X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak piękny opis, zdecydowanie powinnaś go wydrukować i wręczyć kiedyś Avie jak dorośnie, albo w okresie młodzieńczego buntu :) Na pewno jesteście wspaniałą rodziną, życzę ci żebyś już nigdy nie musiała tak bardzo bać się​ o Avę, niech teraz wasze życie wypełnia tylko to szczęście :*

Iga, Koko wasze dzieci mają piękne imiona, bo wybrane przez was-rodziców :)

Niebieska teraz Franek to jedno z najpopularniejszych imion, mi bardzo się podoba chciałam, żeby nasz synek je nosił, ale mąż stwierdził, że jak pójdzie do szkoły to będzie dziesiątym Frankiem w klasie, no i stanęło na Michałku ;)

Ja dziś posprzątałam cały dom, umyłam okna, a na koniec wybawilam się z moim 4 letnim bratankiem, a teraz kręgosłup tak mnie boli, że nie wiem co robić, czy siedzę, czy leżę to jest źle, chyba przegięłam :/

Lokokoko lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A AniaStaraczka​ uwielbiam takie ciasta, więc na pewno wykorzystam przepis, jak po ciąży nie będę mogła zrzucić kg to zwale na ciebie :p

AniaStaraczka85 lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś znowu powtórka z wczoraj. Już wolałabym ciszę niż codziennie strach i fałszywe alarmy. :/ jak tak dalej pójdzie to nikt mi nie uwierzy, gdy na serio będzie się coś dziać

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak
    Piekny i wzruszajacy opis.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do swojej lekarki bo znów mnie kolejny raz zlapalo i kazała mi rano na 8 przyjechać do szpitala to mnie zbada i zobaczymy czy trzeba wcześniej to cc bo np.jest jakieś rozwarcie czy mogę doczekać do tego 4 na spokojnie.
    Trzymajcie kciuki żebym nie musiała już tam zostawać.;)))

misKolorowy lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 25 marca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    U mnie dziś znowu powtórka z wczoraj. Już wolałabym ciszę niż codziennie strach i fałszywe alarmy. :/ jak tak dalej pójdzie to nikt mi nie uwierzy, gdy na serio będzie się coś dziać
    No właśnie też tak mam że nie do końca wiem co się dzieje.dziś już 5 razy złapał mnie skurcz tzn twardnienie plus mocny ból jak na miesiączkę trzymający koło 3 minut i nie wiem na ile jest to przepowiadajacy a na ile nie-gdybym nie miała cc zaplanowanego to bym się chyba nie martwila aż tak bo wiedziałabym że do porodu nie ma co jechać póki nie ma regularnosci.a tak to nie wiem co jest grane i czy zaraz nie będzie za późno. No nic dowiem się jutro rano

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mię chce mierzyć nas ta sama miarą ale ja mam regularne skurcze cała dobę. Plus bóle miesiaczkowe od kilku dni, dzisiaj w nocy aż mnie wzbudzały.
    Z tym że rozumiem Twoja niepewność że względu na CC.

Annak pięknie napisane, czytałam czekając na gości i nie wiedziałam czy przerwać bo się porycze czy czytać dalej bo nie mogłam się.oderwax.
    A mogę zapytać co to jest biały motyl?

She chudziutka jesteś!!

Laski ciąża po 35 rz to ciąża geriatryczna :D

Niebieska fajnie ze wyjazd się udał i słodkie łupy :) takim dużym misiem mój syn się nie dawno zainteresował i teraz je z nami, jeździ z nami na zakupy, śpią razem!!

To.orawda że teraz Franków jest mnóstwo!!! Normalnie co czwarty chłopiec :) przeplatany Aleksandrem, Marcelem i Kuba :)

Właśnie moi goście poszli. Dzisiaj wstałam o 6 i jutro pewnie też młody nie da pospac :/

Dziewczyny a czy Wam starszymi też.sie trochę odbijają o brzuch? Bo ja staram się go chronić ale różnie bywa przy rozbieganym dziecku :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ale mnie właśnie wkurzyła moja bratowa - dzwoni kontrolnie spytać czy urodziłam, i nagle pyta jak będzie miała córeczka na imię. mimo, że od początku mówimy, że Anielka, słyszała wiele razy. na co ona wydaje dźwięk niezadowolenia, że brzydkie imię, że jej się nie podoba, i jeszcze jej mama w tle, że dziwne imię, żebyśmy się zastanowili. no kurde - aż się zagotowałam. po pierwsze co ich interesuje jak nazwiemy dziecko, nasza sprawa, a po drugie co za tupet, żeby mówić, że im się nie podoba. każdy ma swój gust, każdemu podoba się inne imię. ja nie krytykuję czyichś wyborów i w życiu bym nie powiedziała komuś, że brzydkie imię wybrali

U mnie tez kazdy komentowwał ze Kuba to taki popularne imie, i ze co drugi chłopiec to Kuba. Do pasji doprowadzają mnie takie komentarze. Tak samo gdy ciotki próbowały namówic mnie do swoich typów. Hitem była moja chrzestna, która proponowała imie swojego męza.
    A mnie nie interesuje, ze mój synek nosi bardzo popularne imię. My takie dla niego wybralismy i uwazam ze do niego pasuje.

IGA.G, aniab2205 lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • agadana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Dziewczyny, jestem z Wami cały czas i przepraszam, że wpadam jak po ogień bez odniesienia się do bieżących tematów ale zaczyna mnie ogarniać niepokój... Wczoraj wieczorem 3x musiałam szybko odwiedzić toaletę. Pomyślałam, że może to to słynne oczyszczanie organizmu ale z drugiej strony może jednak coś zjadłam i mi zaszkodziło. Problem w tym, że biegunka ustąpiła natomiast to uczucie "parcia" lub bólu w dolnej części pleców (ciężko rozróżnić, to tak jakby 2w1) pojawia mi się tej nocy bardzo często i nie pozwala zasnąć. Poza tym żadnych napinań czy bólu brzucha nie odczuwam, tylko te plecy co jakiś czas... co o tym myślicie?

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem Kubuś okropnie nas wystraszył. Zaczął kichać biała wydzielina, a z ust zaczeła wychodzić piana. Szybko uzyliśmy katarka. Maz jeszcze nigdy tak ekspresowo odkurzacza nie wyjmował. Pomogło. Wczesniej zdarzył mu sie kichnać czyms białym. połozna mowiła ze to latego ze nie był odsluzowany w szpitalu. Najgorsze ze w weekend nie moge do niej zadzwonic. Musze czekac do poniedziałku...

oczywiscie jak bedzie sie pogarszac to IP, ale po oczyszczeniu noska wszystko jest ok. oddycha ładnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 04:05

atdc2n0at8s9ecys.png

Wysłany: 26 marca 2017, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Ania mię chce mierzyć nas ta sama miarą ale ja mam regularne skurcze cała dobę. Plus bóle miesiaczkowe od kilku dni, dzisiaj w nocy aż mnie wzbudzały.
    Z tym że rozumiem Twoja niepewność że względu na CC.

Annak pięknie napisane, czytałam czekając na gości i nie wiedziałam czy przerwać bo się porycze czy czytać dalej bo nie mogłam się.oderwax.
    A mogę zapytać co to jest biały motyl?

She chudziutka jesteś!!

Laski ciąża po 35 rz to ciąża geriatryczna :D

Niebieska fajnie ze wyjazd się udał i słodkie łupy :) takim dużym misiem mój syn się nie dawno zainteresował i teraz je z nami, jeździ z nami na zakupy, śpią razem!!

To.orawda że teraz Franków jest mnóstwo!!! Normalnie co czwarty chłopiec :) przeplatany Aleksandrem, Marcelem i Kuba :)

Właśnie moi goście poszli. Dzisiaj wstałam o 6 i jutro pewnie też młody nie da pospac :/

Dziewczyny a czy Wam starszymi też.sie trochę odbijają o brzuch? Bo ja staram się go chronić ale różnie bywa przy rozbieganym dziecku :)
    No to właśnie liczę że po badaniu lekarka stwierdzi że jest dobrze,nic się nie rozkręca i ze wrócę do domu...
    Znów mnie wybudzil bolesny skurcz który już odszedł a trraz ciągle brzuch twardnieje więc już chyba nie zasne do rana...ja mogę wytrzymać to,niech mi tylko powie że można jeszcze ten tydzień czekać bo ja laik nie rodziła jeszcze to nie wiem;) zwłaszcza że mam mieć cc to nie wiem na ile mogę sobie pozwolić:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • agadana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bieżącego tematu wyboru imion- jakby wszystkim się takie same podobały to wszystkie dzieci tak samo by miały na imię. Ja już Wam kiedyś pisałam, że raczej w 95% odbiór wybranego przez nas imienia był negatywny ale trudno... widzę, że powoli się wszyscy przyzwyczajają a mnie opinia innych w tym temacie już zupełnie nie interesuje, choć na początku trochę się przejmowalam tymi głupimi komentarzami. Iga, Koko, sunshine nie dajcie się sprowokować- to Wasze dzieci i Wam ma się ich imię podobać. Reszta przy okazji wyboru imion dla własnych będzie miała okazję się wykazać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 04:38

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png

Wysłany: 26 marca 2017, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i faktycznie tak jak piszą w necie wypicie szybko szklanki chłodnej wody powoduje że skurcz puszcza szybciej:))sprawdziłam:)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 26 marca 2017, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agadana wrote:
    A co do bieżącego tematu wyboru imion- jakby wszystkim się takie same podobały to wszystkie dzieci tak samo by miały na imię. Ja już Wam kiedyś pisałam, że raczej w 95% odbiór wybranego przez nas imienia był negatywny ale trudno... widzę, że powoli się wszyscy przyzwyczajają a mnie opinia innych w tym temacie już zupełnie nie interesuje, choć na początku trochę się przejmowalam tymi głupimi komentarzami. Iga, Koko, sunshine nie dajcie się sprowokować- to Wasze dzieci i Wam ma się ich imię podobać. Reszta przy okazji wyboru imion dla własnych będzie miała okazję się wykazać!
    My się chwilę nie mogliśmy zdecydować na imię choć mieliśmy kilka typów,oczywiście każde z imion komuś w rodzinie się źle kojarzyło;)))))a to z jakąś osoba a to z panią premier hahahahaha itp itd.
    Nagle pojawiło się nowe imię-Monika i postanowiliśmy przy nim zostać to coś tam teściowa z siostra męża skomentowały do niego szyderczo ponoć że kojarzy się z jakąś osoba za którą nie przepadają ale wogole się nie przejelam tym.Postanowiliśmy zostawić to imię bo bardzo nam się podoba a jakbyśmy chcieli się przejmować to każdy ma jakieś skojarzenia no i trudno

agadana, Magni, Omon lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • agadana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu- mi imię Monika bardzo się podoba! Mam fajną koleżankę o tym imieniu, bardzo ładnie się pisze a poza tym uważam, że jest dla młodej dziewczyny wdzięczne a dla kobiety eleganckie :)

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:

Mi się Helenka obijała notorycznie, kilka razy w trakcie ciąży zdazylo się, że skoczyła mi na brzuch całą sobą, całym ciężarem ciała z rozbiegu... To taka mała błyskawica, że nie dało rady upilnować. Na szczęście nigdy nic się nie stało.

Nutella, cały czas podczytuje czy u Ciebie to już, a ty budujesz napięcie i nic.. no weź żesz napisz konkretnie kiedy rodzisz, przecież nie będę co chwila sprawdzać ;p a serio to już tak z wyprzedzeniem: powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 08:31

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anak piękny opis :) bede chcila zmobilizować sie dla potomnego i dla siebie cos skrobnąć, aby pamiętać co sie czuło za kilka lat fajnie bedzie sie czytać :)

Franek aktualnie czesto spotykane to fakt, mi tez sie podoba za to teściowi bardzo sie podobało jak to mąż powiedział "Papież jak ma na imie"? ja wtedy "aaaaa faktycznie" :)
    Aczkolwiek sądziliśmy że Ignaś to bedzie mało spotykane imie, a co chwile teraz je słyszę :p Ignacy to syn znajomych w pracy w szkole rodzenia pierwsza para mówi ze bedą miec syna i nazywać sie bedzie Ignacy, znajomym położnej tez urodził sie Ignacy gdzies na blogu gdzie podczytuje ... Ignacy ;) wiec śmiałam sie ostatnio, ale w bliskiej rodzinie ani jednego ;) i o to nam chodziło

Gardło przestaje bolec ale załączył sie suchy kaszel pije syrop z cebuli ehs jutro wskakuje 38tc musze sie wykurować aby byc w pełni sił! :)

Sunshine rety dobrze ze piszesz, ze moze cos takiego sie wydarzyć i nie panikować

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś domowe sposoby na suchy kaszel i nawilżanie gardła? Ide wlasnie siemię lniane zaparzyć, mam syrop z cebuli rozgryzam olej z wiesiołka, ssę isle, do nosa woda morska, pije wode letnio ciepła, wczoraj wieczorem zrobiłam tez kisiel i tak myśle co by tu jeszcze odstawione: herbata, płukanki szałwia, gagarin, woda utleniona doktorowa mówiła ze wysusza i faktycznie gardło teraz nie pali, ale ten suchy kaszel sie załączył :/ śpię wysoko ale jednak kasłanie pojawia sie

Edit w sypialni mam rozwieszony mokry ręcznik, ale termometr pokazuje ze nie jest za sucho w domu pilnuje tez wietrzenia pokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 08:09

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Mi się Helenka obijała notorycznie, kilka razy w trakcie ciąży zdazylo się, że skoczyła mi na brzuch całą sobą, całym ciężarem ciała z rozbiegu... To taka mała błyskawica, że nie dało rady upilnować. Na szczęście nigdy nic się nie stało.

Nutella, cały czas podczytuje czy u Ciebie to już, a ty budujesz napięcie i nic.. no weź żesz napisz konkretnie kiedy rodzisz, przecież nie będę co chwila sprawdzać ;p a serio to już tak z wyprzedzeniem: powodzenia.
    Cholercia chciałabym już napisać, że to JUŻ. A tak to widzisz codziennie męczę się i ze skurczami i ze swedzeniem. Wczoraj już myślałam, że coś z tego będzie bo ból taki konkretniejszy 4 h i co ? Nic :D we wtorek mam wizyte i USG zobaczymy co dalej :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla, zobacz sobie o tutaj:
    https://mc.gov.pl/aktualnosci/najpopularniejsze-imiona-2016-roku-to-zuzanna-i-antoni
    to dane do stycznia 2017, Ignacy nie jest aż tak wysoko ale wiadomo, różnie w różnych województwach.
    Są to dane pozbierane z peseli więc myślę, że wiarygodne :)
    Nam się podobały 2 imiona ale mnie się nie podobają zdrobnienia od jednego i mimo opinii wokół, że to gorszy wybór wybraliśmy drugie.

Ale tak to sobie piszę bo wydaje mi się, że jestem tu ostatnio trochę niewidzialna :D Nie tylko ja, wszystkie mamuśki, które aktualnie nie rodzą lub nie urodziły, lub ewentualnie nie mają jakiejś złej sytuacji (to akurat się chwali, że zawsze chcemy pomóc).
    Kurcze, do porodu mam jeszcze miesiąc a małej się w ogóle nie spieszy :/ zazdroszczę Wam, że już macie swoje maleństwa wokół ale jak tu się udzielić w rozmowach o karmieniu czy skurczach, których u mnie jak na lekarstwo?:D
    Nie przejmujcie się moim wpisem, hormony. Wszyscy tylko wyczekują, ja też czekam, ale to jeszcze tyle czasu a wszyscy tylko "kiedy urodzisz" nic innego się nie liczy...kurcze, może za miesiąc a może jeszcze później :(:(

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ