Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lokokoko w ogóle nie zglaszałas ik, że bierzesz euthyrox ? Najlepiej żeby mieli to w papierach. U mnie w szpitalu i tak nie dawali euthyroxu- trzeba było mieć własny. Ale ja pierwszego dnia nie miałam, więc mi dali
-
Lokokoko wrote:Nutella a u Ciebie jak tam ?
Masz nadal straszaki ?dziś 4 dzień się męczę.
Męczą mnie bóle okresowe, takie mocniejsze. "Rozrywa" mi krocze i jeszcze ten ucisk na tyłek. Czasami mija po kąpieli, rzadziej po nospie.
Jutro mam usg, więc może dowiem się co dalej. -
Vitae mysle, ze jak urodzisz zobaczysz synka stwierdzisz w 100% czy to Olek czy Tomek hehe( chyba ze mezowi sie nie podoba)
znajoma z innego forum po dosc dlugim czasie po porodzie zmienila imie Helenka na Jasmina hehe:)
Loko waga twojego synka jest ok:) moj starszak wazyl 2650 g w 39 t0d nikt nie komentowal w szpitalu wagi itp. Po prostu u mnie w rodzinie kobiety rodza male dzieci;) sama wazylam 2750g;)vitae13 lubi tę wiadomość
-
AAA wiem o co mialam sie zapytac, bo nie mamy zadnego aspiratorka do nosa i wczoraj jak bylismy z mezem w sklepie i pokazalam mu ten katarek, a ten jak zobaczyl ze to pod odkurzacz sie podłącza to powiedzial ze zwariowalam, tez dziwne to dla mnie bylo
i teraz sama nie wiem... chyba wolalabym miec cos asekuracyjnie, ale co?
edit mąż zapamietal ze w SR mowili ze sol fizjologiczna do noska, na boczek i ok, ale mnie sie wydaje ze sa jakies sytuacje awaryjne i trzeba użyć czegos innego, ale wlasnie co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 09:41
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Karolyn, ja myślę że największy problem ze zmianą imienia miałby mój starszy syn
On jest bardzo przywiązany do porządku i schematów (jak to zwykle autystycy). Już nawet ustaliliśmy drewniane literki na ich imiona więc klamka zapadła
Jak to mówi mój gin - do trzech razy sztuka
Ed. Karolyn, Loko mój syn urodził się z wagą 2950g w 39t4d ciąży i miał 57cm. Także był długi i bardzo chudy. Olek nie zapowiada się wiele większy. w 35t4d miał 2570g.
Teklaa ja miałam Fridę dla pierwszego (z tego samego powodu o którym mówisz) i była ok. Teraz może kupię ten katarek... Jak widać nie spieszy mi sięWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 09:45
-
Lokokoko wrote:Teklaa mój mąż identycznie zareagowal na katarek. Dlatego mamy zwykła fride
)
Acha takie coś, widziałam wczoraj, ale spasowałam całkowicie stwierdziłam że Was zapytam
Lokokoko lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Hej dziewczynki
Za +/- 24 dni rodzimy a kalendarz belly pokazuje już 91% ciąży za nami
Monika Powodzenia !!!
Koko Eee wiesz jak to jest, tak jak mówisz, raz, że co lekarz to inna opinia co do wagi dziecka, a dwa USG może na tym etapie kłamać nawet +/- 500 gram ! Poza tym ja nadal nie rozumiem co oni się tak wagi dziecka czepiają, moja teściowa w terminie rodziła dzieci poniżej 3kg (mój narzeczony miał 2900) to jakby ktoś ponad 20 lat temu tak ważył dzieci i się sugerował jakimiś danymi to biedna co chwile by słyszała, że dziecko jest za małeLokokoko, kasieniaczek lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
A ja dziewczyny korzystam w ostatnich dniach i jem pikantne i ostre papryczki bo przy kp nie powinno sie ich jesc.
Co do slodyczy przy kp mozna białą czekoladę a ja ją kochamTeklaa, sallvie, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
Nutelka, ta nospa to z zalecenia lekarza? Tak mocno Cię męczy? Mój nawet nigdy nie wspomniał żeby w razie czego wziąć magnez czy nospę. Z tym drugim, o ile wiem, to też nie wolno za często, bo zdarza się potem, że u bobaska skutkuje to złym napięciem mięśniowym. I bądź tu mądrymPrawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Salvie
Mi tez zostaly 24dni. I jak pomysle ze od przeprowadzki wlasnie tyle dni mi jutro mija to mnie stres łapie. Tym bardziej ze moge urodzic wcześniej no oczywiście i pozniej czyli max do konca kwietnia tez.
Niby sie czeka na tp a co do czego im bliżej to stres coraz większy. -
My też mamy fridę, ale ponoć katarek do odkurzacza to super sprawa. Wszyscy nam to zachwalają.
Aniołkowa mamo, Za tydzień masz ciążę donoszoną, więc jeszcze momencik
Pamiętam jak z pierwszym synem nie mogłam się doczekać porodu, wszystko było takie zagadkowe, ekscytujące. A teraz jak już wiem z czym to się je (hihi) to doceniam możliwość leniuchowania i nic nie robienia. I z jednej strony to się już doczekać tego maluszka nie mogę, a z drugiej, to mi nie spieszno
Iga, a jak u Ciebie? jak się czujesz?
Teklaa lubi tę wiadomość
Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Lokokoko wrote:Ja też czuję nacik na tyłek
nie non-stop le mam. I krocze też mnie boli tak jakoś dziwnie...
dobrze że masz jutro wizytę to dowiesz sie co i jak
)
A chciałabyś mieć już prod za sobą?
U mnie pogarsza sprawę fakt, że mam to swedzenie skóry. Wygląda strasznie. I psychicznie przez to wysiadam, bo po nocach nie spie. Nie dość, że starsza córka, pielgrzymki do toalety siku, swędzenie to i jeszcze bóle. Rano wstaje nie wyspana, odbija się to na wszystkich wokół. A przecież córka nie rozumie tego, że mama kiepsko spała w nocy.
No to się wyzaliłameforts lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aniab2205 wrote:Nutelka, ta nospa to z zalecenia lekarza? Tak mocno Cię męczy? Mój nawet nigdy nie wspomniał żeby w razie czego wziąć magnez czy nospę. Z tym drugim, o ile wiem, to też nie wolno za często, bo zdarza się potem, że u bobaska skutkuje to złym napięciem mięśniowym. I bądź tu mądrym
Wychodzę z zalozenia, że jak mam męczyć się ileś godzin z bólami to lepiej wziąć no spe. Skoro przechodzi to raczej falszywy alarm.
A i tak, pozwolił brać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 10:04
niania.ogg lubi tę wiadomość
-
Magni, no niech maluch tam sobie jeszcze siedzi
w przyszłą środę mam wizytę u lekarza. Potem mogę rodzić jak mi powie, że wszystko super.
Chociaż... kładłam się spać już po północy i mówię do męża "o już zaczął się 37 tydzień". Jego mina bezcennna. Opisałam ją jako "o Boże, Boże, będę miał dziecko, a ono będzie robić kupy".:D
sallvie, Taśka22, nutella_, Omon, misKolorowy, Lokokoko, aniab2205, _tika, Szczęśliwa Mamusia, Magni, Marsylia, kasieniaczek, eforts, mada87, AmyLeah lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Pati Ja to mam wręcz odwrotnie, im bliżej tp to tym bardziej się ekscytuje i chciałabym, żeby to było już.
Teraz niech mi któraś powie jak bardzo panikuję i czy jest sens panikować. Przedwczoraj moje dziecko było jak zwykle bardzo aktywne cały dzień mi brzuch latał no i wszystko fajnie, wczoraj jakoś się uspokoiło, mało co kopało, dopiero pod wieczór jak mecz oglądaliśmy to troszkę wariowało, a dzisiaj, mimo, że już od 2 godzin nie śpię, a moje dziecko ma w zwyczaju między 9 a 10 szaleć to wykonało tylko kilka niewinnych ruchów. Co robić? Bo zwariuję normalnie !
Edit. Za to brzuch to mi twardnieje kilkanaście razy dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 10:10
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs