Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak bylam na wizycie w czwartek gin zauwazyl wydzieline i mowi ze wglada na lekka infekcje ale nie mamy czadu na psoiew wiec przepisal jakis gunoxin jednorazowo. Zaaplikowalam z czwartku na piatek a dzis w nocy obudzilam sie bo clam ze cos cieknie. Tak ze 3 razy pod rzad z 5ml kazde wody takiej. Poszlam do wc i wyglafalo tak ze w srodku bylo odrobine biale a na okolo woda wlasnie zalozylam wkladke i poszlam spac dzis z rana tez czylam jak cieknie ale juz samo takie zolte jak tabletka. Uwazala kyoras tego? Mysle zeby nie panikowac to raczej nie wody nie ? W poniedzialek ide na ktg to wytrzymam z ta informacja nie dzwonic nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 08:22
Monika34 -
Kordonku A widzisz i Ty będziesz miała zaraz maluszka przy sobie
Chyba to mycie okien na prawdę pomaga haha zarówno Ty jak i Milka umyłyście te okna i odeszły wam wodyJa od poniedziałku małymi krokami zaczynam pospieszać swoje dziecię .
PS. jak ja wam zazdroszczę !!!Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Nie myjcie okien jak nie planujecie urodzić na drugi dzień
My z malutką mamy się super. Połóg pomimo moich ekstremalnych przejść to nic strasznego. Wszystko się ładnie goi, nie bolimała dała mi pospac trochę w nocy więc wszystko jest ok
jeśli z Kornelia będzie wszystko dobrze to jutro wychodzimy do domu !
Kordonek uskutecznia drugi naturalny poród na forum. Super. Nie mogę się doczekać wrażeń !
Kahaska dzięki. Mówiłam położnej to powiedziała ze dopiero w 4 dobie można coś działać na zaparciaale problem sam się już rozwiązał naturalnie. Nie było tak źle ; )
Bobas dołączam do mam które uważają porod za coś wyjątkowego mistycznego i będą go wspominać bardzo dobrze. Ten ból został przycmiony przez wszystkie inne pozytywne wrażeniaslodka100, Niebieskaa, Biszkopciki, eforts, sy__la, Karolczyk, Marsylia, misKolorowy, kahaśka, mada87, agadana, Korcia, Teklaa, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kochane,
Nie wiem niestety co się tu u Was dzieje, bo jestem do tylu z nadrabianiem. Zostało mi jeszcze jakieś 13 stron. Chciałam Wam tylko dać znać, że u nas wszystko super! I - uwaga - dzisiaj, około 48 godzin po porodzie... wychodzimy do domu!!
Piszę o tym także dlatego, żeby podzielić się z Wami optymizmem, z tymi dziewczynami, które niepokoją się, że coś zdarzy się za wcześnie.
Nasza córeczka urodziła się przez cc w 36t3d, czyli teoretycznie wcześniak, ale jest w 100% rozwinięta i gotowa do życia. Idzie dzisiaj do domu, może robic wszystko jak donoszone dzieci, nie ma żadnych ograniczeń ani dodatkowych wskazań. Żadnych ekstra lekarzy, etc.
Wszystko Wam opiszę dokładnie, ale dopiero z domu, bo tu mam tylko tel, z którego ciężko się pisze.
W każdym razie - jest cudownie!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 09:20
Taśka22, Jagah, slodka100, sallvie, IGA.G, Kjopa3, lis87, Donia12, Lokokoko, Justyna Sz, Biszkopciki, eforts, sy__la, Karolczyk, Marsylia, misKolorowy, Gakin, Milka1991, aniab2205, nutella_, Reni1982, Peg, mada87, agadana, Korcia, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
Moja znajoma myla okna tydzien przed tp i to duzo okien bo ma 250m domu. Urodzila 10dni po tp i porod byl wywoływany. Oprócz tego myla podłogę na kolanach. Seks razy dziennie i nic nie pomoglo.
-
Chyba Aniołkowa Mama pytała o Clexane po porodzie.
Mnie moja gin mówiła, że nie będzie potrzeby brać, ale jednak lekarze w szpitalu włączyli mi go z powrotem. Pewnie przy wypisie dowiem się, ile jeszcze mam go brać, to napiszę.
Lisku,
Ja, choć jestem po cc, nie pomogę w kwestii puchnięcia, bo w ogóle nie mam tego problemu. Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie. No i gratuluję synka!! Mamy dzieciaczki z jednego dnia!!
Milka,
Gratulacje i wszystkiego najlepszego dla Was!!
Wy też 16.03!!
Nie wiem czy ktoś jeszcze urodził w międzyczasie, dopiero nadrabiam powoli zaległe strony.lis87, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Różowy_Kordonek wrote:Pisze bez nadrabiania Was. Wieczorem krwawilam, okazalo sie, ze to dalej czop. USG w porzadku a KTG wykazalo tylko dwa male skurcze, ktorych nawet nie czulam. Teraz jedziemy do szpitala poraz drugi - odeszly mi wody
Trzymajcie kciuki! -
Witamy w donoszonej ciazy
teraz to chcialabym juz urodzic:-)
Masaz krocza mam co 2dzien, siemie lniane 4lyzeczki na dzien a od dzis oeparol tj na opakowaniu 2tabl 3x/dzien bierzr ktoras taj z was? Napar z lisci malin 1/dzien? Jak wy robicie?
Od wczoraj zaczelam sex codziennie nawet dzis rano sie udalo
Okien niestety dzis nie umuje bo pada i jestem przeziebiona
Ale za to zaraz ruszam w wir porzadkow
Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom
Michalek śliczny
Powodzenia rodzącym -
Gdybym wiedziala, ze te okna to nie zart to poczekalabym jeszcze tydzien
Dziekuje za kciuki!
U mnie na razie nuuuda.. wody odeszly, przyjeli mnie, zbadali, niby na KTG jakies skurcze sie pisza ale ja czuje tylko takie cmienie jak na miesiaczke. Rozwqrcie tylko na jeden palec i nic nie chca ponaglac. Tu nie patrza, ze donoszona tylko, ze do terminu daleko i mowia, ze ile sie da to bedziemy czekacehh.. moj porod nie pojdzie tak szybko jak Milki wiec jesli ktos chetny to jeszcze mozecie mnie wyprzedzic!
Milka1991, agadana, lis87, vitae13 lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy Kordonku powodzenia, trzymam kciuki za szybki poród.
Lis pięknie opisane. Cudowny Twój synek i wrzucaj zdjęć ile chcesz bo inne o mamy nam się tutaj nie chwalą więc chociarz Twoim synkiem się nacieszymy i Marsyli córcią
Ja ostatnio też dużo śpię ale w nocy się kręce.
lis87 lubi tę wiadomość
-
Różowy_Kordonek wrote:Gdybym wiedziala, ze te okna to nie zart to poczekalabym jeszcze tydzien
Dziekuje za kciuki!
U mnie na razie nuuuda.. wody odeszly, przyjeli mnie, zbadali, niby na KTG jakies skurcze sie pisza ale ja czuje tylko takie cmienie jak na miesiaczke. Rozwqrcie tylko na jeden palec i nic nie chca ponaglac. Tu nie patrza, ze donoszona tylko, ze do terminu daleko i mowia, ze ile sie da to bedziemy czekacehh.. moj porod nie pojdzie tak szybko jak Milki wiec jesli ktos chetny to jeszcze mozecie mnie wyprzedzic!
Wiesz ze jak w nocy się obudziłam to sprawdzałam czy są wieści od Ciebie bo ten ten był taki realny? -
Rozowy Kordonek- nie mam pojecia, ile moga czekac z przyspieszaniem skoro wody odeszly
Jesli nie musisz lezec to spaceruj, wykorzystaj pilke. Moze jak zrobia lewatywe to pojdzie szybciej?
Na pewno oksytocyna szybko zalatwilaby akcje, ale jesli jest czas, wszystko jest pod kontrola to lepiej zaczekac na powolne rozkrecanie akcji, bo szyjka mniej ucierpi. Trzymaj sie cieplo! I kopasek w dupasek, na szczescie!