Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MisKolorowy gratulacje. Piękny synek. Dużo zdrówka dla was :*
Oficjalnie dzisiaj Wikunia opuściła oddział intensywnej terapii i została przeniesiona na patologię noworodkówZostałam zaproszona na jutro do szpitala na jej pierwszą kąpiel w wanience. Szkoda, że jeszcze jej do piersi nie można próbować przystawić (za szybko się męczy przy jedzeniu). Chociaż po mojemu to nie miała by nic przeciwko. [UWAGA DOSŁOWNY OPIS] W środę przy kangurowaniu pogryzła mi dziąsłami pierś, później pełzała po moim brzuchu i obwąchiwała moją pierś. W końcu ustawiła się centralnie ustami na sutek i zaczęła szarpać stanik i gryźć w tym jednym miejscu dziąsłami. A że nie dostała sutka to wpadła w szał i zaczęła strasznie płakać. Ostatecznie dostała smoczek i tak go cmokała przez 3h
[CIACH]
Wczoraj zamówiłam dla Wikusi wózek i mebelki (w końcu). Wózek już jest! Jak meble nie dojdą to dziecko przynajmniej będzie miało gdzie spać
[CIACH]Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 19:36
Teklaa, sallvie, Milka1991, sy__la, lis87, flowerygirl, pati87, Donia12, eforts, aniołkowa mama, karolyn, Justyna Sz, Taśka22, Kleopatra, Jagah, nutella_, Lokokoko, Peg, mada87, WreszcieMama, aniab2205, Korcia, Biszkopciki, Vero, AmyLeah, slodka100, misKolorowy lubią tę wiadomość
-
aprilova wrote:Teklaa - czytałam ostatnio fajny artykuł o bujaczkach-leżaczkach , przez który (a może właśnie dzięki któremu) zrezygnowałam z zakupu tej rzeczy.
chodziło głównie o napięcie mięśniowe u maluszków. Postaram się go odszukać, ale kurcze będzie ciężko. Ogólnie artykuł mi się podobał bo pokazywał wady leżaczków z medycznego punktu widzenia i oczywiście nie demonizował samego wynalazku jak i mam które go używają.
podsumowując - do 30min dziennie nie zaszkodzi, jednak raczej postawić na maty i twarde, równe podłoże.
Teklaa lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Kochane moje cuda juz ze mna :)przyszly na swiat 5.4.17 o godz. 4.30 rano
po 18 godzinach indukcja zakonczyla sie niestety cesarka. Ale bylo warto dzieci sa tam cudne, ze nie odstepuje ich na krok mimo ze rana ciagnie
pozdrawiam obecne mamusie i te oczekujace na swoje pociechy
Marsylia, sallvie, sy__la, Niebieskaa, _tika, lis87, Yammi, flowerygirl, pati87, Szczęśliwa Mamusia, Donia12, ilae, eforts, aniołkowa mama, karolyn, Milka1991, kasieniaczek, Omon, koniczynkaa, Justyna Sz, Taśka22, Kleopatra, Jagah, nutella_, Lokokoko, Peg, mada87, niania.ogg, aniab2205, Biszkopciki, AmyLeah, Teklaa, misKolorowy, slodka100 lubią tę wiadomość
-
mrik Moje gratulacje !! Ostatnio o Tobie myślałam
Jak się Twoje cuda nazywają? Ile mierzą i ważą ?mrik lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Marsylia, Wikunia to taka waleczna Dziewczyna, tyle przeszła i w końcu los jej wynagrodził ten czas spędzony w inkubatorze... w końcu w łóżeczku bez ciągłego monitoringu i aparatury
jeszcze trochę i kp pełną parą ruszy.. po Twoim opisie widać, że bardzo tego chce... jak prawdziwy ssak szuka brodawki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 00:53
Marsylia lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sallvie wrote:mrik Moje gratulacje !! Ostatnio o Tobie myślałam
Jak się Twoje cuda nazywają? Ile mierzą i ważą ?
Ala 2800g i Lukasz 2700ga ile mierza nie mam pojecia bo tu nie podaja tego tylko w taka ala ksiazeczke historii zdrowia wpisuja
ale sa urocze jak wroce do domu to podesle fotke
Szczęśliwa Mamusia, sallvie, kasieniaczek, Justyna Sz, Milka1991, Omon, Jagah, nutella_, Lokokoko, niania.ogg, ilae, AmyLeah, Marsylia, Teklaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja jestem podłamana. Od południa mam uczucie piekącego bólu w szyjce, który odpwiada ruchom i naciskowi główki Lili. Chodzę do toalety praktycznie co chwilę i boli mnie w pęcherzu. Teraz przy podcieraniu się zbaczyłam że mój mocz jest różowy.. Krwiomocz. I wszystkie objawy pasują do zapalenia pęcherza. Myślałam że będzie trochę spokoju a tu wychodzi coś takiego. Zobaczę jak będzie do rana.
-
nick nieaktualny
-
Doświadczone mamy - mam kilka pytań bo ja totalnie zielona...
1. Czy dziecko lepiej układać na boku czy na plecach? Wkręciłam sobie ze na boku ale teraz czytam ze na plecach...
2. Czy takie dwutygodniowe maleństwo można układać na brzuch? Żeby główkę juz ćwiczył?
3. Czy taki noworodek moze juz sobie na macie leżeć? Na plecach?ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Atat
Ja jestem zwolenniczką układania dzieci do snu na boku, uważam, że tak jest bezpieczniej.
Na brzuszku jak najbardziej możesz kłaść tyle, że nie zostawiaj malucha w takim ułożeniu bez nadzoru.
Na macie też położyć możesz, choć taki malec raczej nie zauważy za bardzo różnicy między mata a łóżeczkiem.Jagah, atat, sallvie, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Czuję się jak nic,ledwie chodzę, znowu wymiotowalam aż się poplakalam
i mąż nie idzie do pracy (musiał tylko na chwilę wyjść coś załatwić). Marzę o braku bólu i sprawności fizycznej!!
Atat :
Ja w dzień kładlam na plecach, co prawda jeszcze nie na macie a zwyczajnie na łóżku a do spania na zmianę na bokach.
Na brzuszku można klas od początku to najlepszy trening dla dziecka.atat lubi tę wiadomość
-
mrik- gratuluje serdecznie, i witamy Alicje z Lukaszkiem na swiecie!
Duzo zdroweczka dla dzieci, no i szybkiego powrotu do formy, jak i domu - Mamy z pospiechami
Usciski!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 09:32
atat, mrik lubią tę wiadomość