WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochane rozklada mnie na calego mam 37,4 wiecie co mozna brac na gorączkę?

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Mamaela86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamillia moja też mało się rusza w sumie zaczynam schizowac już z tym , ale sprawdzam doplerem i serduszko ładnie bije i co najlepsze że co sprawdzam to w innym miejscu więc się przekręca jakoś a ja tego nie czuję.

Dołączam się także w bólu co do kilogramów też już 20 na plusie i powiem wam że w poprzednich ciazach tylam pi 10 maks kilo i nie miałam takich problemów z chodzeniem , plecami i spojeniem.

Kordonki trzymam kciuki żeby się szybko rozkrecilo i nie długiego porodu ci życzę.

Sunshine tak jak dziewczyny piszą, spróbuj rozebrać maluszka , pogłaskać i jak coś to do położonej można dzwonic ale mysle ze ja malenstwo taka potrzebę snu.

Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04 :-)
    2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
    Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
    bhywdf9hjfmjqipp.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka - Apap i zimne okłady na głowę :(
    Pij duzo, ja w tej ciazy juz tyle razy walczyłam z gorączka.
    Do tego teraz mam straszny katar. Jakby alergiczny a nigdy nie byłam na nic uczulona...

slodka100 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    czesc. dawno sie nie odzywałam. kubus urodziłnsie 14 marca przez cc. wczoraj wrócilismy do domu. jest maleńki - 2580, obecnie 2380.

Mam pytanie do doświadczonych mam:
    dziś od 10.30 cały czas śpi. nie mogę go dobudzić na karmienie. odciągam pokarm i podaję śpiącemu z butelki, a trochę pociągnie i przestaje i mu się bokiem wylewa.

Co robić? jechać do szpitala?
    Hej gratulacje. Powiedz mi a Mały ma zoltaczke? Jaki poziom bilubiryny? Bo ogólnie powinien jeść co te 3 h a dzieci z żółta czka są często ospale. Więc sprawdziłabym poziom bilubiryny jeśli jest żółty.

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine Kochana Z całego serca wam gratuluję :*:*:* , witamy kolejne szczęście :*:*:* .

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiuKolorowy no ta moskitiera to dobry pomysł ale żeby kot jak już będzie dziecko nadal nie próbował ;/ wiem, że koty trudno czegoś nauczyć dlatego ja bym nie miała kota :D

Słodka, 37,4 w ciąży to ledwo stan podgorączkowy moim zdaniem. 37 to normalna temperatura dla ciężarnej więc jakoś bardzo bym nie szalała ze zbijaniem no chyba, że wzrośnie, to paracetamol.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Oj kochane rozklada mnie na calego mam 37,4 wiecie co mozna brac na gorączkę?

ja nie miałam gorączki, ale chyba w aptece polecali mi paracetamol - mam nadzieje, że dobrze zapamiętałam. ale 37,4 to nie jest wysoka temmpretaura. ja na codzien mam ponad 37 w ciąży. także chyba bym nie brała nic na zbicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 18:35

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie o bankowanie komórek macierzystych z krwi pępowinowej. Żadna z Was się nie zdecydowała?

U nas zaczyna się jutro 38t i mlody szaleje na całego. Bywa, że te ruchy na chwilę ustają, ale łatwo sprowokować go do niech oddychaniem przez przeponę. Najwięcej ruchów jest wieczorem i w nocy, rozpycha się, co jest czasami męczące. Nie raz dostaję też kopniaki w żebra.

Wanienkę też zwykłą kupiłam. Bez wkładki narazie, koleżanka podpowiadała mi, żeby na dno rozkładać tetrową pieluszkę. Zobaczymy jak to zagra.

Wiele z Was już nie może się doczekać porodu, a ja jakoś mam ochotę nacieszyć się jeszcze chwilę możliwością laby, poczytania na spokojnie, bez pośpiechu. Niedługo tyle się zmieni...

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiuKolorowy- u nas z kotami ta sama historia... Szczególnie jeden, kiedy widzi wózek to dostaje szału! Byleby się położyć, chowa się tak, żeby nie byłoby go widać i kima ;) Drugi upodobał sobie łóżeczko, ale tutaj zupełnie przez przypadek problem rozwiązał się sam. Mamy plan, że tuż po urodzeniu małego łóżeczko będzie dostawką do naszego łóżka, więc mąż ściągnął jeden bok ze szczebelkami. I mebel przestał dla kota istnieć :) Fakt, że póki co nie ma tam żadnej pościeli, a materac leży w folii, która jest rozcięta.

Edit:
    aniab- my rozważaliśmy bankowanie krwi, ale nie zdecydowaliśmy się przede wszystkim ze względu na argument, że pępowina jest odcinana tuż po porodzie i pobierana jest która normalnie trafiłaby do krwiobiegu dzieciaczka. A ta krew bogata jest w przeciwciała, które jak wiadomo na starcie są bardzo potrzebne. Na sr trafiliśmy na położną, która bardzo rzetelnie przedstawiła nam temat. Jeśli masz ochotę to przeglądnij moje posty, wspominałam tutaj o wszystkich wątpliwościach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 18:44

aniab2205, misKolorowy, sy__la lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine- serdeczne gratulacje :) Dziewczyny dobrze radza, porozbieraj dziecko, a dodatkowo zadzwon do poloznej.
    18ec6235b1f7d8b2e3679c0393c2.jpg

* * *

aniab2205- o ile mnie pamiec nie myli, to chyba Omon zdecydowala sie na bankowanie komorek, sprobuj sie skontaktowac z Nia przez priv :)

Niebieskaa- mam kupiony maly plastikowy kosz, bede oprozniac jeden zbiorczy worek dziennie, zwlaszcza ze segregacja smieci jest obowiazkowa. A dobrym pomyslem jest pozostawienie kosza w ogrodku/tarasie/na balkonie ;)

Misiu- a jak dlugi czas uzywalas wanienki z IKEI? Mam jedna wanienke z wiekszych rozmiarow, ale mam teraz mniejszy prysznic i bedzie mi bardzo nieporecznie napelniac i oprozniac pozniej wode, dlatego zastanawiam sie nad kupnem tej mniejszej, zeby nie obciazac tak bardzo kregoslupa.

Niebieskaa, aniab2205 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2250 jakby się dobrze czuła to pewnie by mi się nie spieszyło, ale z te mojej laby nici, ciężko mi cały dzień i chodzić i stać i leżeć. biodra i żebra bolą, na plusie około 14-15 kg. noce nieprzespane. więc tak turlam się z dnia na dzień.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też będzie problem z kotem. Na razie wszystko pochowane ale jak mieliśmy w domu żeby pooglądać to przecież był pierwszy. Ja myślę że mój to raz po dupie od męża dostanie i się nauczy. Bo jego to się jakoś boi i czuje respekt. A jak nie to nie wiem... będzie miał zakaz wchodzenia do sypialni...

Co do ruchów - moja się mniej rusza jak tatusia nie ma w pobliżu. Normalnie tęskni czy coś? Na szczęście czkawka nie jest zależna od obecności ojca i całe szczęście...

AniaB my zdecydowaliśmy się na bankowaniem. Pakiet pobraniowy leży tuż obok (niespakowanej) torby do szpitala

misKolorowy lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie w domu pies :) co prawda nie wchodzi do łóżeczka i wózka. ale walka z sierścią jest jak walka z wiatrakami.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Ponawiam pytanie o bankowanie komórek macierzystych z krwi pępowinowej. Żadna z Was się nie zdecydowała?

U nas zaczyna się jutro 38t i mlody szaleje na całego. Bywa, że te ruchy na chwilę ustają, ale łatwo sprowokować go do niech oddychaniem przez przeponę. Najwięcej ruchów jest wieczorem i w nocy, rozpycha się, co jest czasami męczące. Nie raz dostaję też kopniaki w żebra.

Wanienkę też zwykłą kupiłam. Bez wkładki narazie, koleżanka podpowiadała mi, żeby na dno rozkładać tetrową pieluszkę. Zobaczymy jak to zagra.

Wiele z Was już nie może się doczekać porodu, a ja jakoś mam ochotę nacieszyć się jeszcze chwilę możliwością laby, poczytania na spokojnie, bez pośpiechu. Niedługo tyle się zmieni...
    Ja sie nie decyduje ponieważ lepiej jak dziecko na początku dostanie te komórki przy swoim starcie poza brzuszkiem - poczytaj za i przeciw , duzo jest informacji na ten temat w necie .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    sunshine- serdeczne gratulacje :) Dziewczyny dobrze radza, porozbieraj dziecko, a dodatkowo zadzwon do poloznej.
    18ec6235b1f7d8b2e3679c0393c2.jpg

* * *

aniab2205- o ile mnie pamiec nie myli, to chyba Omon zdecydowala sie na bankowanie komorek, sprobuj sie skontaktowac z Nia przez priv :)

Niebieskaa- mam kupiony maly plastikowy kosz, bede oprozniac jeden zbiorczy worek dziennie, zwlaszcza ze segregacja smieci jest obowiazkowa. A dobrym pomyslem jest pozostawienie kosza w ogrodku/tarasie/na balkonie ;)

Misiu- a jak dlugi czas uzywalas wanienki z IKEI? Mam jedna wanienke z wiekszych rozmiarow, ale mam teraz mniejszy prysznic i bedzie mi bardzo nieporecznie napelniac i oprozniac pozniej wode, dlatego zastanawiam sie nad kupnem tej mniejszej, zeby nie obciazac tak bardzo kregoslupa.
    Moj synek ma 3 latka i jeszcze sie w niej kapie ;) bardzo fajna i duzo miejsca nie zajmuje .

Jagah lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Magni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice urodziła :) Nelka ma 3050g i 50cm :) Gratulacje!!

Jagah, Lokokoko, lis87, Justyna Sz, Biszkopciki, pati87, nutella_, sallvie, agadana, mada87, slodka100, sy__la, AmyLeah lubią tę wiadomość

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine gratuluję maluszka :)

Vero, jeśli tu zajrzysz, wiem, że głupie pytanie ale.. dałaś ubierać małą Zośkę w szpitalne ubranka? Jak one? są ok?? i jak kocyki, pieluszki i inne rzeczy, które dają małej? jesteś zadowolona z jakości? na wszelki wypadek wezmę jakieś swoje ale jak nie użyję to sterylnie zapakowane wrócą do domku nieużyte :D
    To samo pytanie odnośnie podkładów i innych akcesoriów dla Ciebie? są ok?:)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka tak jak dziewczyny mówią 37.4 to nic strasznego :) z tego co ja wiem to gorączkę powinno się zbijać od 38 stopni, żeby nie niszczyc interferonow-naturalnych wojowników ;) hihi.

A u dzidziusia to też chyba dopiero od 38.5°C powinno się zbijać bo u takiego maluszka to się reguluje temperatura ciała.

Co do wanienki to my też mamy zwykła tega wkładkę anatomiczna tega tzw. "Foczke":)

Sunshine graaaaatuluje :*

Venice Ty też? No to również gratuluję :*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 19:07

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine Gratulacje :-D Dziewczyny już doradziły co do synka.

U mnie maluch wczoraj mało się ruszał dziś już ok. Najbardziej chce mi się śmiać i to już sprawdzone u nas. Jak tatuś dotyka brzucha to często maluch się wycisza lub czuję jakby ukradkiem wycofywał się w inne miejsce :-D Za to jak tylko jest spokój i starszak dotknie brzucha to maluch od razu na niego reaguje. Śmieje się że zaczepia brata i chce się bawić z bratem od czasu bycia w brzuszku ;-)

misKolorowy lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice Gratulacje :-D

Kordonku jednak udało się Ciebie jeszcze wyprzedzić :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 19:13

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 1843 1844 1845 1846 1847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ