Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Teklaa - bo to zależy co z tą informacją zrobimy
Niektórzy rodzice nie chcą robić badań prenatalnych bo są zdecydowani urodzić dziecko bez względu na to czy będzie zdrowe czy chore a inni chcą wiedzieć i nad tym mamy się zastanowić. Co nam to badanie da i jaką ewentualnie podejmiemy decyzję "gdyby coś"
a co do wizyty męża, mój był ze mną na pierwszym badaniu od początku do końca
Anulk88k - Boże, tak mi przykroZaczęłaś plamić czy nic nie zapowiadało najgorszego? Dlaczego tak się dzieje?
Szczęśliwa Mamusia - u nas mocz 7 zł, morfologia 9 zł i cukier 6 zł więc nie pieniądzemyślę, że ceny w poszczególnych labach mogą się różnić ale chyba nie jakoś diametralnie.
kahaśka - spłukana jestem już w tym miesiącu, więc jeśli ktoś będzie chętny na książkę to nie wahaj się sprzedaćdziękuję, że pamiętałaś :*
ja myślałam już nawet nad prenumeratą jakiegoś dziecięcego czasopisma typu "dziecko", nawet jako "młodzież" lubiłam je czytać xD Ale muszę najpierw kupić po jedym egzemplarzu, bo nie wiem, na które czasopismo się zdecydować
od dwóch dni boli mnie w krzyżu, nie wiem czy coś nadwyrężyłam czy to normalne na tym etapie ciąży? Któraś ma podobnie?
vitae, kahaśka - my we wtorek z rana wyruszamy do ŁebyZastanawiam się czy mogę wyjść poleżakować na plaży? Wiadomo, że nie będę się opalać plackiem ale trochę wit.d3 też by się przydało złapać
nutella - ser feta jest robiony z niepasteryzowanego mleka i dlatego jest niewskazanayChodzi o toksoplazmozę a może i salmonelle?
ja apetyt cały czas mam ale pokarm chyba jakoś dłużej zalega mi w żołądku, ledwo zjem śniadanie a cały dzień czuję się taka ciężka..
U mnie też brzuszek okrągły ale to woda, hormony i jelitaMyślę, że wielkość brzuszka zależy też od mięśni, kobieta wysportowana będzie mieć dłużej płaski brzuszek a u takiej jak ja mięśnie się zaraz rozejdą i jelita wywala do przodu
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Czesc dziewczyny. Nie czytalam Was kilka dni i ciezko teraz nadrobic. Mdlosci mam straszne jak i w pierwszej ciazy. Na jedzenie nie mam ochoty tylko lekkostrawne.
Niebieska co do smarowania brzucha to najlepiej zaczac od drugiego trymestru. Ja w pierwszej ciazy to na ten pierwszy trymestr dolalam oliwki dla dzieci do zelu pod prysznic i mi nawilzala skore a to o nawilzenie chodzi. Co do rosniecia brzucha to tak jak dziewczyny napisaly to indywidualna sprawa. Chociaz w pierwszej ciazy to kuz mi bylo widac brzuch na tym etapie (ale przytylam 22 kg) a teraz jeszcze nie widac i nie tyje na razie. Powiem Wam ze jak sie tak duzo przytyje to juz ostatni miesiac jest okropny do zniesienia. Polecam Wam zwracac uwage na to co jecie. Chociaz wiem z doświadczenia ze ciezko sie powstrzymac.Niebieskaa lubi tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
nick nieaktualnyNiebieskaa wrote:Dziewczyny, Wy macie sporo wiedzy i doświadczenia w rożnych tematach, mam dwa pytanka:
1. Kupilyscie detektor tętna? Od kiedy można dzięki niemu cos usłyszeć?
2. W którym miesiącu zaokrągla sie brzuszek? Od kiedy trzeba brzuszek smarować, zeby był potem w dobrej kondycji?
Miłej niedzieli wszystkim!
Kochana ja mam detektor i na nim pisze że od 12 tc cosik można uchwycić.Pierwszy raz będę używać detektora , więc będę na czuja sprawdzać na razie jest pęcherzyk więc raczej nic nie usłyszę , mam nadzieję że na następnej wizycie , zobaczę kruszynkę :* .
Z tym brzuszkiem to różnie bywa mi już widać , w poprzednich ciążach też szybko było u mnie widać , przeważnie tak jest że dopiero w 3/4 msc widać , moja druga siostra jest szczupła , i miała bardzo mały brzuszek bardziej pod koniec ciąży się zaokrągliła , a co do smarowania to nie wiem czy coś jest rzeczywiście takiego na rozstępy skutecznego , ja smarowałam się wszystkim od samych początków , a rozstępy i tak miałam .
Różowy_Kordonek Dziękuję kochana :* , sądzę , że może u mnie ceny , też są podobne jutro zadzwonię , do lab i się zapytam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 11:47
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
darek wrote:Oj dziewczyny.. Jak ja wam zazdroszcze... Nie jestem w stanie w siebie nic wdusić oprocz chleba z masłem..
Mój sie wczoraj postarał z obiadem. Zrobił roladki drobiowe ze szpinakiem a mnie zemdliło od zapachu. Tragedia
Zastanawiam sie nad jedną rzeczą. Zapytalam Pani dr czy posłuchamy serduszka. Uslyszalam, że wyraznie widac iz jest ok, a sluchanie przed 11 tygodniem jest niezdrowe dla płodu. Słyszała ktoraś z Was coś na ten temat??
Tak!! To prawda, do 12 tyg nie powinno się słuchać bicia serca. Jak byłam w piątek na usg to mi lekarz powiedział ze widać ze ładnie serduszko pulsuje ale nie będziemy słuchać.. Spytałam dlaczego i od kiedy można.. To powiedział ze najnowsze badania udowodniły, że wiązka dzięki której słychać bicie serca jest strasznie silna i może powodować uszkodzenia, które w późniejszym czasie mogą ukazać się w postaci was serca płodu.. I lepiej nie ryzykować.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Różowy_Kordonek raczej nie powinien cie bolec krzyz z powodu ciazy. Na pewno nie na tym etapie. Pozniej jak juz dojda kilogramy to bedzie czeste uczucie ale nie teraz. Mozerzeczywiscie cos nadwyrezylas i od tego Cie boli.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Oj dziewczyny, wam tak latwo mowic "olej go po co Ci taki facet", ale gdt sie kogos kocha ciezko jest podjac decyzje o rozstaniu ot tak, tymbardziej gdy ma sie dzieci! Z boku to tak wszystko wydaje sie proste. Ja mysle ze Angelika powinna porozmawiac z partnerem, o swoich uczuciach, potrzebach o tym, ze potrzebuje pomocy, odpoczynku, nie wszyscy faceci sa tacy ze nie trzeba nic i m mowic robia wszystko sami pomagaja w domu i sa super. Ja akurat mam dobrego meza nie man co narzekac ale ciezko mi czytac komentarze typu: zostaw go. Mysle ze wszystko mozna naprawic ale trzeba szczerwj rozmowy. Poza tym dziwie sie ze jie mieszkacie ze soba majac jedno dziecko a drugie w drodze, ciezko zeby bulo dobrze jesli w zasadzie prowadzicie oddzielne zycie..
Wiem że jest ciężko bo mi też było ale doszłam do wniosku że rodzina jest najważniejsza i nie będę nikomu jej wciskać na siłę.
Też jestem za szczerą rozmową ale do tanga trzeba dwojga niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 13:16
atat, Szczęśliwa Mamusia, Omon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej
Omon ja też smaruję raz dziennie tym mleczkiem, i na razie uważam że wystarczy, później włączę bio oil
Ja dziewczyny weszłam dziś na wagę i zdębiałam ! przed ciążą ważyłam jakieś 56/57 kg przy wzroście 172cm, a dziś 59,5 ! jem sporo, no ale nie aż tyle żeby w ciągu paru tygodni przytyć 2/3 kg. Poza tym na początku ciąży się w ogóle nie tyje, a ja jestem wyjątkiem. Mam straszny apetyt, muszę jeść bo mnie ssie w żołądku. Ale od jutra biorę się za siebie, włączę zdrowsze produkty i będę codziennie ćwiczyć. Mam plan żeby nie przytyć więcej jak 10kg ale teraz widzę, że będzie ciężko...Mąż mówi że zwariowałam i mam jeść i Go nie obchodzi moja sylwetka, będę się odchudzać po ciąży, ale ja tak nie potrafię, źle się będę czuć sama ze sobą...kurde no, boję się że dużo przytyję, zawsze miałam super figurę, zaczynam schizować, fuck ! -
Milka szczerze to nie mam pojęcia, nigdy się w to nie zaglebialam i nie interesowalam.
sól zatrzymuje wodę, więc może warto wyeliminować lub zminimalizować spożycie?
A i jeszcze piersi, też się powiększają, więc chyba też troszkę więcej ważą ?Milka1991 lubi tę wiadomość