Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie do dziewczyn, ktore juz rodziły: rodzilyscie z mezem/partnerem? Jakie odczucia? Ja mam dylemat z jednej stronych chcialabym zeby przy mnie byl a z drugiej nie do konca chce zeby na to patrzyl. Sama nie wiem co zrobic. Kiedy go pytam mowi ze chce zeby bylo tak jak ja chce
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Meridian -
nick nieaktualny
-
Meridian wrote:Mam pytanie do dziewczyn, ktore juz rodziły: rodzilyscie z mezem/partnerem? Jakie odczucia? Ja mam dylemat z jednej stronych chcialabym zeby przy mnie byl a z drugiej nie do konca chce zeby na to patrzyl. Sama nie wiem co zrobic. Kiedy go pytam mowi ze chce zeby bylo tak jak ja chce
mada87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monna wrote:A jakie masz oznaki rozejścia spojenia? Odczuwasz jakiś dyskomfort?
Dyskomfort to to nie jest.
Mnie tak boli że w nocy to aż plakac mi sie chce. Nie moge sie przekrecic na bok, nogi podniesc. Jak juz w ciagu dnia pochodze, to jest ok. Najgorzej jak sie zasiedze lub leże. Bol straszny.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja chce rodzic w Orlowskiego lub na Madalinskiego.
Moj lekarz jest na Madalinskiego ale tylko dwa dni.
Teraz zaluje, ze od razu nie wzielam skierowania od ortopedy, czulabym sie spokojniejsza.
Moze jutro na USG gin juz cos zobaczy.
Tak dziś gadalysmy z siostra, że niby ciąża to nie choroba ja praktycznie cała pracowałam, czułam sie dobrze.
A tu to boli, tamto boli. Wyniki leca na łeb na szyje. Wasze przygody też jej opowiedziałam - tu martwica jelita, tu rwa... ehhhh
Ja wiem, ze wszystko warto, ale naturo bądź łąskawaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 17:33
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Jezu święty, tyłek mi urywa. Od rana coś robię, niby niewiele, ale jednak za dużo. Koniec.. siadam do neta i siedzę
Przyszły mi koszyczki z aliexpress, zamówiłam na półkę przewijak na jakieś drobne kosmetyki, są super!
Agga rozumiema czy sączenie się wód koniecznie musi oznaczać, że poród trzeba przyspieszyć? Wiem, że dziecko jest bardziej narażone na infekcję, ale gdybyś leżała w szpitalu i po prostu czekała na bieg wydarzeń to źle? Pytam bo piszesz, ze "aktywujesz" się poprzez piłkę itp
Myślę, że nie leci Ci macierzyński tylko normalnie L4 i od razu poproś lekarza o dokument poświadczajacy, że dnia tego i tamtego byłaś w szpitalu bo pewnie ZUS będzie kazał Ci złożyć wyjaśnienie w ciągu 7 dni.
kasieniaczek też szukałam informacji czy u jednej czy u dwóch rąk, piszą, że u jednejzresztą tak jest wygodniej bo mogę się spokojnie oprzeć plecami a dwiema rękami ledwo dosięgam i cała zdyszana jestem
ale staram się trochę tak i trochę tam, czasem używam dwóch palców prawej i dwóch palców lewej żeby porozciągać się na boki bo jest mi wygodniej niż jedną. Jedną jest mi znowu wygodniej rozciągać się w dół do odbytu
Prawdę mówiąc przestałam przejmować się techniką. Na ile mam siły i na ile jestem w stanie cokolwiek tam robić to robię
zawsze to chociaż trochę olejku się wchłonie i nawilży
Piszą, żeby masować na głębokości 2 albo 3 cm, bo chodzi tylko o tą skórkę, o krocze.. sama pochwa jest dość elastyczna, więc nie ma potrzeby jej rozciągać. Myślę, że chodzi o tą skórkę, która okala wejście do pochwy, głównie właśnie między pochwą a odbytem, bo to miejsce masujesz z zewnątrz właśnie aby poprawić krążenie.
Ja też mam wrażenie oporu ale trwa tylko na początku. Później mam wrażenie, że mogłabym wsadzić więcejNastępnego dnia znowu mam wrażenie, że masaż nic nie dał bo znowu czuję opór przy 2 palcach a za chwilę jest ok
Łączę się w bólu jeśli chodzi o transport na porodówkę. Myślałam, że pojadę w ostatniej chwili z eleganckim rozwarciem a tu jednak trzeba będzie jechać szybciej. Jeśli mąż będzie w pracy to muszę zaczekać minimum 40 minut, aż dojedzie do domu a później z domu do szpitala 30 minut
atat ja też jutro idę na USG do ortopedy ale u mnie spojenie raczej ok, tzn nic mnie tam nie boli, jedynie tyłek i udoMam nadzieję, że potwierdzi rwę, bo jeśli to coś poważniejszego to obawiam się strasznie skierowania na cc
mada87, ilae lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Widze ze nikt sie dzis nie ujawnil z dzidzia po tej stronie mocy, ale dzien sie jeszcze nie skonczyl
Loko, i kto to mowi? Sama jestes wylaszczona jak z wybiegu mody
Ale fakt, ze jestem szczesciara, ze kilogramy ida raczej w brzuszek
Atat, moja szwagierka urodzila blizniaki SN z rozszczepionym spojeniem. Biedna o kulach chodzila. Nie znam do konca historii, ale cc jej nie zrobili i dala rade.
W Polsce latwiej o cc w takich przypadkach.
Meridian, wybierz taka opcje ktora dla Ciebie bedzie komfortowa. Nie kazdy chce rodzic z mezem i to jest zrozumiale.25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
ei, nie kumam rozmiarówki na ali.. co oznacza to "t" przy rozmiarze? 3 lata? 3 miesiące?
https://pl.aliexpress.com/store/product/Toddler-Baby-Long-Sleeve-Crewneck-T-shirt-Pocket-Deco-Boy-Girl-Shirt-Top-Clothes-2-7/1817743_32362161371.html?spm=2114.12010608.0.0.1izCYoNajbliższa wizyta 15.03
-
Lokokoko wrote:Dziewczyny macie takie uczucie wilgoci w pochwie ???
Ja mam czasem takie wrażenie wilgoci, że aż potajemnie sprawdzam czy mi spodnie nie przeciekły i czy to nie wody przypadkiem, a jak się później w domu okazuje to majtki są sucheKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
She Wolf wrote:
Atat, moja szwagierka urodzila blizniaki SN z rozszczepionym spojeniem. Biedna o kulach chodzila. Nie znam do konca historii, ale cc jej nie zrobili i dala rade.
W Polsce latwiej o cc w takich przypadkach.
No właśnie już dziś ortopeda bez USG tylko patrzac na mnie chcial od reki dac skierowanie na CC. Teraz żaluje ze nie wzielam bo mysle sobie - oj sprawdzmy najpierw.
A nastepna wizyta u niego za tydzien.
W PL już kolejny lekarz chce mi dac skierowanie na cc - bo dziecko wielkie, bo spojenie, bo poronienia. Naprawde tak latwo o cc czy jestem jakis dziwny przypadek?
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Atat patrzac na to ze w Polsce 40% porodow konczy sie cc, to chyba nie ma co sie dziwic
Wiesz, skoro dzidzia duza, to tym bardziej masz wskazania. Po co ryzykowac niepotrzebnie?25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Meridian wrote:Mam jeszcze do wyboru opcje rodzenia z mama, ale nie jestem pewna czy jej nadopiekunczosc mnie nie wkurzy. I dlatego sie waham maz czy mama?
Po tym jak moja mama przezywa porody swoich córek, w domu, to nie polecam. Kobieta wie co to znaczy poród a wiadomo że córe chciało by się pomóc a bezsilnośc wykańcza. Bałabym się że ja musiałabym ogarniać moją mamę a nie ona mnie
Bierz męża, tam na prawde nei ma nic czego nei mógłby zobaczyć.Meridian lubi tę wiadomość
-
atat wrote:No właśnie już dziś ortopeda bez USG tylko patrzac na mnie chcial od reki dac skierowanie na CC. Teraz żaluje ze nie wzielam bo mysle sobie - oj sprawdzmy najpierw.
A nastepna wizyta u niego za tydzien.
W PL już kolejny lekarz chce mi dac skierowanie na cc - bo dziecko wielkie, bo spojenie, bo poronienia. Naprawde tak latwo o cc czy jestem jakis dziwny przypadek?
Mnie spojenie niestety też coraz bardziej boli chociaż nie ma jeszcze takiej tragedii jak u Ciebie. Ciężko się przekręcić, wstać i rozchodzić ale łez z oczu nie wyciska.
Próbowałam dzisiaj męża nagabywac na wieczorny seksik ale się dowiedziałam że 1. to jeszcze mi nie wolno, 2. "jaki seksik jak Ty nóg nie jesteś w stanie rozłożyć " ... i to by było tyle jeżeli chodzi o przyjemności...
Dziecko na zajęciach z integracji sensorycznej a ja zaległam na kanapie (dobrze ze maja) i czekam na niego.
Z niecierpliwością czekam na wieści o Niania i Gakin! Bo to chyba były dwa pewniaki na wczoraj i dzisiaj
atat, aniab2205, ilae lubią tę wiadomość