Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
eforts wrote:Ogólnie znam historie gdzie dziecko zawsze w wózku stało w konkretnym miejscu pod lampa i któregoś dnia ta lampa zwyczajnie pękła. Na szczęście wtedy wózek tam nie stał. Niby się nie myśli że z sufitu może Ci coś spaść a jednak
Na takie rzeczy to i ja zwracam uwagę. I nawet tutaj któraś z dziewczyn wrzucała zdjęcie pokoiku i napisałam, że ja bym się bała wieszać półkę nad łóżeczkiem.
Moja chrześniaczka wylądowała w szpitalu przez szafkę, która była lekka i solidnie zamocowana. Przynajmniej tak się wydawało rodzicom. Do czasu aż sąsiad zza ściany robił remont. Coś u siebie wiercił w ścianie i u moich znajomych spadła szafka. Co prawda nie wisiała nad łóżeczkiem a nad kanapą, ale spadła akurat w momencie, w którym koleżanka na tej kanapie karmiła małą. I szafka spadła kantem na dziecko, kilka cm od oka. Na szczęście skończyło się siniakiem.
Więc naprawdę trzeba uważać na takie rzeczy. Nam się może wydawać, że coś jest lekkie, dobrze przymocowane, ale prawda jest taka, że dokładnie to samo mówi każdy, u którego taki wypadek się przytrafi. Nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś powiedział "faktycznie, tak myślałam/em że ta szafka może spaść".
U nas nad łóżeczkiem aktualnie wisi krzyżyk, będą jeszcze filcowe literki - ale łóżeczko nie jest przysunięte do samej ściany a stoi tak, że gdy krzyżyk w jakiś sposób by spadł, to nie wpadnie do łóżeczka a wsunie się za nie. Tak samo będzie z obrazkiem, który będzie nad przewijakiem. Nad naszym łóżkiem wisi nasze duże zdjęcie na płótnie i też łóżko jest na tyle od ściany, że obraz się wsunie za nie
Za to w salonie nad kanapą wisi półka z książkami, więc będę musiała mieć cały czas na uwadze, żeby z dzieckiem nie siadać bezpośrednia pod nią
eforts lubi tę wiadomość
-
Omon ja tez mam wózek na białym stelażu
a rodzice ojeju a czyścić to trzeba bedzue.... och! No proszę!
trudno to bede go czyścić
dla nas jest idealny na wiosnę/lato kolor obicia jest morski z edycji limitowanej roan soft i maz stwierdził ze bardzo mu sie podoba, taki optymistyczny no i pasuje do... białego auta
wszyscy tez mówili rany myć ciagle trzeba bedzie
szczersze? na każdym aucie widać błoto, a na białym za to mniej kurzu i smug, moj brat swój ciemny ciagle pucuje
) wiec sie nie przejmuj przynajmniej będziesz o niego dbała i myła, ja tak powiedziałam truuudno, dla mnie jest super i to ja go bede myć w razie czego a nie koleżanka, mama, tata
wiec sie nie przejmuj
Dziewczyny dostałam w spadku taki leżaczek chyba chicco mia i zastanawiam sie od kiedy mozna używać? Od urodzenia? Czy od któregoś miesiąca? http://www.sklep-tosia.eu/chicco-mia_p2529
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 18:54
Omon, eforts lubią tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Milka Karmimy już bez problemu
Malutka zaczyna sama wstawać do cyca, do tego bardzo ładnie zaczyna się przystawiać, a ja pokarmu mam ful więc oby tak cały czas !!
Za tydzień brzuch będzie wyglądał jak przed porodem haha
Monna Ja wchodzę na stronę tinypic.com tam wgrywam zdjęcie, ustawiam sobie rozmiar i przesyłam, kopiuję linki do forów i wklejam tutajMilka1991, Monna lubią tę wiadomość
-
Teklaa - czytałam ostatnio fajny artykuł o bujaczkach-leżaczkach , przez który (a może właśnie dzięki któremu) zrezygnowałam z zakupu tej rzeczy.
chodziło głównie o napięcie mięśniowe u maluszków. Postaram się go odszukać, ale kurcze będzie ciężko. Ogólnie artykuł mi się podobał bo pokazywał wady leżaczków z medycznego punktu widzenia i oczywiście nie demonizował samego wynalazku jak i mam które go używają.
podsumowując - do 30min dziennie nie zaszkodzi, jednak raczej postawić na maty i twarde, równe podłoże.
Teklaa, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Omon, to ze mnie baaardzo wyrodna przyszła matka. Mam ochraniacze na szczebelki tak "przy głowie" (gdzie u mnie i tak jest zabudowane a nie szczebelki) i przy ścianie. Dobrze zamontowane. Mam też karuzelę. Pokażę Wam wszystko jak się pojawi lokatorka. Na ścianie są literki ale łóżeczko też nie jest na maksa do ściany przysunięte, a literki to nie półka. Przewijak sama przemalowałam na biało bo tak mi się podoba. To ja go będę myć nie nikt inny
Dopiero co pisałam, że nie będę robić zapasów chusteczek nawilżanych a tu... promocja na 12 paczek pampers sensitive...kurcze.
Omon lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Jagah super wygladasz:)))
Salvie jak na tak spory brzuszek super sie wchlonelo:)jeszcze chwile i wrocisz do formy;)
My dzis po usg i ktg. Ktg ksiazkowe zapisaly sie dwa skurcze. Usg tez ok maly wazy 2,5 czyli prawie tyle samo co tydzien temu ( wazyl 2,6 ) troche sie zmartwilam ale lekarka mowi ze nie ma czym bo to granica bledu usg i ze jest ok. No i mam dojrzale lozysko tez ponoc ok ale przy cukrzycy sie zmartwilam....
A o to kacik Tomaszka:) sorki ze z boku ale tak mi sie zrobilo w telefonie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d33cc9039fd8.jpgpati87, sallvie, nutella_, Omon, eforts, kasieniaczek, mada87, Lokokoko, Jagah, Kjopa3, Szczęśliwa Mamusia, Marsylia, aniab2205 lubią tę wiadomość
-
Omon ja mam teraz półkę zamontowana w pokoju starszaka i wchodzi nad łóżko, spać mi to nie daje. Mąż mnie zapewnia że jest zamontowana na 14 a nie 8 kołków i na pewno nie spadnie ale jestem przewrazliwiona na tym punkcie i stresuje mnie ona
ale nie dało się jej inaczej zamieścić.
Veronica co.do zastoju to przed karmieniem ciepły okład po zimny. I tak jak mówiła Jagah okłady z kapusty. Możesz też masować, tak jakby opukiwac miejsce guzka i potem delikatnie rozcierac w stronę brodawki i ściągać. -
Monna wrote:Dziewczyny jak dodać zdjęcie? Chciałam Wam pokazać jak jest u mnie z łóżeczkiem.
1. Wchodzisz na stronę zapodaj.net
2. Po lewej Wybierasz na forum
3. Wrzucasz zdjęcie po prawej
4. Na dole wybierasz rozmiar. Dobry jest ten 500x500 lub ten nieco mniejszy
5. Kopiujesz link. BBC Code czy jakoś podobnie. Długi jest bardzo i go tu w całości wklejasz
6. GOTOWE! Zgarniasz lajki i pozytywne komentarzeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 19:49
nutella_, ilae, eforts, mada87, Jagah, Szczęśliwa Mamusia, Monna lubią tę wiadomość
-
Teklaa niby wkładka jest dla noworodka, ale leżaczki-bujaczki są dla dzieci, które samodzielnie już siedzą. Wszędzie piszą, że np 0-13kg, od urodzenia itp, ale jest to bardzo niezdrowe dla tak delikatnego kręgosłupa, który dopiero co się kształtuje.
Po raz pierwszy od kilku tygodni napiłam się coli i mała jakby szaleju się najadła
I po tym chyba masażu szyjki po raz pierwszy od kilku dni znów zaczęła mnie kłuć szyjka... Mąż zdrowieje na szczęście -
Aprilova widze co nie co w internecie ehs niepotrzebnie go teraz przepieram, ale juz trudno :p z tymi lezaczkami bujaczkami to jak z fotelikami samochodowymi im krócej tym lepiej, lepiej mata, kocyk i niech ćwiczy, a bujaczek np. przy karmieniu, jak bierzemy prysznic itp.
Edit - Ilae no wlasnie teraz wydaje mi sie to logiczne ze dopiero jak zacznie siadać, a nie ze teraz kłaść hmmm pożyjemy zobaczymy czy bede używać trzeba bylo schować, a nie pracale juz za późno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 20:06
sy__la lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
ilae wrote:I po tym chyba masażu szyjki po raz pierwszy od kilku dni znów zaczęła mnie kłuć szyjka... Mąż zdrowieje na szczęście
Mialas dzis masaż szyjki? Słyszałam ze faktycznie pomaga ciekawena czym to polega? Boli? Mi gin zaproponował tydzień temu, ale sie przestraszyłam ze miałabym juz rodzic i było "nie, nie"
Teklaa wrote:Mialas dzis masaż szyjki? Słyszałam ze faktycznie pomaga ciekawe
na czym to polega? Boli? Mi gin zaproponował tydzień temu, ale sie przestraszyłam ze miałabym juz rodzic i było "nie, nie"
Badał mnie dzisiaj, rozwarcie, szyjkę itp. i 'trochę panią pomęczę pani Basiu' i mi tam coś gmerał. Stawiam, że to był masaż szyjki, bo co innego miałby tam szukać, jak już rozwarcie i szyjkę zbadałNie wiem dokładnie co robił, ale bolało, dodatkowo podbrzusze w tym samym momencie mocno na okres zabolało, trwało z minutę u mnie. Ogólnie trochę bolało, ale bardziej było nieprzyjemne. Ciekawe czy coś to u mnie pomoże. Może poród będzie szybszy
Teklaa lubi tę wiadomość
-
Teklaa ja tych płaskich lezaczkow bym tak bardzo nie demonizowala. Ja co.prawda nie używałam go.od początku i później ukladalam w tym wglebieniu jakiś kocyk, ręcznik żeby było jak najrowniej ale sporadyczne włożenie tam dziecka raczej krzywdy mu nie zrobi.
Nie ma.sie co oszukiwać że płaska powierzchnia a jeszcze do tego leżenie na brzuchu jest najzdrowsze i najbardziej sprzyja rozwojowi.
Widzę po znajomych ze dzieci które są ciągle na rękach a do tego sadzane (kiedy jeszcze nie robią tego samodzielnie) mają opóźniony rozwój o dobre kilka miesięcy. Zwyczajnie nie mają jak się rozwijać.Teklaa, Omon lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a macie na końcówce ciąży uczucie zmniejszonego żołądka? Tzn nawet małe porcje to często jak dla mnie zbyt dużo. Ciężko mi oszacować ile mogę zjeść, aby nie czuć tego okropnego uczucia pełności. Do tego codzienna "dwójeczka" mimo że przez całą ciążę miałam problem z zaparciami.
-
aprilova wrote:Dziewczyny a macie na końcówce ciąży uczucie zmniejszonego żołądka? Tzn nawet małe porcje to często jak dla mnie zbyt dużo. Ciężko mi oszacować ile mogę zjeść, aby nie czuć tego okropnego uczucia pełności. Do tego codzienna "dwójeczka" mimo że przez całą ciążę miałam problem z zaparciami.
z tą dwójeczką kochana to może organizm Ci się powoli oczyszczać zaczynaPrzed porodem podobno tak może być
-
Sallvie Iga i Tika gratuluje wam waszych maluszków, dużo zdrówka dla was :*
Karolczyk nasz szpital jest oblegany, obecnie z noworodkami leżymy na ginekologii, bo na noworodkach nie ma miejsc, ale opieka na prawdę super. Położna z która rodzilam niesamowita,była ogromnym wsparciem dla mnie, tak samo mąż, bez nich nie dałabym rady, teraz nawet na tej ginekologii położne są bardzo miłe i pomocne w karmieniu, bo mam płaskie sutki i duży problem z przystawianiem do piersi, więc Michaś dostaje butle, ale po woli uczy się też piersi
Jutro może puszczą nas do domu, to napisze jak przebiegł poród
Buziaki dla wszystkich Mam, które nadal czekają na spotkanie z maluszkami, trzymam za was kciuki.Milka1991, eforts, kasieniaczek, Lokokoko, sallvie, Jagah, Donia12, mada87, Kjopa3, Szczęśliwa Mamusia, Marsylia, Karolczyk, aniab2205, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
A to nasze małe szczęście ❤
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3033de1c0b22.jpgMilka1991, Reni1982, Niebieskaa, nutella_, eforts, kasieniaczek, Lokokoko, sallvie, ilae, pati87, Agga, karolyn, Jagah, Donia12, Vero, mada87, Kjopa3, Szczęśliwa Mamusia, bobas2015, Teklaa, Marsylia, sy__la, lis87, Yammi, flowerygirl, Omon, Justyna Sz, Karolczyk, niania.ogg, aniab2205, Korcia, Biszkopciki, AmyLeah, Monna, slodka100 lubią tę wiadomość