X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ;)
    Czy Wy tez zauważyliście u siebie jakby wasze usta były bardziej powiększone ? W poprzedniej ciązy tez to miałam tylko nie pamiętam kiedy dokładnie przed porodem mi sie to stało .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Justyna 8921 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, bardzo dziękuję za informację. Zapomnialam o to zapytać mojego lekarza a nie będę już u niego na wizycie. A kto jest Twoim lekarzem prowadzącym? Ja chodzę do Krzystyniaka.
    Termin mam na 01.04 choć dr powiedział że pewnie urodze wcześniej bo jest już rozwarcie a skurcze dokuczaja coraz częściej. Nawet jeśli nic się samo nie rozkręci to jestem umówiona z nim na "badanie" dzień przed jego dyzurem w szpitalu więc pewnie zbada mnie porządnie:)

bbs9wbc.png
    bkivns2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem urodzilam synka przez cc. Wazy 2700 i jest cudowny :-)

Pozniej Was nadrobie bo teraz nie mam sily.

Ivona12, Niebieskaa, misKolorowy, Justyna Sz, Gakin, Mamaela86, kahaśka, lis87, Justyna 8921, sallvie, Marsylia, karolyn, Jagah, Reni1982, bobas2015, kasieniaczek, mrik, Vero, vitae13, IGA.G, nutella_, Donia12, agadana, She Wolf, Venice, Taśka22, atat, slodka100, annak, mada87, Yammi, Biszkopciki, Lokokoko, Kjopa3, eforts, flowerygirl, ilae, aniab2205, itania, pati87, Kasialudek, Misiu2017, Różowy_Kordonek, koniczynkaa, ojejku, Kleopatra, niania.ogg, AmyLeah lubią tę wiadomość

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg, Niania serdeczne gratulacje:*:* cudownie ze macie juz swoje szkraby przy sobie:*

niania.ogg lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg gratulacje! Witamy kolejnego chłopczyka ❤ Dużo zdrówka dla was oboje :* Jak dojdziesz do siebie napisz nam coś więcej, czemu tak wcześnie urodziłaś, to chyba nie było planowane?

BaskaW lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Ivona12 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    A ja mam inne obawy.. czy będę umiała dzielić miłość na dwoje.. jestem bardzo związana z synkiem starszym a wiem ze po narodzinach będę miała mniej czasu dla niego.. zastanawiam się jak i czy sobie poradzę w tej sytuacji..

Wyjęłaś mi to z ust.. mam dokładnie takie same obawy.. Tym bardziej, że urodził się po pierwszym poronieniu. Ale powtarzam sobie, że serducho mam duże i pojemne :) A im więcej zajęć tym lepsza organizacja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 08:42

ckaihqvkg3tvj3yx.png
  • kahaśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg gratulacje ♡♡♡

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• misKolorowy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tematu ubranek, to trochę mnie nastraszylyscie, ja mam tylko 3 komplety, ale więcej i tak do torby nie zmieszczę, najwyżej naszykuje w domu jeszcze ze 3, żeby mąż w razie czego przywiózł ;)

kahaśka lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Ivona12 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna 8921 wrote:
    Iwona, bardzo dziękuję za informację. Zapomnialam o to zapytać mojego lekarza a nie będę już u niego na wizycie. A kto jest Twoim lekarzem prowadzącym? Ja chodzę do Krzystyniaka.
    Termin mam na 01.04 choć dr powiedział że pewnie urodze wcześniej bo jest już rozwarcie a skurcze dokuczaja coraz częściej. Nawet jeśli nic się samo nie rozkręci to jestem umówiona z nim na "badanie" dzień przed jego dyzurem w szpitalu więc pewnie zbada mnie porządnie:)

To trzymam mocno kciuku :) I czekam na relacje :)
    Ja chodzę do dr Pozowskiego - złoty człowiek :)

ckaihqvkg3tvj3yx.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przegrzewaniem i dogrzewaniem to sprawa indywidualna. Moja pomimo, że urodzona w lipcowe upały miała problem z regulacją i trzeba było ją ubierać cieplej z zaleceń neonatologa i położnej. Musimy pamiętać, że taki maluszek nie ma tłuszczyku i siedział w temperaturze +- 36,6 przez 9 mcy hehe

Jagah, niania.ogg lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Niania serdeczne gratulacje. Bardzo się martwilysmy, więc cieszę się że wszystko ok. A synek jeszcze zdąży podrosnąć, spokojnie. Zdrówka dla Was i córeczki ! :) <3

Peg ale że jak to ? Jejku. Przecież nic tego nie zapowiadało. Jestem w szoku. Co wejdę na forum to takie newsy że szczena mi opada. Gratuluję ! Wracaj szybko do siebie, odpocznij i czekamy na relację ! ;)

Niebieska moja forumowa siostro, ja wczoraj dwa razy miałam taki silniejszy ból podbrzusza, pomyślałam że to może na dwójkę no ale nie. Skurcze porodowe to na pewno nie bo przy takich skurczach boli cały brzuch od góry do dołu. Nasze macice chyba już trenują. I wczoraj właśnie wieczorem pierwszy raz bolał mnie krzyż ! Byłam w szoku. Przeszło po paru godzinach. Widzę że zaczynają się u nas te same objawy. Będzie grubo :D

Niebieskaa, niania.ogg lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy wrote:
    Co do tematu ubranek, to trochę mnie nastraszylyscie, ja mam tylko 3 komplety, ale więcej i tak do torby nie zmieszczę, najwyżej naszykuje w domu jeszcze ze 3, żeby mąż w razie czego przywiózł ;)
    Mam taki sam plan ;)

misKolorowy lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem nagle odeszly mi wody. Po odejsciu wod od razu dostalam skurczy. Skurcze mialam co 5 min. Dziewczyny skurczy porodowych nie da sie przegapic czy pomylic ze skurczami przepowiadajacym...strasznie mnie bolalo. CC mialam ze wzgledu na problem ze spojeniem i wiezadlami.

bobas2015, Milka1991, Misiu2017 lubią tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hej ;)

Niania serdeczne gratulacje. Bardzo się martwilysmy, więc cieszę się że wszystko ok. A synek jeszcze zdąży podrosnąć, spokojnie. Zdrówka dla Was i córeczki ! :) <3

Peg ale że jak to ? Jejku. Przecież nic tego nie zapowiadało. Jestem w szoku. Co wejdę na forum to takie newsy że szczena mi opada. Gratuluję ! Wracaj szybko do siebie, odpocznij i czekamy na relację ! ;)

Niebieska moja forumowa siostro, ja wczoraj dwa razy miałam taki silniejszy ból podbrzusza, pomyślałam że to może na dwójkę no ale nie. Skurcze porodowe to na pewno nie bo przy takich skurczach boli cały brzuch od góry do dołu. Nasze macice chyba już trenują. I wczoraj właśnie wieczorem pierwszy raz bolał mnie krzyż ! Byłam w szoku. Przeszło po paru godzinach. Widzę że zaczynają się u nas te same objawy. Będzie grubo :D

:D haha oj bedzie grubo, bedzie!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Reni Twoje stopy sa bardziej spuchniete. Myslisz ze moge poczekac do wtorku do wizyty?

Slodka, jeden z zestawow jest na 52 cm, a dwa na 56, dlatego wzielam 3 :)
    Moze poszykuj sobie kilka dodatkowych zestawow, a w razie czego maz je dowiezie? Bo moze nie beda Ci potrzebne, a po powrocie ze szpitala trzeba wszystko znowu wyprac i poprasowac.

Mi puchły nogi już wcześniej, ale nie aż tak, to było apogeum. W szpitalu dostawalam kroplowki, opuchlizna zeszla, ale kg-nie, jedynie 0,5 kg. Wyszłąm ze szpitala i nadal mam ten sam problem. Dziś stanełąm na wagę i mam znowu +1,5 kg od piątku! Mimo, że jadłam zdrowo i 4 posiłki. Jestem załamana...
    Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do lekarza i zapytała co zrobić. Jeśli budzisz się rano i nogi nie są spuchnięte to dobrze, gorzej jak po nocy masz obrzęki. Kontroluj też ciśnienie krwi.

She Wolf lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg gratulacje :*

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 13:47

Milka1991, IGA.G, Jagah, Yammi, niania.ogg lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Gratulacje nowych maluszków :) ale ja wam zazdroszczę że macie swoje szczęścia przy sobie :)
    No i dużo dziewczyn doszło do etapu "ciąża donoszona" ehh a my dopiero 31.03 będziemy mieć ciążę donoszoną :)
    Za 9 dni wizyta u pana doktora a już za 4 dni 9 miesiąc haha :)

agadana, Lokokoko lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek pełnia podzialala na Peg :D

Peg a ile mierzy Twój Skarb ? Jak się czujesz po operacji ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 09:09

sallvie lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 13:47

Awf3p2.png
‹‹ 1790 1791 1792 1793 1794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ