Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja wam powiem cos dziwnego od okolo 3tygodni mialam obnizony brzuszek. A od dzis rana mam brzuszek z powrotem wysoko naprawdę. Teraz mi jest zle siedzieć bo piersi brzuch mi dotykaja. Ciezko mi cos wziasc z ławy bo piersiami cisnę brzuszek itp.
Normalnie jakies jaja. Ja to chyba oddalam się od porodu -
Gratulacje mrik!!
Co do ułożenia ja raczej układam na plecach w ciągu dnia w nocy różnie ale mała sie przekręca tutaj jak Aniołkowa wspominała układa sie dzieci na plecach.
Co do brzuszka ja poki co na brzuszku układam tylko jesli leży na mnie jak na kangurowanie z mata poczekamy jak Zosia bedzie miała miesiąc,
Mężowie cóż ... ja sie nauczyłam mówić wprost, i daje efekty chociaż nie mogę na mojego męża narzekać, potrafi również zaskoczyćeforts lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Omon Twoja tesciowa wygrala dzis internety z tekstem o spacerze po chrzcinach hahaha!
Wiesz, jak ja jakies rzeczy klade na na lozko po stronie mojego T, to on juz wie ze ma klopoty i ze lepiej, zeby je poodkladal
Moj nieslubny ma manie zostawiania smieci w roznych miejscach. Puste sloiczki sa odkladane do lodowki, metki po nowych ubraniach na stole (moze sie przydadza.). Rachunki na regale za ksiazkami (nie zauwaze) itd
A ja sie wzielam dzis za nauke szycia na maszynie. Stoi biedna nowiutka od Swiat, to wzielam ja w obroty. Dzien mi tak szybko zlecoal, ze nie wiem kiedy. No i nie myslalam o porodzie! Hurrra! W koncu cos zajelo moje mysliNiebieskaa, eforts, ilae, Milka1991, Omon, Jagah, mada87 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Kasieniaczek, kciuki, żeby sprawnie poszło.
Ja wróciłam przed chwilą z ktg, żadnych skurczy. Dziś 39t5d a tam cisza, brzuch wysokopati87, kasieniaczek lubią tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Kasieniaczek ale się cieszę że coś się i Ciebie dzieje!!!
mam nadzieję że się rozkreci i lada moment mała będzie z Tobą
Chętnie dolaczylabym na porodowke
Omon ja myślę że spacer przed chrzcinami to grzech ciężki
My chrzcilismy syna jak miał pół rokumoja teściowa twierdziła że młody nie śpi bo nie chrzczony
To ja stanę w obronie facetów. Mój mąż dzisiaj wziął urlop i kazał mi cały dzień leżeć. Teraz pojechał z młodym na basen i jak wróci to mi się dostanie bo zrobiłam placki (polecam -marchewka i seler), karpatke i odkurzylam. A prosiłam przed wyjazdem żeby zebrał klocki to odkurze, to powiedział że nie tknie i wszystko zrobi sam jak wróci.
I często muszę się przemoc ale rzeczywiście facetom trzeba prosto z mostujakby nie było to dużo ułatwia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 18:07
Omon, She Wolf, kasieniaczek lubią tę wiadomość
-
Jeśli już o facetach mowa, to mój ma podobnie jak nieślubny She
Jak zje wafelka, papierek może leżeć tydzień. Spadnie ze stolika? Odłoży z powrotem na stolikodkurzanie? Poomijam kąty, po co będę się schylał, żeby przesunąć kubełek w łazience? Ubrania do prania mogą leżeć na krześle w sypialni dopóki ja się nie wkurzę i ich nie ogarnę. 'W sumie to zjadłbym jabłko' ale jak ja obiorę i wykroję środek
bez końca można wymieniać. Ale sprzątania w weekend nie mogę mu raczej zarzucić. Jak już się weźmie do roboty, to szybko leci. Ostatnio kupiliśmy mopa z viledy, co go wykręcać ręcznie nie trzeba tylko pedałem, to sam się rwie w sobotę do zmywania podłóg. Wcześniej mogłam zapomnieć o takiej sobocie, gdzie ja leżę z nogami w górze a mój mąż zmywa podłogi
edit: No i u mnie często było to samo jakiś czas temu. On się nie domyśli, ja nie powiem wprost i płaczę po kątach. Myślałam, że tylko u nas tak wszystko działana szczęście odpukać, nie pamiętam żadnej większej sprzeczki już ze 2 lata. Moich hormonów w ciąży nie liczę, bo czasem on powie jedno słowo a ja łzy w oczach. Ale daję radę się ukrywać, żeby mnie nie wziął za histeryczkę
No i jutro około południa mam się zgłosić na KTG więc zobaczę co tam w trawie piszczyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 18:33
Omon lubi tę wiadomość
-
Ilea, moj tez sprzata i robi zakupy, ale czasem musi oberwac za swoje
a widze duze podobienstwo miedzy naszymi facetami
W koncu ja tez nie leze, tylko ogarniam dom, gotuje, piore itp. mimo tego ze ledwie sie tocze
Ja nawet mowiac mojemu wprost o co mi chodzi spotykam sie z jakas agresja, ze jak ja smiem taki ideal krytykowac. Np. Podpowiadam mu zeby uzyl plynu do szyb zamiast wody z plynem, a tu zaraz obraza majestatu, ze przeciez on wie lepiej. No coz, musze czasem zagryzc zeby i dac mu zrobic po swojemu, mimo ze potem i tak wychodzi na moje
ilae lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Ilea, moj tez sprzata i robi zakupy, ale czasem musi oberwac za swoje
a widze duze podobienstwo miedzy naszymi facetami
W koncu ja tez nie leze, tylko ogarniam dom, gotuje, piore itp. mimo tego ze ledwie sie tocze
Ja nawet mowiac mojemu wprost o co mi chodzi spotykam sie z jakas agresja, ze jak ja smiem taki ideal krytykowac. Np. Podpowiadam mu zeby uzyl plynu do szyb zamiast wody z plynem, a tu zaraz obraza majestatu, ze przeciez on wie lepiej. No coz, musze czasem zagryzc zeby i dac mu zrobic po swojemu, mimo ze potem i tak wychodzi na moje
Kurczę, może my mamy jednego tego samego faceta?ja też ledwo się już turlam. Przewrócenie się w łóżku na drugi bok to tragedia, ale i tak staram się, by wrócił z pracy na ciepły obiad i miał wyprane ubrania i w miarę wyglądające mieszkanie.
Ale u nas jest to samojak robi coś, co z reguły robię ja, on musi postawić na swoim. Ja później po kryjomu poprawiam, bo jakoś tego nie mogę zdzierżyć
też się często nie odzywam, bo wtedy odbija piłeczkę, że skoro ja wiem lepiej, to mogę sobie zrobić to sama po swojemu
She Wolf lubi tę wiadomość
-
Faceci
aż śmiać się chce czytając opowieści szkoda tylko że to trochę taka tragikomedia
mój ukochany jak "odkurzy" to stopy idzie sobie pokaleczyć, a najbardziej śmieszy mnie teściowa, która do jego siłowni psa broń Boże nie wypuści "bo się nażrę tego syfu i nam padnie psisko"
poprosiłam ostatnio mojego o umycie szyb w moim aucie. Umył jedną - przednią i bidak nie wiedział co dalej zrobić. Kazałam mu liczyć ile mamy szyb w samochodzie.
Omon, eforts, Lokokoko, Milka1991, sallvie, mada87 lubią tę wiadomość
-
bobas2015 wrote:Heh dziewczyny niech się cieszą bo niedługo zapomną o wyprasowanych koszulkach i czystych mieszkaniu;p
Czy ja wiem. Ja mam i wyprasowane i posprzatane. I przypomnę że mam absorbujace dziecko i pracowałamgrunt to dobra organizacja
Niebieskaa, Jagah lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny słuchajcie. Macie czasem takie coś ze jak wasze bobo się rusza to slyszycoe takie dźwięk jakby złamanie zapałki, oo albo strzelające palce. Sttzelalyscie sobie kiedyś na palcach ? To takie...m takie coś słyszę z brzucha:-OKochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[