WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Kordonku, ale emocje!
    I jak tu rozpoznać ze cos jest nie tak???

A w ogóle jak Twoja rwa? Te bóle same przeszły?

Justyna, co u Ciebie? Ty masz podobnie duży brzuch jak ja, duzo wód i plus 20kg? Dobrze pamietam? Czy boli Cię dodatkowo spojenie jak sto skurczybykow???
    Ciebie kahaska tez boli - masz duzo wód i duzo przytyłaś? Kolejny ortopeda mowi, ze moje rozejście spojenia to waga i wody.

Kochana ja przytyłam już ze 20 kg i mam za dużo wód. Tylko mi spocznie jakby opuściło, albo przyzwyczailam się do bólu?! Tzn zmiana pozycji z boku na bok to łzy w oczach ale chodzenie nie sprawia mi tyle bólu co we wczesnej ciąży (że względu na spojenie). Mój von nigdy się nim nie przejął, nigdy mi go nie zbadał.

She to miałaś przejścia. Może z plusów tyle że poród już Cię nie zaskoczy przynajmniej pod względem bólu bo jak dobrze pójdzie to nikt nie będzie już gmeral Ci w szyjce a uwierz że z mojego punktu widzenia to właśnie największy ból.

atat, She Wolf lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy- idac za pomyslem Twojego brata, mozesz na lozeczko zarzucic duzy koc/przescieradlo, wiesz na zasadzie jakbys robila baze/namiot do zabawy :D Podwiniesz pod materac ogromny koc to powinno znacznie ograniczyc pole manewru i wejscia dla kota ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy- no wlasnie, czesto konczy sie brakiem umiaru. Po takich akcjach ja niestety nie potrafie normalnie rozmawiać, ale nie komentuje. Nie dopytuje o nic, nie podtrzymuje rozmowy. Po prostu nie mam ochoty.

Jeśli chodzi o bóle,to ja mam głównie w nocy bóle pachwin, zwlaszcza przy przekrecaniu się, wstawaniu z łóżka. Jak ide na spaer,wstaje nagleczesto mam kłucie w szyjce. Czasem ból brzucha jak na okres-ale łagodny. Na wadze + 20 kg i już na nią nie wchodzę.

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mamo ja co do kociaków uważam tak jak Ty. Maluszek może mieć alergię i kłaczki jakieś na pewno zostawia które mogą wpaść do buzi. Ja mam psiaka małego i mam nadzieję, że sierść za bardzo nie będzie leciała do łóżeczka.

She Wolf współczuję,że Cię tak wymęczyli przy zdejmowaniu szwu. No ale skąd mogłaś wiedzieć, że tak będzie bolało.

Niebieska ale pięknie masz za oknem :-D U mnie taki śnieg to z tydzień był i dziecko w domu się nudziło bo ani na sanki ani pobawić się na dworze.

Ja mam od kilku dni w nocy tak że jak z jednego boku przewracam się na drugi to mi coś strzyka ale nie boli. Nie wiem czy to w krzyżu czy w biodrze.

Kordonku niezmiennie trzymam kciuki.Super,że zdajesz nam relacje.

Ja z moim P mam inny problem. On wychodzi na ryby i potrafi siedzieć nawet 12h. Teraz ma przerwę bo pogoda nie taka. Już mu zapowiedziałam,że będzie z maluszkiem chodził to szybko wruci ;-)

Niebieskaa, aniołkowa mama lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie wanienki do kąpania ? Ja zastanawiam sie nad Skip Hop z leżaczkiem w kształcie delfinka , ma któraś taki ?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa Nie straszę Cie kochana nie koniecznie tak musi być tak jak u mnie przewaznie stwierdzenie płci według USG często się zgadza , teraz mało co słyszy się o " pomyłkach lekarzy " , choć lekarz tu nie jest niczego winien , jak malenstwo chce to się ukaże jak nie to nic na, to sie nie poradzi , mogę np i z 20 USG zrobić , i też może być jedna wielka niespodzianka ;-) .

Co do śluzu to ja mam nadmiar od samego początku ciąży teraz to pod koniec dosyć sporo tego śluzu mam czasami to aż mam mokro dlatego chodzę ciągle w podpaskach jest biało - mleczny nie ma w nim nic dodatkowego szczęście dzień w dzień się rusza więc tym się nie martwię .

• Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz mały nie należał do super rozbrykanych. W aucie dzisiaj rano szalał. A teraz czuje jak czasem sie wypchnie gdzies albo porozciąga. Ale nie liczyłam nigdy ruchów jako taki za bardzo. Czasem faktycznie Np jak dzis sama czuje sie kiepsko przez pogodę i moze to tez tak działa. PS: na mojego jedzenie nie działa. Z reszta gdzies czytałam ze dzieci czasem sa bardziej ospale przez to ze jestd to jedzenie :)

Napewno nie mam tak ze pol dnia ruchów nie czyje :) ale codziennie inaczej.

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu kolorowy ale super pomysły na kociaka. Z kocem na łóżeczko też może się sprawdzić.

edit:tyle czekałam na ten dzień. 36tc i 9 miesiąc. :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 16:19

misKolorowy, Milka1991, kasieniaczek, IGA.G, Jagah, Misiu2017, Lokokoko lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy sa tez moskitiery na lozeczko! Wygoogluj :) co do wod plodowych, dziecko oddycha przez pepowine, wiec musle, ze tu zagrozenia nie ma. One sa glownie potrzebne do bariery ochronnej, amortyzacji i do wyksztalcenia sie plucek i ukladu pokarmowego i dziecka i moze dlatego polozna stwierdzila, ze na tym etapie juz nic dzidzius z nich nie ma. No zobaczymy.. meczy mnie juz to czekanie, chcialabym w weekend urodzic. W pon znowu problem zebyby sciagnac meza z pracy tym bardziej, ze jeden kolega juz wzial wolne bo... zona mu rodzi dzisiaj! ;) tzn. Wywoluja, bo jest juz tydzien po terminie..

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc. dawno sie nie odzywałam. kubus urodziłnsie 14 marca przez cc. wczoraj wrócilismy do domu. jest maleńki - 2580, obecnie 2380.

Mam pytanie do doświadczonych mam:
    dziś od 10.30 cały czas śpi. nie mogę go dobudzić na karmienie. odciągam pokarm i podaję śpiącemu z butelki, a trochę pociągnie i przestaje i mu się bokiem wylewa.

Co robić? jechać do szpitala?

misKolorowy, IGA.G, Reni1982, lis87, Justyna Sz, atat, Gakin, Jagah, Lokokoko, pati87, Milka1991, agadana, sallvie, niania.ogg, Marsylia, mamaaniołków3, AmyLeah lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysł z kocem testowaliśmy na początku jak tylko rozłożyliśmy łóżeczko i nie byli materaca, ale koc się zapadał i robił się taki hamaczek, więc super miejscówka dla kota, ale może rzeczywiście spróbuję teraz pod materac ten koc podwinąć, żeby się nie zapadał- dzięki wielkie dziewczyny za rady! bo kot to też nasz członek rodziny, ale mimo wszystko najważniejszy jest Michałek i nie chcę, żeby coś mu zagrażało, przez kotkę.

Misiu aż postanowiłam sprawdzić co to za cudo w kształcie delfinka, wyglada super, ale dziecko chyba mało zanurzone w wodzie jest, to może mu być zimno podczas kąpieli? My mamy zwykłą dużą wanienkę tega i wkładkę ergonomiczną do tego, ale ja żadnego doświadczenia w tej sprawie nie mam, więc dopiero będziemy sprawdzać, czy to dobre rozwiązanie ;)

Misiu2017 lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine dzwoń do swojej położnej.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku widzisz to ja miałam błędne informację jeśli chodzi o te wody ;) myślę, że urodzisz w weekend, wskakuj na piłkę, spaceruj ile się da, masuj piersi i sutki, bo to ponoć powoduje wytwarzanie naturalnej oksytocyny i przyspiesza poród, my tu wszystkie trzymamy kciuki, żeby poszło szybko i w miarę bezboleśnie :)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    czesc. dawno sie nie odzywałam. kubus urodziłnsie 14 marca przez cc. wczoraj wrócilismy do domu. jest maleńki - 2580, obecnie 2380.

Mam pytanie do doświadczonych mam:
    dziś od 10.30 cały czas śpi. nie mogę go dobudzić na karmienie. odciągam pokarm i podaję śpiącemu z butelki, a trochę pociągnie i przestaje i mu się bokiem wylewa.

Co robić? jechać do szpitala?
    Zadzwoń do położnej jeśli masz nr. I spróbuj rozbierania, ponoć jak rozbierze się dziecko, to często się budzi.

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine gratulacje. Moja córka po porodzie tez tak spała i nie mogłam jej dobudzić. Juz kiedyś o tym pisałam. Spróbuj go moze rozebrać, albo na początek głaszcz go po nadgarstkach, stopkach, tam sa takire wrażliwe miejsca. Jak długo nie bedzie reagował możesz podjechać do pediatry, chociaz mysle, ze to normalne. Ale nigdy nic nie wiadomo. Moja coreczka pociągnęła z piersi 30sekund i spała. Nie mogłam jej w żaden sposób dobudzić. Jak podnosiłam jej rece i nogi to bezwładnie spadały a ona sie malo co ruszała. Pojechałam do szpitala i zostawili nas na 5dni. Mówili ze moze mieć osłabione napięcie mięśniowe. Wypuścili nas, bo nic nie znaleźli. Po prostu ona tak miala. Do tej port zreszta jest śpiochem - chyba po mamusi :D

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a jak rozwiązalyscie sprawę z zużytymi pieluszkami? Czy kupilyscie jakiś osobny kosz na śmieci i codziennie będziecie wynosić worek? Nic jeszcze nie kupiłam, pomyslałam ze będę wrzucać pieluszki do jednego worka i pozbywać sie tego worka na bieżąco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 16:53

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 11:03

Monna lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine gratulacje!

mój siostrzeniec był takim śpiochem, tylko spał i jadł przez sen. położna stwierdziła, że wszystko jest ok. jak nie chciał ssać to kazała nosek zatykać na chwilkę i zaczynał ssać

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine gratuluje i zdrówka dla Was życzę :)
    Myśle , ze będziesz spokojniejsza jesli zadzwonisz chociaż do położnej ona cos podpowie . Ja ze starszym synkiem nie miałam takiej sytuacji .
    Słyszałam tez , ze niektóre dzieci tak reagują na szczepienie . wczoraj go szczepili ?

Odnosnie wanienki - do starszego miałam tez zwykła z ikei i nam ja do dzis ale nie miałam żadnej wkładki takiej aby główka była wyżej . Moze rzeczywiście dokupie taka wkładkę plastikowa i na to bede pieluchę tetrowa kładła aby sie nie ślizgał . Zawsze mozna wyprać po każdej kąpieli .

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja codziennie bede śmieci wynosiła i z nimi w osobnej torbie pieluchy . Jesli beda ;) bo mam zamiar używać wielorazowych .

Niebieskaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1842 1843 1844 1845 1846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ