WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, Wy tutaj daty przewidujecie, chcecie przyspieszać a u mnie wciąż dopiero 35 tydzień... :(

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to juz bym dzisiaj chciała :) boję się i nie mogę doczekać jednocześnie!

Szczęśliwa Mamusia, Gakin lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym jakiś chętnie 27 marca obstawiała. Jakoś tak czuje :)
    Ale od dwóch dni młody sie więcej rusza, brzuch twardnieje... W szyjce kłuje... Wizyta w poniedziałek. Chyba doczekam :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore urodziły... Jakieś charakterystyczne objawy przed zdradzały zbliżające sie wydarzenia?
    Na cos zwracać uwagę? Ja to jestem zielona z tymi porodami. Nie wiem czy bede wiedzieć kiedy sie zgłosić do szpitala?
    Czy spora ilośc śluzu i takie mokre wkładki cos przepowiadają?
    Śluz jasniutki.
    Ehhh czuje to w powietrzu!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mamo Szybko minie nawet nie wiesz kiedy , ja wciąż nie dowierzam że że to 38 tc , w tym tygodniu Gabrysię urodziłam a tu oprócz bólu pleców jak na @ nic dalej sie nie dzieje , jutro wizyta może cosik tam zobaczy strasznie ciekawa jestem tej wizyty :-D . Mąż jakbym co spakował torby do samochodu ciocia powiedziala że jakby co to zostanie z dziećmi jak trzeba będzie do szpitala jechać :-D , jeden jej syn jest w domu więc jej mąż ma jakby co opiekę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 19:17

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

• agadana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z przeczuciem na 27 marca- byle nie w nocy z 26 na 27 bo możecie nie wiedzieć o której Wasze dzieci przyszły na świat :D mamy wtedy zmianę czasu na letni! ;)
    Edit: pomyłka- jednak to z 25 na 26 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 19:26

atat, kasieniaczek lubią tę wiadomość

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero gratulacje :*

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek ja sobie taka falbanke uszylam -,- i tez sie wkuuuu... wyprasowalam :D a zakladajac i tak sie pomiela cholernie :P eh :D z daleka nie widac :D

dobrze, ze napisalas :D totalnie mi wylecialo zeby moje leki na tarczyce schowac do torby a wlasnie przed chwilą ją zamknęłam i stwierdzilam,ze juz koniec i wszystko jest :)

aniołkowa mama tak szczerze to tez sie zastanawiam, moze lekarz cos powie niebawem na wizycie... wiem jedynie od endo,ze na tarczyce mam zmniejszyc dawke o polowe i w czerwcu powtorzyc badania i przyjsc na kontrole :) potem sie zobaczy...

ja ubranie na wyjscie przygotuje sobie i poloze gdzies/spakuje w siatke i mi podrzucą w dzien wypisu...

ilae eh ja tez mam plan zeby po porodzie wziać sie w garsc :P pewnie dzieć bedzie absorbujący ale mam nadzieje, ze sie uda... bede musiala wykorzystac wolne pod od lutego 2018 powrot na uczelnie i niestety rozlaka z bobutkiem... chcialabym wrocic na uczelnie wylaszczona na maksa :P hehe

Vero wielkie gratulacje :) !

aniołkowa mama, agadana lubią tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat no może odejść czop, może Cię czyścić, dziecko zazwyczaj mniej się rusza.. ale jedyny pewny zwiastun porodu to regularne skurcze lub odejście wód ;) u mnie sprawę przyspieszył regularny seks i dużo ruchu. Teraz też taki plan o ile wytrwam do 37 tyg..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Wy dziewczyny dla siebie bierzecie jedna torbe? bo nadrabiajac Was cos mi przed oczami przemknelo, ze ktoras bierze torbe na sale porodowa osoba i na poporodowa osobna... kurcze nie pomyslalam nawet zeby to tak rozdzielac.. mam jedna dla siebie i jedna dla malucha... dla malucha jest dosc mala bo szpital prawie wszystko zapewnia... a ta moja to taka treningowa-sportowa :P teraz sie zastanawiam czy sie przepakowywac czy nie :P

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie to dzis robilam badania moczu i krwi przed wtorkowa wizyta... bardzo sie przestraszyłam bo mi wyszedł urobilinogen na poziomie 51 mg/dl gdzie norma to 0-1 !!!!
    czy któraś z Was miała taki wynik i wszystko skonczylo sie dobrze?
    internet nie pociesza
    oczywiscie mam nadzieje,ze to jakis błąd.. szybko skontaktowalam sie z lekarzem i kazał mi powtórzyc badanie moczu no i do tego zrobic ALT,AST,Bilirubine we krwi i z wtorkowej wizyty zrobila sie poniedzialkowa... wiec musze jutro rano gonić do laba żeby na poniedzialek miec wyniki... :( troszke sie martwie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 19:58

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat ja już każdy skurcz bacznie obserwuje, zwłaszcza te bolesne, czy nie rozkręcają się. jak pisałam w tamtym tygodniu kawałek czopa mi najprawdopodobniej odpadł. co do śluzu - mam go bardzo dużo, i wkładki mokre są całkowicie. dosłowny opis uwaga - dzisiaj jak stałam w łazience przed prysznicem to śluz aż mi ciekł na podłogę, takie jaśniutkie nitki

Anjouek ja biorę jedną torbę ze sobą, drugą mam spakowaną w domu z zapasami jakby coś się kończyło, mąż dowiezie następnego dnia. z badaniem nie pomogę bo niestety nie znam się. powtórz badanie i czekaj na wizytę.

bobas miałam taki plan, a seks był dwa razy w ciągu dwóch tygodniu, biodra nie odpuszczają niestety :( może przez to, że mam teraz dużo spraw do załatwiania. może jutro odpocznę i wieczorem dam radę ;p

Anjouek lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga to może inna pozycja? Boczna np? ;)))

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek ja w II trymestrze miałam podwyzszony poziom urobilinogenu, ale nie miałam podane ile, robiłam badania bilirubiny we krwi -wyszly ok, więc lekarz powiedział, że nie ma się czym przejmować, od tamtej pory wszystko ok, więc nic się na razie nie przejmuj, zrób te badania, mam nadzieję, że i u ciebie będzie dobrze ;)

Vero gratuluję córeczki, dużo zdrówka i niech okruszek szybko rośnie :*

Venice nawet nie wiedziałam, że są takie prywatne sale, obyś trafiła do takiej jedyneczki ;) ja to się modlę, żeby na korytarzu nie wylądować, bo na Kamieńskiego to i takie rzeczy się zdarzają :P

Dziewczyny widzę tu się zmawiają na jakieś zbiorowe rodzenia 27.03, to sallvie szykuj się, żeby nadążyć z notowaniem :D

Anjouek lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa co pielęgniarka to co innego mi zalecala. A ra powiedziała ze się upieram karmić piersią a moje dziecko jest niegotowe bo żeby karmić to dziecko musi być urodzone w terminie i z dobrą wagą a nie jak mój. Bo powiedziałam ze chciałam karmić butelką ale on nie chciał wolał cyca. No ale tak czy siak jesteśmy obecnie na mm, ja trochę pokarmu już mam ale będę ściągać i di butli bo muszę go kontrolować ile je. Jest chyba rekordzistą w ilości kup, może to mieć wpływ na to że nie przybiera szybko?

Filipek - 09.03.17 :)
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wreszcie spakowalam torbe do sxpitala. Dla dziecka wszystko w 100%. Dla siebie nie wszystko bo np dopiero przy pakowaniu dzis przypomnialam sobie ze biustonoszy po zakupie nie upralam. Dopiero przed chwilą to zrobilam. Takze jutro zamierzam dopakowac rzeczy dla siebie.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin Lisku wasze kurczaczki na pewno zaczną zaraz przybierać, do 10% mogą stracić po porodzie i jest to normalne, lada chwila zobaczycie jak rosną w oczach ;)

Gakin lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjounek, ja ciuchy dla mnie na wyjście + ciuszki dla małej na wyjście mam zamiar też tylko przygotować i zostawić w domu. Włożę je w fotelik samochodowy to mąż nie zapomni. Co do torby myślę, że w swojej treningowej możesz po prostu w jakąś siateczkę włożyć osobno na sam poród tj. klapki, koszulę do porodu, jakąś wodę, skarpetki, gumkę do włosów, podstawowe dokumenty, może jakąś wodę termalną do twarzy, pomadkę do ust. I jak się zacznie na całego bierzesz woreczek i lecisz ;p Jak o czymś zapomniałam to poprawcie. Ja mam dla siebie taką sportową dla małej wezmę ewentualnie zupełnie malutką bo teoretycznie nic nie potrzebuję dla niej ale wezmę kilka pieluszek i ciuchów jakby szpitalne się okazały do niczego. Jak się nie przydadzą to mąż weźmie do domku.

Iga, mnie też tak leci jak w dosłownym opisie :P przezroczysto-białe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 20:26

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkolorowy Jak na razie mojemu dziecku się nie spieszy więc dam radę notować ;D Ale przyjmuję maksymalnie 3 porody dziennie !
    Gorzej jak mojej córce nagle zachce się zrobić psikusa np. na 1-szego kwietnia i ja trafię na porodówkę haha wtedy nie będzie komu porodów notować ;D

misKolorowy, Kasialudek lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry pomysł z tą reklamówką nawet sobie ją luzem schowam i na szybkości w szpitalu zdąże (raczej) ją naładowac heh :D

ja tez mam identycznie z tym śluzem dziewczyny :) przezroczysty i mega wodnisty przeplatany nieco gęstszymi białymi cosiami ; d ...

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
‹‹ 1835 1836 1837 1838 1839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ