X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero
    Jesli moge spytac czemu mialas szczepienie w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:00

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Vero Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu w Szwajarii daja moze kolezanki Tez mialy zeby cialo matki wytworzylo wiecej przeciwcial I dalo je dziecku wiec jak dziecko sie rodzi bedzie juz bezpieczne na starcie bez ryzyka

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero to faktycznie krótka już.
    Jak mi przy pierwszej córcie odeszły wody to miałam szyjke twarda na 2,5 cm i rozwarcie na opuszek.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się czuję koszmarnie,boli mnie twarz,czekam aż antybiotyk zadziała,martwię się strasznie ze malutka też się źle czuje przez moją chorobę,boje się że antybiotyk nie zadziała,że coś się zacznie wcześniej,ech tak dokująco na mnie właśnie działa ból...:(((

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Aniolkowa moja szyjka ma 17mm obecnie , wyjciowa miala 26mm

Aniolkowa wiem ze Ci zle , ja tez miewam takie momenty mam tutaj rodzine m ale to nie to samo co moja mamaa i siostra wiadomo mentalnosc jest inna, nawet co do zakupow dla dziecka itd tez czasami chcialbym zeby wszyscy tu byli..
    Vero a pozwalają Ci chodzić przy takiej skrawające się szyjce czy lezysz w domu??

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to faktycznie krótka... mój lekarz mówił, że powyżej 2,5 cm jest ok.. ale jak wyjściową miałaś 2,6 to niby jak.
    No ja też chciałabym mieć przy sobie. Mama mi pokazuje ubranka przez skype a mnie się chce ryczeć, ze swoją pierwszą wnuczkę zobaczy po jakichś 3 miesiącach....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:37

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu wszystko będzie dobrze, nie martw się
    Ja tak mam, że przy każdym przeziębieniu czy grypie bolą mnie zęby od zatoki. Na szczęście trafiłam na dobrego dentystę bo jeden już mi chciał wszystkie zęby rozwiercac po koleji bo nie potrafiłam zlokalizować bólu, cała szczeka mnie bolała. Infekcja mini i będzie ok.

Aniołkowa Twoja mama daleko, ale Cie wspiera i cieszy się wnuczka. Moja mieszka niedaleko, ale wogole się nie interesuje, ani razu nie zadzwoniła nawet jak się czuje. Przykro mi, ale co zrobić

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluję wszystkim udanych wizyt :) Pati super, że wychodzisz do domu :) i dziewczyny oszzedzajcie się, bo to już czas zwolnić trochę ;)

Ilea super, że macie już klucze, na pewno są przy tym spore emocje, cieszę się razem z tobą i niech dobrze wam się tam mieszka :)

My wczoraj mieliśmy USG, co prawda pani, która je robiła mało przyjemna i do tego mieli awarię sprzętu i nie dostałam zdjęć i elektronicznego opisu z badania dla mojego lekarza prowadzącego, dostałam tylko świstek z wypisanymi ręcznie wymiarami, bez opisu, na który tydzień przypadają i jakie są normy, mam tylko napisane, że średnia wyników to 32t6d, zobaczymy co mój prowadzący na to może on to pzeliczy, jutro mam u niego wizytę, pani dr powiedziała tylko, że średnia wyników ok i tylko obwód główki na granicy normy no ale się mieści... A i Michaś jednak przyrasta prawidłowo waga z wczoraj 1908g.

Lisku a gdzie kupowałaś tą zawieszkę z gwiazdką i kroliczkiem do wózka? Jest super :)

Ania dużo zdrówka, antybiotyk na pewno pomoże i lada chwila będzie lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 14:21

IGA.G, Omon, Taśka22 lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny ja się czuję koszmarnie,boli mnie twarz,czekam aż antybiotyk zadziała,martwię się strasznie ze malutka też się źle czuje przez moją chorobę,boje się że antybiotyk nie zadziała,że coś się zacznie wcześniej,ech tak dokująco na mnie właśnie działa ból...:(((

Może spróbuj się umówić na wizytę u laryngologa na oczyszczanie zatok. Ja chodzę co jakiś czas. To takie oczyszczanie solą fizjologiczną, ale dużo skuteczniejsze niż to co robię sobie sama w domu. Wiadomo, że potrzebny antybiotyk przy zapaleniu, ale takie oczyszczanie na pewno przyspieszy leczenie, a na pewno nie zaszkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 14:26

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżeć nie musze ponieważ ja mam od poczatku założony krążek wiec musze sie oszczędzać wiadomo ale nie zalecają leżenia non stop wiec robię wszystko tylko z umiarem, szyjkę mam twarda rozwarcia nie ma wiec mogę spokojnie chodzić ale wiadomo gdyby doszedł skurcz to juz cieżko ... ale wizyty juz co tydzień wiec damy rade :)

Aniu duzo zdrówka !!

ja czekam na kuriera jak na gwiazdke , :) bedzie kolo 18:00 tylko regal bedzie za tydzien na ksiazki plus kilka drobiazgow ale reszta juz bedzie dzisiaj uff nareszcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:23

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Leżeć nie musze ponieważ ja mam od poczatku założony krążek wiec musze sie oszczędzać wiadomo ale nie zalecają leżenia non stop wiec robię wszystko tylko z umiarem, szyjkę mam twarda rozwarcia nie ma wiec mogę spokojnie chodzić ale wiadomo gdyby doszedł skurcz to juz cieżko ... ale wizyty juz co tydzień wiec damy rade :)

Aniu duzo zdrówka !!
    A to super że masz krążek,rozumiem że to chodzi o szew...Może na następnej wizycie ja też będę miała już ustalony termin cc...

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za dobre słowa,muszę uzbroić się w cierpliwość żeby lek zaczął działać,o tym.laryngologu pomyślę choć zapalenie zatok mam pierwszy raz w życiu ale trraz to wszędzie bym poszła żeby tylko pozbyć się tego rozsadzania twarzy:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zatoki polecam też kupić Nebulizator do inhalacji. Działa cuda, a wystarczy tak na prawdę wlać tylko sól fizjologiczną.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 10:59

lis87, Taśka22 lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu cieszę sie, ze u Was takie dobre wieści ;) te Michały nasze to jednak psoca i stracha nam narobią nie raz :) moja zawieszkę kupiłam w sklepie 3kiwi (jest we Wrocławiu i maja tez stronę internetowa-a odbiór mozna osobisty) jest to zawieszka z pozytywka mamas&papas jest słodziutka :) jak widzisz juz wisi w wózku, brałam tez od nich karuzele na łóżeczko firmy quax -owieczki rownież mogę polecić, jest bardzo ładna i mięciutka :) ja to lubię takie dodatki

Uwaga składa M meble!!!!!!co prawda to tylko komoda i łóżeczko ale cieszę sie bardzo :)

kasieniaczek, misKolorowy, Taśka22 lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dluga historia ja nie mam szwu wlasnie :) tylko mam na stale tak na zawsze krazek plastyczny.

Wspolczuje zapalenia zatok bolesne strasznie mialam raz w zyciu :(

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienieczek ja tak za bardzo nie rozumiem tego bólu, bo to jest taki tępy ból i tak wiecie taki suchy jakby za przeproszeniem wkładała sobie tampon i nie mogła go włożyć bo jest tak sucho i ciasno taki bol przeszywający (jesli komuś sie złe zrobiło z mojego opisu to przepraszam :D ) do tego kiedy to czuje to tak jakby zaraz miało mnie rozerwać i miałby wypaść Michał. Kiedyś miałam cos takiego (jakieś 3tygodnie temu) wtedy w nocy pojechałam na IP, lekarz nie był zbyt miły i niepocieszony ze przyjechałam z taka blachostka-dlatego wczoraj sie nie wybrałam. Dzisiaj tez to czuje od czasu do czasu, we wtorek mam wizyte wiec powinnam doczekać jesli nie to oczywiście pojadę wcześniej sprawdzić. Ważne ze dzisiaj z tym bólem nie towarzyszy bol krzyża i brzuch bo wtedy juz bym była w aucie a w ręce trzymała karte ciąży :D

atdc2n0anx2cx72s.png

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    Na zatoki polecam też kupić Nebulizator do inhalacji. Działa cuda, a wystarczy tak na prawdę wlać tylko sól fizjologiczną.
    Robię nebulizacje z soli i czyszcze zatoki taka buteleczka pod ciśnieniem nad wanna:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby któras jeszcze nie kupiła szlafroka to oglądałam właśnie gazetkę z biedronki i od poniedziałku mają być szlafroki frotte w 2 kolorach ale wyglądają ładnie za chyba 34 zl;)zobaczcie sobie.

mamaaniołków3 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 10:59

Awf3p2.png
‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ