Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaStaraczka85 wrote:W piątek moja znajoma co ma termin na ten tydzień porodu wyobraźcie sovie dowiedziała się ze jednak urodzi chłopca...a od 12 tc wszyscy mówili że dziewczynka...normalnie jaja...
mam nadzieje, że u mnie nie będzie jaj ;p
widziałam wszystko w 3dwięc liczę, że nie będzie pomyłki
-
nick nieaktualny
-
Czekam niecierpliwie na następne dzieciaczki:)
Kordonku, Milka, dzięki za info.
Dokładam koszule do torby i chyba jeszcze kilka kupie.
Mi dzis doszły nowe dolegliwości. Bola mnie dłonie. Wczoraj tylko jedna dzis rano obie.
Nie wiem czy to zespół cieśni bo boli przy palcach ale mam wrażenie ze od puchnięcie.
Niezła ta końcówka nie powiem!
Dzis usg i wizyta i sprawdzenie spojenia.
Milka1991 lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
nick nieaktualny
-
Jutro o 8.20 mam cc
nutella_, Jagah, bobas2015, pati87, karolyn, IGA.G, Donia12, misKolorowy, lis87, Marsylia, Milka1991, Lokokoko, Aga1991, sy__la, Biszkopciki, ilae, Gakin, kahaśka, mada87, Korcia, niania.ogg, AmyLeah lubią tę wiadomość
[img][/img]
-
nick nieaktualny
-
AniaStaraczka85 wrote:W piątek moja znajoma co ma termin na ten tydzień porodu wyobraźcie sovie dowiedziała się ze jednak urodzi chłopca...a od 12 tc wszyscy mówili że dziewczynka...normalnie jaja...
Ooo no mam nadzieję, że w środę sama usłyszę, że jednak są jaja haha
Wcale bym się nie zdziwiła, raz usłyszeć, że dziewczynka, i to w momencie kiedy dziecko tak pięknie pokazuje swoje 4 literyCoś mi tu nie pasuje.
Twoja znajoma dała mi nadzieję na syna hahahaha
angelika O proszę to jeśli dziś Cię żadna nie wyprzedzi albo już nie wyprzedziła, to jesteś następna w kolejce !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 09:01
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Ale się tu dzieje
Ja mam wizytę za tydzień.
Za to w tym mam mega dużo załatwień-a to połozna, lekarz, badania, musze porozmawiac z pracodawcą o zmianie umowy...trzymajcie kciuki..choć nie liczę na efekt, muszę odwiedzić Urząd Skarbowy, dokończyć dla Synka książeczkę.
a wiecie,że od dziś w Rossmanie promocje na kosmetyki do twarzy -49%?
ai spadla mi trochę waga, niewiele, ale od 3 dni codziennie - 1 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 09:18
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Milka, to miałaś taką lewatywę o małej pojemności? Taką małą buteleczkę?
AniaStaraczka, wcale tak nie strasz z tą płcią! Ja nie wiem czemu ale to mnie ciągle przeraża.. jakbym miała gdzieś z tyłu głowy, że to może być chłopczyk"wszyscy mówili, że dziewczynka" tzn. miała różnych lekarzy? to tymbardziej dziwne
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
agadana- podrzucam link do biustonosza, polecany od Marysli
http://allegro.pl/biustonosz-bak-22-70e-bialy-bak-i6695932545.html
* * *
Wlasnie startuje z prasowaniem ubranek, i na koniec zostawilam sobie odswiezenie wozkaChyba musze sama siebie zmotywowac jakas czekoladka, bo pogoda deszczowa zle na mnie wplywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 09:20
agadana lubi tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:Aniolkowa u nas w szpitalu jest też tak. Dokładnie tak jak mówi bobas. Nie masz swojej położnej to ta z dyżuru zjawia się o jakiś czas sprawdzać postęp
To chyba też zależy od tego ile mają rodzących w danym momencie, ja przy pierwszym porodzie nie miałam swojej położnej, w sensie opłaconej ale tylko ja rodziłam tej nocy i ta położna z dyżuru była przy mnie cały czas, wyszła tylko raz na moment żeby zawołać resztę ekipy na sam koniec -
a ja chyba nie chciałabym położnej non stop, myślę, że chwilę sam na sam z mężem dadzą nam wiekszy komfort. zawsze będzie można załować położną w chwilach zwątpienia. moja kolezanka rodziła niedawno w tym szpitalu w którym ja będę rodziła i mówiła, że położna przychodzi często choćby zapytać się czy wszystko w porządku
-
Dzień dobry,
Mam na imię Ava i od 16 marca poznaję świat od jego nowej, lepszej strony. Jeszcze nie wiem, jak tu jest, ale wydaje mi się, że fajnie, bo Mama i Tata ciągle się uśmiechają i wyglądają na przeszczęśliwych. Strasznie dużo mówi się na tym świecie o liczbach. Ja w pierwszych minutach życia już usłyszałam trzy: waga 2955, długość 53, Apgar 10/10. Nie wiem, o co chodzi, ale wszyscy bardzo się cieszyli.
Ja z kolei bardzo się cieszę, że wreszcie przybyłam na ten świat.
PS.
Mama prosiła, żeby przekazać ciociom 3 rzeczy:
- przeprasza, że dopiero teraz się mną chwali, ale... odkąd jestem, pożeram jej cały czas
- wkrótce wrzuci opis porodu (tworzy się na raty, bo inaczej się nie da)
- gratuluje wszystkim mamo, których życie w ostatnich dniach zmieniło się tak jak u niej! i trzyma kciuki za kolejneIGA.G, Jagah, sallvie, aniołkowa mama, Monna, misKolorowy, atat, Kjopa3, Yammi, Magni, Reni1982, Niebieskaa, itania, lis87, Marsylia, agadana, Donia12, Taśka22, Justyna Sz, bobas2015, pati87, aniab2205, Milka1991, flowerygirl, Anjouek, Lokokoko, Aga1991, sy__la, kasieniaczek, Biszkopciki, ilae, Karolczyk, eforts, Kasialudek, nutella_, Gakin, kahaśka, mada87, Jastin76, slodka100, vitae13, Korcia, Peg, Teklaa, niania.ogg, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
annak- przekaz corce, o kosmicznym imieniu, ze witamy na Swiecie w pelnej gamie kolorystycznej!
Jest przeurocza, nic dziwnego ze skradla do reszty Wasze serca i czas!
Mam nadzieje, ze czujesz sie coraz lepiej po zabiegu i szybko dojdziesz do formy. Usciski dla Ciebie, Avy i gratulacje dla Taty
* * *
MagdaWaw & Wanda- wciaz w dwupaku, jakies wiadomosci z frontu porodowki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 09:33
-
Annak, Ava wzruszający wpis
duże buziaki dla was i mam nadzieję, że ty jesteś w tak samo dobrej formie jak Ava, bo ona jest cudowna nie dziwię się, że skradła wasze serca ❤
Milka, Kordonku, lis dzięki za rady, co do rzeczy szpitalnych. Mam jeszcze kilka pytań jeśli będziecie miały czas odpowiedzieć:
1. Ciuszki zweryfikowane, czyli co najlepiej się sprawdza? Ile warstw tych ciuszków ubieracie, żeby dziecka nie przegrzac, ale nie bylo mu zimno?
2. Podkłady poporodoweb- wziąć duży zapas, czyli? Pytanie przede wszystkim do Milki, bo po sn ponoć tych odchodów poporodowych jest więcej? Ja mam do szpitala 2paczki i 2 zapasowe w domu, a na później już duże podpaski, wystarczy czy to optymistyczna wersja?
3. Czy staniki do karmienia rzeczywiście przydają się już w szpitalu? 2szt wystarczą? -
Avo, witam Cie na świecie. Jesteś piękna!
Życzę i dużo szczęscia i zdrowia.
Nie wiem czy już wiesz, ale masz wspaniałą, mądrą mamę, która nie jednej z nas tu pomogła! Całuj ją mocno od nas :*
Wy macie tak pięknie poubierane dzieci w tym szpitalu a ja zapakowałam takie gorsze rzeczy bojąc się, że coś sie zniszczy i szkoda na szpital
Wyrodna matka!
Chyba muszę sie przepakowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 10:35
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1