Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
IGA.G wrote:She Wolf ja chętnie przeczytałam twój post
ale nie miałam co dodać. sama jak pisałam co mówili na SR to chyba nikt nie odpisywał, ale kto chciał to skorzystał
Miś ja to czuje małą różnie, a lekarz twierdzi że jest główkowo ;p
ja mam taki problem/pytanie - jak się kładzie noworodka do snu?? na plecach czy na boku?? dadzą mi małą w szpitalu i nie będę wiedziała co zrobić ;p
Do snu układasz zawsze na boku, bo w przypadku gdyby mu się udało to dzięki temu nie zachlysnie się mlekiem tylko uleje na zewnatrz. Można też układać na brzuchu, ale to w dzień gdy możesz na niego zerknąć czy wszystko w pożądkuIGA.G, sallvie lubią tę wiadomość
-
Magni nie jest to podwyżka nauczycielka, ale za logopedię. ponieważ poza wychowawstwem byłam logopedą i niestety nie chcieli mi dać na to osobnej umowy i płacić wg ustalonej stawki.
edit: a podwyżka właśnie dzięki dostaniu normalnej umowy na pół etatuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 20:55
Magni lubi tę wiadomość
-
Ja tez w sumie nie udzielam sie ciagle ale czytam na bieżąco
Gratulacje udanych wizyt
Co do ruchów to nasz tez ułożony główkowy. Wbija czasami nogę w żebro po prawej. Ale zastanawiam sie czy mimo to wy tez czyjecie ruchy tak na dole wiecej niz do gory ? Moj czasami sie tak mocno rozpycha ze czyje tak bardzo nisko. A czasem jak trafi gdzies w okolicach szyjki to tak zakłuje. ??
-
Iga W szpitalu to i ja nie zasnę hahaha
U mnie mała na pewno w 27 tygodniu była główkowo, jej ruchy od około 24 tygodnia czuję ciągle tak samo, dupkę też wypycha ciągle z jednej strony, czkawkę czuję i widzę też ciągle w tym samym miejscu i jest to właśnie bardzo nisko brzucha, więc mogę wnioskować, że moje dziecko od przynajmniej 24 tygodnia już jest ułożone główkowo !Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Kamiliia24 wrote:Ja tez w sumie nie udzielam sie ciagle ale czytam na bieżąco
Gratulacje udanych wizyt
Co do ruchów to nasz tez ułożony główkowy. Wbija czasami nogę w żebro po prawej. Ale zastanawiam sie czy mimo to wy tez czyjecie ruchy tak na dole wiecej niz do gory ? Moj czasami sie tak mocno rozpycha ze czyje tak bardzo nisko. A czasem jak trafi gdzies w okolicach szyjki to tak zakłuje. ??Filipek - 09.03.17 -
Teraz ja nadrabiam... ogladalam film "Ukryte dzialania" i robilam tysiac innych rzeczy. Bylam niedawno w kinie na "Moonlight"..i lipa...jak dla mnie. Ciekawa jestem, ktory film dostanie najwiecej oscarow, bo "Lalaland" tez mnie jakos szczegolnie nie zachwycil.
Katka, moj m. to Milosz...i az sie rozplywam czytajac, ze ktos bedzie mial synka Miloszka... pamietam, ze jak go poznalam to nie moglam przyzwyczaic sie do tego (jak dla mnie) niecodziennego imienia... a teraz jak slysze, ze ktos ma na imie Milosz to od razu banan od ucha do ucha. Moj maz ma tylko jedno niewesole wspomnienie z dziecinstwa jak dzieciaki nazywaly go Milek-Zgnilekale tak poza tym to to imie ma wiele uroczych form:)))
A propos naszej aktywnosci na forum... zerknijcie na strone glowna jaka liczbe stron... np. starsze od nas marcowki maja niecaly tysiac, lutowki maja niecale 600..a my? prawie 1600:) plodne to jestesmy haha
Katka80, Antonelka, Omon lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Ja czuję ruchy w bardzo różnych miejscach jakby gin by mi dzisiaj nie pokazał ułożenia to bym nigdy nie zgadła co gdzie ma. Dzisiaj na badaniu miał czkawke, nie czułam. I też się zastanawiam jak czuje przesuwanie na dole to czym on tam rusza? Głową?
Kamiliia24 lubi tę wiadomość
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Gakin mam ta sama myśl
to juz nie moj brzuch
Myślałam ze mi sie cos dzieje chociaz byłam wczoraj na wizycie, szyjka niego krótsza niz ostatnio ale ma prawie 33 mm. Ale czasem czuje jak sie rozciąga i główkę wpycha w pęcherz i szyjkę a noga w zebra i to juz nie jest przyjemne ;p
-
Katka80 wrote:Ja czuję ruchy w bardzo różnych miejscach jakby gin by mi dzisiaj nie pokazał ułożenia to bym nigdy nie zgadła co gdzie ma. Dzisiaj na badaniu miał czkawke, nie czułam. I też się zastanawiam jak czuje przesuwanie na dole to czym on tam rusza? Głową?
Ja tez tak mam zaraz nad spojeniem. Mysle ze to raczki moga byc badz łokcie. Ale mogę sie mylić
-
She wolf nie myśl tak,nie przejmuj się. Moje posty też czasem jakby omijane są ale ja też nie na wszystkie odpowiem. U mnie też inaczej bo drugie dziecko i niektóre tematy mniej mnie interesują.
Mój synek od grudnia jest głową w dół ale szczerze to jeszcze dużo się kręci. Dupkę wystawia koło pępka ale raz z prawej raz z lewej a czasem uciska żołądek. Nogi wpycha w żołądek,w boki na wysokości pępka. Czkawkę czuję nad spojeniem ale czasem też przy pępku.
Jak już temat o łóżeczkach i kołderkach się przewinął to naszło mnie co Wy macie w tych łóżeczkach. W sensie sam materac z prześcieradłem i maluch w rożku lub otulaczu? Bo mi tak jakoś wtedy smutno się wydaje w tym łóżeczku i mało przytulniePrzy pierwszym miałam kołyskę i miał np.baldachim ale to faktycznie zbieranina kurzu a u nas i tak z tym problem u nas.
She Wolf lubi tę wiadomość
-
Niebieska jakoś urzekło mnie to imię, teraz nie jest za bardzo popularne, ale myślę że to dobrze. Podobno Miłosze to niezłe łobuziaki
Niebieskaa lubi tę wiadomość
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
A ja jestem dziś wykończona i w kuta. Byłam z synkiem u drugiego dermatologa ze zmianą na rączce i drugi który nie ma pojęcia co to a do tego mnie skasował.. To już bezczelność brać kasę za brak porady ;/
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
IGA.G wrote:Aniołkowa ja biorę razem euthyrox i tardyferon minimum 30 min przed posilkiem
Tak brać nie wolno. Nawet w ulotce masz napisaneZawsze między tyroksyną a żelazem musi być odstęp, bo żelazo upośledza wchłanianie tyroksyny. Nie pogorszyły Ci się wyniki tarczycowe przez te dwa miesiące?
Ja też biorę tardyferon, 2x1, ale właśnie przez tarczycę nie na czczo i guzik pomaga, a łykam już dobrych kilka miesięcy (4?). Mam hemoglobinę 10https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
bobas- no chyba zartujesz z tym skasowaniem?! Ja pitole, niektorzy ludzie to totalni zdziercy. Raz bylam na wizycie u dermatologa, ktory probowal narzucic mi diete ograniczajaca nabial, weglowodany, kawe i alkohol i bez zadnej recepty chcial stowe
Usmiechnelam sie tylko i zapytalam, czy ta magiczna porada usunie tradzik
Dziekuje, do widzenia
Kjopa- u mnie w lozeczku bedzie materac i przescieradlo, bedzie mini poduszka ksiezycowa i czarno-biala osmiorniczkaMam sporo miejsca do wykorzystania, bo mam wiekszy model 70x140, wiec spokojnie jeden kacik moze cieszyc oczy
Dziewczyny, nie czujcie sie ignorowane badz olewane z postami. Uwierzcie mi, czytam kazdy post na biezaco, ale czasem trudno cos wiecej dodac albo skomentowac, bo niektore wypowiedzi sa meeega kompletne i po prostu przyjmuje fakty do wiadomosci i pojemnosci mozgu ciazowego
Wanda- zapytam, chociaz nie musisz odpowiadac - jest jakis postep w sprawie Waszej przeprowadzki?
Co do ulozenia dziecka, to Panna Orzeszkowa od badan polowkowych jest ulozona glowkowo. Byl czas, kiedy napierala mi ostro na szyjke, teraz dala sobie spokoj, wypina sie prawa strona, a stopami wodzi kolo pepka. Gdyby nie badanie USG, w zyciu nie pomyslalabym o takim ulozeniuKjopa3, She Wolf lubią tę wiadomość
-
niania.ogg wrote:Tak brać nie wolno. Nawet w ulotce masz napisane
Zawsze między tyroksyną a żelazem musi być odstęp, bo żelazo upośledza wchłanianie tyroksyny. Nie pogorszyły Ci się wyniki tarczycowe przez te dwa miesiące?
Ja też biorę tardyferon, 2x1, ale właśnie przez tarczycę nie na czczo i guzik pomaga, a łykam już dobrych kilka miesięcy (4?). Mam hemoglobinę 10
Ja łykam nie na czczo, tylko właśnie jakas godzinę po śniadaniu. Wyniki poprawily mi sie dosc szybko. Czyli widac wszystko zalezy od tego jak na dany lek zareaguje nasz organizm. Ja nie czułam się najlepiej biorąc tardyferon na pusty żołądek.aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Czy wam tez maluszki leżą na szyjkach? Żeby zmierzyć szyjke lekarz musiał przesunąć małemu głowę a na fotelu powiedział że bardzo wyraźnie czuje jego główkę. Zastanawiam sie czy i u was tak jest? Wzięłam luteine pierwszy raz ale czy nie za płytko to nie wiemFilipek - 09.03.17
-
Bobas to z sokiem pomarańczowym ma sens bo witamina C pomaga wchłaniać żelazo
Ja sok pomarańczowy i tak piję chyba codziennie więc nie ma problemu. Widać co lekarz to opinia. Spytałabym mojego ale wysłał mi tą receptę a nie chcę go zarzucać mailami. Jak kupię zobaczę czy to dokładnie takie same jak w Polsce. Póki co widzę w ulotkach, że najlepiej na czczo ale nie znalazłam informacji o Euthyroxie
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]