Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska ty pisałaś chyba ostatnio, że jeden cyc odszedł na kilka dni? co zrobiłaś z mlekiem z tej piersi? odciągałaś? ja nie moge małej podać tego mleka, bo leci krew z brodawki. a nie wiem czy naje się jedną.
co do twoje pytania, miałam tak ostatnio, położna kazała przystawić pierś tę dużą, nabrzmiałą tylko na chwilę aby sobie ulżyć, a później przystawić do tej drugiej żeby rozkręcić laktację. a druga położna w szpitalu mówiła, że najpier ta "gorsza" pierś, żeby rozkręcic laktację, a później ta pełniejsza. więc nie wiem co lepsze, ale ogólnie wniosek taki że przy jednym karmieniu obie piersi mają wkroczyć do akcjiNiebieskaa lubi tę wiadomość
-
Dziewuszki, moja refleksja z pierwszego tygodnia z malutka.
Duzo ciuszków, duzo kocykow, duzo pieluszek to strzał w dziesiątkę! I to żadna fanaberia mamy, która za bardzo poszalała przy zakupach.
Marianka robi nam niespodzianki, ze przy zmianie pieluszki nagle zalewa przewijaczek albo celuje kupka nie tam gdzie powinna. A uleje na pieluszkę na której lezy. Te wszystkie pieluchy i kocyki i ubranka sa nam bardzo potrzebne, zeby codziennie nie prac.
IGA.G, mada87, Milka1991, lis87, Marsylia lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Iga!!! No własnie z takimi sprzecznymi opiniami sie spotkałam ehhh
Tak... cyc był nieczynny, starałam sie wtedy odciągać laktatorem, i wylewałam bo za duzo krwi było:( dość szybko sie to zaleczylo. Przyjaciółka mówiła mi ze potem jak mała wypije z cyca troche mleka z krwią to nie jest to niebezpieczne. Natomiast jeszcze w szpitalu kiedy nie wiedziałam ze ta piers jest tak zmasakrowana,przystawilam mała i jak ja odbijałam to wypluła spora ilosc krwi.. Bosh prawie zawału dostałam bo w pierwszej sekundzie myślałam, ze to z jej ciałka ta krew , a nie z mojego cyca.
IGA.G lubi tę wiadomość
-
Ilae właśnie głowka dziecka ma być przystawania do cycka, bo wtedy lepiej zassie.
Niebieska a Marianka najadła się z jednego cyca? ja rano w boleściach nakarmiłam z tego cyca i też krew wyleciała przy ulewaniutakże muszę odstawić chociaż do jutra.
-
Kjopa3 wrote:Mamusie chyba będziemy potrzebować emolientu bo mały ma bardzo suchą skórę. Lekarka w szpitalu poleciła oczywiście emolium lub oilatum ale Sroka pisze, że są nie za fajnie. No i pokazał się rumień niemowlęcy. Polecicie coś?
moja siostra używała Allerco, ale nie wiem jakie mają opinie
Kjopa3 lubi tę wiadomość
-
To sprobuje mala przystawic do cycka jak mi js przywioza. Ale to normalne, ze nawet w nakladkach bola mnie strasznie sutki przy karmieniu? Teraz jeszcze bardziej sa chyba podraznione po karmieniu w kapturkach niz wczesniej
Hmm moze dlatego, ze teraz porzadnie sie przyssala...
IGA.G lubi tę wiadomość
-
ilae wrote:To sprobuje mala przystawic do cycka jak mi js przywioza. Ale to normalne, ze nawet w nakladkach bola mnie strasznie sutki przy karmieniu? Teraz jeszcze bardziej sa chyba podraznione po karmieniu w kapturkach niz wczesniej
Ilae mnie bolą sutki w kapturkach bardziej niż bez... mnie bolały sutki tydzien jak mnie tak pogryzła, później było ciut lepiej, a teraz prawy znowu pogryziony w nocy.
-
IGA.G wrote:chciałam zacytować a polubiłam
Ilae mnie bolą sutki w kapturkach bardziej niż bez... mnie bolały sutki tydzien jak mnie tak pogryzła, później było ciut lepiej, a teraz prawy znowu pogryziony w nocy.
Ja jak poloznej powiedzialam,ze mala ma problem z zassaniem, bo mam plaskie brodawki, to od razu pytala sie o kapturki. I w kapturku tak mi sutki wyciaga, ze jakas tragedia. Miedzy karmieniami bede sie smarowac i zaciskac zeby... kapturki powinny troche wyciagnac brodawki? Bez kapturkow ona strasznie sie denerwuje i nic juz nie ssie praktycznie wiec poki co jestem na kapturki skazana -
Hej dziewczynki
Gratulacje kolejnym rozpakowanym mamusiomi powodzenia rodzącym
My wracamy do świata żywych. Mogę wreszcie zjeść nie wymiotując przy tym i temperatura spada !
Co do 3-ki dzieciaczków. Mi się zawsze marzyła trójeczka. Słyszałam od wielu osób że po pierwszym będę się grubo zastanawiała nad drugim ale ja już bym mogła być znowu w ciąży !!z tym że musimy poczekać z drugim ze 3 lata bo sytuacja finansowa nam nie do końca pozwala na 2 tak szybko. A 3-cie zawsze chciałam po kilku latach czyli jak dwójka starszych pójdzie do szkoły
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
IGA.G wrote:Ilae właśnie głowka dziecka ma być przystawania do cycka, bo wtedy lepiej zassie.
Niebieska a Marianka najadła się z jednego cyca? ja rano w boleściach nakarmiłam z tego cyca i też krew wyleciała przy ulewaniutakże muszę odstawić chociaż do jutra.
Ilae, mnie w nakładkach tez boli i Marianka sie denerwuje i ja tez bo mam wrażenie ze wtedy nie leci mleko. Albo mam zle dobrane nakładki.
Przyjaciółka poleciła mi na gojenie muszle laktacyjne i to tez pomogło. Ale boli dalej. Koleżanka poleciła zapisanie sie do grupy na fb dla kobiet karmiących z wro ( z Wrocławia bo stamtąd pochodzę, ale zapewne wiele miast ma takie grupy) i tam znalazłam wiadomosc dziewczyny która pytała o ból piersi i jak długo to jesCze potrwa. Mnóstwo kobiet skomentowało ze miało ten sam problem przez tydzien, dwa, trzy... rożnie i z czasem ból malał i brodawki przyzwyczajały sie do małego ssaka. Pocieszyło mnie to:)
-
ilae wrote:Ja jak poloznej powiedzialam,ze mala ma problem z zassaniem, bo mam plaskie brodawki, to od razu pytala sie o kapturki. I w kapturku tak mi sutki wyciaga, ze jakas tragedia. Miedzy karmieniami bede sie smarowac i zaciskac zeby... kapturki powinny troche wyciagnac brodawki? Bez kapturkow ona strasznie sie denerwuje i nic juz nie ssie praktycznie wiec poki co jestem na kapturki skazana
ilae lubi tę wiadomość
-
Kjopa3 wrote:Karolyn, Katka Gratulacje
Mi doradczyni laktacyjna poleciła na brodawki HPA lanolin zamiast kremów. Mi się laktacja rozkręca, piersi robią się twarde,boje się nawału.
Mamusie chyba będziemy potrzebować emolientu bo mały ma bardzo suchą skórę. Lekarka w szpitalu poleciła oczywiście emolium lub oilatum ale Sroka pisze, że są nie za fajnie. No i pokazał się rumień niemowlęcy. Polecicie coś?
na suchą skóre: ja dodaje do wody oliwki, a potem smaruje mleczkiem hipp. sucha skura była na poczatku, ale przeszło.
ja buzie przemywam przegotowaną woda, połozna powiedziała ze jak bedzie bardzo zle to octaniseptem przemyc
-
bobas2015 wrote:Pati ja po falstarcie i tez czekam;) i w zasadzie bym spokojnie czekała gdyby nie to ze mam dużą masę i boję się że nie wypchne. Akcja skurczów w szpitalu tak mnie wymeczyla ze chce chwile myślami odpocząć.. może po świętach cos ruszy.. a już były opaski d l a Wiktora gotowe ech ..
Jest spore przeludnienie, ja dopiero wczoraj popołudniu trafiłam na oddział polozniczy, bo nie było miejsc. Leżałam na sali obserwacyjnej na porodowce, a kolejne rodzące już zostawaly na salach porodowych. Jest zamieszanie, ale cieszę się, że tu jestem. Potraktowali mój przypadek poważnie. Z opieki na położnictwie jestem niezadowolona, ale liczę, że jutro już wyjdziemy do domu.pati87, Jagah, Milka1991, MyHappy, niania.ogg, Marsylia lubią tę wiadomość
13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡ -
ilae wrote:To sprobuje mala przystawic do cycka jak mi js przywioza. Ale to normalne, ze nawet w nakladkach bola mnie strasznie sutki przy karmieniu? Teraz jeszcze bardziej sa chyba podraznione po karmieniu w kapturkach niz wczesniej
ja tez karmie w kapturkach i tez mam bardzo wrazliwe. ale co tu sie dziwic jak młody ciagle ssie. przerwa 1h to max a i wtedy czesto ryczy. moim zdaniem kapturki nie gwarantuja bezbolesnych brodawek. przeciez tam jest wiecznie mokro od pokarmu, no i maluszek je jednak troche memła podczas ssania
moj dodatkowo to wiercipiętek wczoraj podczes karmienia, odwrócił sie na brzuszek (ciagle mocno trzymając sutek) ból niesamowity, ale i tak pewnie byłoby gorzej gdybym tego kapturka nie miała... -
Magni wrote:Dziewczyny z drugim dzieciaczkiem, planujecie jeszcze trzecie? Mi się marzy trójeczka, ale życie pokaże.
-
Wybaczcie, jak czytam o bolacych piersiach, zmasakrowanych brodawkach, odciaganiu mleka z krwia - to jest mi meeega slabo psychicznie, ze znowu TEZ TO MUSZE PRZEZYC. Chcialabym i zycze kazdej Mamie karmiacej, by wygladalo tak bajecznie i prosto jak w reklamach badz na szczesliwych zdjeciach!
eforts- tak sciskam bilecik, ze nerwowo poca mi sie dlonie, wszystko mi dzisiaj wypada z rak
Ale jestem zadowolona, kupilam na promocji fajny materacyk do gondoli i moje przescieradlo w serducha wyglada bosko!Maz mowi, zebym zmienila na wzor z kroliczkami, bo Orzeszkowa mi prezent zrobi i ujawni sie jeszcze w Swieta, zartownisie dwa, hehe
Dobra, ogarniamy biala sciane i pociskam na obiad do restauracji w ramach rocznicy
To brzmi jak ostatnia uczta, hahaha
Edit
Magni- tulisz malucha? wszystko OK?
She Wolf- podejmij kontakt z baza dowodzenia, jak Ci idzie? :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2017, 13:49
Niebieskaa, Magni lubią tę wiadomość