Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis, Milka dziękuje za odpowiedzi​, waszą pomoc jest nieoceniona, trochę mi to rozjaśnia w głowie, bo ja to zielona w tym temacie jestem, a torbę to chyba już ze trzy razy przepakowywałam :D

Loko, aniołkowa, kasieniaczek współczuję wam, że musicie same to ogarniać, bo przecież jak zrobicie tok w domu to nie wiadomo ile będziecie się oczyszczać a jak złapie was jeszcze coś w drodze do szpitala? Nie ma możliwości żebyście wzięły to ze sobą i położna zrobiła wam w szpitalu? Ja w jakiś próbkach dostałam czopki eva/qu i jest napisane, że na zaparcia dla kobiet w ciąży i podczas karmienia oraz dla osób przed zabiegami chirurgicznymi, więc to chyba też oczyszcza organizm, może to wygodniejsza wersja niż ta lewatywa?

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu u mnie lewatywę robią w szpitalu :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko Tak jak pisze Milka podczas porodu nie będziesz w ogóle myślała o tym strachu przed lewatwą, to na prawdę nic takiego, też myślałam zanim miałam zrobioną boże jaki wstyd i w ogóle, ale nie było tak źle, Ty szybko o tym zapomnisz a położna, która będzie ją wykonywać jeszcze szybciej .

Niebieskaa Duża dziewczynka już, fajnie że przekroczyła 3kg

Niebieskaa lubi tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:25

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna ja właśnie też mam tę. Canpolu jednorazowe :) tylko mam jedną paczkę (5szt) a Ty ?

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Koko to u ciebie tylko strach? Myślę, że nie masz się co stresować, tak jak dziewczyny piszą szybko o tym zapomnisz przy porodzie, a może wcale nie będzie potrzebna, bo twój organizm sam się oczyści ;) Pamiętam jak przezywałaś pierwsza wizytę u gina a chyba nie było tak źle? Teraz będzie podobnie ;)

Niebieska to już spora dziewczynka już może wychodzić ;)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, po prostu tu uważają, że lewatywa nie jest potrzebna bo sama się oczyszczę a po czopkach czy czymkolwiek innym tak samo może mnie złapać w drodze :D Dziś mam ostatnią SR to jeszcze raz spytam o tą lewatywę ewentualnie.
    Sama lewatywa mnie nie przeraża tylko pytałam z ciekawości czy ta mała buteleczka na pewno coś daje.

Milka, ile czasu po tej lewatywie się wypróżniałaś?

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko ale Ty tego nie czujesz jak ona Ci to wkłada. Obiecuję Ci że sama będziesz zdziwiona ze tak panikowalas o nic ;)
    Loko ja miałam 2 pary majtek siateczkowych i bardzo je polecam. Dobrze trzymają podklad, są przewiewne i po upraniu od razu wysychaja. Ja wczoraj przerzucilam się już na swoje bawełniane gacie ;)

Szczęśliwa Mamusia, kasieniaczek lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa ja się w ogóle nie oczyscilam sama. Nie miałam ani wymiotow ani biegunki, tylko mdłości. Lewatywa szybko działa więc najlepiej ja jak najdłużej przetrzymać. Mnie szybko pogonilo i przez to później jeszcze dwa razy biegłym do łazienki. Dzięki lewatywie uniknelam kupy stulecia na łóżku porodowym ;)

Lokokoko, Reni1982, ilae, Jagah, Donia12, nutella_, agadana, mada87 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak misiukolorowy, pamiętam to jak dziś haha :-D

Monna ja też mam rozmiar M. Ale chyba dokupie tak jak Milka mówi jeszcze jedna paczkę siaeczkowych :))

Podkładów mam tylko 2 paczki. Jedne na noc, drugie na dzień. I jedna paczkę podkładów na łóżko.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Lokokoko, Milka1991 lubią tę wiadomość

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie bójcie się tej lewatywy naprawdę nie ma czego.Ja też się martwilam że nie dolece a przed laparoskopia miałam w razy jedna na wieczór w dniu poprzednim a druga rano w dzień zabiegu-pospacerowalam może 10 minut pod toaleta i juz było po wszystkim.oczywiście nie jest t9 szczyt przyjemności (aplikacja) ale przynajmniej byłam spokojna że podczas zabiegu nic się nie wydarzy

Lokokoko, karolyn lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na wyjście też muszę kupić bawełniane gacie :) tylko martwi mnie rozmiar,zebym dobrze trafiła. :) Ale to może yciagne jedne i spróbuję :-D haha.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 opakowania takich siateczkowych majtek , jakby co schowam parę własnych :-) .

Hej hej kochane :-* .

U was też taka pogoda jak nie śnieg to deszcz , ech aż z domu się nie chce wyjść . Wyspać się nie wyspałam jak znajdę późniejczas to dam wam znać jak po KTG , mąż o 17 wraca zje a za nim tam dojedziemy do Lublina to 19 będzie plus minus z KTG też się zejdzie muszą tam mnie obsłużyć :-P . P ciśnienie itp itd , i odczekać muszę swoje jeszcze gina dopytam się o parę rzeczy .

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    I na wyjście też muszę kupić bawełniane gacie :) tylko martwi mnie rozmiar,zebym dobrze trafiła. :) Ale to może yciagne jedne i spróbuję :-D haha.

Loko ja wzięłam swoje Stare gacie w których smigalam w ciąży. Po co Ci nowe. Twoja dupka po porodzie szybko nie zmieni rozmiaru ;)

Dziewczyny ja chyba oszalalam ale nie mogę się doczekać kolejnej ciąży :D chciałabym ją przeżywać w takim samym gronie jak teraz ;) ale w planach starania nie wcześniej jak za dwa lata...

sallvie, Lokokoko, Taśka22, Jagah, flowerygirl, nutella_, Aga1991, agadana lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Dziewczyny ja chyba oszalalam ale nie mogę się doczekać kolejnej ciąży :D chciałabym ją przeżywać w takim samym gronie jak teraz ;) ale w planach starania nie wcześniej jak za dwa lata...

Kochana, ja jeszcze tego dziecka nie urodziłam a już się kolejnej ciąży doczekać nie mogę ;) Ale też starania o drugiego maluszka dopiero za dwa lata haha
    To może znowu uda nam się w jednym czasie zajść w drugą ciążę i jeszcze śmieszniej by było jakbyśmy znowu dzieci tej samej płci miały i znów tak samo nazwały haha

Właśnie tak a propos tych starań o drugiego maluszka i w ogóle. Nie wiem kompletnie za jaką metodę antykoncepcji się zabrać...

Milka1991 lubi tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

preg.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Milka! podoba mi sie Twoje podejscie! po porodzie naturalnym, ktory do latwych nie nalezy..zreszta zaden porod do latwych nie nalezy... i juz nie moze sie doczekac kolejnej ciazy:DDD lubie ten optymizm!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • atat Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta ciąża musi wystarczyć na całe życie.
    Kilka tygodni po porodzie mam zaplanowane usunięcie jajników wiec nawet nie pobudzam swoich myśli do drugiego dziecka.
    To zakocham i rozpuszcze :)

Milka1991, karolyn, sallvie, Lokokoko, Taśka22, eforts, pati87, Jagah, Donia12, aniab2205, nutella_ lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie ja chyba najprościej tabsy :)

Niebieska jako moja forumowa siostra jestem pewna że będziesz mieć podobne wrażenia :D
    Grunt to dobre nastawienie i trzymanie się wersji że narodziny dziecka to coś cudownego co przycmiewa wszelkie negatywy tego finału.

Atat to ukochaj jak za dwoje albo i troje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 11:53

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
‹‹ 1860 1861 1862 1863 1864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ