Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytalam, ze w 10 tygodniu macica ma wielkosc malego melona.
I jesli macica jest bardziej w glebi, blizej kregoslupa to duzego brzuszka nie bedzie bo ma duzo miejsca ale jesli jest umiejscowiona blizej przedniej sciany brzucha to bedzie widac szybciej.Niebieskaa lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Omon wrote:Taśka wrzucam zdjęcie rachunku, to będziesz miała ile poszczególne badanie kosztowało, bo nie chce mi się przepisywać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a74802472f57.jpg
Gdzie robisz badania?
czy któraś z was się orientuje czy w diagnostyce są jakieś pakiety badań dla ciężarnych bo na ich stronie piszą że niby tak ale mają bez cen podane;/Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Kasieniaczek - gratulacje
Super.
A ja wizytę mam na 07-09, pierwszą. Może będzie już wiadomo jaki termin porodu
Niebieska ja dopiero zaczęłam, ale wydaje mi się, że szczuplutkie osóbki mają szybciej widoczny brzuszek
Z Antkiem jak byłam w ciąży to było widać brzuszek dopiero ok. 5 miesiąca. Ale ja wtedy bardziej w biodrach i udach tyłam. Mam nadzieję, że teraz przytyję tylko tyle ile potrzeba.
Macie jakąś dietę, by zdrowo tyć w ciąży?
Bo mnie drugi dzień dopiero nie mdli i mogę jeść w miarę normalnieNiebieskaa lubi tę wiadomość
Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
Szósta ciąża w toku -
kasieniaczek wrote:Dzień dobry ! Już po wizycie. Maluch ma 2,54 cm i wg USG to 8+3 tc. Ciałko żółte ma 0,5 cm i jest dobrze widoczne. Serducho bije miarowo 175 uderzeń. Mąż był ze mną
Widzieliśmy jak rusza rączkami
Wszystko jest w porządku. Teraz mam konsultacje 6 września i dostane zlecenie na badania z LuxMedu, a 7 wizyta z wynikami + cytologia na NFZ. Miała być 1 września, alem dziś mi przełożyli termin.
Dobra jak mam link na zapodaj.net to co z nim dalej zrobić, żeby był widoczny??
https://zapodaj.net/fb007091d92c8.jpg.html
to chyba wymiar pecherzyka https://parenting.pl/portal/8-tydzien-ciazynie strasz kochana bo juz zaczynam wymyslacWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 10:30
Monika34 -
mamaaniołków3 wrote:Gdzie robisz badania?
czy któraś z was się orientuje czy w diagnostyce są jakieś pakiety badań dla ciężarnych bo na ich stronie piszą że niby tak ale mają bez cen podane;/
Pakiet obejmuje:
- mocz - badanie ogólne
- morfologia krwi
- glukoza
- ALT, ALP
- kreatynina
- żelazo
- grupa krwi z kartą identyfukacyjną
- progesteron
- betaHCG
- HBs przeciwciała
- HCV przeciwciała
- HIV
- USR
- Toksoplazmoza IgM
- Różyczka IgM
Więc mi tylko połowa badań się pokrywa z tym co zlecił lekarz i gdybym jeszcze miała resztę zrobić to mimo rabatu wyszłoby pewnie drożej. -
Omon wrote:Taśka wrzucam zdjęcie rachunku, to będziesz miała ile poszczególne badanie kosztowało, bo nie chce mi się przepisywać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a74802472f57.jpg -
Doty22
Ja w 1 ciazy gdy w niej bylam wazylam startowo 48kg a ciaze bylo widac dopiero od polowy 5miesiaca i to wygladalam jak po duzym obiedzie. Taka prawdziwa ciążę od 6miesieca bylo widac u mnie. Przez cala ciaze przytylam 11kg.
2 ciążę startowalam od 51kg i ciaze bylo widac wyraznie juz w 4miesiacu (czyli 2 miesiace wcześniej niz poprzednio). Do 20tc przytylam 2 lub 3kg.
3 ciąża startuje od 53kg i od poczatku po obiedzie mam brzuszek widocznytylko rano mam malutki brzuszek. Dzis sie dowiem ile waze. Wiem ze miesiac przed ciaza moja waga byla ok 53kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 10:37
-
No to tydzień bez pracy
dostałam zwolnienie na dziecko. Wirus - powinno przejść mu samo i na to liczę. Zupka się gotuje a ja to najchętniej bym sobie poleżała teraz. Jutro wizyta - zaczyna mnie dopadać lekka sraczka - czy oby na pewno wszystko jest ok, bo objawy ustąpiły. ..
-
Dziewczyny,
Przedstawiam Wam najpiękniejszą dla mnie liczbę pod słońcem:
160!
Tak bije serce mojego dziecka
Jestem po wizycie. Wszystko jest perfekt! Idealny pęcherzyk, idealny obraz. Wiek ciąży z OM 8+1, wik z USG 8+1.
Nie wiadomo, skąd były krwawienia.
Aż trudno mi pisać z emocji i szczęścia.
Zostaję z Wami. Zostaję.Szczęśliwa Mamusia, kasieniaczek, nutella_, ilae, sy__la, Niebieskaa, doty22, Milka1991, pati87, vitae13, zofiiia, Peg, Omon, mada87, Taśka22, Donia12, niania.ogg, tysiaa93, slodka100, kahaśka, Maniuś, sandrita86, Magni, Ejda665, jatoszka lubią tę wiadomość
-
annak wrote:Dziewczyny,
Przedstawiam Wam najpiękniejszą dla mnie liczbę pod słońcem:
160!
Tak bije serce mojego dziecka
Jestem po wizycie. Wszystko jest perfekt! Idealny pęcherzyk, idealny obraz. Wiek ciąży z OM 8+1, wik z USG 8+1.
Nie wiadomo, skąd były krwawienia.
Aż trudno mi pisać z emocji i szczęścia.
Zostaję z Wami. Zostaję.Szczęśliwa Mamusia, Niebieskaa lubią tę wiadomość
Monika34 -
nick nieaktualny
-
kasieniaczek wrote:Monika34 patrzyłam na parenting na 9 tc, bo 8+3 to 9tc i jest informacja, że dziecko mierzy w przedziale 19-25 mm, a wg OM to ja jestem już w 10tc. Maszyna to tylko maszyna. Lekarz powiedział, ze wszystko się zgadza i jest w porządku, więc ja mu wierzę. A, że dziecko duże, to myślę, że na razie takie będzie, potem się to pewnie zmieni, bo my z Małżem do wielkoludów nie należymy
Monika34 -
pati87 wrote:Doty22
Ja w 1 ciazy gdy w niej bylam wazylam startowo 48kg a ciaze bylo widac dopiero od polowy 5miesiaca i to wygladalam jak po duzym obiedzie. Taka prawdziwa ciążę od 6miesieca bylo widac u mnie. Przez cala ciaze przytylam 11kg.
2 ciążę startowalam od 51kg i ciaze bylo widac wyraznie juz w 4miesiacu (czyli 2 miesiace wcześniej niz poprzednio). Do 20tc przytylam 2 lub 3kg.
3 ciąża startuje od 53kg i od poczatku po obiedzie mam brzuszek widocznytylko rano mam malutki brzuszek. Dzis sie dowiem ile waze. Wiem ze miesiac przed ciaza moja waga byla ok 53kg.
annak cudnieAntek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
Szósta ciąża w toku -
Dziękuję Wam za wsparcie i te wszystkie ciepłe słowa.
Nawet nie macie pojęcia, jak się cieszę, że zostaję tu z Wami. Zresztą... co ja gadam! Doskonale wiecie i znacie tę radość
Monika,
U mnie dzisiaj 8t1d i mam wymiar CRL 16 mm. Lekarz powiedział, że to perfekt wynik. A więc te nasze wymiary dzieciaczków bardzo się zgadzają.Milka1991, pati87, nutella_, Omon, kahaśka lubią tę wiadomość
-
hahaha...Szczesliwa Mamusiu, annak, sy_la... pomyslalam sobie, ze my na tym watku powinnismy wystepowac w koszulkach z napisem: Gang ZACZYNAMY ZNOWU STARANIA"
:DDD!sy__la, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017