X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Omon Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja drugi dzień intensywnych wymiotów. Jak nie przejdzie to pójdę do rodzinnego w poniedziałek.
    Ale odkryłam, że jedyne co przy takich wymiotach mogę wypić (bo wodę od razu zwracam) to woda z chińskiej zupki pomidorowej :D Wiem, że to sama chemia, więc na dłuższą metę na tym nie pociągnę, ale po niej nie wymiotuję, nawet mdłości na chwilę odchodzą. No i na nogi stawia.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Kochane jestem w domu, po wizycie jestem szczęśliwa, nasze szczęście ma 15 mm , i jest jsk to gin określił pik pik, mam dbac o siebie i zdrowo sie odżywiać mam pakiet badań do zrobienia i kolejna wizyta aż za miesiąc :) .Wrzucam zdjęcie kochane :* .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eabc295173d4.jpg
    BOSSSKOOOO!!!!

Szczęśliwa Mamusia, sunshine lubią tę wiadomość

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed 15 jakdę na zastrzyk i być może też będę miała usg. ehh nie boję się nie stresuję myślę zobaczyć pozytywny obrazek
    Może jestem inna ale ja teraz naprawdę myślę pozytywnie

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Monika34 Tak jak według belly na moim kalendarzu ciąży 9 tc :) :* .
    czyli zgadza sie z om co do dniai wczensiej na usg tez sie zgadzalo co do dnia?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie Moniko :) :D , wcześniej nie dostalam USG , to bylo pierwsze jakie dostałam .

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha no bo sprawdzam sobie ktora z was miala taka roznice jak ja ze znajpierw jeden dzien starsze a potem jeden dzien mlodsze od om bo boje sie ciagle dziewczyny, ż ewolniej rosnie albo co:(wiecie wiele poronien przeszlam:( i tak jak jakas ma juz dwa usg i moze pomoc to fajnie by bylo:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Niebieska, u mnie też entuzjazm pomieszany ze strachem.
    W poniedziałek ide na wizyte, we wtorek chyba kolejne usg.
    Denerwuje sie czy wszystko dobrze, czy serduszko nadal pieknie bije...

Niestety rodzina nie bardzo rozumie i popiera moja czestotliwosc badan.

Ja mam to samo :( ja chcę iść na usg jakoś w przyszłym tygodniu, bo niedoczekam cierpliwie na 19.09 - ale M. mówi że "po co, lekarz Ci mówił, żeby nie robić tak często... bla bla bla" a ja dopiero byłam raz i tylko raz miałam USG w 6t1d.
    Też się zastanawiam co jakiś czas czy z moją Dzidzią wszystko OK, mimo, że moje i tak małe objawy ciążowe ustały tzn. cycki może są lekko powiększone, ale nie bolą tak jak bolały wcześniej... ja bym poszła tylko dla swojego spokoju, wiem że to nic nie da, co ma być i tak będzie, ale chociaż głowa byłaby spokojna.
    Podziwiam te kobiety co kiedyś rodziły - USG 1-2 razy na całą ciąże albo w ogóle nie było.
    Niebieska wstrzymaj się Kochana z tym detektorem do 12 tc - serduszko na pewno ślicznie bije, jesteś obstawiona lekami więc musi być dobrze :)

Niebieskaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko34 Kochana tu i dziewczyny mają tydzień różnicy , a nawet dwa i maleństwa rosną wiem że masz obawy , ja też mam poronienie za sobą choć tylko jedno , ale jednak było , i teraz szybka ciąża też się boję.

• sy__la Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia86 wrote:
    Dzięki , mój lekarz też powiedział że już mam bety nie robić a mnie tak korci żeby jeszcze sprawdzić. Nastepne usg mam za tydzień nie wiem czy dotrwam . Kiedy u was dziewczyny było widać serducho na usg?

u mnie już pulsowało w 6t1d :)

Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki.... A jakie macie opinie od lekarzy i swoje własne nt uprawiania sportów w ciąży? Ja własnie wróciłam z basenu i troche wolniej i krócej pływałam.. Ale chce iść jeszcze na spinning ... Nie wiem czy to jest ok, na rowerze nie jeżdzę juz, na aerobik tez nie chodze.. Moze jakaś joga i rozciąganie zamiast fitnessu...

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziewczynki.... A jakie macie opinie od lekarzy i swoje własne nt uprawiania sportów w ciąży? Ja własnie wróciłam z basenu i troche wolniej i krócej pływałam.. Ale chce iść jeszcze na spinning ... Nie wiem czy to jest ok, na rowerze nie jeżdzę juz, na aerobik tez nie chodze.. Moze jakaś joga i rozciąganie zamiast fitnessu...

Mój lekarz mówił, żeby w 1 trymestrze dać sobie na wstrzymanie. Oczywiście jeśli wszystko jest w porządku i ćwiczyłaś przed ciążą to można delikatnie z mniejszym obciążeniem organizmu, ale ja tam wole nie... Od 2 trymestru jak wszystko będzie dobrze to zacznę ćwiczyć, ale bardziej właśnie rozciąganie takie dla ciężarnych, może basen..
    Ja bym na spinning teraz nie szła, bo to jednak jest duża intensywność (tak myślę, bo u mnie tak właśnie jest -wycisk na maxa).

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki sy_la:))

A propos Twojego M i jego reakcji na to, ze chciałabyś iść na usg... To ehh ja mojego juz nawet nie próbuje przekonywać, bo choć sie stara to i tak nie zrozumie nigdy mojej sytuacji. Choćby z takiego prostego powodu, ze on tego nie przezywa na swoim organizmie :) moze cos myślec i czuć, ale to my jesteśmy w centrum ten całej akcji:))

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Niebieska :))
    Ale mimo wszystko chyba i tak się umówię na to USG :) a jak go znam to też będzie chciał iść ze mną, żeby zobaczyć :-D dzwoniłam właśnie, żeby się umówić, ale ten lekarz co chce do niego iść nie podał jeszcze planu przyjęć- więc w tygodniu spróbuję zadzwonić ;)

Aniołek 7t5d [*]
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

W którym tygodniu i dniu ciąży widzialyscie serducho na usg?

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja widzialam 6t4d
    dziewczyny macie podszczypywanie w macicy?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja widziałam 6t1d :)

Aniołek 7t5d [*]
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Nie nadrobie dzis waszych postow.
    Padnieta jestem. Po weselu tylko 3 godziny spalismy o 6 rano sie zbudzilismy.
    Wszystko sie udalo.
    Szpilki zdjelam dopiero po oczepinach jak kamersysty nie bylo. Bo mnie podbicie bolalo. Ale żadnego pecherza nie mam na stopach.

zofiiia, Omon, Milka1991, Magni, Teklaa lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 22:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Cześć dziewczyny!

W którym tygodniu i dniu ciąży widzialyscie serducho na usg?

6t1d :-)

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dzoewczyny mozecie pomoc? Jakie informavje kryja sie u was w tych serduszkach? Nie mam abonamentu i jest to zablokowane :-(
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c04fb718d06.png

Drugie pytanie: kiedy zaczely sie u was mdlosci?
    Dzieki za odpowiedzi ;-)
    Jak wejdziesz w zakładkę kalendarz, to tam więcej widać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 16:48

BGRAp2.pngFBmcp2.png

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ