X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bierzecie magnez jeszcze bo o ile pamietam chyba do 36 tc mialam brac;/

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie biorę już, odstawiłam stopniowo od 36 tc

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rownież juz nie biore

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tak cos kojarze i chyba luteine te zmialam odstawic hahah ale ze mnie zawias hahaah bo do srody na pewno mam nie brac acardu:P

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę ciągle magnez i to w zwiększonej dawce do 6 razy na dobę.

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteine tez mam juz odstawiona od tygodnia. Nie biore juz nic tylko wiesiołek na własna rękę :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis a jaki masz ciśnieniomierz w domu? Lekarka powiedziała mojej mamie (ma nadciśnienie i mierzy codziennie), że te na nadgarstek są do niczego, bo przekłamują wynik i że ma kupić taki na przedramię, to wtedy pomiary będą wiarygodne.

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam magnez parę dni temu i szczerze mówiąc nie czuję na razie żadnej różnicy ale to chyba dobrze :)

I pochwalę się że już wtykam 4 paluchy w broszke przy masażu. W ciągu dwóch tygodni taki postęp. Mam nadzieję że to naprawdę się sprawdzi przy porodzie i unikne nacięcia.

II powróciły mi mdłości ! Nie wymiotuje ale czuje się jak na początku ciąży. No kosmos :)

Jutro trzymamy kciuki za CC angeliki :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu ja mam taki na ramie takze chyba dobry, ale do końca mu nie wierze. tutaj inaczej pokazuje ten ichny, ale powiem wam ze cos mysi byc z tym ciśnieniem bo mam ogromny bol głowy :( myśle ze to nerwy i cisnienie, wiec jednak ten ciśnieniomierz w szpitalu to dobrze pokazuje :(

atdc2n0anx2cx72s.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po SR nt karmienia. Tutaj polecają oczywiście kp ale nie wmawiają, że wszystko jest super. Przystawiać i przystawiać. Laktator polecają zacząć używać tak powyżej tygodnia, na początku niby się nie sprawdza... nie wiem. Nie wybudzać dziecka ani w dzień ani w nocy jeśli się nie domaga, karmienie na żądanie. Dieta, można jeść wszystko poza alkoholem i lekami (jeśli mama nie bierze leków zatwierdzonych przez lekarza, które musi brać). A jakie u Was przekonania?
    Wielki plus za to, że dają purelan i wkładki laktacyjne w szpitalu :) Faktycznie prawie nic nie potrzebuję brać ze sobą. Szok.

Jagah, mój rekord to jak robiłam diagnostykę po poronieniach to 11 probówek oddanej krwi podczas jednej wizyty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 20:48

agadana lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku pewnie tak jest, że to przez nerwy, ale jeszcze chwila moment i będziesz miała ciążę donoszoną i Michałek będzie bezpieczny :) a w którym szpitalu jesteś, bo kajarze, że w innym mieli ci ściągać szew, a w innym chciałaś rodzić?

Milka też mam nadzieję, że ten masaż da efekty przy porodzie, ja dopiero zaczęłam w tym tygodniu, więc na postępy muszę poczekać ;) a mdłości to ci współczuję, mam nadzieję, że szybko przejdą.

A Kordonku dzięki za info odnośnie ktg, uspokoiłaś mnie, zwłaszcza, że my na podobnym etapie ciąży jesteśmy :D

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:

I pochwalę się że już wtykam 4 paluchy w broszke przy masażu. W ciągu dwóch tygodni taki postęp. Mam nadzieję że to naprawdę się sprawdzi przy porodzie i unikne nacięcia.

ja ostatnio wsadziłam 6 a nawet 7, ale nie pytaj jak ;]

Niebieskaa Ty kupowałaś karuzelkę Done by Deer prawda? Otóż chwaliłam się, ze kupiłam jakąś podróbę dużo taniej za 55 zł ale nie jestem zadowolona.. u mnie ten czarno-biały okrąg jest jakiś taki blady, jakby sprany mimo, że nowa zapakowana itd. Znalazłam stronę, gdzie jest oryginalna ale też wydaje się taka sprana:

http://homeandbaby.pl/czym-bawi-sie-janek-czyli-nasze-hity-wsrod-zabawek/

czy Twoja też taka jest? mam na łóżeczku proporczyk czarno-biały i miedzy nim a karuzelką widać różnicę, karuzelka nie jest taka soczysta.. Nie wiem czy zostawić to tak czy kombinować z jakaś czarną tasiemką - myślałam owinąć całe to kółeczko na czarno albo na biało, bo jakoś razi mnie w oczy. Nawet przeprałam bo myślałam, że to jakieś przykurzone i nic.. teraz nie ma szans oddać ehh..

Milka1991 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama- 11 fiolek, prosze Cie, musieliby mnie wyniesc chyba na noszach :D Nie znosze widoku ani uczucia pobierania krwi. W PL czesto zdarzaly mi sie zaslabniecia, bo wymagaja bycia na czczo. W NL, oddaje krew kolo poludnia, i nikt nie zwraca uwagi czy jestem po sniadaniu, czy wzielam odpowiednie leki, itd.

Piszecie o odstawieniu magnezu od 36tc, a mnie troche strach zbiera. Mam w nocy ogrrrrromne skurcze lydek, normalnie paraliz i niedowlad czesci nogi, nie wiem jak to ogarnac do rozwiazania :D Tak samo z wiesiolkiem, ciezko mi sobie wyobrazic aplikacje i rozpuszczanie kapsulki w srodku pipki :D

Gakin- swietne wiadomosci, Twoje mleko daje czadu, bo pieknie Filip przybiera :) trzymam kciuki za szybki powrocik do domu :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah on dopiero dzisiaj dostal moje a tak to je bebilon dla dzieci z niska masa urodzeniowa :)

Jagah lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki u nas też nie ma czegoś takiego jak kontrolne ktg. Dopiero po TP.
    Aczkolwiek jak coś nas niepokoi to można podjechać i zrobią.

Jagah ja bardzo często robię badania (te podstawowe) nie będąc na czczo. Zawsze mam wszystko w normie.

Aniolkowa ja zgadzam się z Twoją sr w przypadku kiedy wszystko idzie gładko. U mnie przy pierwszym synu tak właśnie było.
    Tylko durna ja wybudzalam dziecko!! Nigdy więcej, chyba że urodze jakąś mega kruszynke (co raczej mi nie grozi :D)

Gawin cudownie że młody ciągnie z cyca :) zazdroszczę już Wam :)

Szpitalne dziewczyny bądźcie dzienne to już kwestia dni kiedy maluszki będą z Wami!! :) wszystko będzie dobrze.

Co do odwiedzin to ja zaprosilam siostrę z mężem i synkiem na święta bo tak liczę że w tym czasie urodze i nie będę musiała kombinować że starszakiem. Ale jak wyjdzie ze młody się urodzi wcześniej to będziemy mieli gości. Ale teraz trochę inaczej do tego podchodzę jak w pierwszej.
    A co do mycia rąk to każdemu zwracała uwagę że ma to zrobić. I nie uważam tego za nie grzeczne, nie każdy ma nawyk mycia rąk po wejściu do domu.
    Kiedyś teściowa prawie mnie ugryzla za zwrócenie sobie uwagi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 21:17

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa, z ciekawosci pytam: Wy sie badaliscie w Szwajcarii czy w Pl, wyszlo Ci cos konkretnego w badaniach? Leki przepisywal Ci lekarz w Szwajcarii? Mnie w Norwegii nie chcieli wyslac na badania, dopiero po 3. poronieniach. Polski lekarz kazal zrobic hsg zeby sprawdzic droznosc jajowodow, ale to badanie tez robilam prywatnie w No. Wszystkie inne badania robilismy w Pl, bo w No nie mozna zrobic takich badan prywatnie.

Kordonku, wiesz co...dopiero Ty mi zwrocilas na to uwage. Mi ten odcien nie przeszkadza i mysle, ze kontrast bedzie widoczny dla dziecka. Zalaczam dwie fotki cykniete przed chwila (niestety nieodwrocone). Widac, ze tasiemka przy karuzelce jest w mocniejszym kolorze niz ten materialw paski. Podobnie kawalek pana B odroznia sie od paskow karuzelki.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acdd1a661e3a.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8feebb4c945c.jpg

Czy mozna jakos sie dostac do naszej forumowej tabelki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 21:29

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek nie pytam. Przerażasz mnie ! :D

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Jestem po SR nt karmienia. Tutaj polecają oczywiście kp ale nie wmawiają, że wszystko jest super. Przystawiać i przystawiać. Laktator polecają zacząć używać tak powyżej tygodnia, na początku niby się nie sprawdza... nie wiem. Nie wybudzać dziecka ani w dzień ani w nocy jeśli się nie domaga, karmienie na żądanie. Dieta, można jeść wszystko poza alkoholem i lekami (jeśli mama nie bierze leków zatwierdzonych przez lekarza, które musi brać).

Już sama nie wiem, jak to powinno być z tym wybudzaniem :( U nasz na sr położna mówiła, żeby wybudzać co 3-4 (maksymalnie 5h) przede wszystkim dlatego, że jest to konieczne do rozbujania laktacji. Nie ufam temu na 100%, bo nie byłam zadowolona z jej wykładu. Podawała wiele starych i błędnych informacji. W internecie często spotykałam się z argumentem, że trzeba wybudzać, ponieważ przerwa w karmieniu powyżej 4-5 godzin może wywołać gwałtowny spadek cukru u takiego maluszka. I do tego też nie wiem, jak się odnieść :(

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez 4 dni nie wybudzalam mlodego gdy mial cos miesiac ( spal 5,6 h) i mleko zaczelo zanikac niestety...zadzwonilam do doradcy i kazala mlodego wybudzac. Jednak mam kolezanki, ktorym taka przerwa w niczym nie przeszkadzala, wiec chyba roznie z tym bywa i trzeba obserwowac maluszka jego przybieranie a takze czy mleko nie zmniejsza produkcji.

Potem wszystko wrocilo do normy i karmilam 17 miesiecy ale mlody juz do konca musial w nocy ciumkac co 3, 4 h tak sie nauczyl. Ja wstawalam ledwo zywa a on na spiocha ciumkal piers.

Jutro lacze sie ze szpitalnymi dzoewczynami..jedziemy na sterydy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 21:45

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi ostatnio coraz ciężej z masażem... nie wiem ile bym dała radę w włożyć bo ledwie tam sięgam :( Kordonek nie wiem jak ty to zrobiłaś, ale juz bym była spokojna o twoje krocze przy porodzie ;p

Aniołkowa nam położna mówiła, że wybudzać w nocy na karmienie bo pokarm jest wtedy najbardziej wartościowy. w dzień mówiła, że można odpuścić wybudzanie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ