X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bierzecie magnez jeszcze bo o ile pamietam chyba do 36 tc mialam brac;/

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie biorę już, odstawiłam stopniowo od 36 tc

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rownież juz nie biore

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tak cos kojarze i chyba luteine te zmialam odstawic hahah ale ze mnie zawias hahaah bo do srody na pewno mam nie brac acardu:P

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę ciągle magnez i to w zwiększonej dawce do 6 razy na dobę.

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteine tez mam juz odstawiona od tygodnia. Nie biore juz nic tylko wiesiołek na własna rękę :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis a jaki masz ciśnieniomierz w domu? Lekarka powiedziała mojej mamie (ma nadciśnienie i mierzy codziennie), że te na nadgarstek są do niczego, bo przekłamują wynik i że ma kupić taki na przedramię, to wtedy pomiary będą wiarygodne.

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam magnez parę dni temu i szczerze mówiąc nie czuję na razie żadnej różnicy ale to chyba dobrze :)

I pochwalę się że już wtykam 4 paluchy w broszke przy masażu. W ciągu dwóch tygodni taki postęp. Mam nadzieję że to naprawdę się sprawdzi przy porodzie i unikne nacięcia.

II powróciły mi mdłości ! Nie wymiotuje ale czuje się jak na początku ciąży. No kosmos :)

Jutro trzymamy kciuki za CC angeliki :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu ja mam taki na ramie takze chyba dobry, ale do końca mu nie wierze. tutaj inaczej pokazuje ten ichny, ale powiem wam ze cos mysi byc z tym ciśnieniem bo mam ogromny bol głowy :( myśle ze to nerwy i cisnienie, wiec jednak ten ciśnieniomierz w szpitalu to dobrze pokazuje :(

atdc2n0anx2cx72s.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po SR nt karmienia. Tutaj polecają oczywiście kp ale nie wmawiają, że wszystko jest super. Przystawiać i przystawiać. Laktator polecają zacząć używać tak powyżej tygodnia, na początku niby się nie sprawdza... nie wiem. Nie wybudzać dziecka ani w dzień ani w nocy jeśli się nie domaga, karmienie na żądanie. Dieta, można jeść wszystko poza alkoholem i lekami (jeśli mama nie bierze leków zatwierdzonych przez lekarza, które musi brać). A jakie u Was przekonania?
    Wielki plus za to, że dają purelan i wkładki laktacyjne w szpitalu :) Faktycznie prawie nic nie potrzebuję brać ze sobą. Szok.

Jagah, mój rekord to jak robiłam diagnostykę po poronieniach to 11 probówek oddanej krwi podczas jednej wizyty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 20:48

agadana lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku pewnie tak jest, że to przez nerwy, ale jeszcze chwila moment i będziesz miała ciążę donoszoną i Michałek będzie bezpieczny :) a w którym szpitalu jesteś, bo kajarze, że w innym mieli ci ściągać szew, a w innym chciałaś rodzić?

Milka też mam nadzieję, że ten masaż da efekty przy porodzie, ja dopiero zaczęłam w tym tygodniu, więc na postępy muszę poczekać ;) a mdłości to ci współczuję, mam nadzieję, że szybko przejdą.

A Kordonku dzięki za info odnośnie ktg, uspokoiłaś mnie, zwłaszcza, że my na podobnym etapie ciąży jesteśmy :D

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:

I pochwalę się że już wtykam 4 paluchy w broszke przy masażu. W ciągu dwóch tygodni taki postęp. Mam nadzieję że to naprawdę się sprawdzi przy porodzie i unikne nacięcia.

ja ostatnio wsadziłam 6 a nawet 7, ale nie pytaj jak ;]

Niebieskaa Ty kupowałaś karuzelkę Done by Deer prawda? Otóż chwaliłam się, ze kupiłam jakąś podróbę dużo taniej za 55 zł ale nie jestem zadowolona.. u mnie ten czarno-biały okrąg jest jakiś taki blady, jakby sprany mimo, że nowa zapakowana itd. Znalazłam stronę, gdzie jest oryginalna ale też wydaje się taka sprana:

http://homeandbaby.pl/czym-bawi-sie-janek-czyli-nasze-hity-wsrod-zabawek/

czy Twoja też taka jest? mam na łóżeczku proporczyk czarno-biały i miedzy nim a karuzelką widać różnicę, karuzelka nie jest taka soczysta.. Nie wiem czy zostawić to tak czy kombinować z jakaś czarną tasiemką - myślałam owinąć całe to kółeczko na czarno albo na biało, bo jakoś razi mnie w oczy. Nawet przeprałam bo myślałam, że to jakieś przykurzone i nic.. teraz nie ma szans oddać ehh..

Milka1991 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama- 11 fiolek, prosze Cie, musieliby mnie wyniesc chyba na noszach :D Nie znosze widoku ani uczucia pobierania krwi. W PL czesto zdarzaly mi sie zaslabniecia, bo wymagaja bycia na czczo. W NL, oddaje krew kolo poludnia, i nikt nie zwraca uwagi czy jestem po sniadaniu, czy wzielam odpowiednie leki, itd.

Piszecie o odstawieniu magnezu od 36tc, a mnie troche strach zbiera. Mam w nocy ogrrrrromne skurcze lydek, normalnie paraliz i niedowlad czesci nogi, nie wiem jak to ogarnac do rozwiazania :D Tak samo z wiesiolkiem, ciezko mi sobie wyobrazic aplikacje i rozpuszczanie kapsulki w srodku pipki :D

Gakin- swietne wiadomosci, Twoje mleko daje czadu, bo pieknie Filip przybiera :) trzymam kciuki za szybki powrocik do domu :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah on dopiero dzisiaj dostal moje a tak to je bebilon dla dzieci z niska masa urodzeniowa :)

Jagah lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki u nas też nie ma czegoś takiego jak kontrolne ktg. Dopiero po TP.
    Aczkolwiek jak coś nas niepokoi to można podjechać i zrobią.

Jagah ja bardzo często robię badania (te podstawowe) nie będąc na czczo. Zawsze mam wszystko w normie.

Aniolkowa ja zgadzam się z Twoją sr w przypadku kiedy wszystko idzie gładko. U mnie przy pierwszym synu tak właśnie było.
    Tylko durna ja wybudzalam dziecko!! Nigdy więcej, chyba że urodze jakąś mega kruszynke (co raczej mi nie grozi :D)

Gawin cudownie że młody ciągnie z cyca :) zazdroszczę już Wam :)

Szpitalne dziewczyny bądźcie dzienne to już kwestia dni kiedy maluszki będą z Wami!! :) wszystko będzie dobrze.

Co do odwiedzin to ja zaprosilam siostrę z mężem i synkiem na święta bo tak liczę że w tym czasie urodze i nie będę musiała kombinować że starszakiem. Ale jak wyjdzie ze młody się urodzi wcześniej to będziemy mieli gości. Ale teraz trochę inaczej do tego podchodzę jak w pierwszej.
    A co do mycia rąk to każdemu zwracała uwagę że ma to zrobić. I nie uważam tego za nie grzeczne, nie każdy ma nawyk mycia rąk po wejściu do domu.
    Kiedyś teściowa prawie mnie ugryzla za zwrócenie sobie uwagi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 21:17

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa, z ciekawosci pytam: Wy sie badaliscie w Szwajcarii czy w Pl, wyszlo Ci cos konkretnego w badaniach? Leki przepisywal Ci lekarz w Szwajcarii? Mnie w Norwegii nie chcieli wyslac na badania, dopiero po 3. poronieniach. Polski lekarz kazal zrobic hsg zeby sprawdzic droznosc jajowodow, ale to badanie tez robilam prywatnie w No. Wszystkie inne badania robilismy w Pl, bo w No nie mozna zrobic takich badan prywatnie.

Kordonku, wiesz co...dopiero Ty mi zwrocilas na to uwage. Mi ten odcien nie przeszkadza i mysle, ze kontrast bedzie widoczny dla dziecka. Zalaczam dwie fotki cykniete przed chwila (niestety nieodwrocone). Widac, ze tasiemka przy karuzelce jest w mocniejszym kolorze niz ten materialw paski. Podobnie kawalek pana B odroznia sie od paskow karuzelki.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acdd1a661e3a.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8feebb4c945c.jpg

Czy mozna jakos sie dostac do naszej forumowej tabelki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 21:29

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek nie pytam. Przerażasz mnie ! :D

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Jestem po SR nt karmienia. Tutaj polecają oczywiście kp ale nie wmawiają, że wszystko jest super. Przystawiać i przystawiać. Laktator polecają zacząć używać tak powyżej tygodnia, na początku niby się nie sprawdza... nie wiem. Nie wybudzać dziecka ani w dzień ani w nocy jeśli się nie domaga, karmienie na żądanie. Dieta, można jeść wszystko poza alkoholem i lekami (jeśli mama nie bierze leków zatwierdzonych przez lekarza, które musi brać).

Już sama nie wiem, jak to powinno być z tym wybudzaniem :( U nasz na sr położna mówiła, żeby wybudzać co 3-4 (maksymalnie 5h) przede wszystkim dlatego, że jest to konieczne do rozbujania laktacji. Nie ufam temu na 100%, bo nie byłam zadowolona z jej wykładu. Podawała wiele starych i błędnych informacji. W internecie często spotykałam się z argumentem, że trzeba wybudzać, ponieważ przerwa w karmieniu powyżej 4-5 godzin może wywołać gwałtowny spadek cukru u takiego maluszka. I do tego też nie wiem, jak się odnieść :(

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez 4 dni nie wybudzalam mlodego gdy mial cos miesiac ( spal 5,6 h) i mleko zaczelo zanikac niestety...zadzwonilam do doradcy i kazala mlodego wybudzac. Jednak mam kolezanki, ktorym taka przerwa w niczym nie przeszkadzala, wiec chyba roznie z tym bywa i trzeba obserwowac maluszka jego przybieranie a takze czy mleko nie zmniejsza produkcji.

Potem wszystko wrocilo do normy i karmilam 17 miesiecy ale mlody juz do konca musial w nocy ciumkac co 3, 4 h tak sie nauczyl. Ja wstawalam ledwo zywa a on na spiocha ciumkal piers.

Jutro lacze sie ze szpitalnymi dzoewczynami..jedziemy na sterydy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 21:45

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi ostatnio coraz ciężej z masażem... nie wiem ile bym dała radę w włożyć bo ledwie tam sięgam :( Kordonek nie wiem jak ty to zrobiłaś, ale juz bym była spokojna o twoje krocze przy porodzie ;p

Aniołkowa nam położna mówiła, że wybudzać w nocy na karmienie bo pokarm jest wtedy najbardziej wartościowy. w dzień mówiła, że można odpuścić wybudzanie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ