Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny pisałam z moim lekarzem ginekologiem z polski i on kazał zwiekszyc mi dawke progesteronu i abolutnie nie tak jak mi tu pani dała doodbytniczo tylko dopochwowo jestem załamana powiedział ze mam lezeć leżeć zero sexu zero stresu uwazac na siebiecóreczko czekamy na Ciebie
-
agnieszkaa wrote:Dziewczyny dzisiaj wyskoczyła mi potworna opryszczka na wardze... Nic jej nie zapowiadało żadne swędzenie ani nic... wczoraj przespałam cały dzień byłam nie do życia... Powiedzcie czy jeżeli nie mam jej pierwszy raz w życiu to czy jest ona bardzo groźna dla dzidzi? W tym internecie są same sprzeczne informacje - może któraś z Was ma jakieś doświadczenie?
Jak sobie z nią radzić? Tylko domowe sposoby wchodzą w grę? -
Ewelina jaki specyfik pani Ci dała doodbytniczo?? Luteine?? ;-/ ta jest chyba tylko dopochwoowo i podjęzykowo - nie słyszałam o doodbytniczej formie podawania tego leku.
Leż i odpoczywaj Kochana - wszystko musi być dobrze
Agnieszkaa jeśli miałaś już kiedyś opryszczkę na wardze to nie jest ona groźna dla płodu - ale mimo wszystko dobrze by było jakbyś skonsultowała to z lekarzem - na pewno coś Ci da na zlikwidowanie tego dziadostwaMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
aprilova wrote:Dziewczyny co radzicie na zapalenie pęcherza maczowego? Jestem obecnia w całkiem obcym kraju skandynawskim, a w torbie jedynie neofuragina, która nie jest zalecana w I trymestrze. Jednak wszędzie słyszę żeby lepiej ją brać i wyleczyć infekcje niż pozwolić się jej rozwijać. Jestem w kropce. Wzięłam dwie tabletki od wczoraj i jest ciut lepiej.
-
W UK progesteron to Cyclogest. Mozna go stosowac doodbytniczo jesli wystepuja krwawienia z drog rodnych. Ja wlasnie w taki sposob biore i dziwi mnie dlaczego lekarz z PL tego zakazal?
Agnieszkaa, idz z ra opryszczka jak najszybciej do lekarza, bo to niestety jest grozne jesli to Twoj pierwszy raz.25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nutella - tak bardzo się cieszę! To musiało być cudowne uczucie, kiedy w myślach już nastawiasz się na najgorsze a tu w jednej minucie wnosisz się na wyżyny i nie dość, że zarodek to i serduszko jest!
Monika34 - to oznacza, że w Twoim organizmie są przeciwciała skierowane przeciwko elementom krwi. Zgodność krwi to nie tylko układ ABO czy czynnik Rh bo tych układów jest ok 27! Jeśli miałaś kiedyś transfuzję lub rodziłaś, Twoja krew miała kontakt z krwią inną niezgodną i wytworzyłaś przeciwciała. Jaką masz grupę krwi a jaką partner? Jeśli Ty masz np. A to znaczy, że masz antygen A ale przeciwciała przeciwko antygenowi B, więc jeśli Twój partner ma np. grupę B i dziecko mogło ją odziedziczyć to niestety jest ryzyko, że te przeciwciała będą atakować krwinki płodu bo przechodzą przez łożysko. To niestety konflikt serologiczny i prawdopodobnie zostanie od Ciebie pobrana krew na potwierdzenie w punkcie krwiodawstwa, trzeba określić przeciwko jakiemu antygenowi masz skierowane przeciwciała oraz ich miano. Niestety wymaga to konsultacji z lekarzem.
co do zachcianek ciążowych, ogóry kiszone jem cały czas, nawet apetyt na słodkie wrócił ale od mięsa mnie odrzuca. Podobnie jak Wy mam fazę na pomidory, na wakacjach co dzień jadłam kanapkę z pomidorem a nawet i spaghetti
kasieniaczek, annak - ale Wam zazdroszczę! Chciałabym jutro wrócić od lekarza z podobnymi informacjami, 2,5 cm - marzenie!
Co do macicy ja czytałam, że na razie nie jesteśmy w stanie jej wyczuć nad spojeniem łonowym bo na razie idzie w górę przesuwając narządy wewnętrzne, ale pewnie nie ma reguły
Milka - i tak masz nogi zgięte a mąż stoi z boku, więc nie wygląda to tak źle jak się zdajenajlepsze, że mój mąż był też przy badaniu ginekologicznym i byłam pewna, że będzie stał gdzieś za mną ale fotel był ustawiony tak, że rozdziabiona siedziałam tuż przed nim
On mówił, że nawet nie widział kiedy na ten fotel wskoczyłam i że nawet nie umiałby na niego wejść
annak - głupie pytanie, ale w jaki sposób pogrubiasz tutaj czcionkę? Ja nie potrafię, a posty byłyby na pewno bardziej czytelne..
co do infekcji dróg moczowych ja mam co chwilę bezobjawowe i nawracające ;( Żadna żurawina ani nawłoć mi nie pomagają.. Miałam nawet USG brzucha żeby sprawdzic czy wszystko jest ok, byłam też u urologa i nic.. po antybiotyku chwila spokoju a później znowu - bakterie i leukocyty. Teraz nic nie brałam bo mojej lekarki nie było a później my wyjechaliśmy, więc pójdę dopiero jutro z wynikami do gina i mam nadzieję, że ona coś mi da.
Milka1991 lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Witam
Ja mdłości mam codziennie calymi dniami choć od paru dni sa mniej.intensywne bardziej ciężko.mi na brzuchu i co chwile musze cos.jeść a nie na wszystko mam apetyt
Moja rada na mdlosci: guma limonkowa.orbit jest extra wyprobujciepieklam tez te ciasteczka z lawenda ale nic mi nie daly i mi nie smakowała ta lawenda
mozecie tez po przebudzeniu na lezaco zjesc 2 sucharki tez pomaga na jakis czas
-
Ja do wizyty jeszcze daleko bo dopiero 23.09 prenatalne. Lekarz mowil ze moze byc widac.już plec ale to raczej przy chlopcu bo u nich szybciej widac a ja bardzo bym chciała teraz dziewczynke
hihi nie no najważniejsze by bylo zdrowe bo bede miala mega stracha przed prenatalnymi
-
Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na usg. Ciąża gdzieś początek 6 tyg, koniec 5 . Lekarz potwierdził ciąże pojedynczą
ale wróciłam do domu i patrze się na to zdjęcie i widzę małą dzidzie a koło niej taka kreseczkę jaśniejszą co to może być? czy to ciałko żółtkowe?
tu jest link do zdjecia
https://bellybestfriend.pl/cms/File/usg_gallery/82838215fb91e6119d9f9d066d308712.jpgnutella_, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
agnieszkaa wrote:To nie jest mój pierwszy raz... Często mi się to zdarzało przy osłabieniu... Jutro idę do lekarza
ale się wystraszyłam
-
Różowy_Kordonek wrote:nutella - tak bardzo się cieszę! To musiało być cudowne uczucie, kiedy w myślach już nastawiasz się na najgorsze a tu w jednej minucie wnosisz się na wyżyny i nie dość, że zarodek to i serduszko jest!
Monika34 - to oznacza, że w Twoim organizmie są przeciwciała skierowane przeciwko elementom krwi. Zgodność krwi to nie tylko układ ABO czy czynnik Rh bo tych układów jest ok 27! Jeśli miałaś kiedyś transfuzję lub rodziłaś, Twoja krew miała kontakt z krwią inną niezgodną i wytworzyłaś przeciwciała. Jaką masz grupę krwi a jaką partner? Jeśli Ty masz np. A to znaczy, że masz antygen A ale przeciwciała przeciwko antygenowi B, więc jeśli Twój partner ma np. grupę B i dziecko mogło ją odziedziczyć to niestety jest ryzyko, że te przeciwciała będą atakować krwinki płodu bo przechodzą przez łożysko. To niestety konflikt serologiczny i prawdopodobnie zostanie od Ciebie pobrana krew na potwierdzenie w punkcie krwiodawstwa, trzeba określić przeciwko jakiemu antygenowi masz skierowane przeciwciała oraz ich miano. Niestety wymaga to konsultacji z lekarzem.
jutro mam wizye upana od szczepionek wiec na pewno mi pomoze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 15:11
Monika34 -
agnieszkaa wrote:To nie jest mój pierwszy raz... Często mi się to zdarzało przy osłabieniu... Jutro idę do lekarza
ale się wystraszyłam
Chyba Cię tutaj trochę wystraszyły dziewczyny. nie masz opryszczki pierwszy raz- dzidzi nic nie grozi!!
Chodzi o opryszczkę ale nie na tych wargach
Tamta jest groźna!! ta na ustach NIE!!
Temat zgłębiony w pierwszej lub drugiej ciąży!
Sama miałam opryszczkę dlatego wyczytałam mądrościMilka1991, agnieszkaa lubią tę wiadomość
-
Zuza1987 wrote:Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na usg. Ciąża gdzieś początek 6 tyg, koniec 5 . Lekarz potwierdził ciąże pojedynczą
ale wróciłam do domu i patrze się na to zdjęcie i widzę małą dzidzie a koło niej taka kreseczkę jaśniejszą co to może być? czy to ciałko żółtkowe?
tu jest link do zdjecia
https://bellybestfriend.pl/cms/File/usg_gallery/82838215fb91e6119d9f9d066d308712.jpgZuza1987 lubi tę wiadomość
Monika34 -
Sy_la pamiętaj, ze ja też bezobjawowa jestem
chociaż dzisiaj mam mdłości cały dzień i dosłownie wilczy apetyt. Co 2 godziny coś jem
mam tez wizytę dzisiaj i oczywiście się stresuje czy wszystko nadal jest dobrze...nawet moje duszności jakby ustały i dzisiaj oprócz wzdęcia zadziwiająco dobrze się czuję.
AniaK super wiadomości! a Twoja historia naprawdę napawa optymizmem
odebrałam wyniki badań i wszystko u mnie oktylko progesteron 101 a to chyba dużo i tsh poszło w górę ale skoczyło do 1,3 więc jeszcze nie jest źle.
też myślę czyby dzisiaj męża na wizytę nie zabrać...
co do zachcianek to mnie od kawy odpycha a jeszcze na początku ciąży piłam. później robiłam ale nie wypijałam a teraz na sama myśl mi niedobrze. na słodkie ochoty też nie mam a uwielbiałam zawsze. czasami się na pączka skuszę. za to na wszystko co słone, pikantne to mam apetyt ogromny. najbardziej to mnie lays fromage kusza ale obiecałam sobie, że będę się zdrowo odżywiać
ja juz bym chciała mieć pierwszy trymestr za sobą coby chociaż trochę odetchnąć z ulgą.
kciuki za wizytujące
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI