Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ktore urodziły... Jakieś charakterystyczne objawy przed zdradzały zbliżające sie wydarzenia?
Na cos zwracać uwagę? Ja to jestem zielona z tymi porodami. Nie wiem czy bede wiedzieć kiedy sie zgłosić do szpitala?
Czy spora ilośc śluzu i takie mokre wkładki cos przepowiadają?
Śluz jasniutki.
Ehhh czuje to w powietrzu!ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
nick nieaktualnyaniołkowa mamo Szybko minie nawet nie wiesz kiedy , ja wciąż nie dowierzam że że to 38 tc , w tym tygodniu Gabrysię urodziłam a tu oprócz bólu pleców jak na @ nic dalej sie nie dzieje , jutro wizyta może cosik tam zobaczy strasznie ciekawa jestem tej wizyty
. Mąż jakbym co spakował torby do samochodu ciocia powiedziala że jakby co to zostanie z dziećmi jak trzeba będzie do szpitala jechać
, jeden jej syn jest w domu więc jej mąż ma jakby co opiekę .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 19:17
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z przeczuciem na 27 marca- byle nie w nocy z 26 na 27 bo możecie nie wiedzieć o której Wasze dzieci przyszły na świat
mamy wtedy zmianę czasu na letni!
Edit: pomyłka- jednak to z 25 na 26Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 19:26
atat, kasieniaczek lubią tę wiadomość
-
Kordonek ja sobie taka falbanke uszylam -,- i tez sie wkuuuu... wyprasowalam
a zakladajac i tak sie pomiela cholernie
eh
z daleka nie widac
dobrze, ze napisalastotalnie mi wylecialo zeby moje leki na tarczyce schowac do torby a wlasnie przed chwilą ją zamknęłam i stwierdzilam,ze juz koniec i wszystko jest
aniołkowa mama tak szczerze to tez sie zastanawiam, moze lekarz cos powie niebawem na wizycie... wiem jedynie od endo,ze na tarczyce mam zmniejszyc dawke o polowe i w czerwcu powtorzyc badania i przyjsc na kontrolepotem sie zobaczy...
ja ubranie na wyjscie przygotuje sobie i poloze gdzies/spakuje w siatke i mi podrzucą w dzien wypisu...
ilae eh ja tez mam plan zeby po porodzie wziać sie w garscpewnie dzieć bedzie absorbujący ale mam nadzieje, ze sie uda... bede musiala wykorzystac wolne pod od lutego 2018 powrot na uczelnie i niestety rozlaka z bobutkiem... chcialabym wrocic na uczelnie wylaszczona na maksa
hehe
Vero wielkie gratulacje!
aniołkowa mama, agadana lubią tę wiadomość
-
Atat no może odejść czop, może Cię czyścić, dziecko zazwyczaj mniej się rusza.. ale jedyny pewny zwiastun porodu to regularne skurcze lub odejście wód
u mnie sprawę przyspieszył regularny seks i dużo ruchu. Teraz też taki plan o ile wytrwam do 37 tyg..
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
a Wy dziewczyny dla siebie bierzecie jedna torbe? bo nadrabiajac Was cos mi przed oczami przemknelo, ze ktoras bierze torbe na sale porodowa osoba i na poporodowa osobna... kurcze nie pomyslalam nawet zeby to tak rozdzielac.. mam jedna dla siebie i jedna dla malucha... dla malucha jest dosc mala bo szpital prawie wszystko zapewnia... a ta moja to taka treningowa-sportowa
teraz sie zastanawiam czy sie przepakowywac czy nie
-
ogólnie to dzis robilam badania moczu i krwi przed wtorkowa wizyta... bardzo sie przestraszyłam bo mi wyszedł urobilinogen na poziomie 51 mg/dl gdzie norma to 0-1 !!!!
czy któraś z Was miała taki wynik i wszystko skonczylo sie dobrze?
internet nie pociesza
oczywiscie mam nadzieje,ze to jakis błąd.. szybko skontaktowalam sie z lekarzem i kazał mi powtórzyc badanie moczu no i do tego zrobic ALT,AST,Bilirubine we krwi i z wtorkowej wizyty zrobila sie poniedzialkowa... wiec musze jutro rano gonić do laba żeby na poniedzialek miec wyniki...troszke sie martwie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 19:58
-
atat ja już każdy skurcz bacznie obserwuje, zwłaszcza te bolesne, czy nie rozkręcają się. jak pisałam w tamtym tygodniu kawałek czopa mi najprawdopodobniej odpadł. co do śluzu - mam go bardzo dużo, i wkładki mokre są całkowicie. dosłowny opis uwaga - dzisiaj jak stałam w łazience przed prysznicem to śluz aż mi ciekł na podłogę, takie jaśniutkie nitki
Anjouek ja biorę jedną torbę ze sobą, drugą mam spakowaną w domu z zapasami jakby coś się kończyło, mąż dowiezie następnego dnia. z badaniem nie pomogę bo niestety nie znam się. powtórz badanie i czekaj na wizytę.
bobas miałam taki plan, a seks był dwa razy w ciągu dwóch tygodniu, biodra nie odpuszczają niestetymoże przez to, że mam teraz dużo spraw do załatwiania. może jutro odpocznę i wieczorem dam radę ;p
Anjouek lubi tę wiadomość
-
Anjouek ja w II trymestrze miałam podwyzszony poziom urobilinogenu, ale nie miałam podane ile, robiłam badania bilirubiny we krwi -wyszly ok, więc lekarz powiedział, że nie ma się czym przejmować, od tamtej pory wszystko ok, więc nic się na razie nie przejmuj, zrób te badania, mam nadzieję, że i u ciebie będzie dobrze
Vero gratuluję córeczki, dużo zdrówka i niech okruszek szybko rośnie :*
Venice nawet nie wiedziałam, że są takie prywatne sale, obyś trafiła do takiej jedyneczkija to się modlę, żeby na korytarzu nie wylądować, bo na Kamieńskiego to i takie rzeczy się zdarzają
Dziewczyny widzę tu się zmawiają na jakieś zbiorowe rodzenia 27.03, to sallvie szykuj się, żeby nadążyć z notowaniemAnjouek lubi tę wiadomość
-
Kjopa co pielęgniarka to co innego mi zalecala. A ra powiedziała ze się upieram karmić piersią a moje dziecko jest niegotowe bo żeby karmić to dziecko musi być urodzone w terminie i z dobrą wagą a nie jak mój. Bo powiedziałam ze chciałam karmić butelką ale on nie chciał wolał cyca. No ale tak czy siak jesteśmy obecnie na mm, ja trochę pokarmu już mam ale będę ściągać i di butli bo muszę go kontrolować ile je. Jest chyba rekordzistą w ilości kup, może to mieć wpływ na to że nie przybiera szybko?Filipek - 09.03.17
-
Ja właśnie wreszcie spakowalam torbe do sxpitala. Dla dziecka wszystko w 100%. Dla siebie nie wszystko bo np dopiero przy pakowaniu dzis przypomnialam sobie ze biustonoszy po zakupie nie upralam. Dopiero przed chwilą to zrobilam. Takze jutro zamierzam dopakowac rzeczy dla siebie.
-
Gakin Lisku wasze kurczaczki na pewno zaczną zaraz przybierać, do 10% mogą stracić po porodzie i jest to normalne, lada chwila zobaczycie jak rosną w oczach
Gakin lubi tę wiadomość
-
Anjounek, ja ciuchy dla mnie na wyjście + ciuszki dla małej na wyjście mam zamiar też tylko przygotować i zostawić w domu. Włożę je w fotelik samochodowy to mąż nie zapomni. Co do torby myślę, że w swojej treningowej możesz po prostu w jakąś siateczkę włożyć osobno na sam poród tj. klapki, koszulę do porodu, jakąś wodę, skarpetki, gumkę do włosów, podstawowe dokumenty, może jakąś wodę termalną do twarzy, pomadkę do ust. I jak się zacznie na całego bierzesz woreczek i lecisz ;p Jak o czymś zapomniałam to poprawcie. Ja mam dla siebie taką sportową dla małej wezmę ewentualnie zupełnie malutką bo teoretycznie nic nie potrzebuję dla niej ale wezmę kilka pieluszek i ciuchów jakby szpitalne się okazały do niczego. Jak się nie przydadzą to mąż weźmie do domku.
Iga, mnie też tak leci jak w dosłownym opisieprzezroczysto-białe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 20:26
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Miśkolorowy Jak na razie mojemu dziecku się nie spieszy więc dam radę notować
Ale przyjmuję maksymalnie 3 porody dziennie !
Gorzej jak mojej córce nagle zachce się zrobić psikusa np. na 1-szego kwietnia i ja trafię na porodówkę haha wtedy nie będzie komu porodów notowaćmisKolorowy, Kasialudek lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs