WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koronku jeszcze raz wielkie gratulacje! Cieszę się że jesteście wreszcie razem.
    U mnie wydzieliny bez przerwy dużo. Idą mi 2-3 wkładki dziennie. Ale lekarka mówi że stanu zapalnego nie ma :/

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dobrze wiedzieć ;D Tak myślałam, że może przy końcówce ciąży po prostu tego śluzu się tak więcej robi

a Ty Taśka mi nawet nie pisz, że Ci się brzuch stawia ! Każesz mi czekać do kwietnia a Ty co? haha
    PS. Czy jest tu jeszcze chociaż jedna dziewczyna, która nie ma żadnych objawów? Żadnych twardnień, skurczy, ciśnienia itp. itd.? Czy ja już sama tu zostałam taka zupełnie bezobjawowa? ;(
    Spokojnie, jestem jeszcze ja :-)
    Żadnych skurczy, żadnego oczyszczania organizmu... dzis jakieś małe spinania, ale myślę, że to Córcia wypychała coś przez brzuch - to chyba kolano.

sallvie, Niebieskaa lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa nie pomogę mi robili taka z dużą ilością wody litr może dwa nie wiem.. dostałam ja po odejściu wód i na dużych juz skurczach i potem w toalecie oj długo leciało.. ale podczas partych i tak wyszła niespodzianka.. chociaż nie wyobrażam sobie co by było bez tej lewatywy..
    Wiecie co czuje me dziecko już tak nisko ze jak idę szybciej to czasem tak boli ze musze się zatrzymać.. nie miałam tak chyba w poprzedniej ciąży i trochę mnie to martwi.. bo bardzo chce żeby urodził się jako do noszony. .
    Musze zacząć ogarniać ciuszki i łóżeczko dla niego. I w końcu do pakować torbę .. chodzę wiecznie zmęczona i bez sił ostatnio

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa, u nas na sr położna mówiła, że lepsze od lewatywy są czopki glicerynowe. I pewnie są też prostsze w obsłudze

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

atdcqps62brd8znj.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek gratulacje :)

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Agga Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku gratulacje! :) :*

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku, gratulacje swiezo upieczona Mamusiu :-)
    Byłaś bardzo dzielna a teraz tulisz swojego Skarba!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 23:21

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • agadana Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Kordonku dla Ciebie i Synka- Jego też to kosztowało sporo stresu i energii! Najważniejsze, że mamy szczęśliwe zakończenie bo o reszcie napewno zapomnisz :) jeśli będziesz pamiętała to możesz nam w wolnej chwili napisać czy stosowalas wspomagacze czyli wiesiołka, napar z liści malin itp.
    Sallvie dołączam do bezobjawowców ;) a zobacz na jakim etapie ciąży ja jestem! Nic a nic mnie nie dotyczy poza odczuwaniem ciężaru, bólu bioder i problemami że snem. Żadnych skurczy, żadnego napinania, brzuch wysoko, lekarz twierdzi, że wytrzymamy do terminu czyli początku kwietnia.
    Dziewczyny wybaczcie ale nie pamiętam, która z Was wrzucała ostatnio link na allegro do sprawdzonego sprzedawcy tanich biustonoszy do karmienia. Potrzebuję tego linku, będę wdzięczna jak się ponownie tutaj pojawi.
    Iga jak się czujesz? Dzisiaj miałaś jakieś dodatkowe oznaki zbliżającego się porodu? Zawsze jakoś mi najbliżej do porównania z Tobą z racji podobnego wieku ciążowego i tego samego miasta ;)

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat nie przychodza mi do glowy zadne zlote rady.. sami zlecaja usg przy przyjeciu do szpitala. Prsed sama cesarka juz nie mialam.

Monna moj maz nigdy nie byl na L4 a i teraz nie planowalismy opieki bo to 80%

wynagrodzenia, ale cesarka zweryfikowala plany, pomoc meza jest nieoceniona chocby kiedy podaje mi dziecko czy glupia pieluche, po ktora nie musze specjalnie wstawac. Oprocz tego skonczy na spokojnie remont bo teraz sypia po 2h robiac wszystko w nocy po pracy a i ja bede go miala pod reka.

bobas niczego z wymienionych przez Ciebie rzeczy w ciazy nie bralam. No-spe poraz pierwszy w zyciu na jakies 1-2 dni przed porodem.

aniolkowa mama u mnie akurat lekarka oceniala rozwarcie i zgladzenie szyjki i wtedy juz wyczula po szwie, ze dziecko jest zle ulozone. Polozna sprawdzala po niej i potwierdzila a na koncu jeszcze lekarz, ktory ostatecznie robil ciecie.

aniołkowa mama, Aga1991 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agadana masaz krocza robilam od 2 tyg a wiesiolek i herbata z lisci malin od 4 dni, dluzej nie zdazylam ;) u mnie rozwarcie slabo postepowalo, wszystkie skurcze pracowaly na zgladzenie szyjki bo byla dosc wysoka. No ale 4 dni to za malo by cokolwiek mialo mi pomoc.

Nie dam rady na telefonie wymienic kazdej z Was z osobna bo nie jestem w stanie sie wrocic do poprzednich stron odpisujac, ale szalenie wszystkim dziekuje!!! Bylam optymistycznie nastawiona na porod sn ale azalo sie, ze to za malo. Zadna wiec ze mnie bohaterka bo "urodzono" za mnie ale bylam juz tak wycienczona, ze bardzo mi to rozwiazanie pasowalo :) Nie darowalabym tez sobie decydujac sie swiadomie na taki porod sn tylko by udowodnic sobie, ze dam rade a dziecku mialoby cos zagrazac.. dobrze wyszlo bo dzieki skurczom i przygotowaniu do sn moj organizm wyslal odpowiednie sygnaly, hormony ruszyly a i synek byl lepiej przygotowany nuz tak "na zimno" wiec nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.

Wreszcie usnelam -od piatku! Z checia pobieglabym juz po synka :) mam nadzieje, ze cewnik wyjma mi z samego rana, choc i z nim pod pacha latam na noworodki :D wczoraj tylko woda i kroplowka a dzisiaj moge juz biszkopty, kleiki, jogurty naturalne, wiec zaraz jak sie obudzilam po polnocy to opedzlowalam polowe biszkoptow. Jak dobrze pojdzie to jutro wychodzimy! :)

Donia12, agadana, flowerygirl, Milka1991, lis87, Lokokoko, sy__la, Kjopa3, pati87, sallvie, Jagah, Marsylia, kasieniaczek, mada87 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku, zrobiłaś wszystko tak zeby Maluszek mial jak najlepsze i jak najbezpieczniejsze powitanie drugiej strony brzucha:)

A powiedz... Tymek w ostatnich dniach tak sie obrócił czy wczesniej tez nie był położony optymalnie? A nie... to chyba podczas skurczów jakoś niefortunnie sie ułożył, tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 06:10

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Kordonku moje uszanowanie i gratulacje ! :)
    Cieszę się w związku ze szczęśliwym finałem :*

Loko lewatywa to pryszcz. Jedno psik w dziurkę i tyle. Nawet się nie zorientujesz że to już ;) Ja polecam lewatywe bo dużo teho we mnie siedziało, nie oczyscilam się sama przed porodem...niestety przy porodzie i tak coś jeszcze poleciało ale położna szybko sprzatnela interes. Nikt nic nie zauważył, nawet mój mąż stojący obok :D

Aniastaraczka za obrażanie się masz siąść na karnym jeżu. Wszystkie się o Ciebie martwilysmy i wielokrotnie wywolywalysmy. Masz tu siedzieć i pisać posty, te z odpowiedzią i bez!! ;)

My z małą dalej w szpitalu. Zoltaczka. Lekarka mowila ze jak dziś się nie powiększy poziom bilirubiny to może wyjdziemy do domu. Trzymać kciuki ;)

Z rzeczy ważnych w szpitalu:
    Bierzcie jak najwięcej koszul,piżam itd...na tym oddziale panują tropiki, codziennie się przebieram.
    Laktator się przyda na pewno przy nawale, mi wystarcza ręczny ;) ale elektryczny szybciej załatwi sprawę.
    Nie zapomnijcie butelki do karmienia. Przyda się przy problemach z karmieniem piersią, ssaniem itd. Dzięki butelce szybciej się nauczy ssać i możecie możecie w niej podawać swoje mleczko.
    U mnie w szpitalu dają swoje podkłady. Jeśli u Was nie to weźcie duzo. U mnie idą hurtem bo trochę tego leci a lepiej czuć się czysto i świeżo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 06:15

Magni, Kjopa3, AniaStaraczka85, Jagah, aniołkowa mama, Donia12 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku, serdeczne gratulacje :) Dużo trudu za Tobą, ale najważniejsze, że szybko wracasz do siebie.
    Ps. A czemu nie skorzystacie ze urlopu ojcowskiego, który jest w 100% płatny plus ewentualnie dobrane zwolnienie na opiekę? Przecież to by było dla Was korzystniejsze.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • agadana Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku nawet tak nie pisz! Każda z nas napewno uważa, że zrobiłaś wszystko co mogłaś aby stworzyć dziecku najlepsze warunki do przyjścia na świat! Tyle godzin w bólach a Ty piszesz, że "urodzono" za Ciebie? Każdy poród to wydanie na świat dziecka przez matkę. Matkę, której najbardziej na swiecie zależy na dobru własnego dziecka i każdy poród jest w jakimś sensie poświęceniem, nie ważne czy to cc czy sn. Dałaś Tymkowi całą siebie- pamiętaj o tym!
    Milka - bardzo cenne wskazówki, dziękujemy! Mam nadzieję, że uda Wam się jak najszybciej wyjść i za to kciuki :)

Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku moje gratulacje!!!!!!
    Ja nadal w szpitalu. Jejcia ile tu jest dzieciaczkow. Wszystkie odwiedzone. Dzis juz u następnej kolezanki bylam na sali zobaczyć mala Alicje. Przez ten tydzień powiekszylam grono kolezanek.

Milka1991, misKolorowy, Marsylia, Lokokoko lubią tę wiadomość

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku jeszcze raz tutaj ogromne gratulacje. Tymek jest prześliczny, podjelas słuszna decyzje-dobro dziecka jest ważniejsze niż nasze założenia i przekonania.

Co do tego co Mileczka mowi odnośnie rzeczy do szoitala to racja:koszule, koszule i jeszczevraz koszule :) same sie pocimy jak świnki jeszcze przy dziecku, w salach ciepło no i dla własnego komfortu. Duzo wody wziac i jakis delikatnych przekąsek bo na jakieś obiady to ja przynajmniej chęci nie mam. Ja wzięłam za mało chusteczek nawilżających, ale my trochę dłużej jesteśmy. No i wzięte ciuszki tez zweryfikowane. Aha i pieluchy tetrowe czy tam flanelowe. Mi to idzie co chwila nowa.

Z dobrych wieści to dociągam juz ciut więcej, Michaś przybrał na wadze. Spadek miał w pierwszej dobie a teraz juz idziemy do przodu. Jest mega glodomorem, co dwie max trzy godziny sie budzi i dzisiaj juz zjadł mi 50ml. Szok :) śle dole w ta stronę niż jak miałby mi nie jeść :) to tyle z mojej strony.
    Czekam na nowe mamusie :)

flowerygirl, agadana, Milka1991, Justyna Sz, Magni, Kjopa3, sallvie, Jagah, aniołkowa mama, misKolorowy, Lokokoko, Aga1991, mada87 lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:) ale są wspaniale te nasze nowe dzieciaczki na forum tylko je tulić i całować:) och tak zazdroszczę już mamuśką które mogą tulić swoje skarby:)
    ja jutro mam wizytę... mam nadzieje ze ostatnia i lada chwila urodzę, bo z zazdrości robię się powoli zielona:) tez chce już mieć synka przy sobie:) dzisiaj jestem ostatni dzień w pracy... a od przyszłego poniedziałku zaczynam akcje więcej ruchu:) sprzątanie itp... chce mieć już swojego Maciusia przy sobie:) waga z dzisiaj +25 kg!!!! już ledwo chodzę tak mnie wszystko boli...
    Kordonku jak tam twoja waga po porodzie?? bo z tego co pamiętam ty tez sporo przytyłaś... po porodzie jest coś lepiej??

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:25

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agadana u mnie na razie cisza, bóle podbrzusza co jakiś czas, skurcze przepowiadające. dwa kawałki czopa odpadły, ale jasne bez krwi (tak mi się zdaje, że to to). także cierpliwie czekam :):)

aniab2205, agadana lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Mnie się mała dała dzisię wyspać,złapał mnie w nocy jeden skurcz ale jakoś przetrwałam-wtedy twardnieje mi brzuch i boli jak na okres ale układamy się bokiem i oddychamy głęboko do brzucha i wypuszczam i to pomaga-ale jest to dla mnie tak nieprzyjemne że chylę czola przed każdą dziewczyna która przeżyła poród naturalny;)))
    Dziś późno wieczorem mam wizyte,w ciągu dnia trochę kulinarnych planów w domu,jakieś zakupki które chyba na 2 razy muszę podzielić żeby za dużo nie nosic bo wiadomo idę po kilka rzeczy a ppotem nagle cała siata wychodzi...

W piątek moja znajoma co ma termin na ten tydzień porodu wyobraźcie sovie dowiedziała się ze jednak urodzi chłopca...a od 12 tc wszyscy mówili że dziewczynka...normalnie jaja...:-)

Milka1991, flowerygirl lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
‹‹ 1857 1858 1859 1860 1861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ