Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Katka80 wrote:Najlepiej właśnie jak odejdą wody na początku, wtedy jest szybciej. Mi odeszły dopiero po 15 godzinach skurczy...
Dziewczyny zaciskamy nogi i trzymamy! Dla pocieszenia dodam że jednak większość dzieci rodzi się w terminie.
Wczoraj byłam w Kiku i uwaga dziewczyny, stały kurczaki i zające wielkanocne!! Koniec żartów.
Wizytuje dzisiaj o 17:30,dam znać co i jak po wizycie.
Niekoniecznie szybciej. Mi wody odeszły o 14.00 a urodziłam o 2.00. Rozwarcie 3 dni wcześniej na dwa palce a skurczy zero. Wywoływane oksytocyną były więc każda ma inaczej.
Czekamy na wieści z wizyty -
u mnie skurcze chyba od 2 w nocy, ok 8 na porodówkę - 4 cm rozwarcia. Po lewatywie się rozkręciło i o 10 było już pełne rozwarcie, ale wody nie odeszły
Więc lekarz wypowiedział magiczne słowa: siostro poproszę dziabak! Przyprawiając mnie o zawał ... Przebił pęcherz, ale Mikuś nie był za bardzo zainteresowany wychodzeniem. Dupsko się przykleiło do moich żeber i zadowolony. Jak mu zaczęło tętno spadać to szybko podali mi atropinę dożylnie, lekarz położył się na moim brzuchu i go wycisnął. Była 10.40 - więc w sumie ekspresowo poszło. Te skurcze aż do lewatywy nie dawały spać i leżeć, ale żyć się dało, wystarczyło tylko spacerować. Potem już życia nie było
-
koniczynkaa wrote:Ania starazka powiedz mi jak wygląda sprawa z tym 1000 od prezydenta miasta, bo nie ukrywam, że ta informacja bardzo mnie zainteresowała
Trzeba skłądać jakieś wnioski? I jeszcze jedno ja mieszkam w Krakowie ale zameldowana jestem gdzie indziej....natomiast tata dziecka jest zameldowany w krakowie wiesz może w takim wypadku też to przysługuje?
-
ale fajnie macie, że prezydenci kase dają za urodzenie:) w trójmieście jest tak :
Jak urodzisz w gdyni zostaniesz kocyk (normalnie szał)
Jak urodzisz w gdańsku - też kocyk, ale jak nie jesteś tam zameldowany to nic nie dostaniesz
więc mój Tymek obejdzie się kocykiemMoje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Koniczynka wpisz w Google gminne becikowe kraków bip bo mi z komórki ta strona nie wchodzi pisze mi ze jakieś wirusy a kiedyś sprawdzałam i jie było problemu
-
AniaStaraczka85 wrote:To się nazywa gminne becikowe. Właśnie próbuję od wczoraj wejść na stronę bip żeby dokładnie przeczytać jeszcze raz ale z tego co pamiętam to Kadrowa mi mówiła że trzrba od jakiegoś czasu mieszkać w krakowie czy być zameldowanym i tu liczy się tylko matka.podanie składa się w urzędzie miasta podobno
Znalazłam jakąś informacje, że też są liczone dochody. 850 na osobę, tylko nie ejstem pewna czy to tego dotyczy. -
Ja mam z poofi jest naprawdę bardzo fajne. Było w dwupaku
100% bawełna
Ja przeżyłam wczoraj wieczorem i dzisiaj w nocy traumę. Juz myslalam, ze to poród. Syn sie tak pcha na szyjkę ze czuje ogromny bol, taki tępy i taki jakis dziwnie suchy tam w srodku, nie wiem jak to opisać. Do tego bol brzucha niesamowity i bol krzyża. Nie mogłam znaleźć sobie miejsca, pół nocy nie spałam nie wiedziałam czy jechać do szpitala czy nie. Dzisiaj leze plackiem, wstaje tylko do toalety i cos zjeść, nigdzie sie nie ruszam. Trochę przeszło ale czuje jeszcze dyskomfort.
Dzisiaj przyszły meble do pokoju, M pozniej poskłada i bede mogła poukładać wszystko po swojemuale to raczej nie dzisiaj patrząc na moj stan
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 11:22
Milka1991, Antonelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZnowu was nie nadrobię .
Trzymam mocno , kciuki za wizyty wasze :*:*:*.
Witajcie moje drogie :*:*:*:*:* .
No to witamy się w 34 tc :*:*:*, boziu to już III trymestr !! , maleństwo rusza się od rana do wieczora wczoraj jak się wypinało , po pęcherzu mnie kopało na prawdę to bolało , dziś rano się przestraszyłam od początku ciąży mam biały śluz , a rano patrzę na wkładkę , a tam normalnie poleciało ze mnie jak z kranu tego białego śluzu , podbrzusze nie boli , nie mam skurczy , maleństwo się rusza , muszę pospieszyć się z tą torbą do szpitala , ostatnio ciągle z mężem się kłócimy on cały czas mnie się czepia o wszystko i o nic wypomina mi pewne rzeczy , nie mam po co z nim rozmawiać bo to nic nie da . Marysię nie zaprowadziłam do przedszkola , straszna szklanka pada jak z cebra , kostka już tak mnie nie boli może samo wyjdzie w końcu .
A to My :*:*:*:*.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43e11fc1e85d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 11:40
Milka1991, sallvie, lis87, Omon lubią tę wiadomość
-
mamaaniołków3 wrote:ale fajnie macie, że prezydenci kase dają za urodzenie:) w trójmieście jest tak :
Jak urodzisz w gdyni zostaniesz kocyk (normalnie szał)
Jak urodzisz w gdańsku - też kocyk, ale jak nie jesteś tam zameldowany to nic nie dostaniesz
więc mój Tymek obejdzie się kocykiem
W gdańsku jest 1000zł jak nie przekraczasz 1922zł
drugi 1000zł dostaje się jak przysługuje rodzinne (dodatek do zasiłku rodzinnego) czyli dochód 674zł na osobę. -
koniczynkaa wrote:Znalazłam jakąś informacje, że też są liczone dochody. 850 na osobę, tylko nie ejstem pewna czy to tego dotyczy.
-
AniaStaraczka85 wrote:Juz przypomniałam sobie gdzie jest różnica. Z tym gminnym becikowym jest tak ze przysługuje ono tylko jednemu z rodziców które na rok przed urodzeniem dziecka mieszkało w krakowie.brane są pod uwagę zarobki tylko jednego rodzina w przeliczeniu na 2 członków rodziny (np mama plus dziecko) to co znalazłaś to jest to przeczytaj tylko uważnie że tam jest napisane że przysługuje opiekunowi rodziców jednemu a klasyczne becikowe dostaje cała rodzina i liczą się zarobki obydwu rodziców w przeliczeniu na każdego członka rodziny.
To w takim razie niestety nas nie obejmie no trudno.
-
Ale te Wasze dzieciaczki już duże:)
Własnie przyszedł tulik, zrobiłam zdjęcie porównawcze
No więc tak...o dziwo swaddle me wydaje się być mniejszy ale za to zdecydowanie jest to inny materiał. Nie wiem czy gorszy ale nie jest rozciągliwy. Tulik za to świetnie się rozciąga i pewnie też to jest to "coś" co jest wazne w otulaczu. Żeby własnie dziecku nie krepować ruchów, mam wrażenie, że swaddle me niestety może to robić.
Przez to, że nie jest rozciągliwy może też odpowiednio nie otulać dziecka, a tulik jednak może przez jakiś czas rosnąć z dzieckiem. No i dekolt, fajniejszy jednak wydaje się być w tuliku, swaddle me ma dośc luźny, mam nadzieję, że buźka nie będzie się chować.
Zobaczymy jak się mały urodzi, może on będzie miał inne zdanie na ten temat
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b82077ce19c.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 12:30
Jagah lubi tę wiadomość
-
Witamy i zaczynamy 31 tydzien ,
My juz po wizycie , teraz bedziemy wizytowaly co tydzien
Mala ma 1300g wiec rosnie ladnie ale nadal maluszek,
Niestety szyjka sie skraca obecnie 2mm mniej niz na poprzedniej wizycie ( moje mycie podlog wczorajsze ) wiec teraz wizyty co tydzien w razie gwaltownego skrocenia beda chcieli podac sterydy na wszelki wypadek. Coz co jak co ale mialam przeczucie ze musze pakowac torbe do szpitala ... wiec taki jest plan na weekend. Badania krwi zrobione, podali szczepionke na krztusiec teraz mam troszke wiecej odpoczywac i o dziwo malenka jest glowa w dol z dupka na wysokosci mojego pepka
Cesarka juz ostatecznie 12.04 o 15:00
Ciesze sie i sciskam was mocno kazda z was ze sie udalo
Milka Ja do godnoli kupilam z caramelli przescieradla
karolyn, lis87, sallvie, Kjopa3, pati87, Milka1991, Jagah, Niebieskaa, misKolorowy, Taśka22, kasieniaczek, mada87, Antonelka lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Vero... a 2 mm mniej tzn. ile? No mój lekarz mówi, że już szyjka może się skracać... ja mam 4 mm mniej niż ostatnio. Aktualnie 3,4 cm.
Mnie złapał dół. Dalej pakowałam torbę i coś źle miałam zamówione. I przez to się popłakałam. hah Chyba złe majtki poporodowe i strasznie się wkurzyłam, że nie mogę tak po protsu włączyć Gemini i sobie domówić. Mam wrażenie, że wolałabym być przy rodzinie gdzie ktoś mnie będzie mógł odwiedzić jak będę z małą w szpitalu.... ktoś mógłby pomóc i mogłabym bez wyrzutów sumienia (za przystępną cenę) kupić wszystko co potrzebuję. Nie wiem czy starczy mi tych wszystkich głupich podkładów i innych rzeczy. Do szpitala chyba faktycznie nic nie wezmę bo wszystkiego mam po 1 paczce... na wszelki wypadek spakowałam 2 podkłady poporodowe na dzień i 2 na noc. Szaleństwo.
Tak więc przez majtki popłakuję sobie, na dodatek małą dziś baaardzo leniwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 12:42
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Aniolkowa moja szyjka ma 17mm obecnie , wyjciowa miala 26mm
Aniolkowa wiem ze Ci zle , ja tez miewam takie momenty mam tutaj rodzine m ale to nie to samo co moja mamaa i siostra wiadomo mentalnosc jest inna, nawet co do zakupow dla dziecka itd tez czasami chcialbym zeby wszyscy tu byli..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 12:58
17.03.2017Sofia