X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak Aniu, wiem, że dodatkowa suplementacja żelazem poczernia kupę ale dziękuję!! Kiedyś tak się wystraszyłam moczu po burakach dlatego takie komentarze są bardzo ważne :)
    Tak się tylko chciałam dowiedzieć czy w Polsce też to przepisują bo tu mają inne podejście do niektórych spraw.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Mam pytanie do tych z Was, które mają dwukondygnacyjny dom/mieszkanie. Docelowo łóżeczko stanęło w sypialni na piętrze. Na dole kuchnia i salon. Jak rozwiązać sprawę spania w dzień? Wózek w salonie? Kołyska? A może po prostu ułożyć malucha na kanapie? Idealnie byłoby odłożyć małego do łóżeczka, ale co w takiej sytuacji- elektroniczna niania? Napiszcie proszę, jakie macie pomysły :)

Karolczyk,
    Widzę, że wraca temat, który podnosiłam jakoś w okolicy końca roku :-) Sama miałam wtedy identyczny dylemat. Zresztą nie tylko z łóżeczkiem, ale i z innymi dziecięcymi akcesoriami. Jak to wszystko urządzić na dwóch piętrach.
    My w rezultacie zdecydowaliśmy, że na dole postawimy po prostu drugie łóżeczko (a tak właściwie, licząc dokładnie, to trzecie). Ale to będzie takie łóżeczko w wersji mini 90x40. Potem szybko chcemy przejść na tryb dywanowy, dla którego alternatywą będzie jakiś leżaczek/bujaczek (nie znam się jeszcze dobrze na tej nomenklaturze).
    Nie zdecydowaliśmy się na kojce mojżesza, itd., bo nam po prostu - szczerze mówiąc - kompletnie nie pasują do wystroju. Potrzebujemy w miarę proste drewniane łóżeczko. Nie chciałam też żadnych rozwiązań turystycznych, etc., zależy nam, żeby łóżeczko miało twardą podstawę.
    No i będzie na kółkach, więc w razie czego będzie można się z nim przemieszczać na trasie salon-jadalnia-kuchnia-taras.

...tylko, żeby jeszcze tak ktoś się wziął i zamówił te sprzęty... :-|
    Bo jak tak dalej pójdzie, to moja córynka będzie spać w gondoli z wózka ;-)

Na szczęście meble główne do jej pokoju zamówiłam, bo okazało się, że czas oczekiwania wynosi milion lat. Heh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 18:26

Karolczyk lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Gakin Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam tardyferon efektu zero poza tym ze za kazdym razem bylam duzo słabsza po wzięciu tabletki. Teraz pije feroplex ale przyznaje ze nue regularnie bo jak muszę wyjść z domu to nie pije bo efekt taki sam oslabia mnie bardzo i nie wiele brakuje żebym zemdlala. Także mi nie pomaga taka suplementacja, jem dużo buraków ale to też nie ma wpływu. Moja hemoglobina ba poziomie 10

aniołkowa mama, niania.ogg lubią tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin u mnie hemoglobina nisko ale w normie. No zobaczę jak to na mnie bedzie wpływać. Lekarz też zaproponował kolejny zastrzyk z żelaza. Teraz wizyty częściej więc za 2 tygodnie skontroluję ferrytynę :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę tardyferon od początku grudnia i w moim przypadku bardzo poprawił mi wyniki. teraz biorę już tylko zapobiegawczo, co 3 dzień.

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa ja też biorę tardyferon już prawie dwa miesiące, skutków ubocznych u mnie nie ma ;p wyniki mi się porpawiły znacznie juz po miesiącu

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tardyferon od grudnia 2x1 wynik po nim mi spadly mimo stosowania do tego diety na anemie.
    Od dzis tardyferon na sorbifer mam zmieniony.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• _tika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Mam pytanie do tych z Was, które mają dwukondygnacyjny dom/mieszkanie. Docelowo łóżeczko stanęło w sypialni na piętrze. Na dole kuchnia i salon. Jak rozwiązać sprawę spania w dzień? Wózek w salonie? Kołyska? A może po prostu ułożyć malucha na kanapie? Idealnie byłoby odłożyć małego do łóżeczka, ale co w takiej sytuacji- elektroniczna niania? Napiszcie proszę, jakie macie pomysły :)

nasz synek spal w kojcu-kokonie na kanapie. ale wozek też się sprawdza

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jaki przykład, że te same leki tak różnie na nas działają... zobaczę co to zmieni u mnie. Czy lekarz kazał go Wam brać jakoś "inaczej" tzn. przed/po innych lekach lub o konkretnej porze dnia? Rano biorę Euthyrox, o 9 Clexane ok. 14 różne leki w tym witaminy, przed snem magnez.

mada87 lubi tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Ooo jaki przykład, że te same leki tak różnie na nas działają... zobaczę co to zmieni u mnie. Czy lekarz kazał go Wam brać jakoś "inaczej" tzn. przed/po innych lekach lub o konkretnej porze dnia? Rano biorę Euthyrox, o 9 Clexane ok. 14 różne leki w tym witaminy, przed snem magnez.
    Ja mam zalecenie 2 tabletki rano na czczo pół godziny przed jedzeniem

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa ja biorę razem euthyrox i tardyferon minimum 30 min przed posilkiem

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam biofer 2 razy dziennie

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa Też biorę Tardyferon od 2 miesięcy - już drugie opakowanie kończę. Na początku miałam hemoglobinę 10,9 po jednym opakowaniu 11,1 po drugim jeszcze nie wiem - dopiero w poniedziałek/wtorek będę robić badania.
    Biorę jedną tabletkę dziennie na czczo. Ogólnie nie czuję się po nim źle.

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probuje sie po raz kolejny wbic do rozmowy, ale czuje sie tu ignorowana i niewidzialna. Moze troche dramatyzuje, ale moje posty wiekszosc razy sa calkowicie ignorowane. No coz, widocznie to co pisze jest malo interesujace. Przykro mi po prostu, bo widze, ze sie tu w wielszosci wspieracie, ja jednak tego wsparcia raczej nie czuje.
    Zycze Wam latwych porodow i juz nie bede Was zanudzac :/

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Miłosz dalej jest Miloszem :),waży 1590g.Jak to lekarz określił standardowy maluch. Wszystkie wymiary ok,wskazują termin na 28 kwietnia. Ułożony juz jest główką w dół.

misKolorowy, sallvie, karolyn, Kjopa3, Niebieskaa, kasieniaczek, Milka1991 lubią tę wiadomość

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wkurzona. Ryczec mi sie chce. Myslalam ze jutro do domu. A tu mozeeeeee w niedzielę. Jutro beda badac szyjke. Tęsknie strasznie za moimi dziecmi. Odwiedza mnie 8 letni syn i mowi kiedy wrócę do domu...

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf, z tego co pamiętam to pisałaś o wrażeniach ze szkoły rodzenia. Ostatnio była mowa o ochraniaczach, otulaczach itp. więc osobiście nie wiedziałam co dodać. :D Też słyszałam, że lepiej nie krępować dziecka ale wiele dziewczyn z kolei słyszało, że te otulacze są super. Nie wiem co więcej dodać... Podobnie jeśli chodzi o ochranicze. Część chce wprowadzić na część łóżeczka, inne na razie w ogóle ale niedawno o tym rozmawiałyśmy więc może temu nikt nie włączył się w dyskusję... Ja w ramach otulaczy mam otulaczek motherhood i pieluchy duże ale nie chcę ich używać do spania. Ewentualnie w dzień do uspokojania. Ochraniacz może zawieszę na początek częściowo albo w ogóle. Pomyślę. Jeszcze do mnie nawet nie przyszedł.
    Z dzidzią wszystko w porządku, pytań nie było... mąż chce szumisia :P To w jakim aspekcie teraz miałyśmy Cię wesprzeć...? Czasem nie da się odnieść do wszystkich postów... sama pisałaś, że masz kilkanaście stron do nadrobienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 20:10

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Katka80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf absolutnie nie zanudzasz. Ciekawe jest to co piszesz. Co do otulania tez jestem przeciwna. Maluchy śpią z raczkami uniesionymi do góry nie widzę sensu krępowania mu ruchów. Nad ochraniaczem się zastanawiam, przy pierwszym dziecku miałam, ale mały nie wędrował po łóżku. Zobaczymy.
    Szumiś jest na mojej liście życzeń.

aniołkowa mama, She Wolf lubią tę wiadomość

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka super wieści po wizycie :)

She_wolf nie mów tak, staramy się wspierać każdego, ale jest nas tu tyle że czasem trudno ogarnąć wszystkie posty, moje też nie raz pozostawaly bez echa, ale nie ma co zaraz uciekać ;) cieszę się, że jednak zrobili ci to USG i wszystko u was w porządku :) z tymi kocykami to właśnie dziś zamówiłam u nutelli kocyk minky :P ale myślę że przyda się na chłodniejsze dni ;) co do ferytydyny to nie wiem co to, czy to po prostu zzo?

Angelika najważniejsze teraz wasze zdrowie, rozumiem, że tęsknisz za dziećmi, ale jak trzeba zostać, to musisz to przetrwać, głowa do góry szybko zleci i zaraz będziesz z rodzinka w domu :*

She Wolf lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ponowie pytanie czy ktos wie na jakim centylu jest moja cora? 2280 wazy

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 1585 1586 1587 1588 1589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ