Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy też macie doła tak jak ja? Od paru dni nic tylko płakać mi się chce.
Do tego jestem mega wsciekła na Męża. Wczoraj mieliśmy zaplanować co robimy w weekend,ale najpierw spał a potem poszedł na piwo.Nie było go 6 godzin, wrócił przed 2 w nocy. Wsiekłam się.Nawet napisalam mu sms czy narysować mu drogę do domu, że przegina bo nie ma umiaru..dziś znów ryczę, nie mam ochoty na rozmowe z nim. Odpowiadam jak muszę. Zreszta kaca ma takiego że spi. Cudowny weekend. A ja tylko siedze z chusteczkami i wycieram łezki.Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
She wolf-ale miałaś przeżycia biedaczku
dobrze,ze już po. Teraz tylko wyczekiwać na maleństwo !
)
Dziewczyny, mam pytanie. Teoche obrzydliwe. Jaki kolor ma wasz śluz? Chodzi mi już jak podeschnie na wkladce. Ja mam żółty... i dziwne to dla mnie.Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Ale się zaczęłam czuć jak wieloryb
już +18 kg... a było całkiem ok. Do końca daleko.
Nie obraźcie się właścicielki kotów ale ja bym chyba nie wytrzymała jakby mi zwierz do łóżeczka czy wózka wchodziłja rozumiem, ze to nie jakieś dachowce i są czyste, ale jednak łazi wszędzie, w tym wchodzi do kuwety a potem na wyprane prześcieradełko...? ;/ nie krzyczcie na mnie. Ja tam nie lubię kotów, psa łatwiej nauczyć żeby gdzieś nie właził ;p
Lokokoko u mnie tak samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 12:48
Biszkopciki, Kjopa3, AmyLeah lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa Pocieszę Cię kochana. Ja mam +23,3 kg i od wczoraj nagle przybyło mi 1,1kg !!!
Koko Mój śluz wygląda dokładnie tak samo.
PS. odebrałam wczoraj wyniki moczu i krwi i ogólnie są dobre tylko hemoglobina mi spadła do 11,6 .Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Kordonku tak tak. Koło 5.00 mi odeszły wody w 37t1D
piątka za zbieg okoliczności
Ja jestem pewna tylko tego że dziś maleństwo będzie z Tobą. Lada moment podłącza Ci oksy i się zacznie. Ale się nie stresuj. To najpiękniejszy dzień w Twoim życiu !wszystko co piękne dopiero przed Tobą
Loko mój śluz też taki był
Reni ja też miakam chwile kryzysu. Ja cały dzień sama a mąż w pracy i po pracy zawsze jeszcze musiał coś załatwić. Z tym piciem to to poproś żeby już nie pił jeśli będzie chciał wejść z Tobą na porodowke i zobaczyć dzidzie. Teraz już nie ma żartów...
Moja dzidzia sobie smacznie śpi a ja zaraz będę delektować się pysznym szpitalnym obiadem -
Mileczka smacznego
:*;*;*
Aniolkowa mamusiu, Sallvie - to uspokoilyscie mnieSallvie a czy w ciąży norma na hemoglobine nie jest inna ?
Reni też mi sie wydaje, że teraz to już żartów nie mapostaraj się na spokojnie pogadać z mezem. A jak nie chce gadać to napisz mu wiadomość szczera i niech się zastanowi:)
Milka1991 lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Milka1991-ja sama zachecilam go do wyjscia, ale bez przesady, mogl wyjsc na godzine, dwie..trzy...to już maks. Szkoda że nie zaczelam rodzić w nocy...wrocilby a mnie by nie bylo..to bylaby niespodzianka...
Najbardziej wkurza mnie to, że nastepnego dnia ma kaca, dzien z glowy,leży, zdycha, szkoda ze nie mam tu znajomych i nie moge nigdzie pojsc. Wyszlam do sklepu, poszlam na spacer nie bylo mnie ponad godzine, ale zimno na dluzsze spacery.
Najbliżej znajomi są 100km stad ale to za daleko zeby jechac samej a i nie takie wiezi mamy zeby jechac. Jak jestem w ciąży to polowa znajomych odeszla..
Przepraszam Was dziewczyny Wy tu macie poważne sprawy, pięknę porodowe tematy, a ja tylko żale...wybaczcie..Reni1982
-
Dziewuszki, ja w tym miesiacu ostatnim mam o wiele wiekszy aptetyt. Ciagle jestem glodna. Staram sie hamowac, ale boje sie, ze teraz nagle tez przytyje. Mam nadzieje, ze to Marianka przytyje a nie ja:)
Patrzcie co sie dzieje u mnie za oknem. Jak tak dalej pojdzie to Marianka bedzie dzieckiem zimowym, a nie wiosennym:) Jeszcze wczoraj trawnik byl zielony.
Reni1982, ilae, Jagah, eforts, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Donia12, Kjopa3, Korcia, sallvie, mada87, sy__la lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Reni, spoko, ja też się na mojego wkurzyłam bo wczoraj poszedł na kolację oraz piwko ze znajomymi i wrócił późno. Na szczęście dużo to on nie pije więc kwestia kaca odpada. Ale najlepsze, że jak mówiłam, że mi smutno tu samej a on sobie łazi to powiedział, że "mogłam iść z nim, zapraszał". No i fajnie, prawie 9 miesiąc a ja normalnie marzę o tym żeby wieczór spędzić w barze ;p
I wkurzają mnie też teksty... ja mówię, że jestem głodna a mąż na to "jak zawsze". ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 13:34
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Loko u mnie tez taki sluz. Infekcji nie ma, ale obserwuj to i w razie czego skonsultuj z lekarzem.
Robie kolejne prasowanie dzidziusiowych rzeczy. Myslalam ze tylko kilkarzeczy ostatnio dokupilam, a okazalo sie ze prasowania na pol dniamisKolorowy lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Dziewczyny nie wkurzajcie sie na facetow szkoda Waszych nerwow, pomyślcie, ze jeszcze maksymalnie miesiac i juz sobie nie powychodza na piwo
na razie niech korzystają póki mogą, No ale telefony mogliby odbierac!! Nie mozna tez wyjść, wyłączyć tel i mieć wszystko gdzies! Mój jest na delegacji od tygodnia i tez muszę zaciskać nogi, ale na szczescie dzisiaj wraca
Reni1982, misKolorowy lubią tę wiadomość
-
Aniolkowa,może trzeba mówić że Maleństwo jest głodne hihi;)
slodka100-mi pani Dr powiedziala, że mozna stosować, ale czy efekt bedzie to niewiadomo. Ja zaczelam pic herbate z lisci malin - 1 kubek dziennie.aniołkowa mama, slodka100 lubią tę wiadomość
Reni1982
-
nick nieaktualny
-
slodka- robie kopiuj-wklej z notatek forumowych
Olej z wiesiołka: od 37tc doustnie 2x dziennie po 2 kapsułki, od 38tc doustnie 2x dziennie po 3 kapsułki, od 39tc 1x dziennie po 4 kapsułki dopochwowo;
Siemię lniane mielone: Przez całą ciążę przy problemach z wyróżnianiem stosować w codziennej diecie. Od 37tc 2x dziennie 1 łyżkę stołową z jogurtem, kefirem lub zalać wrzątkiem na 15 minut;
Herbata z lisci malin: w moim przypadku, jeden kubek dziennie ze wzgledu na drugie dziecko
Niebieskaa- jesli czujesz zwiekszony apetyt to na pewno nie Ty go napedzasz, a dziecko i organizm. Mnie w zeszlym tygodniu strasznie bralo na slodkie rzeczy i pofolgowalam sobie, nie odczulam tego zbytnio na wadze, ale organizm sie uspokoil i na spokojnie wrocilam do zdrowego zywienia. Najwidoczniej Orzeszkowa miala braki i nakrecala mnie do czestego zagladania w slodki kacik domu, wiec nie zaluj sobie, bo to ostatnia prosta i teraz najwiecej nabiera maluszek
Reni- wiesz, teraz mamy trudny okres, bo hormony wciaz szaleja, organizm przygotowuje sie powoli do porodu, a jeszcze jak facet doklada zmartwien to juz koniec swiataPogadaj ze swoim partnerem, poczujesz sie lepiej i ulga przyjdzie szybciej
My zrobilismy podzial weekendu: sobota na sprzatanie w domu, a niedziela na wyjscie do restauracji, bedziemy swietowac rozpoczecie nowego interesu Meza, oby sie wszystko powiodlo po Naszej mysli!Niebieskaa, eforts, Reni1982, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Słodka niedawno pisałam tutaj o stosowaniu wszystkich przyspieszaczy ale poniżej wrzucam jeszcze raz
Napar z liści malin: 6 łyżek liści malin gotować w 1 l wody na wolnym ogniu przez 10 minut, odstawić na 15min, przecedzić, przechowywać w termosie, pić ciepłe 3 szklanki dziennie od 37tc do dnia porodu. W razie zgagi pić małymi łykami po posiłku;
Olej z wiesiołka: od 37tc doustnie 2x dziennie po 2 kapsułki, od 38tc doustnie 2x dziennie po 3 kapsułki, od 39tc 1x dziennie po 4 kapsułki dopochwowo;
Siemię lniane mielone: Przez całą ciążę przy problemach z wyróżnianiem stosować w codziennej diecie. Od 37tc 2x dziennie 1 łyżkę stołową z jogurtem, kefirem lub zalać wrzątkiem na 15 minut;
Witamina C dopochwowa (np. Feminella Vagi C, VITAgyn C: od 37tc co trzeci dzień dopochwowo 1x na noc, od 38tc co drugi dzień dopochwowo 1x na noc.Biszkopciki, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Racja, Jagah. Skoro Mala jeszcze sie nie szykuje na druga strone brzucha to moge ja "podtuczyc". Nie mam slodyczowego ssania. Po prostu jem wiekszy obiad, na drugie sniadanie jem duzy talerz zupy itd. Ochote mam na konkrety. Haha Nagle tez moja uwage w sklepie przyciagnely takie jakby Actimelki czy Danonki do picia. Sa dedykowane dzieciom,ale to takie dobre, ze kupilam dzis kolejne opakowanie. Nigdy wczesniej nie kupilam takiego produktu w Norwegii:P
Jagah, ilae lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Biszkopciki myślę, że tylko ty wiesz jak sobie pomóc. jeśli nie czujesz się gotowa, to rozłożysz łóżeczko po powrocie, albo mąż rozłoży jak będziesz w szpitalu. znam wiele osób, które tak robią, żeby nie zapeszyć. myślę, że każda odczuwa stres, a ty tym bardziej. ja mam stres dotyczący tego, że mnie nie przyjmą w tym szpitalu w którym chce rodzić...
Słodka ja piję dwa razy dziennie herbatkę z liści mali, a oeparol najpierw 3 tabletki dziennie, później 4 dziennie, a teraz 2-3 dopochwowo na noc
Biszkopciki, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Zrobili mi KTG - skurcze co 5 minut ale nic szalowego. Nie wiem, jak dla mnie są juz duzo mocniejsze, wiec jesli z KTG wychodzi, ze slabe to nie chce myslec co bedzie dalej.
Po mnie KTG podlaczyli dziewczynie, ktora ze mna lezala. Miala 1,5cm rozwarcia i w jej odczuciu silne skurcze ale mowila, ze jakos jej ustaly. Podlaczyli jej to KTG i babka jej kaze na plecach, pozniej na boku, widze, ze telepie jej brzuch.. patrze na monitor a tam tetno 50 i spada cobchwile do 30 do 16.. masakra.. babka zadzwonila po lekarzy i kaze dziewczynie bez lapci leciec na porodowke. Teraz mi salowa doniosla, ze w ostatniej chwili bo dziecko juz sine..
Salowa mi mowi, ze trzymac mnie nie beda, pewnie przeleze weekend a pozniej podadza oxy. Hehe.. najwiecej sie czlowiek zawsze dowie od sprzataczek
Jagah, Lokokoko, Szczęśliwa Mamusia, Taśka22, aniołkowa mama, misKolorowy, Donia12, Niebieskaa, agadana, Kjopa3, lis87, nutella_, sallvie, Marsylia lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03