X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak blacha dobra to moze warto naprawić? W końcu i tak jest jak skarbonka a sprzedając i tak nie odzyskanie pieniędzy wyłożonych w niego.

• eforts Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a ja się zastanawiam dlaczego nie wynajeliscie mieszkania na pierwszym piętrze? :) przecież zdawalas sobie sprawę jak to jest mieszkać na czwartym?
    Pytam bo moja siostra kupiła takie mieszkanie ale wiele lat temu, była młoda i wydawało jej się że będzie ok
    Z dwójka dzieci uciekli z tamtad. Co do auto to nie wiem jakie wyjście jest najlepsze.

niania.ogg lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was i gratuluje rozpakowanym mamuśkom ;)

U mnie jutro donoszono ciaza , takze zabieram sie za porządki itp moze zakupy aby moje chłopaki miały pełna lodówkę jak mnie nie bedzie kilka dni .

Synkowi wczoraj kupiłam buty przez internet , zapłaciłam za nie a Pani mi odpisuje ze nastąpiła pomyłka i nie maja ich na stanie - taka jestem zła bo bardzo minusie podobały .

Kupiłam tez łóżeczko dostawkę do naszego bo stwierdziłam ze w tym normalnym pewnie tak jak starszy i tak nie bedzie spał .
    Zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie .

misKolorowy lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • atat Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda! Gratulacje. Gdzie rodziłas?

Pati- a moze warto kupic cos tańszego czego naprawy mało kosztują? Ja juz kiedyś pisałam ze mam taka astre 18letnia która była moim pierwszym autem. Jest nie do zdarcia, a nawet jak cos sie zepsuje to kosztuje grosze.
    Ja myśle ze warto przemyśleć. Te auta z elektronika to studnia bez dna.

niania.ogg lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Pati a ja się zastanawiam dlaczego nie wynajeliscie mieszkania na pierwszym piętrze? :) przecież zdawalas sobie sprawę jak to jest mieszkać na czwartym?
    Pytam bo moja siostra kupiła takie mieszkanie ale wiele lat temu, była młoda i wydawało jej się że będzie ok
    Z dwójka dzieci uciekli z tamtad. Co do auto to nie wiem jakie wyjście jest najlepsze.
    W naszym miescie prawie nie ma mieszkan do wynajecia. Od paru miesiecy patrzylismy w ogloszenia. I napawde ciezko jest znalezc jakiekolwiek duze mieszkanie. Nawet na innych osiedlach nie bylo ofert. My tez mieszkalismy na 4pietrze. Wiec gdybysmy mieszkania nie znalezli nizej to i tak wozek by byl w aucie.
    Dlatego jak wynajmowalismy nasze mieszkanie to telefony sie urywaly i 1 osoba co je obejrzala od razu umowe podpisala.

Właśnie sie dowiedzialam od siostry ktora kupila auto w styczniu za 24 000, ze tez ma silnik do wymiany. A auto bylo od znajomego elekryka kupowane wiec niby mialo byc ok.

Prawdopodobnie jak uda nam sie pieniadze pozyczyc to bedziemy naprawiac to auto. Bo bedzie pewnosc ze nim pojezdzimy bez dyzych kosztow napraw.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop,hop!:-*

Nutella i szczęśliwa mamusiu, a już szykowalam się na relacje z porodówki hihi :-D

Pati ja na Waszym miejscu też dolozylabym pieniazki do tego auta. ;)

Ja też w Marcu na pewno nie urodze :-D zresztą dopiero w kwietniu mam ciążę donoszona więc to i lepiej :))

Dopiero się obudziłam i już nic mo się nie chce... ;) Masakra ciągle sprzątam,a ciągle ydaje mi się że mam brudn..m :( oswiwieje.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) my dzisiaj jedziemy na roczek do bratanicy narzeczonego :) pamięta jakby to wczoraj bylo jak szwagierka rodzila. Też siedziałam wtedy u teściów no i byl wielki piatek :) w zyciu bym nie pomyślała że za rok o tej porze będę w zaawansowanej ciąży :)

koko a mi się dziś śniło że urodziłaś Filipka :)
    Magdawaw Gratulacje !!!

Lokokoko lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łołołoł Sallvie :-D haha. Udanej imprezie :-*

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 38t0t !
    Teraz kiedy wiem że mam już rozwarcie czuję taki dreszczyk na plecach i wysłuchuje się w ciało czy coś się zmienia. Na pewno czuję napieranie na krocze jak biorę małą na ręce.

Trochę jestem przerażona że jak urodze chłopca 3350 to mało co będę miała na taką malizne :( wcześniejsze dzieci 3750 i 59cm oraz 3950 i 56cm

misKolorowy, pati87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:19

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw gratulacje :)

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co by było jakbym w planie porodu nie zgodziła sie na masaż szyjki. Do końca mi trzymała. Gdyby nie położna która ciagle masowala aż do momentu kiedy można było użyć vacuum nie wiem co by było.
    Są rożne sytuacje i wierze ze lekarze wiedza co robią. U mnie zadziałali szybko nie mówiąc mi w trakcie co sie dzieje tylko kierując mna.

Hashija, Justyna 8921 lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Magda gratuluję ekspresowego porodu i dzieciaczka u boku!

My wczoraj z mężem poimprezowaliśmy u znajomych i wrócilismy do domu o 4 :) Nie wiem jakim cudem nie zasnełam przy stole :)

kasieniaczek, vitae13, ilae lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipek( albo bardziej ja) dostał od cioci która zajmuje się robieniem bransoletek :)

25qrxfp.jpg

misKolorowy, Omon, Reni1982, Milka1991, pati87, vitae13, mada87, eforts lubią tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw ogromne gratulacje :) taki szybki poród miałaś, że pozazdrościć ;) Malutki się wygrzeje i zaraz pójdziecie do domku, buziaki dla was :*:*

Atat może spróbuj karmienia w tych kapturkach? Nam neonatolog mówiła, że jak dziecko tak krótko je, to że lepiej ściągać mleko i podawać z butli, żeby kontrolować ile zjada, może spróbuj tak, a oprócz tego przystawiaj do piersi żeby się nie odzwyczail?

Pati wiadomo że nikt nie sprzedaje sprawnego auta, czy dasz za nie 5, 10, czy 20tys to i tak na początku sporo trzeba będzie w nie włożyć i kupując używane auto trzeba się z tym liczyć, a im droższe auto tym droższe części. Nie znam nikogo kto kupił by auto i nie musiał w niego na początku wkładać, żeby doprowadzić go do porządku. Mój brat dał za auto 20tys (oczywiście na kredyt), a 6tys miał w zapasie na naprawy i zabrakło mu, nie jesteście niestety jedyni, choć współczuję ci problemów, bo macie ich sporo, mam nadzieję, że maleństwo poczeka do terminu, żeby te stresy trochę opadły.

My dziś mamy w planie sprzątanie i mycie okien, ale mąż jeszcze śpi po nocce, więc my z Michałkiem też odpoczywamy jeszcze ;)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw- gratuluje szczesliwego spotkania z Antosiem i zycze szybkiego powrotu do domu, usciski! :)

kartki-okolicznosciowe-12038782_8556074872.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 10:01

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziłam w Poznaniu na Polnej, skurcze zaczęły mi sie o 17 i wtedy miałam 5 cm rozwarcia. Parte skurcze miałam trzy, więc aż tak mocno nie bolało, a nawet jeśli to juz o tył zapomniałam ;-)

sy__la, Lokokoko, Monna, misKolorowy, kasieniaczek, ilae, agadana, AmyLeah lubią tę wiadomość

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za gratulacje...

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu kolorowy mi w szpitalu zabronili kapturków smoczków nawet odciągania. Dlatego wymusilam wyjście ze szpitala.
    Ale po konsultantce laktacyjnej chce odciągać odnawiać z butli przynajmniej raz dziennie żeby obserwować tak jak mówisz ilośc.
    Tylko mam ręczny laktator i ciezkonidzie.
    Jaki polecacie elektryczny?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 1909 1910 1911 1912 1913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ