Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
kasieniaczek, annak, ciary mnie przechodzą jak czytam Wasze posty !
Bardzo bardzo bardzo się cieszę, oby napływały tylko tak wspaniałe wieści do nas
Monika34 luzik, u każdego dzidek rośnie inaczej, nie sugerujmy się tym bo to nie ma sensu, ważne żeby bobik był zdrowy
annak to może podasz mi już termin poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 11:02
-
AnnaK - na tym wątku powtórzę to samo co na ovufriend - jesteś bardzo dzielna!!! Strasznie strasznie strasznie się cieszę, że z Maluszkiem wszystko w porządku - oby tak dalej do końca 9 miesiąca
Teraz ja mam dylemat czy czekać do 19.09 na wizytę (ostatnia wizyta z usg była 19.08) - a więc jest to cały dłuugi miesiąc - czy jednak pójść prywatnie tylko na usg i upewnić się, że z moim Okruszkiem wszystko w porządku. Upewnić się dlatego, iż mam ciążę bezobjawową i ciężko stwierdzić czy wszystko jest w porządku. Wczoraj postanowiłam, że jednak nie pójdę podejrzeć bo co mi to da? tylko wiedzę i wydane pieniądze. A jeśli ciąża ma być to i tak będzie... tylko będę ciągle myślała...ale dziś znów już mam dylemat i nie wiem co robić... jednak te fale usg też nie są obojętne dla Maluszka na tak wczesnym etapie ciąży, a więc tylko dla kaprysu iść, żeby iść to też tak nie fajnie
ostatnio mam bardzo żywe sny - 2 dni temu śniła mi się mała dziewczynka taka radosna, szczęśliwa razem się bawiłyśmy, a dziś mi się śnił poród - nie miałam żadnych bóli, chcieli mnie już wieźć na cesarskie cięcie, ale ja prosiłam, żeby naturalnie i kazali mi przeć mimo, że nie miałam skurczy.. i nie urodziłam, tylko się obudziłam...
Szczęśliwa Mamusia, Niebieskaa lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Niebieskaa wrote:hahaha...Szczesliwa Mamusiu, annak, sy_la... pomyslalam sobie, ze my na tym watku powinnismy wystepowac w koszulkach z napisem: Gang ZACZYNAMY ZNOWU STARANIA"
:DDD!
hahaha.. dobry pomysłmoże w opisach powinnyśmy sobie takie hasło dopisać
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
annak czy mogłabys mi opisac swoje krwawienia i w którym tyg je miałaś bardzo się martwię, gdyż dzis o 5 rano obudziłam sie na siku i miałam na papierze toaletowym krew i ciagle ona jest nie cieknie duzo bardziej plami wiecej jest przy podcieraaniu jesrem w uk i dla nich ciąża do 12 tyg to nie ciąża dodam że tydzien temu na usg widziałam serduszko...córeczko czekamy na Ciebie
-
nick nieaktualnySy_la Kochana ja miałam 4 po przednie ciążę bezobjawowe , z trzech mam troje dzieci
, ja to bym nie wytrzymała miesiąca i bym jednak poszła gdzieś prywatnie , u mnie to tak jest że za prywatne USG płaci się 60 zł w szpitalu , byłam nie dawno na wizycie u gina więc nie widzę potrzeby aby iść , ja spokojnie poczekam do wizyty
.
Niebieskaa Ale na fajny , pomysł wpadłaś.
Ewelinko 3 Pędź do szpitala nie ma na co czekać , zadzwoń powiedz co się dzieje , lepiej może jednak sprawdzić .Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 11:15
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Sy_la Kochana ja miałam 4 po przednie ciążę bezobjawowe , z trzech mam troje dzieci
, ja to bym nie wytrzymała miesiąca i bym jednak poszła gdzieś prywatnie , u mnie to tak jest że za prywatne USG płaci się 60 zł w szpitalu , byłam nie dawno na wizycie u gina więc nie widzę potrzeby aby iść , ja spokojnie poczekam do wizyty
.
Szczęśliwa_Mamusia - chyba jednak pójdę nie wiem zastanowię się jeszcze.. tak na prawdę to 19.08 byłam na USG a mój lekarz podejrzewam, że dopiero na wizycie 19.09 mnie umówi na usg jak przyjdę (bo on nie robi) - podejrzewam, że na 23.09 - a więc to ponad miesiąc!! Ja tak to się umówię do kliniki leczenia niepłodności Gameta bo mam 5 min samochodem od siebie z domu, a raczej dobrych lekarzy mają i do 11 tc usg to koszt 120 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 11:17
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Ewelina 3 wrote:annak czy mogłabys mi opisac swoje krwawienia i w którym tyg je miałaś bardzo się martwię, gdyż dzis o 5 rano obudziłam sie na siku i miałam na papierze toaletowym krew i ciagle ona jest nie cieknie duzo bardziej plami wiecej jest przy podcieraaniu jesrem w uk i dla nich ciąża do 12 tyg to nie ciąża dodam że tydzien temu na usg widziałam serduszko...
Ewelina, uwazam jak Szczesliwa Mamusia. Lepiej chuchac na zimne. Ja tez mialam plamienia/krwawienia przed wizyta w 7 tygodniu ciazy. Lekarz mowil, ze to moze clexane bylo przyczyna.
A moze u Ciebie jest mniej wiecej termin miesiaczki? wtedy krwawienia tez moga sie pojawiac.
Sy_la! zrob cos milego dla siebie!! zadbaj dzis o siebie jak o swojego najlepszego przyjaciela...smutny dzien:( ale teraz bedzie inaczej, gleboko w to wierze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 11:24
Szczęśliwa Mamusia, sy__la lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Byłam dziś rano na wizycie ale nie dowiedziałam się dosłownie nic. tyle, że zrobiła mi cytologię, dostałam skierowanie na badania, na usg i mam przyjść za 2 tygodnie. Nawet usg w gabinecie nie było... No i kartę ciąży założyła, w sumie to trochę wcześnie chyba?
A , i przepisała mi duphaston, rzekomo dlatego, że miałam plamienia przed okresem. Poczytałam trochę o tym i nie wiem czy brać. Za tydzień idę prywatnie do innego lekarza to się dopytam. -
może to powód brania globułek dopochwowych na infekcje hmm... nie wiem jestem w UK i juz raaz zostałam odesłana do domu.. oni tutaj twierdzą że natura wie co robi i tak ze mam leki na podtrzymanie od polskiej lekarki ... to mnie podtrzymuje na duchu że one pomogą... teoretyczni termin miesiączki by mi wypadał na 3 wrzesnia czyli moze stad te krwawienia? bóli brzucha nie mam ... piersi wciąż bardzo bolą... boje sie ... wizyte u położnej mam dopiero 6 wrzesnia ona i tak wiele mi nie pomoże ...córeczko czekamy na Ciebie
-
kasieniaczek a to usg miałaś przezpochwowe czy przez brzuch? kurczę, bo ja wizytuję w czwartek i chciałabym zabrać Mążka do gabinetu i Mu pokazać, ale mój ginek to facet i byłoby dla mnie i pewnie dla Męża zbyt krępujące jakby ginek mi badyla wkładał
mada dupek na pewno Ci w niczym nie zaszkodzi, a że nie było usg to w sumie lepiej bo jeszcze wcześnie, lepiej poczekać i zobaczyć coś fajnego
za tydzień pewnie ginek zrobi Ci usgmada87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Milka1991 wrote:kasieniaczek a to usg miałaś przezpochwowe czy przez brzuch? kurczę, bo ja wizytuję w czwartek i chciałabym zabrać Mążka do gabinetu i Mu pokazać, ale mój ginek to facet i byłoby dla mnie i pewnie dla Męża zbyt krępujące jakby ginek mi badyla wkładał
-
Ewelina to nie jest tak ze nic nie robia. Fakt, nie podtrzymuja ciazy, ale jak zadzwonisz na Early Pregnancy Unit w szpitalu, to zrobia Ci USG i przynajmniej zobaczysz skad te krwawienia. U mnie bylo z krwiaka.
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Milka1991 wrote:kasieniaczek a to usg miałaś przezpochwowe czy przez brzuch? kurczę, bo ja wizytuję w czwartek i chciałabym zabrać Mążka do gabinetu i Mu pokazać, ale mój ginek to facet i byłoby dla mnie i pewnie dla Męża zbyt krępujące jakby ginek mi badyla wkładał
mada dupek na pewno Ci w niczym nie zaszkodzi, a że nie było usg to w sumie lepiej bo jeszcze wcześnie, lepiej poczekać i zobaczyć coś fajnego
za tydzień pewnie ginek zrobi Ci usg