X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis, Milka dziękuje za odpowiedzi​, waszą pomoc jest nieoceniona, trochę mi to rozjaśnia w głowie, bo ja to zielona w tym temacie jestem, a torbę to chyba już ze trzy razy przepakowywałam :D

Loko, aniołkowa, kasieniaczek współczuję wam, że musicie same to ogarniać, bo przecież jak zrobicie tok w domu to nie wiadomo ile będziecie się oczyszczać a jak złapie was jeszcze coś w drodze do szpitala? Nie ma możliwości żebyście wzięły to ze sobą i położna zrobiła wam w szpitalu? Ja w jakiś próbkach dostałam czopki eva/qu i jest napisane, że na zaparcia dla kobiet w ciąży i podczas karmienia oraz dla osób przed zabiegami chirurgicznymi, więc to chyba też oczyszcza organizm, może to wygodniejsza wersja niż ta lewatywa?

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu u mnie lewatywę robią w szpitalu :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko Tak jak pisze Milka podczas porodu nie będziesz w ogóle myślała o tym strachu przed lewatwą, to na prawdę nic takiego, też myślałam zanim miałam zrobioną boże jaki wstyd i w ogóle, ale nie było tak źle, Ty szybko o tym zapomnisz a położna, która będzie ją wykonywać jeszcze szybciej .

Niebieskaa Duża dziewczynka już, fajnie że przekroczyła 3kg

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:25

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna ja właśnie też mam tę. Canpolu jednorazowe :) tylko mam jedną paczkę (5szt) a Ty ?

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Koko to u ciebie tylko strach? Myślę, że nie masz się co stresować, tak jak dziewczyny piszą szybko o tym zapomnisz przy porodzie, a może wcale nie będzie potrzebna, bo twój organizm sam się oczyści ;) Pamiętam jak przezywałaś pierwsza wizytę u gina a chyba nie było tak źle? Teraz będzie podobnie ;)

Niebieska to już spora dziewczynka już może wychodzić ;)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, po prostu tu uważają, że lewatywa nie jest potrzebna bo sama się oczyszczę a po czopkach czy czymkolwiek innym tak samo może mnie złapać w drodze :D Dziś mam ostatnią SR to jeszcze raz spytam o tą lewatywę ewentualnie.
    Sama lewatywa mnie nie przeraża tylko pytałam z ciekawości czy ta mała buteleczka na pewno coś daje.

Milka, ile czasu po tej lewatywie się wypróżniałaś?

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko ale Ty tego nie czujesz jak ona Ci to wkłada. Obiecuję Ci że sama będziesz zdziwiona ze tak panikowalas o nic ;)
    Loko ja miałam 2 pary majtek siateczkowych i bardzo je polecam. Dobrze trzymają podklad, są przewiewne i po upraniu od razu wysychaja. Ja wczoraj przerzucilam się już na swoje bawełniane gacie ;)

Szczęśliwa Mamusia, kasieniaczek lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa ja się w ogóle nie oczyscilam sama. Nie miałam ani wymiotow ani biegunki, tylko mdłości. Lewatywa szybko działa więc najlepiej ja jak najdłużej przetrzymać. Mnie szybko pogonilo i przez to później jeszcze dwa razy biegłym do łazienki. Dzięki lewatywie uniknelam kupy stulecia na łóżku porodowym ;)

Lokokoko, Reni1982, ilae, Jagah, Donia12, nutella_, agadana, mada87 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak misiukolorowy, pamiętam to jak dziś haha :-D

Monna ja też mam rozmiar M. Ale chyba dokupie tak jak Milka mówi jeszcze jedna paczkę siaeczkowych :))

Podkładów mam tylko 2 paczki. Jedne na noc, drugie na dzień. I jedna paczkę podkładów na łóżko.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Lokokoko, Milka1991 lubią tę wiadomość

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie bójcie się tej lewatywy naprawdę nie ma czego.Ja też się martwilam że nie dolece a przed laparoskopia miałam w razy jedna na wieczór w dniu poprzednim a druga rano w dzień zabiegu-pospacerowalam może 10 minut pod toaleta i juz było po wszystkim.oczywiście nie jest t9 szczyt przyjemności (aplikacja) ale przynajmniej byłam spokojna że podczas zabiegu nic się nie wydarzy

Lokokoko, karolyn lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na wyjście też muszę kupić bawełniane gacie :) tylko martwi mnie rozmiar,zebym dobrze trafiła. :) Ale to może yciagne jedne i spróbuję :-D haha.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 opakowania takich siateczkowych majtek , jakby co schowam parę własnych :-) .

Hej hej kochane :-* .

U was też taka pogoda jak nie śnieg to deszcz , ech aż z domu się nie chce wyjść . Wyspać się nie wyspałam jak znajdę późniejczas to dam wam znać jak po KTG , mąż o 17 wraca zje a za nim tam dojedziemy do Lublina to 19 będzie plus minus z KTG też się zejdzie muszą tam mnie obsłużyć :-P . P ciśnienie itp itd , i odczekać muszę swoje jeszcze gina dopytam się o parę rzeczy .

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    I na wyjście też muszę kupić bawełniane gacie :) tylko martwi mnie rozmiar,zebym dobrze trafiła. :) Ale to może yciagne jedne i spróbuję :-D haha.

Loko ja wzięłam swoje Stare gacie w których smigalam w ciąży. Po co Ci nowe. Twoja dupka po porodzie szybko nie zmieni rozmiaru ;)

Dziewczyny ja chyba oszalalam ale nie mogę się doczekać kolejnej ciąży :D chciałabym ją przeżywać w takim samym gronie jak teraz ;) ale w planach starania nie wcześniej jak za dwa lata...

sallvie, Lokokoko, Taśka22, Jagah, flowerygirl, nutella_, Aga1991, agadana lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Dziewczyny ja chyba oszalalam ale nie mogę się doczekać kolejnej ciąży :D chciałabym ją przeżywać w takim samym gronie jak teraz ;) ale w planach starania nie wcześniej jak za dwa lata...

Kochana, ja jeszcze tego dziecka nie urodziłam a już się kolejnej ciąży doczekać nie mogę ;) Ale też starania o drugiego maluszka dopiero za dwa lata haha
    To może znowu uda nam się w jednym czasie zajść w drugą ciążę i jeszcze śmieszniej by było jakbyśmy znowu dzieci tej samej płci miały i znów tak samo nazwały haha

Właśnie tak a propos tych starań o drugiego maluszka i w ogóle. Nie wiem kompletnie za jaką metodę antykoncepcji się zabrać...

Milka1991 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Milka! podoba mi sie Twoje podejscie! po porodzie naturalnym, ktory do latwych nie nalezy..zreszta zaden porod do latwych nie nalezy... i juz nie moze sie doczekac kolejnej ciazy:DDD lubie ten optymizm!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • atat Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta ciąża musi wystarczyć na całe życie.
    Kilka tygodni po porodzie mam zaplanowane usunięcie jajników wiec nawet nie pobudzam swoich myśli do drugiego dziecka.
    To zakocham i rozpuszcze :)

Milka1991, karolyn, sallvie, Lokokoko, Taśka22, eforts, pati87, Jagah, Donia12, aniab2205, nutella_ lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie ja chyba najprościej tabsy :)

Niebieska jako moja forumowa siostra jestem pewna że będziesz mieć podobne wrażenia :D
    Grunt to dobre nastawienie i trzymanie się wersji że narodziny dziecka to coś cudownego co przycmiewa wszelkie negatywy tego finału.

Atat to ukochaj jak za dwoje albo i troje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 11:53

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
‹‹ 1860 1861 1862 1863 1864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ