Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nutella_ wrote:Mika super
Mam nadzieję jutro usłyszeć równie cudowne wiadomości
i wszystkim mamusiom
Byłam w takim szoku że zapomniałam poprosić o zdjęcie i zapytać czy mogę chodzić na basen.
jeszcze mam brać leki na tarczyce bo wynik 3,7 i mam skierowanie na prenatalne. Pierwszy raz będę je robić. Na czym one polegają? Tylko USG robią?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 18:04
-
Teklaa tak jak dziewczyny piszą dostaniesz pieniążki z zusu po 33 dniach ale oni się nie śmieszą z wypłatą. A na macierzyńskim też z zusu zasiłek macierzyński możesz wybrać pół roku 100% drugie pół 60 % lub cały rok 80%. Chyba że coś się zmieniło od tego czasu.
Witam nowe mamusie i serdecznie gratulujeTeklaa lubi tę wiadomość
-
Marta1994 wrote:17 kwietnie ale u mnie problemy z miesiaczką zawsze byly bo cykle nawet 53 dni to termin jeszcze dokladnie poznam za dwa tyg na wizycie. Widziałam główke, brzuszek, rączke i serducho. Płakalam jak glupia
brzuch pobolewa, a poza tym ok.
A Ty jak sie czujesz?
-
Marta witamy
ustawiasz suwaczek?
Maniuś witaj również, podaj proszę przypuszczalny termin porodu i wpiszcie się dziewczyny do naszej tabeli na pierwszej
Mika uczynię to z najwyższą przyjemnością
Ja wczoraj byłam na basenie, nie pytałam ginka bo nie mam jak, sama zdecydowałam, iii było super, będę regularnie chodzić
A ja się bardzo cieszę bo moje mulenie od wczoraj przeszło, i wcale się tym nie martwię a cieszęManiuś, Mika3006 lubią tę wiadomość
-
Mika3006 wrote:Teklaa tak jak dziewczyny piszą dostaniesz pieniążki z zusu po 33 dniach ale oni się nie śmieszą z wypłatą. A na macierzyńskim też z zusu zasiłek macierzyński możesz wybrać pół roku 100% drugie pół 60 % lub cały rok 80%. Chyba że coś się zmieniło od tego czasu.
Witam nowe mamusie i serdecznie gratuluje
Najważniejsze, że wypłacają jakby co kontrolować też mogą zaproszę na herbatkę nie no żarty, żartami mam nadzieje że się obejdzie bez wizytacjiaaa i jakby coś to oni liczą 12 miesięcy wstecz moja wypłatę od momentu L4?
Tutaj bardziej obrazowo na rok 2016 http://www.ofeminin.pl/ciaza/wszystko-o-zwolnieniach-w-ciazy-s609607.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 19:54
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
nutella_ wrote:Również witamy
a u ciebie na kiedy termin i jak się czujesz ?
Jak się czuję... W sumie ok, bóle brzucha trochę i krzyża... Mdłości ale jeszcze bez wymiotów... W pierwszej ciąży mnie męczyło do 20 tygodnia chyba... Ale zaniosę wszystko byle by było wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 19:52
-
pati87 wrote:Chyba bedziesz miala wczesniejszy termin skoro wszystko ladnie widziałaś nq usg.
Aż tak ładnie to nie, ale lekarz mniej wiecej nakreślił co gdzie jest i mówił, że serduszko bije. Nie wykluczam, że termin bedzie wczesniejszy bo wg ostatniej miesiaczki to powinien być juz 10 tydzien a jest 6 i 2 dzień. Dopiero za dwa tygodnie załozymy kartę ciąży i bede wiedziec coś wiecej)
-
Maniuś wrote:Ja miałam raczej nie regularnie @...ale gdyby liczyć od ostatniej miesiączki to termin wypada mi na21 kwietnia...
Jak się czuję... W sumie ok, bóle brzucha trochę i krzyża... Mdłości ale jeszcze bez wymiotów... W pierwszej ciąży mnie męczyło do 20 tygodnia chyba... Ale zaniosę wszystko byle by było wszystko ok
Ooo nie aż do 20tyhodnia?jej mnie mdli już 5dzień i mam dość
zaczynam sie irytować, nie było wymiotów tylko non stop muli, plusem jest to że zjadłam dzis krem z buraka i porcje obiadu, jednak za jakiś czas mam znowu uczucie mdłości i takiej pustki w żołądku
teraz czekam juz w łóżeczku na ogórkowa z ryżem, mąż wpadł na pomysł z ryżem ze bardziej treściwa bedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 19:59
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Milka1991 wrote:Marta witamy
ustawiasz suwaczek?
Maniuś witaj również, podaj proszę przypuszczalny termin porodu i wpiszcie się dziewczyny do naszej tabeli na pierwszej
Mika uczynię to z najwyższą przyjemnością
Ja wczoraj byłam na basenie, nie pytałam ginka bo nie mam jak, sama zdecydowałam, iii było super, będę regularnie chodzić
A ja się bardzo cieszę bo moje mulenie od wczoraj przeszło, i wcale się tym nie martwię a cieszę
Witam, witam. Zaraz bede sie logowala na komputer to pokombinuje z suwakiem. Jeszcze nigdy nie udzielalam się na forum, więc musze obczaic o co chodziMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Witam nowe zaciążone
oczywiście życzę nudnej i zdrowej ciąży!
A wszystkim tym, którym udało się zobaczyć serduszko gratuluję!!
Mnie wczoraj cycki nie bolały, dopiero na wieczór troszkę, a dziś cycki troszkę a zaczął brzuch boleć jak na @. Mam nadzieję, że to nic poważnego, bo jak tylko przestają bolec cycuchy albo brzuch zaczyna boleć to schizuję...
Też macie podobnie? Że raz boli raz nie boli, a potem coś innego boli...?Mika3006, Maniuś lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Mika3006 wrote:Z całego serca Ci tego życzę
i wszystkim mamusiom
Byłam w takim szoku że zapomniałam poprosić o zdjęcie i zapytać czy mogę chodzić na basen.
jeszcze mam brać leki na tarczyce bo wynik 3,7 i mam skierowanie na prenatalne. Pierwszy raz będę je robić. Na czym one polegają? Tylko USG robią?
Milka ja na skierowaniu na prenatalne mialam napisane usg + pappa - jako powid wiek powyzej 35.
Czesto u duzo mlodszych Dziewczyn jest tylko usg.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Ja zjadlam super kolację 2jajkana twardo i 1parowka na zimno:)
A tak wogole teraz pieczywa jem tylko na śniadanie bo jem kanapke. Normalnie zawsze do jajek czy parowki bym jadla chleb. A teraz tak dziwnie jem.
-
sy__la wrote:pati dobrze jesz teraz
chleba ogólnie powinno się jeść mniej, np. tylko na śniadanie