Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lokokoko- myślę,że na typ etapie to już normalne. Organizm przygotowuje się do porodu....
Nie wiem jak Wy, ale ja WOGÓLE nie czuję się przygotowana do porodu...Nie potrafie sobie tego wyobrazić..Też tak macie czy tylko ja jestem inna?Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
atat wrote:Zmienie temat,
ciagle chce zrobic zakupy w dolce sonno na allegro. Wyslalam przed zamowieniem kontrolnego maila, na ktorego nie mam odpowiedzi.
Czy ostatnio ktoras z Was cos zamawialo i dotarlo?
atat ja już pisałam że niedawno zamawiałam z allegro i w tydzień miałam przesyłkę -
Hejka, my po wizycie.
Stan na 33t0d:
Malutka:
-leży bardzo nisko, główkowo,
- przepływy dobre, wymiary dobre choć o dziwo nie będzie raczej długa tylko pulchniutka(o dziwo bo ja i mąż wysocy)
- waga 2250-2350 g
- wymiary w normie, wskazują na od 32 do 35 tyg. więc ok.
Ja:
- szyjka 3 cm
- częste twardnienia brzucha/skurcze. Jeśli będą bolesne i regularne to wtedy dopiero do szpitala, bezbolesne ok.
- bóle w okolicy pępka, zasinienia- podobno normalne
- GBS z pochwy ujemny, posiew też ale GBS będzie powtarzany bliżej porodu z pochwy+odbytu (choć zwykle tego tu nie robią)
Kolejna wizyta odbędzie się w szpitalu. Bez USGza to z KTG. Mój lekarz przyjmie mnie jeszcze raz "w tajemnicy" na USG po wizycie szpitalnej
Mówił żebym jeszcze wytrzymała z 3 tygodnie ale twierdzi też, że spokojnie jakbym teraz urodziła to dziecku by nic nie było, tylko z 2 dni w inkubatorku. no ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 11:20
Reni1982, atat, Milka1991, Jagah, Vero, Lokokoko, karolyn, pati87, Yammi, Niebieskaa, IGA.G, She Wolf, vitae13, lis87, mada87, Antonelka, Kjopa3, Marsylia, Donia12, stowtotka lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
my po USG wszystko w porzadku, przeplywy, wody itd
Zosia ma w dolnej granicy 1900g, do konca tygodnia powinna miec powyzej 2kg
jesli bedzie rosla jak dotychczas to w 35tyg bedzie ok 2700.
takze ja szykuje sie psychicznie ze bedzie marcowe dzieciatko :)uiiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 11:45
atat, Lokokoko, agadana, Milka1991, aniołkowa mama, Yammi, Niebieskaa, Szczęśliwa Mamusia, Jagah, IGA.G, She Wolf, karolyn, lis87, mada87, Antonelka, niania.ogg, Kjopa3, Marsylia, Donia12, stowtotka lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Peg, Bobas dziękuję za Wasze spostrzeżenia. U mnie w pożal się Boże "mieście" zdecydowanie łatwiej o ortopedę niż osteopatę a tonący brzytwy się chwyta
Po prostu nie chcę później pluć sobie w twarz, ze czegoś nie dopilnowałam i zrobiłam z siebie kalekę po porodzie. Mam nadzieję, że lekarz w USG nic nie zobaczy i tym samym potwierdzi rwę kulszową, wówczas grzecznie "przeczekam" ale na porodówkę będę jechała spokojna, że dolegliwości ustąpią a nie pogorszą się.
Justyna dziękuję za namiary. Już się zapisałam, więc zobaczę co mi ten powie, ale dobrze wiedzieć, gdzie się warto udaćNajbliższa wizyta 15.03
-
Vero wrote:my po USG wszystko w porzadku, przeplywy, wody itd
Zosia ma w dolnej granicy 1900g, do konca tygodnia powinna miec powyzej 2kg
jesli bedzie rosla jak dotychczas to w 35tyg bedzie ok 2700.
Czytałam, że dziecko przyrasta teraz na tydzień ok 200g i u mojego tymka rzeczywiście tak jest. Jeśli wiec Twoja Zosia w 33tc ma 1900 g to w w 34tc będzie mieć ok 2100g a w 35tc 2300g.. jak Ci wyszło te 2700?:>Najbliższa wizyta 15.03
-
Nie mam pojecia zapytalam lekarke i powiedziala ze ok tyle bedzie miec w 35plus 0 ktore jest dokladnie za 3 tyg, teraz jestem w 32plus3 , oni od poczatku mi zanizaja tak jak napisalam ma ok 1900 w skali najnizej szacunkowej a wiadomo ze to plus minus... miedzy 1900 a 2kg wiec mysle ze dobrze obliczyla- ja mam wykres wzorostu malej na pen drive ktory oni robia w systemie i tam mam w niskiej szacunkowej 2500 - wysokiej 2700, wiec ja obstawiam nie wiecj niz 2500.
Aniolkowa ja jestem ogolnie w szoku ze ona taka ze srednich dzieci od poczatku myslalam ze bedzie taka minimoim zdaniem jak na 32+3 waga ok 2kg to juz dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 11:57
17.03.2017Sofia
-
nick nieaktualnyWitajcie moje kochane :* :* .
Wczoraj rano Marysia mi zwymiotowała , a dziś mnie złapało z wróciłam cały wczorajszy obiad nie wiem czy kotlety słabo wysmażyłam , czy to przez lody ktore zjadłam zaraz po tłustym to co nie potrzebnie zalegało zwróciłam i już jest lepiej. Dziś po 17 jedziemy na Lublin do dzieci ciocia przyjedzie najpierw pewnie zrobi mi pasiew bo z KTG to się zejdzie , i uwaga mąż ze mną będzie szedł co mnie ogromnie zaskoczyło dodal a co sama tam trafisz nie wiem dlaczego ale chodzi coś , za mną nie wiem mówię mężowi że może torby jakby co weźmiemy , a ten że jedziesz tylko tam na badania a nie do porodu
.A wiecie co nie uwierzcie mi normalnie padniecie
, wczoraj jestem na wizycie tam chce zbadać mi ciśnienie mój Pan gin i wiecie co do mnie powiedział cytuję " Ale kochanie przysuń się do mnie " no wiecie co zdębiałam .
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Mój rósł po 200g na tydzien a potem w dwa tygodnie przytylo mu się 700g i ważył juz 2900 w 35tyg
w środę mam wizytę zobaczymy ile tym razem w tydzień przytył. Jak będzie tak dalej się objadał to mi pod 4kg podejdzie
łiiii 37tydzień. Szkoda że dla lekarzy to jest 36
Filipek - 09.03.17 -
Dzień dobry
Dla nas dzisiaj jakby lepszy!! Noc w miarę, spokojna, młody się budził ale bez płaczu więc to taka norma
Pryszczykisie Góra więc z górki!! Cudownie
Kordonku ja wiem ze gin np.spojenie może zbadać palpacyjnie i na usg. Dobrze ze zapisalas się do lekarza. Ja tam też jestem zdania że lepiej coś za.duzo niż ciut za mało zrobić. No a tutaj nie nie przelewki.
Jagah zazdroszczę Ci figury. Ja to mam taki wielki brzuch że w aucie muszę mega opuszczać siedzenie, jeżdżę jak taki wiesniak na leżącotaki lans
A powiedz czy mimo małego brzucha trzeba szybciej się meczysz? Ciekawi mnie czy to brzuch czy hormony?
Vero już blisko do spotkania z córką!!pięknie
Ja to w ogóle muszę Wam powiedzieć że wchodzę na forum i pierwsze na co czekam to.info że któraś urodziła -
Gakin- a czy kiedy Synek przybral 700g/2tyg. to rowniez odnotowalas szybszy wzrost wagi, czy zupelnie tego nie odczulas?
Vero- tez mnie zdziwily wyliczenia pani doktor, akurat teraz najblizsze 4tyg. to dziecko fajnie nabiera, a potem 36-37tc zwalnia z rozwojem i tylko tluszczyk wchodzi w gre
aniolkowa mama- fajnie, ze wizyta udana i jeszcze na jedna zalapiesz sie po cichaczu, lubie takich wspolpracujacych doktorkowMala ma fajna wage, ale nie ma pospiechu, my chyba mamy pobliskie terminy, wiec wiesz, w kupie razniej
Edit
eforta- dziekiCale zycie zastanawialam sie jak bede musiala sie mocno ograniczac w ciazy, bo mam tendencje do dodatkowych KG, a tymczasem natura mnie ogromnie zaskoczyla, zarowno waga, wygladem, jak i skala dolegliwosci w ciazuni
Jesli chodzi o brzuch to uwazam, ze faktycznie z mniejszym ta sprawnosc fizyczna jest wieksza. Obecnie swobodnie moge sie schylic i zawiazac buty, ubrac skarpetki; pod prysznicem na luzie ogarniam broszke i wycieram sie czasem stojac na jednej nodzeTeraz wiecej wychodze z domu to i wchodzenie po domowych schodach gora-dol nie sprawia mi zadyszki ani klopotu. Ale prawda jest, ze kazdy dzien ma swoje mozliwosci dla organizmu - nieraz jedno wyjscie do sklepu i krotki spacer powoduje spinanie brzucha, wtedy automatycznie wrzucam na luz i relaks kanapowy, jesli bawie sie z dzieckiem to przechodze do parteru (ukladam klocki, puzzle, budujemy wieze, etc). Jak tylko cialo daje znak o swoim zmeczeniu to odpuszczam wiele obowiazkow, bo to z kolei przeklada sie na nieprzespana nocke.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 12:27
aniołkowa mama, vitae13 lubią tę wiadomość
-
ja wogole mysle ze dopiero po porodzie wszytskie zweryfikujemy ile tak naprawde te szacowanie bylo warte
i na ile sa prawdziwe. Wazne ze nasze malenstwa sa zdrowe oby mi podrosla do tych 2500 to bede sie cieszyla .
eforts dokladnie juz sie nie moge doczekac a teraz to wogole jak juz wiem ze bedzie wczesniej.hah ja tez czekam ktora pierwsza jak tam u marcowek ? zagladacie do nich ile juz rozpakowanych ?17.03.2017Sofia
-
eforts ja wiem, że gin niewiele by zrobiła ale liczyłam na jakąś poradę co robić z tej sytuacji, do jakiego lekarza się udać, ortopeda, neurolog, fizjoterapeuta? Na tyle ciężarnych pacjentek na pewno pewne dolegliwości się powtarzają. Stwierdzenie, ze taki urok ciąży jakoś mnie nie przekonuje. Ale może dlatego, że nie byłam na wizycie tylko wpadłam po samą receptę miedzy jedną a drugą pacjentką, więc nie było sensu tracić na mnie czasu, skoro pieniędzy nie zostawiam ;P A może tez źle sformułowałam pytanie "czy na rwę kulszową mogę sobie teraz jakoś pomóc" dając do zrozumienia, że diagnoza jest już postawiona. No mniejsza z tym
Pokładam nadzieję w tej piątkowej wizycie u ortopedy, nawet jeśli jasno nie powie co jest problemem to samo USG mnie uspokoi bo gdyby coś było z więzadłem, stawem czy mięśniem to chyba by to dostrzegł przy takim badaniu.
Najbliższa wizyta 15.03