X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh. Czy wsYatko musi być nieprzyjemne?;) Hihi.

No własne Gakin, ile przeklmlo usg?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pocieszam sie faktem ze koleżanka z pokoju wczoraj urodziła miała usg w tym samym dniu co ja i dzidzia dokładnie waga jak na usg. Wiec moze nasz lekarz dobrze mierzy oby!!

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka jak się dzisiaj czujesz? Jak mała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 21:45

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za gratulacje i zyczenia. Usg pokazywalo 3140 a wazy 2750. Ale np dziewczynie z sali przeklamalo w dol o 200g :) ja dostałam teraz ketonal, boli niestety dosc mocno dodatkowo przez to że się przekręcić nie mogę. Synek już sie zagrzal ale i tak przyjdzie do mnie rano

Filipek - 09.03.17 :)
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin to dość spora różnica.

JustynaSz. Mam pytanie odnośnie biustonosza tego którego masz na zdjęciu na awatarze. Bardzo mi się podoba, zdradzisz skąd ?:)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak sie moze zdarzyc wlasnie, u mnie przed porodem bylo 3100-3200 a urodzil sie 3600.. ale to chyba Ty Atat pisalas ze Twoj ma krotkie nozki a duzy brzuszek.. i i tak jest duzy ? Nie chce Cie martwic bo u mnie wlasnie dlatego przeklamalo usg bo byl krotki ale pulchny , a oni licza glowe ( tez mial mala 33cm) brzuch no i nogi.. i tylko ten brzuszek byl wiekszy a wszytsko mniejsze i w efekcie maialm takiego skrzata smiesznego ;) ale nogi teraz to juz ma bardzo dlugie wiec sie wyrownal ;) heh ale po porodzie byl smieszny ;)) Atat jak wiesz ja jestem za porodami SN , ale jezeli bardzo mialabys problemy ze spojeniem a dziecko rzeczywiscie bedzie duze to moze warto poczekac do skurczy i zadecydowac o cesarce( co by te dziecko troche hormonow dostalo i bylo wymasowane przez te skurcze) wszka to ono powinno miec osttani glos;) Jestescie wysocy z mezem? albo ianczej czy masz wysokiego meza?

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin
    Gratulacje i dużo zdrówka dla was!!!

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj USG kłamie o +/- 500g ale słyszałam ze czasami i więcej sie zdarza.

Mi 11 lat temu USG się pomyliło o 120gram dokladnie.
    Zobaczymy jak będzie teraz.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba nikt przed porodem nie robil usg to nawet nie wiem o ile by się pomyliło:) Ale może to i lepiej bo jak ja bym się dowiedziała że Miki waży 3800 to chyba gorzej by mi szło rodzeniem tego klocka :)
    Bobas- główka mojego miała 38cm... teraz to się nie dziwię że musieli mi wszystko w środku łatać

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia no to jest spora roznica, mnie nacieli i to troche i w zasadzie tylkod latego ze sie zaklinowal, ale nie glowa tylko ramionami, a mowia ze jak glowa wyjdzie to juz wszytsko.. ano nie;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    No tak sie moze zdarzyc wlasnie, u mnie przed porodem bylo 3100-3200 a urodzil sie 3600.. ale to chyba Ty Atat pisalas ze Twoj ma krotkie nozki a duzy brzuszek.. i i tak jest duzy ? Nie chce Cie martwic bo u mnie wlasnie dlatego przeklamalo usg bo byl krotki ale pulchny , a oni licza glowe ( tez mial mala 33cm) brzuch no i nogi.. i tylko ten brzuszek byl wiekszy a wszytsko mniejsze i w efekcie maialm takiego skrzata smiesznego ;) ale nogi teraz to juz ma bardzo dlugie wiec sie wyrownal ;) heh ale po porodzie byl smieszny ;)) Atat jak wiesz ja jestem za porodami SN , ale jezeli bardzo mialabys problemy ze spojeniem a dziecko rzeczywiscie bedzie duze to moze warto poczekac do skurczy i zadecydowac o cesarce( co by te dziecko troche hormonow dostalo i bylo wymasowane przez te skurcze) wszka to ono powinno miec osttani glos;) Jestescie wysocy z mezem? albo ianczej czy masz wysokiego meza?

Mój na ostatnim USG nozki mial już równo w terminie, reszta jest wieksza zawsze. Nóżki wczesniej odbiegaly o tydzien - 10 dni. Teraz wyrównał, choć w porównaniu do reszty nóżki krótkie. Zarówno główka jak i brzuszek spore.
    My z mezem jestesmy raczej "normalni" :) Mąż ma 182, ja 170. Wiec żadne z nas giganty.
    Ja robie USG u roznych lekarzy na roznych sprzetach, zeby jakos srednia wyciagnac.
    Np. tydzien temu gin podal dwa wymiary, kazdy z granica bledu 8% lub 10%. Nie wiem jak oni to liczą ale podziwiam za skrupulatnosc. Po wyciagnieciu sredniej i tak wychodzilo minimum 3100.

Jutro mam u innej gin USG, zobaczymy co powie, jak porówna wymiary z poprzedniego USG.

Ja tez nie jestem za cc, dlatego nie wzielam dzis tego skierowania jak lekarz dawal od reki, ale caly dzien mysle o tym, ze tak duzo juz wskazan dookola.
    Zobaczymy usg tego spojenia i chyba podejmie sie jakas decyzje. Mysle, że w ciagu tygodnia bede wiedziec.
    A mozna poczekac z cc do skurczy? W sensie zaczyna sie akcja porodowa a ja w szpitalu wyciagam papier?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin- wszystkiego dobrego dla Ciebie i synka! <3 Usciski i powodzenia jutro przy pierwszych krokach i karmieniu :)
    gratulacje_z_okazji_narodzin_synka_0.jpg

Milka1991 lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin gratulacje! Dużo zdrówka dla ciebie i Filipka :* Cudownie, już jutro będziecie się tulić ❤

Ostatnio na SR położna mówiła o przygotowaniu do cesarki, ponoć zawsze zakładają cewnik przed znieczuleniem, ale to uczucie parcia utrzymuje się tylko przez chwilę, później jest już ok. Z ciekawych rzeczy to w naszym szpitalu przed cesarką bandażują też nogi, żeby zapobiegać żylakom, bo występują często po CC, w innych wrocławskich szpitalach ponoć tego nie praktykują.

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Ivona12 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin serdeczne gratulacje :) dużo zdrowka Wam życzę :)!

Atat, lepiej nie czekać z papierkiem o cc do skurczy - zawsze jest ryzyko, że maluszek zacznie wchodzić w kanał rodny i nie będzie wyboru.
    W moim przypadku akurat ,,udało,, się bo po 8h skurczy zapadła decyzja o cc, ale synuś nie próbował jeszcze się wydostać ;) ot taki uparciuszek :)

ckaihqvkg3tvj3yx.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Mój na ostatnim USG nozki mial już równo w terminie, reszta jest wieksza zawsze. Nóżki wczesniej odbiegaly o tydzien - 10 dni. Teraz wyrównał, choć w porównaniu do reszty nóżki krótkie. Zarówno główka jak i brzuszek spore.
    My z mezem jestesmy raczej "normalni" :) Mąż ma 182, ja 170. Wiec żadne z nas giganty.
    Ja robie USG u roznych lekarzy na roznych sprzetach, zeby jakos srednia wyciagnac.
    Np. tydzien temu gin podal dwa wymiary, kazdy z granica bledu 8% lub 10%. Nie wiem jak oni to liczą ale podziwiam za skrupulatnosc. Po wyciagnieciu sredniej i tak wychodzilo minimum 3100.

Jutro mam u innej gin USG, zobaczymy co powie, jak porówna wymiary z poprzedniego USG.

Ja tez nie jestem za cc, dlatego nie wzielam dzis tego skierowania jak lekarz dawal od reki, ale caly dzien mysle o tym, ze tak duzo juz wskazan dookola.
    Zobaczymy usg tego spojenia i chyba podejmie sie jakas decyzje. Mysle, że w ciagu tygodnia bede wiedziec.
    A mozna poczekac z cc do skurczy? W sensie zaczyna sie akcja porodowa a ja w szpitalu wyciagam papier?
    tak tak mozna przynajmniej u mnie mozna;) mi ostatnio lekarka sama pytala jak chce rodzic bo jakby co sa skierowanie na cc? u mnie gdzie rodze 2 dziecko? zastanawialam sie czy jej odbilo.. nie ma wskazan u mnie zadnych a widzisz jak latwo dostac papier.. no musisz zadecydowac bo wszytsko musi byc w granicach jakiegos tam rozsadku, np ja bliznkai nie chcialabym rodzic sn bo chyba bym umarla ze strachu ze jeden wyjdzie a z drugim cos sie stanie.. ale ogolnie caly ten porod i zamieszanie wokol niego jest niepotrzebne, to nparwde jest do przezycia, bardziej chodzi o to ze jezeli spojenie jest w kiepskim stanie a mozna to ocenic to zebys traumy nie miala potem po takim porodzie sn bo wiem ze mozna potem cierpiec kilka ladnych tygodni.. jedyny co jezeli zdecydujesz o cc to bym czekala az akcja sama sie zacznie.
    No to dosc wysocy, ja mam 161 a moj maz 189, ale chlopcy dziedzicza wzrots glowienie go ojcu. Moj juz teraz jest dryblas, ma prawie 16 miesiecy blosko 13 kg i prwie 90cm wzrostu ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bobas, nie wiedziałam wielu rzeczy.
    Myslalam, że jak masz skierowanie na cc to musisz isc na cc w wyznaczonym terminie a wlasnie chcialabym jakis zloty srodek dla dziecka.
    Nie jestem do cc przekonana, ale nie dosc, że waga to jeszcze to spojenie.

No zobaczymy, dziękuję za info!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin, ogromne gratulacje! :)

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Gakin. Jutro rano Twoje Serduszko bedzie z Tobą. I czekamy na zdjęcia.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Dzięki bobas, nie wiedziałam wielu rzeczy.
    Myslalam, że jak masz skierowanie na cc to musisz isc na cc w wyznaczonym terminie a wlasnie chcialabym jakis zloty srodek dla dziecka.
    Nie jestem do cc przekonana, ale nie dosc, że waga to jeszcze to spojenie.

No zobaczymy, dziękuję za info!
    Wiem ze lekarz moze ocenic to i na usg i przede wszytskim recznie jakie jest rozejscie- bo kazdej sie rozchdozi a norma tez jakas tam jest.. watpie tez zeby przy pierwszym porodzie dziecko tak po prosto u duzych gabarytach weszlo w kanal, poza tym pisalas ze masz duzo wod- to tez utrudnia wejscie w kanal, moj porod blisko 4 h a dziecko i tak wchodzilo w kanal blisko 3.. takze mysle ze jak juz to zloty srodek to cc z rozpoczeta akcja przez dziecko. z reszta zobaczysz, zycze porodu sn mimo wszytsko, ale takiego z dobrymi wspomnieniami ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama zastanawiało mnie skąd to "t" w opisie.. rozumiem "y" jak "years" ale "t"? proszę link do pudełek https://pl.aliexpress.com/item/2016-Newest-So-Hot-Nordic-Style-Simplicity-Linen-Desk-Storage-Box-Holder-Jewelry-Cosmetic-Stationery-Organizer/32750996522.html?spm=2114.13010608.0.0.cXyxP5

Zapytam jeszcze raz.. plan porodu macie ze swojego szpitala czy ściągacie jakiś uniwersalny arkusz z internetu?

Gakin serdeczne gratulacje! Idziecie jak burza :) Kolejny dzidziuś do pozachwycania :D Jak będziesz miała synka na dłużej pochwal się zdjęciem :)

Vero a u mnie po porodzie sn synek jest kangurowany 2h i w czasie tych 2h ma być pierwsze karmienie piersią.

a ja na każdym USG słyszę, że synek ma długie nogi i mąż patrzy na mnie spode łba bo my oboje niewyrośnięci - ja 162cm a On 179cm więc.. czas pokaże :D mnie znowu pociesza, że ma długie nóżki bo może przez to jego waga wychodzi wyższa a w efekcie będzie takie w sam raz ;P

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
‹‹ 1767 1768 1769 1770 1771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ