X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne brzuszki:*:*zgrabne z Was mamusię :*

Justnka dobrze wiedzieć :) nie bądź zła jak kupię hihi :-D

A mam pytanie spicoe w biustonosza?:)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis trzymam kciuki za szybkie zdjęcie szwu i miły pobyt w szpitalu, żeby ci się nie dłużyło :)

Salvie ja nie naciskam ;p teraz wkładki sobie włożyłam bo cieknie ciągle

lis87 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian ja nie pomogę.Nie wiem co to.

Lokokoko ja śpię bez stanika.Czasem w dzień bez chodzę albo po południu zdejmuję bo mnie uciska czasem-chyba mały się wciska wtedy.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko ja bym chyba nie zasnęła w biustonoszu... ale jak będzie mi tak ciekło to chya trzeba będzie. ale pewnie sportowym

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko Ja nie śpię w biustonoszu piersi niech też , poodychaja i tak cały dzień się nosi :-P .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 12:18

• Jagah Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i zagladam od rana, ale az glupio mi napisac, ze czuje sie rewelacyjnie, znow przesypiam nocki i w ciagu dnia buszuje i porzadkuje w domu, popoludnia spedzam z Diabolina na rowerze albo w ogrodku. Szkoda, ze ciaza ciazy nie rowna, bo z checia oddalabym garsc swojej energii dla kazdej z Was <3

Pozdrawiam wiosennie, z ciastem i mala kawa z tarasu! ;)
    U mnie slonecznie i cieplo, teraz to sie ciesze, ze darowalam sobie te wszystkie pluszowe kombinezony ;)

* * *
    atat- powodzenia na wizycie i USG :) Jesli jednak ocena spojenia rozbudzi w Tobie watpliwosci to zabierz papier na CC, to chyba mniejsze zlo niz konsekwencje i dolegliwosci fizyczne po rozejsciu spojenia w trakcie/po porodzie.. Trzymaj sie! :)

Niebieskaa- jesli chodzi o wizyty, USG i badania jak szyjka, glukoza, etc - to zawsze sobie tlumacze, ze holenderska sluzba zdrowia dba o moj spokoj wewnetrzny i jak nikt inny, najlepiej cwiczy i trenuje moja cierpliwosc i wytrzymalosc w rozpietosci terminow wizyt :D Im mniej podgladania, tym mniej zmartwien. Chociaz wiem, ze polozna trzyma reke na pulsie i na wizytach, zwlaszcza koncowych - wypytuje o coraz wiecej objawow, reakcji organizmu, itd.

lisku- kciuki za przyspieszenie akcji ze zdjeciem szwu, niech zrobia szybka kontrole i uciekaj do domu, odpoczywac przed finalem! ;)

Lokokoko- nie spie w staniku, niech cycuszki jeszcze maja chwile wytchnienia. Po porodzie i w trakcie rozbujania laktacji, na pewno bede zakladac na noc, raz - zeby nie przeciekac, dwa - zeby nie uciskac, i trzy - zeby cycuchy byly na swoim miejscu, bo nie lubie jak sie przewracaja na prawo i lewo, a ciezar bedzie jeszcze wiekszy niz obecnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 11:31

Niebieskaa, misKolorowy, lis87 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Ja tam też ogólnie staram się nie naciskać na sutki bo podobno szybsze skurcze powoduje to, bo się oksytocyna wytwarza czy coś ;) Ale czasem taaak bolą że stwierdzam, że muszę je pomasować chociaż chwilkę i wtedy tryska ze mnie haha

Koko Ja nie śpię, taka ulga jak go zdejmę to chociaż na noc sobie pozwolę na chwilę odpoczynku bez stanika ;)
    PS fajnie że razem wizytujemy.

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+1) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+6) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

age.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze zostanę do poniedziałku nie dłużej. Musza sprawdzać czy po zdjeciu szwu nie rozkręci sie od razu akcja porodowa. Pewnie bedzie ktg i to wszystko, co oni mogą przez weekend zrobic :) ale lekarz mi kazała przyjść w piatekc wiec sie zgłosiłam. Nadal siedze na plastikowym krzesełku i czekam na łóżko. Juz mnie tyłek boli, mam nerwa takiego. Nie wiem czy oni w ogole cos mi dzisiaj zrobią jak tu takie ruchy sa :/ szpitale, brak słów.
    Dzieki dziewczyny trzymajcie kciuki :)

Milka1991, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Meridian ja nie pomogę.Nie wiem co to.

Lokokoko ja śpię bez stanika.Czasem w dzień bez chodzę albo po południu zdejmuję bo mnie uciska czasem-chyba mały się wciska wtedy.
    U mnie też tak.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Vero Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis trzymam kciuki,

dziewczyny udanych wizyt!!

ja mam bol posladka lewego w nocy az do biodra mowia mi tutaj ze to normalne czasem jest ucisk na nerw.

Co do stanikow nie wyobrazam sobie spac bez, dla mnie za duzy bol spania bez a tak przynajmniej ladnie podtrzymane oczywiscie w bawelnianym .

Odliczam dni do cc - jeszcze tylko 10 !!!

Lokokoko, lis87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja od początku ciąży śpię w staniki... jakoś mam schizy, że mi się naciągną cycki w nocy .. :-D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • flowerygirl Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie- czy ktoras bolal brzuch w gornej czesci. Bol przeszywajacy, ostry podobny do kolki kiedy idzie sie szybko lub biegnie?
    ja dzis miałam,taki bol w nocy w trakcie twardnienia brzucha...udalo się zasnąć i sie nie powtórzyło...

Meridian lubi tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy kordonku w którym szpitalu w BB chcesz rodzić, bo ja z bielska

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad. Każdy przypadek jaki znam po cc to masakrycznie spuchnięte nogi. Mi całą ciążę nie puchły a 2 dni po cc miałam balony i paluszki jak serdelki. W domu zakładałam pończochy uciskowe i zeszło, ale kuzynka bujala się ze 2 tygodnie. Na grupie fb o cc też często o tym była mowa

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Bardzo długo się nie odzywałam- była praca i brak weny na pisanie ale starałam się codziennie Was czytać. Bardzo Was za to przepraszam.

Wszystkim dziewczynom, które juz tulą swoje maleństwa GRATULACJE. Życzę dużo zdrówka :*:*

Do porodu będę się starać codziennie udzielać jak i po porodzie. Od jakiegoś czasu na l4 więc powoli więcej czasu mam no i nakaz od gin jak najwięcej odpoczywania.

Po krótce u mnie od miesiąca zaczyna się skracać szyjka- wczoraj 3.2cm i jest bardzo miękka. Lekarz mówi,że nie ma tragedii,ale nie zaleca bieganie po górach :P Często rano/wieczorami mam twardnienie brzucha na co gin:" że zaczyna być grubo"- rozumiem,że mój ogranizm zaczyna przygotowywać się na poród ale chce wytrwać do początku Kwietnia. Synek ma się dobrze. 2 tyg temu ważył 1870 g, leży główką w dół. Co do dolegliwości to jedynie zaczyna mnie często boleć spojenie i ledwo się wtedy poruszam,ale wszystko ok z nim. Na wadzie + 9kg od początku ciąży

Jagah, Milka1991, Marsylia, sallvie, Justyna Sz lubią tę wiadomość

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja śpię bez stanika. Po karmieniu i tak piersi wyglądają jak wyglądają.. chyba ze ktoś ma wielki biust to rozumiem ze nie chcą ich mieć potem do pępka,)
    U mnie dziś lepszy dzień. Chociaż Wiktor w brzuchu daje czadu.. byłam na spacerze z e starsza kim a tamten ciągle mnie kopał w szyjkę...

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam syna 17 miesiecy i moje piersi wygladaja lepiej niz przed ciaza ;)
    Za male sutki lekko sie powiekszyly a jedrne sa tak samo. Mam nadzieje, ze tym razem bedzie podobnie:) tylko ja mam sportowe piersi;) wiec moze to ma znaczenie.

Ivona12, misKolorowy lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam dziewczyny za odp.. bardzo podobnie to odczuwamy widze.. ja dzis juz mialam apogeum jak do tej pory, spalam tyle co Loko.. a do tego rano jakis atak oddychac nie moglam praktycznie i odrazu slowa mojej dr, ze jak bedzie powazny problem z oddychaniem to rozwiaza ciaze wczesniej.. a te lobuzy tak mnie kopia agresywnie po przeponie/plucach :O

Ps. Cudne macie brzuszki i faktycznie niezle mamy tu tempo rozpakowywania prezencikow :)

o148l6d8octf4x0k.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, u was tyle się dzieje. Porody, szpitale,pochodzące czopy, skurcze....
    A u mnie cisza...nic.
    Miałam takie plany na dzisiaj a tu d....bo młodsza coś marudna, dotyka ucha, poplakuje. Kurcze,zawsze coś. Może to j lepiej,że mały nie chce wyjść. Musimy pokonać choroby.
    Ja po SN tak z dwa dni miałam spuchniete nogi.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie śpię w staniku. W ciągu dnia ostatnio nawet też chodzę bez bo strasznie mnie uciskają nawet te sportowe... :/

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
‹‹ 1773 1774 1775 1776 1777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ