X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu kolorowy piękny Twój synek <3

misKolorowy lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisKolorowy gratulacje. Piękny synek. Dużo zdrówka dla was :*

Oficjalnie dzisiaj Wikunia opuściła oddział intensywnej terapii i została przeniesiona na patologię noworodków :D Zostałam zaproszona na jutro do szpitala na jej pierwszą kąpiel w wanience. Szkoda, że jeszcze jej do piersi nie można próbować przystawić (za szybko się męczy przy jedzeniu). Chociaż po mojemu to nie miała by nic przeciwko. [UWAGA DOSŁOWNY OPIS] W środę przy kangurowaniu pogryzła mi dziąsłami pierś, później pełzała po moim brzuchu i obwąchiwała moją pierś. W końcu ustawiła się centralnie ustami na sutek i zaczęła szarpać stanik i gryźć w tym jednym miejscu dziąsłami. A że nie dostała sutka to wpadła w szał i zaczęła strasznie płakać. Ostatecznie dostała smoczek i tak go cmokała przez 3h ;)
    [CIACH]

Wczoraj zamówiłam dla Wikusi wózek i mebelki (w końcu). Wózek już jest! Jak meble nie dojdą to dziecko przynajmniej będzie miało gdzie spać ;)
    [CIACH]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 19:36

Teklaa, sallvie, Milka1991, sy__la, lis87, flowerygirl, pati87, Donia12, eforts, aniołkowa mama, karolyn, Justyna Sz, Taśka22, Kleopatra, Jagah, nutella_, Lokokoko, Peg, mada87, WreszcieMama, aniab2205, Korcia, Biszkopciki, Vero, AmyLeah, slodka100, misKolorowy lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprilova wrote:
    Teklaa - czytałam ostatnio fajny artykuł o bujaczkach-leżaczkach , przez który (a może właśnie dzięki któremu) zrezygnowałam z zakupu tej rzeczy. :) chodziło głównie o napięcie mięśniowe u maluszków. Postaram się go odszukać, ale kurcze będzie ciężko. Ogólnie artykuł mi się podobał bo pokazywał wady leżaczków z medycznego punktu widzenia i oczywiście nie demonizował samego wynalazku jak i mam które go używają. :) podsumowując - do 30min dziennie nie zaszkodzi, jednak raczej postawić na maty i twarde, równe podłoże.
    Zgadzam sie w 100%. Dodatkowo ostatnio na zajęciach w SR położna dość krytycznie mówiła o tych lezaczkach bujaczkach w sensie medycznym. Ze do 30 min dziennie ok, ale jak długo to niewskazane bo napięcie mięśniowe słabe i dziecko nie cwiczy mięśni szyi, kręgosłupa nic. Po prostu leży w nie naturalnej pozycji i tylko ma główkę oparta albo w jedną stronę albo druga a jak na podłodze to wszystkie mięśnie zaangażowane w trzymanie pozycji, podnoszenie głowy, skręcanie itd. Opowiadała przykład 2 rodzin gdzie chodziła na wizyty. Jedna mama miała lezaczek i często korzystała a druga nie miała w ogóle tylko kładła na mate na podłogę... dziecko "z podlogi" było o wiele sztywniejsze w 3 miesiącu życia, ładnie głowę trzymało a to drugie w tym samym miesiącu wiotkie.. i ja widzę teraz w mojej rodzinie jak bratowa bardzo dużo używała tego lezaczka... jej synek zaczął chodzić sam jak miał rok i 4-5 mcy dopiero, a bardzo długo był taki niestabilny i wiotki. My nie kupujemy lezaczka, bratowa była zdziwiona że nie chcemy :-D

Teklaa lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje cuda juz ze mna :)przyszly na swiat 5.4.17 o godz. 4.30 rano :) po 18 godzinach indukcja zakonczyla sie niestety cesarka. Ale bylo warto dzieci sa tam cudne, ze nie odstepuje ich na krok mimo ze rana ciagnie :) pozdrawiam obecne mamusie i te oczekujace na swoje pociechy :)

Marsylia, sallvie, sy__la, Niebieskaa, _tika, lis87, Yammi, flowerygirl, pati87, Szczęśliwa Mamusia, Donia12, ilae, eforts, aniołkowa mama, karolyn, Milka1991, kasieniaczek, Omon, koniczynkaa, Justyna Sz, Taśka22, Kleopatra, Jagah, nutella_, Lokokoko, Peg, mada87, niania.ogg, aniab2205, Biszkopciki, AmyLeah, Teklaa, misKolorowy, slodka100 lubią tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik gratulacje podwójne :* Zdrówka dla was. Z każdym dniem będzie coraz lepiej. Widok dziecka (a tu aż dwóch) to najlepszy lek na ból :)

mrik lubi tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik Moje gratulacje !! Ostatnio o Tobie myślałam :)
    Jak się Twoje cuda nazywają? Ile mierzą i ważą ? :)

mrik lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miskolorowy, Mrik gratuluję Wam ślicznych Dzieciaczków <3

mrik, misKolorowy lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia, Wikunia to taka waleczna Dziewczyna, tyle przeszła i w końcu los jej wynagrodził ten czas spędzony w inkubatorze... w końcu w łóżeczku bez ciągłego monitoringu i aparatury ;-) jeszcze trochę i kp pełną parą ruszy.. po Twoim opisie widać, że bardzo tego chce... jak prawdziwy ssak szuka brodawki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 00:53

Marsylia lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    mrik Moje gratulacje !! Ostatnio o Tobie myślałam :)
    Jak się Twoje cuda nazywają? Ile mierzą i ważą ? :)

Ala 2800g i Lukasz 2700g :) a ile mierza nie mam pojecia bo tu nie podaja tego tylko w taka ala ksiazeczke historii zdrowia wpisuja :) ale sa urocze jak wroce do domu to podesle fotke :)

Szczęśliwa Mamusia, sallvie, kasieniaczek, Justyna Sz, Milka1991, Omon, Jagah, nutella_, Lokokoko, niania.ogg, ilae, AmyLeah, Marsylia, Teklaa lubią tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja jestem podłamana. Od południa mam uczucie piekącego bólu w szyjce, który odpwiada ruchom i naciskowi główki Lili. Chodzę do toalety praktycznie co chwilę i boli mnie w pęcherzu. Teraz przy podcieraniu się zbaczyłam że mój mocz jest różowy.. Krwiomocz. I wszystkie objawy pasują do zapalenia pęcherza. Myślałam że będzie trochę spokoju a tu wychodzi coś takiego. Zobaczę jak będzie do rana. :(

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik
    Gratuluję i duzo zdrowka dla was!!!

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirk Gratuluję z całego serca podwójnie :-* :-* :-* :-* :-* , witajcie cudeńka na świecie :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* .

aprilova Kochana zadzwoń , do gina może .

• pati87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilova
    Krwiomocz sam nie przejdzie. Wiem bo kiedys czesto miałam tą przypadłość.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik wielkie gratulacje! Wspaniale że maluszki są już bezpieczne z Wami! Spore są jak na blizniaki:)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik! Witamy nasza parke :)
    Ciężki poród, ale dla takich skarbów warto :)
    Brawo Wy :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamy - mam kilka pytań bo ja totalnie zielona...

1. Czy dziecko lepiej układać na boku czy na plecach? Wkręciłam sobie ze na boku ale teraz czytam ze na plecach...
    2. Czy takie dwutygodniowe maleństwo można układać na brzuch? Żeby główkę juz ćwiczył?
    3. Czy taki noworodek moze juz sobie na macie leżeć? Na plecach?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat
    Ja jestem zwolenniczką układania dzieci do snu na boku, uważam, że tak jest bezpieczniej.
    Na brzuszku jak najbardziej możesz kłaść tyle, że nie zostawiaj malucha w takim ułożeniu bez nadzoru.
    Na macie też położyć możesz, choć taki malec raczej nie zauważy za bardzo różnicy między mata a łóżeczkiem.

Jagah, atat, sallvie, niania.ogg lubią tę wiadomość

8p3ogywlikdf22k2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jak nic,ledwie chodzę, znowu wymiotowalam aż się poplakalam :( i mąż nie idzie do pracy (musiał tylko na chwilę wyjść coś załatwić). Marzę o braku bólu i sprawności fizycznej!!

Atat :
    Ja w dzień kładlam na plecach, co prawda jeszcze nie na macie a zwyczajnie na łóżku a do spania na zmianę na bokach.
    Na brzuszku można klas od początku to najlepszy trening dla dziecka.

atat lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik serdeczne gratulacje!!!! Życzę Wam powodzenia, dużo zdrówka i cierpliwości :)

mrik lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik- gratuluje serdecznie, i witamy Alicje z Lukaszkiem na swiecie! <3 Duzo zdroweczka dla dzieci, no i szybkiego powrotu do formy, jak i domu - Mamy z pospiechami ;) Usciski!

4_zoom.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 09:32

atat, mrik lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 2002 2003 2004 2005 2006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ