Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieskaa wrote:Dziewuszki, moja refleksja z pierwszego tygodnia z malutka.
Duzo ciuszków, duzo kocykow, duzo pieluszek to strzał w dziesiątkę! I to żadna fanaberia mamy, która za bardzo poszalała przy zakupach.
Marianka robi nam niespodzianki, ze przy zmianie pieluszki nagle zalewa przewijaczek albo celuje kupka nie tam gdzie powinna. A uleje na pieluszkę na której lezy. Te wszystkie pieluchy i kocyki i ubranka sa nam bardzo potrzebne, zeby codziennie nie prac.
Och, zgadzam się w całej rozciągłości
Najbardziej to się ścigają w brudzeniu pieluchy tetrowe, wykorzystywane do wyścielania wszystkiego co się da. My już chyba 3 dni po porodzie domówiliśmy kolejne 20.
* * *
A propos karmienia...
Dziewczyny, czemu nikt nie mówił, że to będzie AŻ tak skomplikowane?
Tak sobie czytam nasze forum i mam wrażenie, że praktycznie nie ma dziewczyny, która nie miałaby z tym jakiegoś problemu. Jeśli takowa jest, to proszę niech się zgłosi i otrzyma tu jakiś specjalny status
Albo pokarmu dużo, ale dziecię słabo ssie lub słabo się przystawia.
Albo dziecię ssie idealnie, tylko pokarmu mało (to my z Avą).
Albo dziecię ssie zbyt agresywnie i suty poranione.
Albo jest nawał pokarmu i nie ma jak odciągać, dziecię nie nadąża.
Ale taki już los mateczki. Ciągłe wyzwania. Najpierw - jak zajść w ciążę. Potem - jak ją utrzymać. Później - jak urodzić. A teraz - jak wykarmićMilka1991 lubi tę wiadomość
-
No i po
poród do partych bajka, parte brrr. O 15 wezmą go na pomiary
cudaczek kochany
urodziłam Gabriela o 12.55
eforts, Jagah, ilae, Lokokoko, Taśka22, pati87, IGA.G, sy__la, Milka1991, Donia12, Kjopa3, sallvie, nutella_, MyHappy, koniczynkaa, slodka100, Justyna Sz, Vero, misKolorowy, Aga1991, niania.ogg, lis87, vitae13, Omon, Monna, Marsylia lubią tę wiadomość
Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Nie wiem czy powinnam ale u nas nie ma problemow z karmieniem. Nie mówię żeby denerwować mówię żeby pocieszyć
tzn też miałam/mam jedna brodawke poraniona ale nie uznaje tego za problem.
Magnii serdeczne gratulacje!!!
Niebieska ja podczas poprzedniego i tego karmienia mam jedną pierś większą druga mniejsza i mimo wszystko karmię na zmianę. Bo jakby nie było tej większej nie chce bardziej nakrecac.Niebieskaa, Magni lubią tę wiadomość
-
Hej
Kjopka ja z czystym sumieniem polecę Ci balsam Eloderm omega 3 6 9. Kosztuje koło 15zł i ma świetny naturalny skład
Moja Kornelka miała suchą skórkę i sam żel nawilżający do kąpieli nie wystarczał. Wyczytałam o tym balsamie w necie. Po 4 dniach smarowania po kąpieli, malutka miała piękną nawilżoną skórę, teraz smaruję ją profilaktycznie co któreś kąpanie
Sallvie ej masz taki sam plan jak jaciekawe co nam z tego wyjdzie
to umawiamy się że tu zostajemy i za 3 lata zaczynamy staranka o kolejnego dziedzica
Magni serdeczne gratulacje !no i się doczekałaś
każda się doczeka
sallvie, Kjopa3, Magni lubią tę wiadomość
-
Milka Kochana coraz bardziej widzę w Tobie moją siostrę haha
PS umowa stoi !Milka1991 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Niebieskaa wrote:Dziewuszki, kiedy bylyscie na pierwszym spacerze?
My jeszcze nie byliśmy, bo ciągle coś. Jak nie mała w szpitalu to ja chora. Ale jak się wykuruję, to w przyszłym tygodniu planujemy iść już na spacerekNiebieskaa lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
IGA.G wrote:Reni walczcie, my też walczymy. u mnie Anielka ma bardzo mocny odruch ssania, że aż boli, przez to trochę mi masakruje sutki mimo, iż jest dobrze przystawiana. Pani z poradni lakatcyjnej mówiła, że muszę przecierpieć i zahartować sutki, bo córeńka jest silna, ma dużą potrzebę jedzenia i baaardzo niecierpliwa. budzi się od razu z płaczem i denerwuje, że nie ma jeszcze cycka w buzi. co do laktacji ja miałam na początku malutko mleka, musiałam dokarmiać mm w szpitalu. pomogło odciąganie mleka co 3 godziny metodą 7-5-3, piję herbatki, karmi i przystawiam, przystawiam, przystawiam...
dzisiaj na boczny tor idzie prawy cyc, bo w nocy zaczął mnie bolećwięc jak się nie naje z lewego, to pewnie dokarmię mm. nie mogę odciągnąć bo leci krew z brodawki
aha ja jaki błąd robiłam - dawałam cycka do buzi, a to ją powinnam przystawić do cycka a nie cyca do niej, bo wtedy gorzej dziecko się zasysa. co do Miłoszka, może rozbieraj go do karmienia, łaskocz w nóżki, na moją działa też zaczepianie uszka.
Ilae o pros położną niech ci ją przystawia, bo ja chwycia samego sutka to będzie tylko gorzej wiem coś o tymprzez dwie doby na każde karmienie wołałam położną niech pomoże przysatwić. ja popełniałam błąd wsuwając cycka do buzi, a nie przystawiając małą.
Karolyn, Katka, gratulacje!
Magni trzymam kciuki!
IGA my karmimy butelka i piersia, dzis na 1 raz sciagnelam 80 ml wiec duzo.
Wydaje mi się, że źle przystawiam Milosza-jest mu niewygodnie, a i on wogole nie chwyta cyca, czasem mu sie uda.Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Magni Gratulacje
Dziękuję za odpowiedzi. Milka skusiłaś mnie swoim opisem i kupię ten balsam bo lekarka mówiła,że będzie pękać skóra. Najgorzej ma na stopach i pod pachą,na łączeniach,brzuszek trochę lepiej.
Wychodzimy do domkuHurrra. Czekamy na wypis i szczepienie na gruźlice.
Powiem Wam,że zazdroszczę Wam lekkich porodów. Gdyby ten był pierwszy to chyba drugiego by nie było
W ogóle to przepraszam Aniołkowa mamo ale u mnie na sali jest babka która miała mieć córcie a na brzuch położyli synka :-o Wszystko ma różowe i przygotowane dla dziewczynki. Nad łóżeczkiem literki powieszone z imieniem. Położyli jej synka na brzuch i pytają o imię a oni że nie wiedząDonia12, eforts, niania.ogg, Magni lubią tę wiadomość
-
Niebieska my wyszłyśmy ze szpitala po tygodniu, dwa dni póżniej zaczęlismy werandowanie po 15 minut, później 20 minut. Pierwszy spacer był woczraj około 20 minut, dzisiaj już ponad pół godzinki
Reni moja Anielka też czasem źle łapie, jest niecierpliwa i od razu płacze co utrudnia przystawienieNiebieskaa lubi tę wiadomość
-
Kasialudek moje gratulacje, witam Melisę na świecie
Faktycznie kruszynka
ilae Jaka śliczna Twoja Wikusia i jakie włoski bujneNasz Olek też chyba takie będzie miał, bo już dawno na usg lekarz nam pokazywał
Karolyn gratulujęTomek to bardzo ładne imię, sami się nad nim zastanawialiśmy. Dużo zdrówka dla Was :-*
Katka80 już nie mogę się doczekać relacji z poroduGratulacje
Witam Miłosza i życzę Wam dużo zdrowia
Biszkopciki chyba każda kobieta marzy, żeby urodzić w tak ekspresowym tempie -a ja na pewno
Magni Moje gratulacjeWitam Gabriela na świecie
Dopiero nadrobiłam, nie było mnie pół dnia, a tu tyle się wydarzyłoJeszcze raz gratuluję wszystkim mamusiom i życzę zdrówka (dla pociech też oczywiście), szybkiego powrotu do sił oraz owocnej laktacji
My dziś z mężem byliśmy rano na święceniu pisanek, a zaraz potem pojechaliśmy na wizytę. Lekarz mówi, że to 38 tydz.i 0 dni, Synek jest już bardzo, bardzo nisko, dosłownie wciśnięty buźką wkanał rodny ale szyjka 1,5 cm i jeszcze zamknięta, więc nie wróży mi zajączka na święta. Musimy swoje odczekać -oby tylko nie za długo. Jak czytam o kolejnych porodach, to ja też już chciałabym to mieć za sobą i móc wreszcie przytulić Oleczka.
ilae, Kasialudek, Magni lubią tę wiadomość
-
Kjopa uśmiałam się z tych różowych ubranek
Moja koleżanka (wprawdzie z 10 lat temu) urodziła (w tempie 40 min po przybyciu na porodowke) i pytają o imię a ona dumna "Maja". Na co oni do niej- ale to chłopiec ! Do dziś żałuję że jej miny nikt nie uwiecznił...ilae, Kjopa3 lubią tę wiadomość