ciezko sie powstrzymac.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziewczyny, Wy macie sporo wiedzy i doświadczenia w rożnych tematach, mam dwa pytanka:
    1. Kupilyscie detektor tętna? Od kiedy można dzięki niemu cos usłyszeć?
    2. W którym miesiącu zaokrągla sie brzuszek? Od kiedy trzeba brzuszek smarować, zeby był potem w dobrej kondycji?

Miłej niedzieli wszystkim!

Kochana ja mam detektor i na nim pisze że od 12 tc cosik można uchwycić :) .Pierwszy raz będę używać detektora , więc będę na czuja sprawdzać na razie jest pęcherzyk więc raczej nic nie usłyszę , mam nadzieję że na następnej wizycie , zobaczę kruszynkę :* .

Z tym brzuszkiem to różnie bywa mi już widać , w poprzednich ciążach też szybko było u mnie widać , przeważnie tak jest że dopiero w 3/4 msc widać , moja druga siostra jest szczupła , i miała bardzo mały brzuszek bardziej pod koniec ciąży się zaokrągliła , a co do smarowania to nie wiem czy coś jest rzeczywiście takiego na rozstępy skutecznego , ja smarowałam się wszystkim od samych początków , a rozstępy i tak miałam .

Różowy_Kordonek Dziękuję kochana :* , sądzę , że może u mnie ceny , też są podobne jutro zadzwonię , do lab i się zapytam ;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 11:47

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• sy__la Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darek wrote:
    Oj dziewczyny.. Jak ja wam zazdroszcze... Nie jestem w stanie w siebie nic wdusić oprocz chleba z masłem..
    Mój sie wczoraj postarał z obiadem. Zrobił roladki drobiowe ze szpinakiem a mnie zemdliło od zapachu. Tragedia :/

Zastanawiam sie nad jedną rzeczą. Zapytalam Pani dr czy posłuchamy serduszka. Uslyszalam, że wyraznie widac iz jest ok, a sluchanie przed 11 tygodniem jest niezdrowe dla płodu. Słyszała ktoraś z Was coś na ten temat??

Tak!! To prawda, do 12 tyg nie powinno się słuchać bicia serca. Jak byłam w piątek na usg to mi lekarz powiedział ze widać ze ładnie serduszko pulsuje ale nie będziemy słuchać.. Spytałam dlaczego i od kiedy można.. To powiedział ze najnowsze badania udowodniły, że wiązka dzięki której słychać bicie serca jest strasznie silna i może powodować uszkodzenia, które w późniejszym czasie mogą ukazać się w postaci was serca płodu.. I lepiej nie ryzykować.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek raczej nie powinien cie bolec krzyz z powodu ciazy. Na pewno nie na tym etapie. Pozniej jak juz dojda kilogramy to bedzie czeste uczucie ale nie teraz. Mozerzeczywiscie cos nadwyrezylas i od tego Cie boli.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za Wasze odpowiedzi! milej niedzieli!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Ile przytyłaś?
    W pierwszej ciąży 9 kg a drugiej 10 kg. Teraz nie wiem ile już bo na szczęście wagi nie mam ;) ale już wiem że napewno więcej bo w domu siedzę a w poprzednich byłam aktywna :)

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 22:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• takaiga Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy przytylam 10kg.
    Teraz po encortonie ktory biore 3 tyg przytylam 4kg!! :( jem jak opetana... A brzuch wyglada jak w 6-7mscu :(

III wizyta - 23 września
    w4sqyx8dme81ycma.png
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Oj dziewczyny, wam tak latwo mowic "olej go po co Ci taki facet", ale gdt sie kogos kocha ciezko jest podjac decyzje o rozstaniu ot tak, tymbardziej gdy ma sie dzieci! Z boku to tak wszystko wydaje sie proste. Ja mysle ze Angelika powinna porozmawiac z partnerem, o swoich uczuciach, potrzebach o tym, ze potrzebuje pomocy, odpoczynku, nie wszyscy faceci sa tacy ze nie trzeba nic i m mowic robia wszystko sami pomagaja w domu i sa super. Ja akurat mam dobrego meza nie man co narzekac ale ciezko mi czytac komentarze typu: zostaw go. Mysle ze wszystko mozna naprawic ale trzeba szczerwj rozmowy. Poza tym dziwie sie ze jie mieszkacie ze soba majac jedno dziecko a drugie w drodze, ciezko zeby bulo dobrze jesli w zasadzie prowadzicie oddzielne zycie..
    Nie zgodzę się z tym bo tutaj potrzeba obu stron żeby się udało. Z mężem mieliśmy raz kryzys i wyprowadziłam się na 2 tygodnie z dzieckiem. Dotarło wtedy do niego że może stracić rodzinę i wszystko się zmieniło. Jeżeli facet nie zrozumie nie będzie się starał i nie będzie mu zależeć to kobieta sama nic nie zdziała.
    Wiem że jest ciężko bo mi też było ale doszłam do wniosku że rodzina jest najważniejsza i nie będę nikomu jej wciskać na siłę.
    Też jestem za szczerą rozmową ale do tanga trzeba dwojga niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 13:16

atat, Szczęśliwa Mamusia, Omon lubią tę wiadomość

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie.
    Do tego Angelice nie służa te zachowana tego dużego dziecka.
    Nie tedy droga

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Omon ja też smaruję raz dziennie tym mleczkiem, i na razie uważam że wystarczy, później włączę bio oil ;)
    Ja dziewczyny weszłam dziś na wagę i zdębiałam ! przed ciążą ważyłam jakieś 56/57 kg przy wzroście 172cm, a dziś 59,5 ! jem sporo, no ale nie aż tyle żeby w ciągu paru tygodni przytyć 2/3 kg. Poza tym na początku ciąży się w ogóle nie tyje, a ja jestem wyjątkiem. Mam straszny apetyt, muszę jeść bo mnie ssie w żołądku. Ale od jutra biorę się za siebie, włączę zdrowsze produkty i będę codziennie ćwiczyć. Mam plan żeby nie przytyć więcej jak 10kg ale teraz widzę, że będzie ciężko...Mąż mówi że zwariowałam i mam jeść i Go nie obchodzi moja sylwetka, będę się odchudzać po ciąży, ale ja tak nie potrafię, źle się będę czuć sama ze sobą...kurde no, boję się że dużo przytyję, zawsze miałam super figurę, zaczynam schizować, fuck ! :(

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka wez tez pod uwagę, że woda się odklada i dlatego więcej wazymy :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nutellka też o tym pomyślałam ;) no bo tak wizualnie to się za dużo nie zmieniłam, myślisz że ta woda później zejdzie?

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja też wazylam 55 kg a teraz 2 kg na plusie kurcze

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka szczerze to nie mam pojęcia, nigdy się w to nie zaglebialam i nie interesowalam. :) sól zatrzymuje wodę, więc może warto wyeliminować lub zminimalizować spożycie?
    A i jeszcze piersi, też się powiększają, więc chyba też troszkę więcej ważą ? :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piersi to się zgodzę ;) moje z dwa kilo więcej ważą :D mam w planach kupić wagę to też będę panikować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 14:06

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotkała się któraś z osutką ciążową ?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ