X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, IGA ja mam chyba małe palce, albo robię to źle ;) staram się aby masaż trwał 15-20 minut i dopiero po jakimś czasie czuję się wystarczająco rozciągnięta bo na początku to tak max 3 palce.

Niebieskaa bardzo Ci dziękuję :) Już myślałam, że to ja mam takie "szczęście" do wszystkiego.. W takim razie zostawię ją a może przy odrobinie natchnienia sklecę sama jakiś lekki mobil i wtedy podmienię zabawki ;) Przynajmniej wiem, że to nie jest jakaś wada.

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego, że nie wybudzać to położna zaznaczyła, że dotyczy to tylko i wyłącznie dzieci, które nie mają żadnych zaburzeń jak cukrzyca, nie są wcześniakami, urodziły się z odpowiednią wagą (jakakolwiek to waga, nie wiem) i dopóki zdrowo przybierają na wadze.

Niebieska, w Polsce to też chyba wysyłają po 2-3 poronieniach jeśli jesteś na NFZ, nie wiem. Ja robiłam wszystkie badania w Polsce, wszystkie prywatnie (wiadomo :)). U mnie wyszło obniżone białko S i mutacja MTHFR. Leki przypisane przez prywatnego lekarza w Polsce, tutaj je kontynuuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 22:25

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn, dlaczego na sterydy? Masz zagrozenie wcześniejszym porodem?

atdcqps62brd8znj.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas stanal mi w miejscu.. wizyta dopiero za tydzien... jestem mega ciekawa czy te 2,5 kg juz ma, jego brat w 34+3 mial 2400 wiec licze ze ta wage tez juz osiagnie i odstawaimy luteine by sie zaczac oczyszczac i szykowac do porodu.. jestem bardzo ciekawa czy i tym razem robi mi sie rozwarcie i jak to bedzie tym razem.. biorac pod uwage ze w tej ciazy ani jeden dzien nie lezalam a w pierwszej lezalam ile sie da a i tak szyjka sie rozweirala no to zobaczymy..

a co do masazu krocza to ja nie robilam, teraz i tak nie widze sensu bo po pierwszym porodzie to jestem mega juz tam rozciagnieta.. z reszta sama lekarka mowila ze teraz lepsze podloze.. haha tylko ze ja juz zaczynam sie orientowac w laserze na plastyke krocza bo tak tego zostawic nie moge;) jestem ciekawa jakie beda efekty , maz sie smieje ze bedzie mial dziewice w domu ;P

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada wg mojej ginki jest. Teraz szyjka trzyma ma 3 cm ,skurczybykow tez nie mam ale z 1 synem mialam porod zatrzymany w 32 tc szyjke zgladzona i 2 cm rozwarcia, skurcze niecale 2 tyg pozniej 4 cm rozwarcia ostatecznie urodzilam w 39 tc ale teraz mogloby nie byc tak kolorowo...stad taka decyzja.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was korzystała z gazu rozweselającego?
    Jak on działa?

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Mada wg mojej ginki jest. Teraz szyjka trzyma ma 3 cm ,skurczybykow tez nie mam ale z 1 synem mialam porod zatrzymany w 32 tc szyjke zgladzona i 2 cm rozwarcia, skurcze niecale 2 tyg pozniej 4 cm rozwarcia ostatecznie urodzilam w 39 tc ale teraz mogloby nie byc tak kolorowo...stad taka decyzja.
    Czyli ze względu na przebieg poprzedniej ciąży? Pytam, bo jestem na tym samym etapie i długość szyjki też mam podobną

atdcqps62brd8znj.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was korzystała z gazu rozweselającego?
    Jak on działa?
    Ja korzystałam. Na mnie działal dobrze, ale podobno to zależy czy jest podany w dobrym momencie. Pomagał mi w oddychaniu i łagodzil skurcze, nie czułam tak mocno bólu.Polecam:)

Reni1982 lubi tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas szybko leci.
    Jutro wizyta u gina.
    Dzis u ortopedy zmiany - w tej chwili nie ma jawnych wskazań do cc.
    Ale za pare dni mogą być. Rozejście jest miedzy 9 a 9,5mm. Stan zapalny coraz wiekszy.
    Można powtórzyć usg za tydzień i sie oszczędzać. Ewentualnie na porodówce krzyczeć ze sie rozchodzi.
    Jutro gin bedzie decydował co dalej. Boje sie cc ale boje sie tez ze mi to spojenie puści :(

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyskoczył mi mega hemoroid na tyłku, beczeć mi się chce :( Przed ciążą też miałam malutki płaski, w niczym nie przeszkadzał a teraz się zrobiła taka poducha, że aż przy chodzeniu czuję :(( W środę wizyta u lekarza, chyba się spalę ze wstydu.. czy ten słynny sztyft na hemoroidy coś Wam pomagał? Zmniejszają się czy na jakiej zasadzie on działa?

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku łącze się w bólu. Dziś cały dzień z tego powodu cierpię . Az mi krwawi taki duży i mega bolesny. Ja używam posterisan maść . Za 2 dni powinno być ok..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w szpitalach wiele spokoju. Eh ci lekarze. Lepiej by było jakby ustalili plan działania a nie każdy coś innego mówi.

Gakin super wieści. Widok maluszka działa lepiej niż wszystkie środki przeciwbólowe :)

Reni moja siostra stosowała przy porodzie w listopadzie. Mówiła, że bóle były mniejsze.

atat lepsze cc niż rozejście spojenia przy porodzie. Życzę żeby odpoczynek pomógł na zmniejszenie stanu zapalnego. Nie ma na ten stan zapalny jakiegoś leku bezpiecznego w ciąży?

Wiktoria jest przygotowywana do odintubowania. Może już jutro jej te rurki zabiorą. Zależy od wyników. Od dzisiaj nie podają jej kroplówki a dostaje tyle samo mleka co przy kroplówce. Głodna jest około 40 minut przed karmieniem. Niestety nie da się tego przyspieszyć :( Może jakaś dobra pielęgniarka się nad nią zlituje i da jej więcej mleka. Podają jej 22ml a pozwolenie od lekarza ma na 25ml. Pytałam o jej niedoczynność tarczycy i może to być chwilowe, związane z wcześniactwem, że tarczyca na razie nie nadąża z rozwojem za resztą narządów. Na ostateczną diagnozę musimy poczekać kilka tygodni.

Reni1982, atat, Ivona12, kahaśka, lis87, Lokokoko, Milka1991, sallvie, misKolorowy, Jagah, AmyLeah lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Ale ten czas szybko leci.
    Jutro wizyta u gina.
    Dzis u ortopedy zmiany - w tej chwili nie ma jawnych wskazań do cc.
    Ale za pare dni mogą być. Rozejście jest miedzy 9 a 9,5mm. Stan zapalny coraz wiekszy.
    Można powtórzyć usg za tydzień i sie oszczędzać. Ewentualnie na porodówce krzyczeć ze sie rozchodzi.
    Jutro gin bedzie decydował co dalej. Boje sie cc ale boje sie tez ze mi to spojenie puści :(
    To jeszcze nie tak źle. Osobiście znam dziewczynę która miała rozejscie 1.5cm i urodziła córkę o wadze 4900 SN i nic jej złego nie było . Tylko to jej drugie dziecko a ona bardzo nie chciała cc ze względu na przekonania co do rozwoju dzieci po cc. A co mówiła ta ortopeda ze możesz SN?

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korodnku, ja też mam 1 hemoroida...poki co nie boli, ale jest duzy, zewnetrzny. Pani w aptece polecila mi masc Posteris-M ale nie działa...i nie wiem co teraz...obawiam się, że na mójego hemoroida ten sztyft nie podziala...
    Ja też mam wizytę u gina w środę-i też mi będzie wstyd...zwlaszcza ze nie da się go ''schować''...
    A jak pytalam lekarza 2 miesiace temu co powinnam stosować, to powiedziala, że nic...i z wewn. zrobil sie zewnetrzny..

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    To jeszcze nie tak źle. Osobiście znam dziewczynę która miała rozejscie 1.5cm i urodziła córkę o wadze 4900 SN i nic jej złego nie było . Tylko to jej drugie dziecko a ona bardzo nie chciała cc ze względu na przekonania co do rozwoju dzieci po cc. A co mówiła ta ortopeda ze możesz SN?

Ortopeda mówił ze na dzis nogę próbować, bedzie ból ale ponieważ nie jest to centymetr skierowania nie daje. Poprzednio dawał od ręki ze względu na objawy, z wynikiem usg juz nie ma podstaw.
    Radzi przyjść za tydzień - albo sie poprawi albo rozejdzie bardziej. Jakby co mam od razu prosić o znieczulenie przy SN bo bedzie bolec! To sie nazywa pocieszenie.

Nie jestem za cc ale to kolejny lekarz który mowi ze moze być słabo. Ostatecznie posłucham sie gina.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wrote:
    Dziewczyny w szpitalach wiele spokoju. Eh ci lekarze. Lepiej by było jakby ustalili plan działania a nie każdy coś innego mówi.

Gakin super wieści. Widok maluszka działa lepiej niż wszystkie środki przeciwbólowe :)

Reni moja siostra stosowała przy porodzie w listopadzie. Mówiła, że bóle były mniejsze.

atat lepsze cc niż rozejście spojenia przy porodzie. Życzę żeby odpoczynek pomógł na zmniejszenie stanu zapalnego. Nie ma na ten stan zapalny jakiegoś leku bezpiecznego w ciąży?

Wiktoria jest przygotowywana do odintubowania. Może już jutro jej te rurki zabiorą. Zależy od wyników. Od dzisiaj nie podają jej kroplówki a dostaje tyle samo mleka co przy kroplówce. Głodna jest około 40 minut przed karmieniem. Niestety nie da się tego przyspieszyć :( Może jakaś dobra pielęgniarka się nad nią zlituje i da jej więcej mleka. Podają jej 22ml a pozwolenie od lekarza ma na 25ml. Pytałam o jej niedoczynność tarczycy i może to być chwilowe, związane z wcześniactwem, że tarczyca na razie nie nadąża z rozwojem za resztą narządów. Na ostateczną diagnozę musimy poczekać kilka tygodni.

To cudowne ze ona ma apetyt! Cudownie sie czyta o jej magicznych postępach :)
    Dzielna dziewczyna.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg, bardzo, bardzo gratuluję :)

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Już sama nie wiem, jak to powinno być z tym wybudzaniem :( U nasz na sr położna mówiła, żeby wybudzać co 3-4 (maksymalnie 5h) przede wszystkim dlatego, że jest to konieczne do rozbujania laktacji. Nie ufam temu na 100%, bo nie byłam zadowolona z jej wykładu. Podawała wiele starych i błędnych informacji. W internecie często spotykałam się z argumentem, że trzeba wybudzać, ponieważ przerwa w karmieniu powyżej 4-5 godzin może wywołać gwałtowny spadek cukru u takiego maluszka. I do tego też nie wiem, jak się odnieść :(
    Mój ma kontrolowany cukier i tak,zdarza się że mocno spada przy dłuższej przerwie. Mojego to wiadomo, że muszę wybudzac, ale słyszałam jak dziewczyny donoszonych pytały o to i położne coś tam mówiły, że jak się wydłuża do 5-6 godzin to wybudzac.

A co do odwiedzin to u mnie w szpitalu niby tylko 3h na odwiedziny na sali, a ojcowie przesiadywanie całe boże dnie. To było okropne. Zupełnie bez wyczucia.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia a jak waga Wikusi?
    Jak sobie przypomnę jaka była malusia jak się urodziła ...

Ja siedzę i czekam aż malemu spadnie temp... Obudziłam się o 1 bo tak się trzasl aż całe łóżko latało. Termometr pokazał e8. Pół godziny po podaniu leku było już 40.3 stopnia. Masakra... po mamusi te temperatury. Teraz już przynajmniej się nie telepie i ma TYLKO 38.7

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dlugo może utrzymywac sie bol jak.na.okres by nie jechac do szpitala? Zaczal mi sie ok 1,5h temu wzielam nospe po czym poszlam na dwójkę no i zrobilam sie bardzo glodna.juz nie czulam boli okresowych tylko glod wiec zjadlam pol bulki z.nutella polozylam sie widze ze minęła 1h od.nospy i ze juz.nie mam boli okresowych no i chwila i znowu mam :-\ mysle o nastepnej nospie no.polozna mowila by brac 2.
    Zastanawiam sie jak dlugo moze bolec jak.na okresi mam nadzieję ze to nie zbliżający sie porod :-\ ogolnie bole jak bole nie zebym umierala ale czasem poczuje bardziej z krzyzu albo szyjce. Moja mama w drugiej ciąży przespala wiekszosc skurczy malo.co by nie urodzila w karetce.

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 1796 1797 1798 1799 1800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ