WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Magni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa z tygodniami idziemy łeb w łeb :)

Teklaa lubi tę wiadomość

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak bylam na wizycie w czwartek gin zauwazyl wydzieline i mowi ze wglada na lekka infekcje ale nie mamy czadu na psoiew wiec przepisal jakis gunoxin jednorazowo. Zaaplikowalam z czwartku na piatek a dzis w nocy obudzilam sie bo clam ze cos cieknie. Tak ze 3 razy pod rzad z 5ml kazde wody takiej. Poszlam do wc i wyglafalo tak ze w srodku bylo odrobine biale a na okolo woda wlasnie zalozylam wkladke i poszlam spac dzis z rana tez czylam jak cieknie ale juz samo takie zolte jak tabletka. Uwazala kyoras tego? Mysle zeby nie panikowac to raczej nie wody nie ? W poniedzialek ide na ktg to wytrzymam z ta informacja nie dzwonic nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 08:22

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku A widzisz i Ty będziesz miała zaraz maluszka przy sobie ;)
    Chyba to mycie okien na prawdę pomaga haha zarówno Ty jak i Milka umyłyście te okna i odeszły wam wody ;) Ja od poniedziałku małymi krokami zaczynam pospieszać swoje dziecię .
    PS. jak ja wam zazdroszczę !!!

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie myjcie okien jak nie planujecie urodzić na drugi dzień :D

My z malutką mamy się super. Połóg pomimo moich ekstremalnych przejść to nic strasznego. Wszystko się ładnie goi, nie boli :) mała dała mi pospac trochę w nocy więc wszystko jest ok ;) jeśli z Kornelia będzie wszystko dobrze to jutro wychodzimy do domu ! :D

Kordonek uskutecznia drugi naturalny poród na forum. Super. Nie mogę się doczekać wrażeń ! :D

Kahaska dzięki. Mówiłam położnej to powiedziała ze dopiero w 4 dobie można coś działać na zaparcia :) ale problem sam się już rozwiązał naturalnie. Nie było tak źle ; )

Bobas dołączam do mam które uważają porod za coś wyjątkowego mistycznego i będą go wspominać bardzo dobrze. Ten ból został przycmiony przez wszystkie inne pozytywne wrażenia :)

slodka100, Niebieskaa, Biszkopciki, eforts, sy__la, Karolczyk, Marsylia, misKolorowy, kahaśka, mada87, agadana, Korcia, Teklaa, AmyLeah lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane,
    Nie wiem niestety co się tu u Was dzieje, bo jestem do tylu z nadrabianiem. Zostało mi jeszcze jakieś 13 stron. Chciałam Wam tylko dać znać, że u nas wszystko super! I - uwaga - dzisiaj, około 48 godzin po porodzie... wychodzimy do domu!!

Piszę o tym także dlatego, żeby podzielić się z Wami optymizmem, z tymi dziewczynami, które niepokoją się, że coś zdarzy się za wcześnie.
    Nasza córeczka urodziła się przez cc w 36t3d, czyli teoretycznie wcześniak, ale jest w 100% rozwinięta i gotowa do życia. Idzie dzisiaj do domu, może robic wszystko jak donoszone dzieci, nie ma żadnych ograniczeń ani dodatkowych wskazań. Żadnych ekstra lekarzy, etc.

Wszystko Wam opiszę dokładnie, ale dopiero z domu, bo tu mam tylko tel, z którego ciężko się pisze.
    W każdym razie - jest cudownie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 09:20

Taśka22, Jagah, slodka100, sallvie, IGA.G, Kjopa3, lis87, Donia12, Lokokoko, Justyna Sz, Biszkopciki, eforts, sy__la, Karolczyk, Marsylia, misKolorowy, Gakin, Milka1991, aniab2205, nutella_, Reni1982, Peg, mada87, agadana, Korcia, AmyLeah lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagah Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy Kordonek- aleś wystartowała w weekend ;) Mocne kciuki i czekamy na dobre wiadomości :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma myla okna tydzien przed tp i to duzo okien bo ma 250m domu. Urodzila 10dni po tp i porod byl wywoływany. Oprócz tego myla podłogę na kolanach. Seks razy dziennie i nic nie pomoglo.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• annak Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Aniołkowa Mama pytała o Clexane po porodzie.
    Mnie moja gin mówiła, że nie będzie potrzeby brać, ale jednak lekarze w szpitalu włączyli mi go z powrotem. Pewnie przy wypisie dowiem się, ile jeszcze mam go brać, to napiszę.

Lisku,
    Ja, choć jestem po cc, nie pomogę w kwestii puchnięcia, bo w ogóle nie mam tego problemu. Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie. No i gratuluję synka!! Mamy dzieciaczki z jednego dnia!!

Milka,
    Gratulacje i wszystkiego najlepszego dla Was!!
    Wy też 16.03!!

Nie wiem czy ktoś jeszcze urodził w międzyczasie, dopiero nadrabiam powoli zaległe strony.

lis87, Milka1991 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Pisze bez nadrabiania Was. Wieczorem krwawilam, okazalo sie, ze to dalej czop. USG w porzadku a KTG wykazalo tylko dwa male skurcze, ktorych nawet nie czulam. Teraz jedziemy do szpitala poraz drugi - odeszly mi wody :)

Trzymajcie kciuki!
    Cała noc spac nie mogłam bo się zastanawiałam czy rodzisz! Nawet w snach się pojawialas! Kciuki zacisniete

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek trzymam kciuki! daj znać koniecznie jak urodzisz!

ja chyba idę myć okna ;p

slodka100, agadana lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w donoszonej ciazy :-) teraz to chcialabym juz urodzic:-)
    Masaz krocza mam co 2dzien, siemie lniane 4lyzeczki na dzien a od dzis oeparol tj na opakowaniu 2tabl 3x/dzien bierzr ktoras taj z was? Napar z lisci malin 1/dzien? Jak wy robicie?
    Od wczoraj zaczelam sex codziennie nawet dzis rano sie udalo :-)
    Okien niestety dzis nie umuje bo pada i jestem przeziebiona :-\
    Ale za to zaraz ruszam w wir porzadkow :-)

Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom :-)
    Michalek śliczny :-)
    Powodzenia rodzącym :-)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku trzymamy kciuki :) za błyskawiczny, bezbolesny i bezproblemowy poród.

Annak, tak tak ja pytałam o Clexane :) będę czekać na wszelkie informacje

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym wiedziala, ze te okna to nie zart to poczekalabym jeszcze tydzien :D Dziekuje za kciuki!

U mnie na razie nuuuda.. wody odeszly, przyjeli mnie, zbadali, niby na KTG jakies skurcze sie pisza ale ja czuje tylko takie cmienie jak na miesiaczke. Rozwqrcie tylko na jeden palec i nic nie chca ponaglac. Tu nie patrza, ze donoszona tylko, ze do terminu daleko i mowia, ze ile sie da to bedziemy czekac :) ehh.. moj porod nie pojdzie tak szybko jak Milki wiec jesli ktos chetny to jeszcze mozecie mnie wyprzedzic! :D

Milka1991, agadana, lis87, vitae13 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy Kordonku powodzenia, trzymam kciuki za szybki poród.

Lis pięknie opisane. Cudowny Twój synek i wrzucaj zdjęć ile chcesz bo inne o mamy nam się tutaj nie chwalą więc chociarz Twoim synkiem się nacieszymy i Marsyli córcią :-)

Ja ostatnio też dużo śpię ale w nocy się kręce.

lis87 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Gdybym wiedziala, ze te okna to nie zart to poczekalabym jeszcze tydzien :D Dziekuje za kciuki!

U mnie na razie nuuuda.. wody odeszly, przyjeli mnie, zbadali, niby na KTG jakies skurcze sie pisza ale ja czuje tylko takie cmienie jak na miesiaczke. Rozwqrcie tylko na jeden palec i nic nie chca ponaglac. Tu nie patrza, ze donoszona tylko, ze do terminu daleko i mowia, ze ile sie da to bedziemy czekac :) ehh.. moj porod nie pojdzie tak szybko jak Milki wiec jesli ktos chetny to jeszcze mozecie mnie wyprzedzic! :D
    Umyj im parę okien na święta :D :D
    Wiesz ze jak w nocy się obudziłam to sprawdzałam czy są wieści od Ciebie bo ten ten był taki realny? :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kordonku powodzenia. Rozwarcie na jeden palec to juz cos! Ja na takie rozwarcie czekałam 12 godzin z okropnymi skurczami co 3 minuty. Pójdzie gładko zobaczysz. Trzymam kciuki i pozostałym dziewczynom gratuluje

• Jagah Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowy Kordonek- nie mam pojecia, ile moga czekac z przyspieszaniem skoro wody odeszly ;) Jesli nie musisz lezec to spaceruj, wykorzystaj pilke. Moze jak zrobia lewatywe to pojdzie szybciej? ;) Na pewno oksytocyna szybko zalatwilaby akcje, ale jesli jest czas, wszystko jest pod kontrola to lepiej zaczekac na powolne rozkrecanie akcji, bo szyjka mniej ucierpi. Trzymaj sie cieplo! I kopasek w dupasek, na szczescie! ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąża donoszona dopiero 03.04. Potem w sam raz, umyję okna na wielkanoc ;p

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku kciuki i myśli ciągle z Tobą, a raczej z WAMI!:))

Zmierzylam ciśnienie i jest ok. Więc pewnie t u mnie koejny objaw ciąży ha ha :-D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 11:03

Awf3p2.png
‹‹ 1838 1839 1840 1841 1842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ