Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba klade sie zdrzemnąć.
Kurcze z dnia na dzien jest mi coraz ciężej dotrwac do porodu. Caly czas tyljo o dziecku myślę i o tym kiedy porod się zqcznie. Nie mogę się na niczym skupic nawet.
Dobrze ze trochę mam planow na ten tydzien to moze szybko mi czas zleci.
Jutro mam rano wizytę w UP i od razu na pocztę pójdę list wyslac. O 16ej mam ostatnie zajecia z SR czyli spotkanie z ratownikiem medycznym.
Sroda moje urodzinyBedzie nareszcie parkiet zrobiony ktory nam zalal sąsiad.
Czwartek na 10ta mam rzesy.
Piatek rano pojade chyba na badania krwi. Chociaz ginka pow ze mogę juz je sobie odpuścić.
I tyle na ten tydzien.
W przyszlym tygodniu mam 2 wizyty u ginow we wtorek. I w srode chyba jadę rano z dziewczynkami do ortodonty o ile bedzie przyjmowal bo mam we wtorek do niego dzwonic.
-
Taska, Reni, wlasnie mnie ginekolozka tym zaskoczyla, bo niby jak moze go nie byc, skoro musi byc aby chronic dzieciatko... Moze sie ze mnie nabijala, ale mi na serio czop nie odszedl. Sluz mam, ale poznalabym gdyby byl inny niz do tej pory...
-
Mój starszak złapał od męża infekcje i bardzo cierpi. Mnie boli gardło i dodatkowo nie spałam całą noc bo strasznie płakał. Ledwo żyje brzuch się napina a teraz rodzic to ja nie mogę ;(
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Co do czopa, to u mnie od kilku dni pojawił się jakby śluz płodny. Raz jest go mniej, raz więcej. Kilka dni temu o tym też wspominałam. Zbiegło się to w czasie, gdy zaczął mi się spinać brzuch. I w sumie od czasu, jak powiększyło mi się rozwarcie w ciągu jednej nocy
Ja teraz psychicznie jestem jakoś rozbita. Chciałabym już móc jakoś pomóc sobie przyspieszyć poród, ale mąż choryma katar, mokry kaszel. Jakby się coś zaczęło to przecież go na porodówkę nie wpuszczą, a ja się obawiam, że sama sobie nie dam rady. Moje pozytywne nastawienie powoli zaczyna szlag trafiać jak pomyślę, że miałabym na porodówce być sama... I tak się obijam dniami na kanapie z dosłownie napompowanymi stopami.
Teraz ruszę tyłek do sklepu i jakiś obiad zrobię, na pewno na 2 dni, to jutro będę mieć wolne z gotowaniem i skończę prasować, bo kilka rzeczy jeszcze zostało do wyprasowania.
I czy Wam też ostatnio tak chce się spać? Mogłabym kimać bez przerwy w ostatnich dniach... Ponoć to może być oznaka zbliżającego się porodu. Jak w sumie wszystko co inne, niż do tej pory -
Aniołkowa mamo, nie przejmuj się wagą. W pierwszej ciąży przytyłam 20kg. Po porodzie brzuch długo mi się wchłaniał, ale kupiłam pas i potem raz dwa go nie było. Waga schodziła codziennie o trochę. do pół roku po narodzinach ważyłam znów 49kg bez żadnego wysiłku, czy stosowania nie wiadomo jakich diet. Jadłam wszystko. Najdłużej schodziły 3-4 ostatnie kilogramy. Ale zeszły
Aha, karmiłam może z miesiąc i w zasadzie od razu mieszanie z mm. Liczę na powtórkę z rozrywki
U mnie cisza, żadnych czopów ani nic :p Ale ja sama nie wiem co chcę, bo nie chce mi się przeżywać porodu, ani wstawać w nocyale też z drugiej strony chcę już normalności!
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
I czy Wam też ostatnio tak chce się spać? Mogłabym kimać bez przerwy w ostatnich dniach... Ponoć to może być oznaka zbliżającego się porodu. Jak w sumie wszystko co inne, niż do tej pory[/QUOTE]
Śpię od 21.30 do 6.30 bez wstawania i obowiązkowo w ciągu dnia też śpię, a i tak cały dzień ziewam.. Więc mam to samo..Teklaa lubi tę wiadomość
Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Taska mój czop właśnie tak wyglądał - białko jajka potem galaretka ale wszystko bez krwi, dopiero przed porodem odpadł do końca już z krwią.
Milka ja wiem że każde dziecko wszystko robi w swoim tempie ale na pewno też wiesz jak łatwo martwić się o swojego szkraba:) a ja czuję się dość dobrze choć ból krocza mimo że bez nacięcia mocno mnie ogranicza ruchowo nie wspominając o skurczach macicy która się obkurcza.. -
Taska Mi po czwartkowym badaniu pojawił sie taki gesty brązowo/krwawo/kremowy śluz było go nawet duzo moja pierwsza myśl czop? Bo tak to cała ciąże suche matki i wkładki poszły w ruch, ale po 2dniach znikł i teraz jak pójdę do toalety to taki gesty białawy/kremowy na papierze ale malutko, ewentualnie podbarwia się na brązowo lub krwawo np. po stosunku, miałam tez jeden dzien chyba sobota ze 4razy byłam w toalecie z myślą "oooho ciało sie oczyszcza" ale ciiiiszaaaaa, bólów jako tako nie odczuwam tych okresowych, czy z pleców jedynie co to wzmożone napinanie sie brzucha napina, puszcza, napina, puszcza .. nawet teraz widze ze sie napiął ale nic mnie nie boli i nie wiem co myślec :p moja myśl ze - ćwiczy, małego czuje nisko siusiu tez chce sie bardzo czesto, jestem bardziej senna w ciągu dnia lubie sie kimnac, ale tez mam mega apetyt co prawda nie jestem w stanie duzo zjesc, ale faktycznie jest myśl "hmm zjadłabym cos" i bądź tu mądra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:57
ilae lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Magni wrote:Śpię od 21.30 do 6.30 bez wstawania i obowiązkowo w ciągu dnia też śpię, a i tak cały dzień ziewam.. Więc mam to samo..
Ja śpię mniej więcej od 23 do 10, czasem do 11 i jak przychodzi godzina 15/16, to dosłownie zamykają mi się oczy... A kawy nie mogę się napić, bo ciśnienie mi skacze
mada myślę, że to może być początek czopaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:56
-
I taaaak, co chwilę bym coś jadła mimo tego, że czuję, że mam pełny żołądek i nic już nie zmieszczę. Staram się chociaż zapychać owocami a nie wafelkami, które w razie kryzysu czekają w szafce
Właśnie... Pijecie dziewczyny jakieś koktajle? Nie mam sokowirówki, a mam ochotę na jakiś jabłkowy koktajl, ale co dodać, by to nie była taka papka? Bo jak jabłko zblenduję, to przecież do soku to nie będzie podobnewodę? Wtedy niby koktajl straci na smaku...
-
Ilae mam to samo i teraz przez Ciebie musze cos stworzyć
z blendera przeważnie wyjdzie Ci smoothie niż taki pitny, ewentualnie mozesz chociazby ręcznie wycisnąć pomarańcze i w takiej formie dodać bedzie bardziej płynne, albo woda ale nue każdemu pasuje
Edit aaaa Ty chcesz jabłkowy koktajl hmmm szczerze nigdy nie blendowalam jabłka, tylko wyciskałam w sokowirówce, moze ta pomarańcza by pomogła? Nawet na tym ręcznym wyciskaczu do cytryny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 15:06
ilae lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
kasieniaczek- ja chetnie bylabym tą następną, ale nic sie nie zapowiada. Czopa też nie gubię
Chcialam urodzić w marcu, a że marzec minął..to w kwietniu wiekszego znaczenia nie ma, ale chcialabym bardzo przed świetami - już być w domu razem w 3
IGA- jak u Ciebie sytuacja?kasieniaczek lubi tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Ilea nie martw się na zapas,mąż zwalczy infekcje w ciągu kilku dni i razem.pojedziecie na porodowke.
Aniolkowa ja jestem przykładem zagubienia ponad 20 kg w ciągu ok 3 tygodni. Teraz też mam nadzieję że pójdzie łatwo
A do zagubienia więcej
Ja to już nie tyle waga się martwię co faktem zw brzydnebrzydka mi włosy, cera, popękane naczynka na nogach, zylak i cellulit!!!!
Dzisiaj poszłam na hybryde u stopek żeby jakoś sobie humor poprawić. Do tego zrobiłam je różowe!!! W ogóle nie mój kolor
Niebieska bardzo dobrze, że się uspokoilas. Nie ma innej opcji w końcu każda z nas urodzi
Kurde wysiadalam z auta i coś naciagnelam na dole brzucha aż zgielam się w półech. Na szczęście zaraz przeszło.
Niebieskaa, aniołkowa mama, ilae, Monna lubią tę wiadomość
-
aniołkowa mama wrote:Niebieska, fajnie, że Cię uspokoili
Ja z kolei martwię się bardziej wagą właśnie o czym dziś pisałam. Nie wydaje mi się, że z 20 kg można szybko i ładnie zejść...
Ja przytyłam w pierwszej ciąży 35 kg jak córka miała dwa miesiące ja ważyłam mniej niż przed ciążą a brzuch może nie był idealny ale płaski i tylko lekko skóra naciągnięta, po masażach "wstąpiła się prawie cała nadwyżka"aniołkowa mama, pati87, Lokokoko lubią tę wiadomość