Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zofiiia wrote:O matko to straszne!!! i dopiero w 20 tygodniu wykrywają takie wady? Jak dla mnie to strasznie późno toż to już był półmetek!!
Ale dzisiaj mamy dzisiaj i na pewno będzie dobrze rozwiążemy się w kwietniu i będziemy mieć śliczne bobaski -
Dziewczyny, a ja myślę, że nie ma co czytać setek artykułów a zaufać intuicji
Bo to zwariować można, najlepiej to myć się wodą i szarym mydłem a i to podejrzewam, że jakby tak poszukać to i w szarym mydle coś złego się znajdzie
Jedyny kosmetyk, który starałam się wybrać jak najlepiej to mleczko do smarowania, bo to idzie bezpośrednio na brzuch, więc wiadomo, że jak zawiera szkodliwe substancje to jest ryzyko, że przeniknie do płodu. Ale wątpię aby malowanie czy zmywanie paznokci miało jakiś wpływTak samo szampon do włosów, czy odżywka. Gorzej może być ewentualnie z jakimiś maskami, które trzymamy dłużej, bo się mają wchłonąć, ale też bez paranoi
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Też wydaje mi się że jak zobaczę na USG co tam w środku siedzi, to będzie inaczej, bo aż mi ostatnio głupio było
najpierw "zajarana" a teraz "cisza"
natura pewnie robi swoje...
Co do włosów strasznie korci mnie na zmianę fryzury, a to dlatego że chyba od 3-4 lat zapuszczałam do ślubui mam swój kolor
Seks chwilowo wstrzymany do pierwszego USG miałam tyci krwawienie i dlatego, ale powiem Wam że 3 dni temu strasznie mi się chciało, jednak nie pochwaliłam się mężowi
Paznokcie na razie zostawiam natural, na stopach mam hybrydę jeszcze z weselaostatki zostały i tak obcinam
Nie wiem jak z tym samolotem, różne rzeczy się czyta, brak jednoznacznej opinii, a mamy problem bo na święta w tym roku mamy lecieć do teściów, tylko akurat wypadnie to na 18-24 tydzień gdzie ponoć można lecieć, czas pokaże i opinia ginekologa.
Ciężarówką przez 9 miesięcy - wyczaiłam w bibliotece i dziś wypożyczę, pewnie starsze wydanie, ale chyba jakiś potężnych zmian nie robili, kupiłam tylko "w oczekiwaniu..." po czym stwierdziłam, że też mogłam poszukać w bibliotece, ale ostatecznie była to nagroda za II krechyi mam jedną "swoją" książkę
z pewnością będę polować też na "W Paryżu dzieci nie grymaszą"
macie jakieś swoje ciekawostki które chcecie przeczytać, albo polecacie?
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Omon wrote:Dziewczyny, a ja myślę, że nie ma co czytać setek artykułów a zaufać intuicji
Bo to zwariować można, najlepiej to myć się wodą i szarym mydłem a i to podejrzewam, że jakby tak poszukać to i w szarym mydle coś złego się znajdzie
Jedyny kosmetyk, który starałam się wybrać jak najlepiej to mleczko do smarowania, bo to idzie bezpośrednio na brzuch, więc wiadomo, że jak zawiera szkodliwe substancje to jest ryzyko, że przeniknie do płodu. Ale wątpię aby malowanie czy zmywanie paznokci miało jakiś wpływTak samo szampon do włosów, czy odżywka. Gorzej może być ewentualnie z jakimiś maskami, które trzymamy dłużej, bo się mają wchłonąć, ale też bez paranoi
Ja chyba dziś zaszaleję i kupię sobie jakiś normalny żel pod prysznic, mam ten z baby dream dla dzieci i wali tak samo jak lotion, taki mdły nijaki zapach i mi niedobrze(szczegół, że na początku był super
ach ta ciąża) a chyba prysznic powinien sprawiać radość, smarowanie brzucha na razie zostawiłam w spokoju, same pisałyście że od II trymestru więc może przejdzie mi wrażliwość na zapachy
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
pati87 - jak się czujesz
to już zaraz
my będziemy kibicować z soczkiem
kurczę nie umiem wstawiać tych gifów któraś pomoże?
chciałam dać to: http://gifsec.com/wp-content/uploads/GIF/2014/07/wedding-dress-popcorn-gif.gif
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 15:00
Omon lubi tę wiadomość
Teklaa nie wiem skąd jesteś ale jeśli u Ciebie w mieście jest superpharm to jeszcze dzisiaj są dni lifestyle i mega promocje. Ja wydałam 200 zł na same kosmetyki
ale pomyślałam sobie, że od nowego roku będę oszczędzać
kupiłam z tołpy dermo mum, serum antycellulitowe i krem ujędrniający. niby do stosowania od 4 miesiąca ale wyznaję zasade lepiej zapobiegać niż leczyć
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
Marta1994 wrote:Hej dziewczyny. Mogę do Was dołączyć?
o ciąży dowiedziałam się 16.08 i już jestem po pierwszej wizycie u gina i pierwszym USG
Zapraszamy
U mnie w moczu ketony. Norma do 5 ja mam 150. Ktoś wie co to i skąd to?
Toksoplazmoza przeciwciała ig g 30,7. Ig m 0,17 To znaczy że jestem po zakażeniu?
-
Może za mało jesz?
ciała ketonowe:
Norma: nieobecne w moczu.
Nieprawidłowości. Obecność ciał ketonowych w moczu może świadczyć o źle kontrolowanej cukrzycy, stosowaniu diety o bardzo niskiej zawartości węglowodanów, głodzeniu lub zaburzeniach odżywiania (np. anoreksji czy bulimii). Stwierdza się je również u alkoholików i w zatruciach alkoholem izopropranolowym. Ciała ketonowe często są wykrywane w moczu osób, które nie przyjmowały pokarmów od co najmniej 18 godzin. Taka sytuacja może się zdarzyć w trakcie choroby, kiedy pacjent nie je przez kilka i dni wymiotuje. Niski poziom ciał ketonowych w moczu występuje natomiast niekiedy u zdrowych kobiet w ciąży.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Marta1994 wrote:Hej dziewczyny. Mogę do Was dołączyć?
o ciąży dowiedziałam się 16.08 i już jestem po pierwszej wizycie u gina i pierwszym USG
Dowiedziałas się o ciąży w ten sam dzień co ja
edit. Analfabetyzm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 16:18
-
Cześć dziewczyny... Czy mogę dołączyć? Nieśmiało narazie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 16:26
Antonelka, nutella_, Teklaa, Gosia1989, niania.ogg, Mika3006, pati87, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nutella_ wrote:Oczywiście, że tak. Na kiedy masz termin? Widzialas serduszko ? Jak sie czujesz ?
Dowiedziałas się o ciąży w ten sam dzień co ja
edit. Analfabetyzm.
17 kwietnie ale u mnie problemy z miesiaczką zawsze byly bo cykle nawet 53 dni to termin jeszcze dokladnie poznam za dwa tyg na wizycie. Widziałam główke, brzuszek, rączke i serducho. Płakalam jak glupiabrzuch pobolewa, a poza tym ok.
A Ty jak sie czujesz? -
Donia12 wrote:Zapraszamy
U mnie w moczu ketony. Norma do 5 ja mam 150. Ktoś wie co to i skąd to?
Toksoplazmoza przeciwciała ig g 30,7. Ig m 0,17 To znaczy że jestem po zakażeniu?
Tak, juz przechodziłaśponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
atat wrote:Może za mało jesz?
ciała ketonowe:
Norma: nieobecne w moczu.
Nieprawidłowości. Obecność ciał ketonowych w moczu może świadczyć o źle kontrolowanej cukrzycy, stosowaniu diety o bardzo niskiej zawartości węglowodanów, głodzeniu lub zaburzeniach odżywiania (np. anoreksji czy bulimii). Stwierdza się je również u alkoholików i w zatruciach alkoholem izopropranolowym. Ciała ketonowe często są wykrywane w moczu osób, które nie przyjmowały pokarmów od co najmniej 18 godzin. Taka sytuacja może się zdarzyć w trakcie choroby, kiedy pacjent nie je przez kilka i dni wymiotuje. Niski poziom ciał ketonowych w moczu występuje natomiast niekiedy u zdrowych kobiet w ciąży.Glukoza na czczo 85 więc chyba nie najgorzej. Znowu jutro muszę dymać do lekarza. A już myślałam że sobie odpocznę.
-
nick nieaktualny
Witam dziewczyny !
Ratunkuu włosy wypadają mi garściami
Znalazłam taki krem, któraś o nim słyszała? Dziewczyny piszą, że skuteczny.
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,36767,prevention-vergetures-krem-przeciw-rozstepom-dla-kobiet-w-ciazy.html
Ja przeszłam toksoplazmozę i cytomegalię, ale te badania robiłam w styczniu i teraz juz nie muszę robić ich ponownie.
-
witam
dzisiaj cały dzień miałam takiego lenia, że nawet na necie nie chciało mi się siedzieć. za to spałam do 16 ;p ale dzięki temu mniej dzisiaj zjadłam, a teraz troszkę mnie mdli...
co do nastawienia, na początku się bardzo bałam, każdy ból brzucha, ciągniecie uznawałam za zły znak i panikowałam, ale powiedziałam sobie dość, co ma być to będzie, dzieciątko na razie trzyma się dobrze, jest serduszko, więc czmu miałoby być źle?i jestem o wiele spokojniejsza i szczęśliwsza. cieszę się ostatnimi dniami wolnymi bo od września wracam do mojej klasy. nie wiem ile popracuje, zobaczymy jak będę się czuła. w pracy powiem po 12 września po usg
a co do seksu - na razie się wstrzymujemy, nawet lekarka powiedziała, żeby ze dwa trzy tygodnie się wstrzymaćchoć mam ochotę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 17:04
-
Już po wizycie. Na szybko tylko chciałam napisać że wszystko jest ok!!!
maluch nadrobił i jest serce! ❤ po krwiaku ani śladu. Normalnie cud
nawet nie wiecie jak się cieszę
nutella_, IGA.G, Omon, slodka100, Donia12, Malunia, Szczęśliwa Mamusia, Peg, niania.ogg, pati87, Teklaa, Maniuś, sy__la, Antonelka, sunshine, sandrita86 lubią tę wiadomość