X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek, annak, ciary mnie przechodzą jak czytam Wasze posty !
    Bardzo bardzo bardzo się cieszę, oby napływały tylko tak wspaniałe wieści do nas ;)

Monika34 luzik, u każdego dzidek rośnie inaczej, nie sugerujmy się tym bo to nie ma sensu, ważne żeby bobik był zdrowy ;)

annak to może podasz mi już termin porodu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 11:02

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK - na tym wątku powtórzę to samo co na ovufriend - jesteś bardzo dzielna!!! Strasznie strasznie strasznie się cieszę, że z Maluszkiem wszystko w porządku - oby tak dalej do końca 9 miesiąca <3

Teraz ja mam dylemat czy czekać do 19.09 na wizytę (ostatnia wizyta z usg była 19.08) - a więc jest to cały dłuugi miesiąc - czy jednak pójść prywatnie tylko na usg i upewnić się, że z moim Okruszkiem wszystko w porządku. Upewnić się dlatego, iż mam ciążę bezobjawową i ciężko stwierdzić czy wszystko jest w porządku. Wczoraj postanowiłam, że jednak nie pójdę podejrzeć bo co mi to da? tylko wiedzę i wydane pieniądze. A jeśli ciąża ma być to i tak będzie... tylko będę ciągle myślała... :( ale dziś znów już mam dylemat i nie wiem co robić... jednak te fale usg też nie są obojętne dla Maluszka na tak wczesnym etapie ciąży, a więc tylko dla kaprysu iść, żeby iść to też tak nie fajnie :(
    ostatnio mam bardzo żywe sny - 2 dni temu śniła mi się mała dziewczynka taka radosna, szczęśliwa razem się bawiłyśmy, a dziś mi się śnił poród - nie miałam żadnych bóli, chcieli mnie już wieźć na cesarskie cięcie, ale ja prosiłam, żeby naturalnie i kazali mi przeć mimo, że nie miałam skurczy.. i nie urodziłam, tylko się obudziłam...

Szczęśliwa Mamusia, Niebieskaa lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    hahaha...Szczesliwa Mamusiu, annak, sy_la... pomyslalam sobie, ze my na tym watku powinnismy wystepowac w koszulkach z napisem: Gang ZACZYNAMY ZNOWU STARANIA"

:DDD!

hahaha.. dobry pomysł ;) może w opisach powinnyśmy sobie takie hasło dopisać :-P

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak czy mogłabys mi opisac swoje krwawienia i w którym tyg je miałaś bardzo się martwię, gdyż dzis o 5 rano obudziłam sie na siku i miałam na papierze toaletowym krew i ciagle ona jest nie cieknie duzo bardziej plami wiecej jest przy podcieraaniu jesrem w uk i dla nich ciąża do 12 tyg to nie ciąża dodam że tydzien temu na usg widziałam serduszko...

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la Kochana ja miałam 4 po przednie ciążę bezobjawowe , z trzech mam troje dzieci ;) , ja to bym nie wytrzymała miesiąca i bym jednak poszła gdzieś prywatnie , u mnie to tak jest że za prywatne USG płaci się 60 zł w szpitalu , byłam nie dawno na wizycie u gina więc nie widzę potrzeby aby iść , ja spokojnie poczekam do wizyty :) .

Niebieskaa Ale na fajny , pomysł wpadłaś :D :D.

Ewelinko 3 Pędź do szpitala nie ma na co czekać , zadzwoń powiedz co się dzieje , lepiej może jednak sprawdzić .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 11:15

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• sy__la Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Sy_la Kochana ja miałam 4 po przednie ciążę bezobjawowe , z trzech mam troje dzieci ;) , ja to bym nie wytrzymała miesiąca i bym jednak poszła gdzieś prywatnie , u mnie to tak jest że za prywatne USG płaci się 60 zł w szpitalu , byłam nie dawno na wizycie u gina więc nie widzę potrzeby aby iść , ja spokojnie poczekam do wizyty :) .

Szczęśliwa_Mamusia - chyba jednak pójdę nie wiem zastanowię się jeszcze.. tak na prawdę to 19.08 byłam na USG a mój lekarz podejrzewam, że dopiero na wizycie 19.09 mnie umówi na usg jak przyjdę (bo on nie robi) - podejrzewam, że na 23.09 - a więc to ponad miesiąc!! Ja tak to się umówię do kliniki leczenia niepłodności Gameta bo mam 5 min samochodem od siebie z domu, a raczej dobrych lekarzy mają i do 11 tc usg to koszt 120 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 11:17

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego mnie takie dylematy dopadły bo dziś jest właśnie ten etap ciąży, ten dzień, w którym straciłam poprzednią ciążę ;(

Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    annak czy mogłabys mi opisac swoje krwawienia i w którym tyg je miałaś bardzo się martwię, gdyż dzis o 5 rano obudziłam sie na siku i miałam na papierze toaletowym krew i ciagle ona jest nie cieknie duzo bardziej plami wiecej jest przy podcieraaniu jesrem w uk i dla nich ciąża do 12 tyg to nie ciąża dodam że tydzien temu na usg widziałam serduszko...

Ewelina, uwazam jak Szczesliwa Mamusia. Lepiej chuchac na zimne. Ja tez mialam plamienia/krwawienia przed wizyta w 7 tygodniu ciazy. Lekarz mowil, ze to moze clexane bylo przyczyna.

A moze u Ciebie jest mniej wiecej termin miesiaczki? wtedy krwawienia tez moga sie pojawiac.

Sy_la! zrob cos milego dla siebie!! zadbaj dzis o siebie jak o swojego najlepszego przyjaciela...smutny dzien:( ale teraz bedzie inaczej, gleboko w to wierze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 11:24

Szczęśliwa Mamusia, sy__la lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś rano na wizycie ale nie dowiedziałam się dosłownie nic. tyle, że zrobiła mi cytologię, dostałam skierowanie na badania, na usg i mam przyjść za 2 tygodnie. Nawet usg w gabinecie nie było... No i kartę ciąży założyła, w sumie to trochę wcześnie chyba?
    A , i przepisała mi duphaston, rzekomo dlatego, że miałam plamienia przed okresem. Poczytałam trochę o tym i nie wiem czy brać. Za tydzień idę prywatnie do innego lekarza to się dopytam.

atdcqps62brd8znj.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to powód brania globułek dopochwowych na infekcje hmm... nie wiem jestem w UK i juz raaz zostałam odesłana do domu.. oni tutaj twierdzą że natura wie co robi i tak ze mam leki na podtrzymanie od polskiej lekarki ... to mnie podtrzymuje na duchu że one pomogą... teoretyczni termin miesiączki by mi wypadał na 3 wrzesnia czyli moze stad te krwawienia? bóli brzucha nie mam ... piersi wciąż bardzo bolą... boje sie ... wizyte u położnej mam dopiero 6 wrzesnia ona i tak wiele mi nie pomoże ...

w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak leże nic mi nie leci ale jak tylko wstane siku to podcieram sie z krwia taka jasno rożowa przepraszam za opis

w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek a to usg miałaś przezpochwowe czy przez brzuch? kurczę, bo ja wizytuję w czwartek i chciałabym zabrać Mążka do gabinetu i Mu pokazać, ale mój ginek to facet i byłoby dla mnie i pewnie dla Męża zbyt krępujące jakby ginek mi badyla wkładał :P

mada dupek na pewno Ci w niczym nie zaszkodzi, a że nie było usg to w sumie lepiej bo jeszcze wcześnie, lepiej poczekać i zobaczyć coś fajnego ;)
    za tydzień pewnie ginek zrobi Ci usg :)

mada87 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko3 Według mnie to bierz za telefon i do gin zadzwoń lub do położnej , ja tydzień miałam plamienia brązowe nom stop coś leciało , potem śluz taki jak u Ciebie i niestety stało się najgorsze :( .

• Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż zadzwonił i niestety każą czekać na to co sie wydarzy.... żałuje że wyjechałam do Angli ...:( mówią ze na takim etapie ciąży może to być normalne a moze dojsc do poronienia oni nic mi nie pomogą jestem załamana ...

w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    kasieniaczek a to usg miałaś przezpochwowe czy przez brzuch? kurczę, bo ja wizytuję w czwartek i chciałabym zabrać Mążka do gabinetu i Mu pokazać, ale mój ginek to facet i byłoby dla mnie i pewnie dla Męża zbyt krępujące jakby ginek mi badyla wkładał :P
    Rozbawilas mnie tym :D

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka w takim razie staraj się jak najwięcej leżeć, odpoczywać, czekanie jest straszne ale nie masz wyboru, musisz być dzielna !

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutellka no szczera prawda, haha :D

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety zostało czekanie moj starszak dzis zaczał szkole po wakacjach dobrze ze był mąż to go zaprowadzil ale na 15 musze juz isc ja mam nadzieje ze mina mi krwawienia...

w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to nie jest tak ze nic nie robia. Fakt, nie podtrzymuja ciazy, ale jak zadzwonisz na Early Pregnancy Unit w szpitalu, to zrobia Ci USG i przynajmniej zobaczysz skad te krwawienia. U mnie bylo z krwiaka.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:

mada dupek na pewno Ci w niczym nie zaszkodzi, a że nie było usg to w sumie lepiej bo jeszcze wcześnie, lepiej poczekać i zobaczyć coś fajnego ;)
    za tydzień pewnie ginek zrobi Ci usg :)
    Ale jest sens brać go tak profilaktycznie? Bo plamień żadnych odkąd jestem w ciaży nie mam ani ogólnie nic mi nie dolega. A z tego co czytalam, to skutki uboczne są.

atdcqps62brd8znj.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ